Nyhetsstudio

Tharald Halvorsen

Krigshelten Ragnar Ulstein er død:

Krigsveteranen, forfatteren og historikeren Ragnar Leif Ulstein er død 99 år gammel. Ulstein var en del av Kompani Linge under andre verdenskrig.

Ulstein døde tirsdag morgen. Det opplyser Ulsteins sønn Anders Ulstein til NTB.

Ulstein ble født 19. april 1920 i Ulstein i Møre og Romsdal og var en fremtredende motstandsmann under andre verdenskrig.

Ulstein var løytnant i den britiske militæravdelingen Kompani Linge, som besto av norske frivillige som skulle delta i britisk ledede operasjoner i Norge under krigen og organisere, instruere og lede den norske motstandsbevegelsen.

Ulstein deltok under flere operasjoner, deriblant landgangen i Reine i desember 1941 og i en sabotasjeaksjon mot et forsynings- og troppeskip i Nord-Gulen utenfor Svelgen i 1943.

Fra høsten 1944 ledet Ulstein oppbyggingen av hjemmestyrken med kodenamnet «Siskin» i Sogn.

(NTB)

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Skyteepisode på marinebase i USA:

Ifølge en lokal TV-stasjon i fylket Escambia i Florida skal det være en pågående skyteepisode på militærbasen Naval Air Station i Pensacola (NASP).

TV-stasjonen har angivelig fått dette bekreftet av det lokale sheriffkontoret.

Det lokale sykehuset har bekreftet overfor en reporter fra Tv-stasjonen at de har mottatt pasienter fra marinebasen.

- Begge portene til NASP er for øyeblikket sikret på grunn av rapporter om en aktiv skytter, skriver NASP på Facebook.

CNN-anker Jim Sciutto skriver på Twitter at sheriffkontoret forteller til TV-stasjonen at skyteepisoden «pågår akkurat nå».

Ifølge The New York Times har marinestasjonen 16 000 ansatte.

Les mer her:

Marinebase sperret av etter meldinger om skyting

Marinebase sperret av etter meldinger om skyting

dagbladet

Død mann funnet ved Nidelva:

En mann er funnet død ved Nidelva i Trondheim, skriver Adresseavisen.

- Vi ble kontaktet av forbipasserende klokka 10 i dag. De opplyste at de så en person som lå i en skråning og virket livløs, sier operasjonsleder Frank Brevik til Dagbladet.

Politi og helsepersonell rykket ut til stedet og personen ble bekreftet død på stedet.

- Vi har krimteknikere på stedet som gjennomfører åstedsundersøkelse. Vi setter dette i sammenheng med en savnetmelding vi fikk sist søndag, uten at vi med sikkerhet kan bekrefte identiteten.

Pårørende til den savnede har blitt orientert om at politiet har gjort ett funn.

Færre fløy med SAS:

2,3 millioner passasjerer fløy med SAS i november. Det er en nedgang på 0,5 prosent fra samme periode i fjor.

Den totale trafikkapasiteten til selskapet økte samtidig med 0,4 prosent. Totale passasjerkilometer økte med 1,3 prosent, noe som økte kabinfaktoren med 0,6 prosentpoeng til 70,5 prosent.

Andelen punktlige flyginger, det vil si ankomst innen 15 minutter etter oppsatt tid, var på 85,6 prosent.

(NTB)

Verner 28 skogområder:

Ytterligere 28 viktige skogområder blir naturreservater etter vernevedtak i statsråd fredag.

Mange truede arter lever i de aktuelle skogområdene. Regjeringen er med fredagens vedtak snart halvveis til målet om vern av 10 prosent av skogarealet i Norge, ifølge en pressemelding fra Klima- og miljødepartementet.

- Skogvern er et svært viktig tiltak for å bevare norsk naturmangfold. Det finnes ni truede naturtyper og mer enn 1100 truede arter i skogene i Norge. Hundrevis av insektarter, sopparter og enkelte fugler er avhengige av død ved og gammel skog. Det er derfor viktig at vi verner de viktigste skogarealene, sier statsråd Ola Elvestuen (V).

(NTB)

Vy-navnet havner i retten:

Vy Communication har gått til sak mot Vy for krenkelse av selskapets varemerke og krever opptil 14 millioner kroner i erstatning.

Tvistesaken er berammet til tirsdag 10. desember i Oslo tingrett og vil etter planen pågå i tre dager.

Anders Haakon Lier, som er styreleder i kommunikasjonsbyråets eierselskap EXP Group, sier til Dagens Næringsliv at det vil bli belyst i retten hvordan de har kommet fram til erstatningssummen.

Når det gjelder byråets navn, vil de først se på utfallet av rettssaken før de tar stilling til et eventuelt navnebytte.

Tidligere i år skiftet NSB navn til Vy i en prosess som vil koste opp mot 280 millioner kroner. Vy Communication gikk til sak for krenkelse av selskapets varemerke og krever erstatning.

(NTB)

Det er vanskelig å se begrunnelsen for det språklige misfosteret Vy

Det er vanskelig å se begrunnelsen for det språklige misfosteret Vy

dagbladet

Terrordømt får ikke tilbake statsborgerskap:

Mannen som ble terrordømt med mulla Krekar i Italia, fikk ikke medhold i klagen sin og får dermed ikke sitt norske statsborgerskap tilbake.

Saken ble avgjort i statsråd fredag, opplyser kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Tidligere i år ble det kjent at mannen hadde fått innvilget norsk statsborgerskap selv om han var under etterforskning for terror i Italia.

Sanner instruerte i august Utlendingsdirektoratet (UDI) om å trekke tilbake statsborgerskapet til mannen i 40-årene, som klagde på avgjørelsen.

(NTB)

Iran: 11 døde i gasseksplosjon:

Elleve personer, deriblant fem barn, mistet livet i en gasseksplosjon i Iran, opplyser iranske medier.

Eksplosjonen skjedde mens folk var samlet til en bryllupsfest i en bygning i byen Saqquez vest i landet.

I tillegg til de elleve som omkom, ble nærmere 40 skadd. Tilstanden er kritisk for tre av dem, ifølge det statlige nyhetsbyrået ISNA.

Øyenvitner forteller at eksplosjonen inntraff etter at det begynte å lekke gass fra et rør i bygningen.

(NTB)

Tilbakekaller marmelade og saft:

Coop stopper inntil videre salg av Coop appelsinmarmelade, Coop appelsinsaft og Xtra appelsinsaft.

- Vi tilbakekaller produktene etter at det er funnet innhold av melkeprotein uten at dette er oppgitt i ingredienslisten. For de som har allergi mot melk kan dette gi allergiske reaksjoner. For dem som ikke er allergisk mot melkeprotein, er produktene trygge å spise og drikke, sier kommunikasjonssjef I Coop Norge, Harald Kristiansen, i en pressemelding.

Kunder som har kjøpt de aktuelle produktene og har melkeallergi, bes levere produktet tilbake til butikk, slik at de kan få refundert pengene.

Tilbakekallingen gjelder følgende produkter:

Coop appelsinmarmelade 500 g
Coop appelsinsaft uten tilsatt sukker 0,9 L
Xtra appelsinsaft 2,0 L

(NTB)

Avdekket internasjonalt narkotikanettverk:

I «Operasjon Hubris» har Kripos tatt ned et internasjonalt kriminelt nettverk som har smuglet store mengder narkotika til hele Europa. Det opplyser Kripos i en pressemelding.

Hittil i operasjonen er over 50 personer siktet og det er beslaglagt narkotika til en gateverdi av en halv milliard kroner.

Narkotika for 500 millioner tatt i «Operasjon Hubris»

Narkotika for 500 millioner tatt i «Operasjon Hubris»

dagbladet

Etterlyser vitner i Tromsø-saken:

- Vi ønsker å komme i kontakt med et vitne etter dødsfallene på Fagereng, skriver politiet i Troms.

De etterlyser en kvinne som har trillet en barnevogn forbi den etterlatte barnevogna på Kvaløyvegen i tidsrommet 16.30-17 mandag 2.desember.

Det var mandag kveld klokka 17.28 at politiet fikk melding om fire livløse personer i sjøen ved Tromsøya. En kvinne i 20-åra og hennes døtre på sju og fire år omkom.

Tilstanden fortsatt er kritisk for den siste og tredje av de tre søstrene. Den halvannet år gamle jenta er under høyintensiv behandling på Rikshospitalet.

Den avdøde moren er siktet for drap og drapsforsøk på sine døtre. Barnefaren har status som vitne i saken.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.