Nyhetsstudio

Torun Støbakk

Varebil dundret inn i husvegg i Trøndelag :

Politiet i Trøndelag skriver sent tirsdag kveld at en varebil skal ha kollidert i en husvegg i Orkanger i 17.30-tida tirsdag.

Personen som krasja bilen skal ikke ha varslet huseierne, som i stedet fikk høre om hendelsen fra en nabo.

Bilen skal ha gått gjennom veggen, viser bilder Adressa.no har tatt på stedet.

Avisa har snakket med dem som bor i huset.

- Kona hadde hørt et brak og trodde det var et takras. Da vi gikk ned i kjellerstua fikk vi sjokk, forteller huseieren til Adresseavisen.

Der hadde bilen slått inn deler av veggen, flyttet på sofa og piano, veltet en lampe og revet ned ei bokhylle, skriver avisa.

- Hadde det vært noen i sofaen hadde de fått seg en ordentlig trøkk. Vi må nok rive hele veggen og pusse opp, sier huseieren videre.

I en syrlig twittermelding spør politiet om det snart er på tide med huskestue - og sikter til at eieren av varebilen både "glemte" å varsle om hendelsen og ta med seg knust glass fra billykter fra stedet.

Studioet fortsetter under annonsen

Krav mot Babcock:

Luftambulansetjenesten har fremmet økonomiske krav overfor Babcock for ikke levert beredskap.

- Vi har fremmet krav overfor Babcock. Vi vil først og fremst sikre beredskapen, så får vi ta økonomien etter hvert, sier administrerende direktør Øyvind Juell i Luftambulansetjenesten HF torsdag.

I Luftambulansetjenestens avtale med Babcock heter det at oppdragsgiver kan kreve avkorting dersom leverandøren ikke er i stand til å utføre tjenesten i henhold til avtalen.

- Avkorting påløper med kr 10.000 per døgn per hendelse per base inntil forholdet er rettet, heter det.

(NTB)

Murmansk: Russlands eneste hangarskip i brann:

Det russiske forsvarets eneste hangarskip, "Admiral Kuznetzov" er i brann torsdag ved Murmansk, melder russiske medier. Brannen startet i forbindelse med vedlikeholdsarbeid, og skal dekke om lag 120 kvadratmeter på dekk. Oppdateringer ved 12-tiden forteller om tre skadde og en savnet person, ifølge nyhetsbyrået Tass.

PST bekrefter kobling til Norge:

Torsdag ettermiddag melder NRK at en terrorsiktet nordmann i 20-åra skal ha hatt kontakt med en eller flere av de arresterte i Danmark.

- Jeg kan bekrefte at det er en forbindelse fra den danske aksjonen til en konkret person i Norge, sier kommunikasjonsdirektør i PST, Trond Hugubakken, til NRK.

PST ønsker ikke å si noe om hvem denne personen er, men NRK erfarer at det er en mann i 20-åra, som skal ha hatt kontakt på nettet med en eller flere av de som er arrestert i Danmark.

Den norske mannen ble pågrepet av PST i september, ifølge NRK.

Onsdag ble 20 personer pågrepet i Danmark mistenkt for ulovlig våpenbesittelse og anskaffelse av sprengstoff i forbindelse med terrorplanlegging.

Torsdag framstilles åtte av dem, to kvinner og seks menn, for varetektsfengsling.

Stort sikkerhetsoppbud i Danmark:

Onsdag ble 20 personer pågrepet i Danmark mistenkt for ulovlig våpenbesittelse og anskaffelse av sprengstoff i forbindelse med terrorplanlegging.

Torsdag framstilles åtte av dem, to kvinner og seks menn, for varetektsfengsling. Fem av de siktede framstilles i ett rettslokale, mens tre av dem framstilles i et annet.

Dagbladets reporter på stedet melder at det i rettssalen i Københavns byret er helt fullt på tilhørerbenken, og at flere av journalistene sitter på golvet.

Et stort oppbud av vanlige politibiler og biler fra Politiets efterretningstjeneste er parkert utenfor rettsbygningen. Sikkerheten er svært grundig, med sjekk av alle som skal inn.

Sikkerhet: Sikkerheten ved København byret er svært grundig. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
- De virket litt for hyggelige

- De virket litt for hyggelige

dagbladet

To erkjenner å være involvert i drapet:

Torsdag formiddag melder Sørvest politidistrikt at to av de siktede i Sola-saken erkjenner å være involvert i drapet.

- I avhør har to av de siktede erkjent at de var involvert i drapet på en mann i 40-årene som mandag ettermiddag ble funnet død på Rægestranden i Sola kommune. Det pågår en omfattende etterforskning, og politiet vil derfor ikke gå nærmere inn på hva de siktede har forklart i avhør, opplyser påtaleansvarlig Lars Ole Berge.

De to som har erkjent å være involvert i drapet, blir fremstilt for varetektsfengsling i Stavanger tingrett i dag.

Politiet har også bestemt seg for å forskyve fengslingsmøtet for den tredje siktede i saken på grunn av at de trenger mer tid for å sjekke vedkommende inn eller ut av saken.

Bilen som ble hentet opp fra sjøen utenfor Ølberg onsdag, blir undersøkt med bistand fra Kripos.

- Det er fortsatt for tidlig å si noe om hendelsesforløp eller motiv. Vi jobber også med å avklare eventuell relasjon mellom de siktede og avdøde. Det gjenstår en rekke etterforskningsskritt og politiet må sammenstille informasjon før vi kan gå ut med mer konkrete opplysninger.

To knytter seg til drapet

To knytter seg til drapet

dagbladet

Mann til sykehus etter voldshendelse:

Torsdag formiddag melder Agder politidistrikt at en voksen mann er sendt til sykehus med kuttskader etter en voldshendelse på en adresse i Mandal sentrum.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 08.35.

Politiet sender kriminalteknikker til stedet, samt jobber videre med å katrlegge hendelsesforløpet.

Tenåringsjente til sykehus etter påkjørsel:

Torsdag formiddag melder Øst politidistrikta at ei jente i tenåra fraktes til sykehus etter en påkjørsel i Moss i Østfold.

Påkjørselen fant sted i et fotgjengerfelt, opplyser politiet. Jenta mottok behandling på stedet, før hun ble fraktet til sykehus.

Bilføreren har fått førerkortet midlertididg beslaglagt.

Person omkom på E6 i Trondheim:

Torsdag formiddag melder Trøndelag politidistrikt at en person er bekreftet omkommet etter å ha blitt påkjørt på E6 ved Ranheim fabrikker i Trondheim.

Samtidig melder politiet at de etterlyser vitner som kan ha filmet hendelsen.

Det var i 9-tida at påkjørselen fant sted.

- Den skadde var en bilist som hadde fått trøbbel med bilen. Da ulykken inntraff, hadde vedkommende gått ut av bilen, sier operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund til Dagbladet.

Ifølge Adressa var en punktering årsaken til at vedkommende gikk ut av bilen.

Politiet opplyser at det er store trafikale utfordringer på stedet.

DØDSULYKKE: En person omkom etter en ulykke på E6 i Trondheim. Foto: Joakim Halvorsen

Syklist alvorlig skadd i Stavanger:

Tirsdag formiddag melder Sørvest politidistrikt at en syklist framstår som alvorlig skadd etter en påkjørsel i Stavanger i Rogaland.

Den skadde mottok førstehjelp på stedet, før vedkommende videre ble fraktet til sykehus med ambulanse.

- Sannsynligvis er årsaken til ulykken en unnamanøver i forbindelse med oppbremsing, hvor bil kommer over i sykkel og gangsti, skriver politiet på Twitter.

Bilisten, en mann i 30-åra, har fått førerkortet beslaglagt.

To skadd i arbeidsulykke i Vestfold:

Torsdag formiddag melder Sørøst politidistrikt at to personer er skadd, og hentes med luftambulanse etter en arbeidsulykke i Sande i Vestfold.

Politiet opplyser at den ene personen falt omkring ti meter. Personen var festet i en sele, men hadde med seg en plate som falt ned på en annen person. Den andre personen fikk plata i hodet, og falt omkring to meter.

Begge tas hånd om av helsepersonell. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.