Nyhetsstudio

Tharald Halvorsen

Lærer slått under basketak på Oslo-skole:

En lærer ble mandag formiddag slått under et basketak da han forsøkte å stanse et slagsmål på en videregående skole på Helsfyr i Oslo.

- Han forsøkte å gå mellom partene, men falt på isen. Deretter endte han selv opp med å bli slått av de involverte, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Rune Hekkelstrand, til Dagbladet.

Hekkelstrand sier at læreren muligens har fått bruddskader i en fot. Han behandles nå i en ambulanse på stedet.

En elev skal også ha blitt skadd som følge av slagsmålet. Han skal ha pådratt seg skadene etter å ha blitt utsatt for vold, og har trolig fått hjernerystelse og mulig bruddskader i ansikten.

- Nødetatene har kontroll på flere personer, hvorav minst to som har status som mistenkte, sier operasjonslederen.

Slagsmålet skal ha oppstått da minst to personer møtte opp på skolen. Disse skal ikke ha vært elever ved den aktuelle videregående skolen.

Politiet har ingen opplysninger om at det skal ha blitt brukt våpen i forbindelse med konflikten.

Studioet fortsetter under annonsen

Person skadd etter eksplosjon:

Lørdag kveld melder Sørøst politidistrikt at en mann i 20-åra er skadd etter at en mindre gassflaske skal ha eksplodert i Sandefjord.

Personen er fraktet til legevakt.

Til Sandefjords Blad sier politiet at eksplosjonen skal ha skjedd som følge av at en liten propanboks ble varm og eksploderte etter å ha stått i nærheten av en peis. Mannen fikk en splint fra boksen i hodet, og kan ha pådratt seg hjernerystelse.

Fordømmer drap på irakiske demonstranter:

FN fordømmer drapene på ubevæpnede demonstranter i Irak og ber myndighetene gjøre mer for å beskytte dem.

Væpnede menn i biler åpnet ild mot demonstrantenes leirer i Bagdad fredag. Angrepene fortsatte i flere timer, og myndighetene opplyser at minst 25 ble drept og 130 såret.

- Væpnede gruppers overlagte drap på ubevæpnede demonstranter er intet mindre enn en grusomhet mot Iraks folk, sier Jeanine Hennis-Plasschaert, som er FNs generalsekretærs spesialutsending til Irak.

Hun krever at de skyldige blir stilt til ansvar, og oppfordrer den irakiske hæren til å gjøre alt den kan for beskytte fredelige demonstranter.

Det er ikke kjent hvem sto bak fredagens angrep.

(NTB)

Trøndelag: Bolig overtent:

Politiet i Trøndelag melder om brann i en enebolig på en gård i Namdalseid.

Bolighuset er overtent og vil brenne ned, ifølge politiet.

- Brannvesenet konsentrerer seg om å redde andre bygg på gården.

Ingen skal være skadet, og alle personer som var i huset skal ha kommet seg ut.

Buss og bil i trafikkulykke i Trøndelag:

Lørdag kveld melder Trøndelag politidistrikt at en personbil og en buss har vært involvert i en trafikkulykke ved Nardosenteret i Trondheim.

Skadeomfang er foreløpig ukjent, ifølge politiet.

- Arbeider skal være brannskadd:

Nødetatene rykket lørdag kveld ut til Ryfylketunellen etter melding om en arbeidsulykke. En arbeider skal være brannskadd.

- En foreløpig årsak til arbeidsuhellet er at det ble foretatt en rens i en kum, kombinert med bruk av en varmluftpistol. Det har her oppstått brann og en person har fått moderate skader. Brannen slukket for øvrig av seg selv, skriver politiet.

Personen som er skadet er under behandling på SUS.

Kvinne alvorlig skadd etter påkjørsel:

Lørdag kveld melder Sørvest politidistrikt at en kvinne er alvorlig skadd etter en påkjørsel i Sandnes. Kvinnen er fraktet til akuttmotaket ved Stavanger universitetssykehus.

Politiet ble varslet klokka 17.32 og påkjørselen fant sted like utenfor Burger Kompaniet på Lura.

Kvinnen var fotgjenger, og var ved bevissthet da hun ble fraktet bort. Påkjørselen skjedde i et gangfelt.

Bilisten som kjørte på kvinnen, stakk fra stedet, ifølge politiet. De beskriver det som en lys bil, og ber vitner om å ta kontakt på 02800.

Omkring klokka 18.30 opplyser politiet at de fortsatt har svært mangelfulle opplysninger om bilen. De vet verken hvilken farge eller hvilket kjøretøy det dreier seg om. Nok en gang oppfordrer de vitner som har befunnet seg i området Seljeveien/Stavangerveien om å kontakte dem.

Grete Roede er død:

Den folkekjære livsstilsgründeren Grete Roede, også kjent under tilnavnet «hele Norges slankedronning», er død, 80 år gammel. Det opplyser familien til nyhetsbyrået NTB.

Les mer her:

Grete Roede er død

Grete Roede er død

dagbladet

Gravemaskin påkjørt av tog:

En gravemaskin som drev med arbeid langs Nordlandsbanen i Rana har blitt påkjørt av et godstog, melder politiet i Nordland.

- Personen som satt i gravemaskinen, er skadd. Luftambulansen er på vei til stedet, sier operasjonsleder Odd Ivar Pettersen i Nordland politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding fra en arbeidskollega av den skadde klokka 16.05. En time senere melder politiet at nødetatene er på stedet. Livreddende førstehjelp blir gitt til den skadde.

- Det er et litt vanskelig tilgjengelig sted, sier Pettersen til Dagbladet.

Han forteller at en arbeidskollega av den skadde har drevet med førstehjelp på stedet.

Pressekontakt Dag Svinsås i Bane Nor forteller til Rana Blad at toget sporet av i forbindelse med ulykka.

- Det ene hjulet har hoppet av skinnegangen, sier Svinsås til
avisa.

Saken oppdateres.

Har du tips eller bilder? Ta kontakt med Dagbladet på 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

Nye ambulansefly tas ut av tjeneste:

Fem av de nye ambulanseflyene til Babcock tas ut av tjeneste etter tekniske uregelmessigheter. Med seks operative fly betyr det at tjenesten nesten halveres.

- Sikkerheten kommer alltid først, og vi har derfor besluttet å sette de fem flyene som har opplevd uregelmessigheter på bakken inntil vi har hatt en teknisk gjennomgang av dem, sier sjef for flyoperasjoner Hans Skog-Andersen i Babcock.

- Vi har også av sikkerhetsmessige årsaker satt inn kompenserende tiltak for å ha større sikkerhetsmarginer enn normalt for de øvrige flyene. Vi jobber nå intensivt med å få alle flyene tilbake i normal produksjon, sier han videre.

Flyfabrikken er tilkalt for å bistå i arbeidet med å finne årsaken til uregelmessighetene.

(NTB)

Alvorlig for polfarerne: Falt i sjøen måtte dras opp:

NRK skriver at polfareren Mike Horn fredag måtte dras opp etter å ha falt i en råk som skilte ham og Børge Ousland fra hjelperne Bengt Rotmo og Aleksander Gamme.

- Mike falt inn i en råk og holdt på å forsvinne, sier ekspedisjonesleder Lars Ebbesen til NRK.

Situasjonen skal ha vært dramatisk på grunn av vanskelige forhold på stedet. Vind og snø gjorde det utfordrende.

- Vi trodde den var 150 meter bred, men den var 650 meter bred. Det så helt fint ut, men så var det helt åpent under en tynn hinne som så stabil ut, sier Ebbesen til statskanalen.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.