Nyhetsstudio

Tharald Halvorsen

Fengslet norsk student får stjerneadvokat:

Den norske kvinnen som er varetektsfengslet i Tokyo skal representeres av firmaet til den japanske stjerneadvokaten Takashi Takano, skriver NRK.

En 32 år gammel norsk kvinne er varetektsfengslet i Tokyo, mistenkt for å ha fått tilsendt en pakke med narkotika.

Anklaget for marijuana-kake

Anklaget for marijuana-kake

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Færre fløy med SAS:

2,3 millioner passasjerer fløy med SAS i november. Det er en nedgang på 0,5 prosent fra samme periode i fjor.

Den totale trafikkapasiteten til selskapet økte samtidig med 0,4 prosent. Totale passasjerkilometer økte med 1,3 prosent, noe som økte kabinfaktoren med 0,6 prosentpoeng til 70,5 prosent.

Andelen punktlige flyginger, det vil si ankomst innen 15 minutter etter oppsatt tid, var på 85,6 prosent.

(NTB)

Verner 28 skogområder:

Ytterligere 28 viktige skogområder blir naturreservater etter vernevedtak i statsråd fredag.

Mange truede arter lever i de aktuelle skogområdene. Regjeringen er med fredagens vedtak snart halvveis til målet om vern av 10 prosent av skogarealet i Norge, ifølge en pressemelding fra Klima- og miljødepartementet.

- Skogvern er et svært viktig tiltak for å bevare norsk naturmangfold. Det finnes ni truede naturtyper og mer enn 1100 truede arter i skogene i Norge. Hundrevis av insektarter, sopparter og enkelte fugler er avhengige av død ved og gammel skog. Det er derfor viktig at vi verner de viktigste skogarealene, sier statsråd Ola Elvestuen (V).

(NTB)

Vy-navnet havner i retten:

Vy Communication har gått til sak mot Vy for krenkelse av selskapets varemerke og krever opptil 14 millioner kroner i erstatning.

Tvistesaken er berammet til tirsdag 10. desember i Oslo tingrett og vil etter planen pågå i tre dager.

Anders Haakon Lier, som er styreleder i kommunikasjonsbyråets eierselskap EXP Group, sier til Dagens Næringsliv at det vil bli belyst i retten hvordan de har kommet fram til erstatningssummen.

Når det gjelder byråets navn, vil de først se på utfallet av rettssaken før de tar stilling til et eventuelt navnebytte.

Tidligere i år skiftet NSB navn til Vy i en prosess som vil koste opp mot 280 millioner kroner. Vy Communication gikk til sak for krenkelse av selskapets varemerke og krever erstatning.

(NTB)

Terrordømt får ikke tilbake statsborgerskap:

Mannen som ble terrordømt med mulla Krekar i Italia, fikk ikke medhold i klagen sin og får dermed ikke sitt norske statsborgerskap tilbake.

Saken ble avgjort i statsråd fredag, opplyser kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Tidligere i år ble det kjent at mannen hadde fått innvilget norsk statsborgerskap selv om han var under etterforskning for terror i Italia.

Sanner instruerte i august Utlendingsdirektoratet (UDI) om å trekke tilbake statsborgerskapet til mannen i 40-årene, som klagde på avgjørelsen.

(NTB)

Iran: 11 døde i gasseksplosjon:

Elleve personer, deriblant fem barn, mistet livet i en gasseksplosjon i Iran, opplyser iranske medier.

Eksplosjonen skjedde mens folk var samlet til en bryllupsfest i en bygning i byen Saqquez vest i landet.

I tillegg til de elleve som omkom, ble nærmere 40 skadd. Tilstanden er kritisk for tre av dem, ifølge det statlige nyhetsbyrået ISNA.

Øyenvitner forteller at eksplosjonen inntraff etter at det begynte å lekke gass fra et rør i bygningen.

(NTB)

Tilbakekaller marmelade og saft:

Coop stopper inntil videre salg av Coop appelsinmarmelade, Coop appelsinsaft og Xtra appelsinsaft.

- Vi tilbakekaller produktene etter at det er funnet innhold av melkeprotein uten at dette er oppgitt i ingredienslisten. For de som har allergi mot melk kan dette gi allergiske reaksjoner. For dem som ikke er allergisk mot melkeprotein, er produktene trygge å spise og drikke, sier kommunikasjonssjef I Coop Norge, Harald Kristiansen, i en pressemelding.

Kunder som har kjøpt de aktuelle produktene og har melkeallergi, bes levere produktet tilbake til butikk, slik at de kan få refundert pengene.

Tilbakekallingen gjelder følgende produkter:

Coop appelsinmarmelade 500 g
Coop appelsinsaft uten tilsatt sukker 0,9 L
Xtra appelsinsaft 2,0 L

(NTB)

Avdekket internasjonalt narkotikanettverk:

I «Operasjon Hubris» har Kripos tatt ned et internasjonalt kriminelt nettverk som har smuglet store mengder narkotika til hele Europa. Det opplyser Kripos i en pressemelding.

Hittil i operasjonen er over 50 personer siktet og det er beslaglagt narkotika til en gateverdi av en halv milliard kroner.

Narkotika for 500 millioner tatt i «Operasjon Hubris»

Narkotika for 500 millioner tatt i «Operasjon Hubris»

dagbladet

Etterlyser vitner i Tromsø-saken:

- Vi ønsker å komme i kontakt med et vitne etter dødsfallene på Fagereng, skriver politiet i Troms.

De etterlyser en kvinne som har trillet en barnevogn forbi den etterlatte barnevogna på Kvaløyvegen i tidsrommet 16.30-17 mandag 2.desember.

Det var mandag kveld klokka 17.28 at politiet fikk melding om fire livløse personer i sjøen ved Tromsøya. En kvinne i 20-åra og hennes døtre på sju og fire år omkom.

Tilstanden fortsatt er kritisk for den siste og tredje av de tre søstrene. Den halvannet år gamle jenta er under høyintensiv behandling på Rikshospitalet.

Den avdøde moren er siktet for drap og drapsforsøk på sine døtre. Barnefaren har status som vitne i saken.

Siste nytt om skyting i Trondheim:

Torsdag kveld ble en mann i 30-åra skutt i Trondheim.

- Han var ved bevissthet da han ankom sykehuset og er ved bevissthet i dag, sier politistasjonssjef Arve Nordtvedt under en pressekonferanse klokka 10. Mannen beskrives ikke lenger som kritisk skadd.

Hendelsen skal ha skjedd utendørs, i nærheten av en Bunnpris-butikk i Ila. Mannen ringte selv til politiet og varslet om hendelsen.

Politiadvokat Ellen Andresen opplyser at en person er siktet for medvirkning til drapsforsøk. Per nå kan ikke politiet med sikkerhet si hvor mange som er involvert. Vitner har gitt noen beskrivelser, men ifølge Andresen er det for tidlig å gå ut med noen beskrivelse.

- Ut ifra den informasjonen vi sitter med i saken er det mye som tyder på at det er en slags tilknytning mellom de involverte. Så langt kan vi se noen linker til kriminelle miljøer, sier Andresen.

Les mer her:

Fant tomhylser og kniv - etterlyser bil

Fant tomhylser og kniv - etterlyser bil

dagbladet

Wilma-drapet: Tre mistenkte:

I november ble en svensk mann i 20-åra fengslet, mistenkt for å ha drept sin kjæreste, Wilma (17). Hun hadde da vært savnet i flere dager. Etter å ha søkt rundt om i Uddevalla etter jenta, ble det for en uke siden funnet en kroppsdel. Politiet beskrev dette som bevis på at 17-åringen er død.

24. november fikk ytterligere en mann til status som mistenkt i saken. Vedkommende ble løslatt, men nå melder Sveriges Radio at mannen ble pågrepet på nytt i går. Mannen skal ifølge Aftonbladet kobles til den drapsmistenkte mannen i 20-åra.

Ifølge Expressen skal enda en person være pågrepet. Avisa skriver at det dermed er tre mistenkte i saken.

Per nå går ikke politiet ut med hva de to andre personene er mistenkt for. I løpet av helgen skal det besluttes om de skal varetektsfengsles eller løslates.

- De brøt fullstendig sammen

- De brøt fullstendig sammen

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.