Nyhetsstudio

Tharald Halvorsen

Død person funnet på Hamar:

En mann i 50-åra ble lørdag funnet livløs i en leilighet på Hamar, skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding. Politiet har iverksatt undersøkelser for å kartlegge hva som har skjedd.

- Dødårsak er ikke kjent og politiet vil avvente med å kommentere dødsårsak inntil foreløpig obduksjonsrapport foreligger, heter det i pressemeldingen.

Politiet gjennomfører nå rundspørringer i området for å hente inn opplysninger som kan bringe klarhet i saken. Dette arbeidet vil fortsette utover kvelden og morgendagen. Mannens nærmeste pårørende er varslet.

- Politiet ønsker ikke å kommentere forhold knyttet til personen som er funnet og kan ikke gi ytterligere opplysninger i saken i dag, heter det i pressemeldingen.

Det er ikke funnet våpen på stedet, bekrefter politifullmektig Maria Fossen overfor Dagbladet. På spørsmål om de mistenker at noe kriminelt har skjedd, svarer hun:

- Vi holder alle muligheter åpne på dette tidspunktet.

Hun vil ikke kommentere hvem som fant mannen, men sier at funnet ble gjort i leiligheten hans i 13.00-tiden lørdag ettermiddag.

Studioet fortsetter under annonsen

Erna Solberg: Ny regjering innen utgangen av januar:

Erna Solberg sier til NTB at arbeidet er i gang med å erstatte Fremskrittspartiets statsråder og presentere en ny regjering.

- Målet er å få på plass en ny regjering innen slutten av måneden, sier Solberg til NTB.

Solberg vil ha ny regjering innen slutten av måneden:

Erna Solberg har planer om å ha på plass en ny regjering seinest innen slutten av måneden, melder NTB.

5-6 trailere står på E6:

Politiet i Nordland opplyser på Twitter at fem-seks trailere står i ett felt på E6 sør for Kobbelv.

- Det meldes om glatt veibane, opplyser politiet.

Falt i sjakt i Mjøndalen:

En person skal ha falt ned i en sjakt i Mjøndalen, opplyser politiet i Sør-Øst. Det skal dreie seg om en arbeidsulykke.

Operasjonsleder Øystein Eikedalen sier til Dagbladet at personen skal ha falt tre-fire meter.

Helsevesen og brannvesen er på stedet, politiet er på vei.

Eikedalen opplyser at politiet ikke vet om det er snakk om personskade.

Hendelsesforløpet er foreløpig uklart. Politiet vet foreløpig ikke hva slags bedrift det er snakk om.

Saken oppdateres.

Drapssak i Bergen: Mann pågrepet:

Politiet pågrep i 23-tiden mandag en mann i 20-årene i Fana.

Mannen er siktet for drap eller medvirkning til drap etter at to personer ble funnet døde ved Osavatnet mandag forrige uke.

Mannen er den femte personen i saken som er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Pågripelsen skjedde uten dramatikk, opplyser politiet i en pressemelding.

Mannen ble brakt inn til politihuset i Bergen. Politiet vil i løpet av dagen forsøke å gjennomføre avhør.

Det er foreløpig ikke tatt stilling til om mannen skal varetektsfengsles.

Dagbladet har vært i kontakt med Kaj Wigum, som er mannens forsvarer. Wigum har foreløpig ikke noen kommentar til saken.

I pressemeldinga deler politiet følgende oppdatering:

«Etterforskningen pågår fremdeles for fullt med mellom 30-40 tjenestepersoner i saken.

Dette er en omfattende sak med to døde, fem personer siktet for drap eller medvirkning til drap, samt en person siktet for å forspille bevis.

Et stort antall vitner er avhørt, noen av dem flere ganger. En rekke avhør gjenstår, blant annet med flere av de siktede. Politiet må av den grunn være tilbakeholdne med informasjon vi gir til media.»

Saken oppdateres.

– Det er veldig tøft for ham

– Det er veldig tøft for ham

dagbladet

Trump-stikk:

DAVOS (Dagbladet): Den sveitsiske forbundspresidenten Simonetta Sommaruga var offisielt den første taleren under årets toppmøte. Bare minutter før Trump var ventet på scenen, leverte hun et harmdirrende angrep på populistisk politikk, som vanskelig kan forstås som noe annet enn et stikk til den amerikanske presidenten.

- Jeg ser på verdens tilstand med bekymring. Sterke følelser blir oppildnet for å oppnå politiske mål, gjennom bruk av intoleranse, hat og hevn, sier Sommaruga i det mange av tilskuerne her i Davos oppfattet som et klart stikk til den amerikanske presidenten og den dramatiske situasjonen mellom USA og Iran.

Foto: REUTERS/Denis Balibouse

Buss blåste av veien:

En buss har blåst av veien på E10 ved Grundstad i Vestvågøy. Ingen ble skadd. Flere veier er stengt som følge av uvær i Nordland.

Det var to passasjer om bord i bussen.

- Bussjåfør forklarer å ha mistet kontroll på bussen som følge av kraftige vindkast, kombinert med glatt vei. Farten var lav da bussen kjørte i grøfta, opplyser politiet i Nordland.

Bussen står utenfor veibanen og er ikke til hinder for trafikken. Politiet er på vei til stedet.

Tirsdag er det varslet liten storm med lokalt kraftige vindkast på 30–35 meter per sekund i Helgeland, på Saltfjellet, i Salten og Lofoten, ifølge meteorologene.

Vinden starter i nord og minker utover ettermiddagen.

Tirsdag morgen var nesten alle fjelloverganger i Nordland stengt. Flere fergesamband og hurtigbåtruter er innstilt.

- Det blir vindfullt og guffent utover tirsdag. Det blåser vestlig liten storm både på kysten og fjellet, sier vakthavende meteorolog Sjur Wergeland ved Værvarslinga for Nord-Norge til NRK.

Stormen bringer med seg sludd og snøbyger inn fra havet.

- Det blir snøfokk og vanskelige kjøreforhold, sannsynligvis et tordenskrall eller to, sier Wergeland.

(NTB)

Seks døde av mystisk virus:

Både tallet på smittede og døde øker etter utbruddet av en type coronavirus i Wuhan i Kina. Ifølge Wuhans borgermester er tallet på antallet døde nå oppe i seks.

I tillegg er antallet smittede oppe i nesten 300.

Det er også påvist smittetilfeller i Japan, Thailand og Sør-Korea, og i Australia er en mann isolert i sin egen bolig som følge av mistanke om smitte.

Det nye coronaviruset fører til en lungebetennelse-lignende sykdom med symptomer som feber og pusteproblemer. Viruset har skapt Sars-frykt, da det på mange måter ligner viruset som gikk verden rundt på starten av 2000-tallet.

Mann har rømt fra rettslokale:

En mann har rømt fra rettslokalet i Skien tirsdag.

Det melder Sør-Øst politidistrikt.

Politiet leter med store mannskaper etter mannen.

- Mannen vurderes til ikke å være farlig for andre, men har en forhøyet voldshistorikk, skriver politiet på Twitter.

Klokka 12.05 er mannen funnet.

Trump har ankommet Davos:

DAVOS/OSLO (Dagbladet): Riksrettssaken starter mot ham i Senatet tirsdag, men USAs president Donald Trump tilbringer dagen i Sveits, der han gjester World Economic Forum.

Donald Trump entrer scenen klokka 11.30, der han skal tale.

Dagbladet følger konferansen fra Davos og Oslo.

Salen venter i spenning. Med unntak av noen få kremt her og der, er det total stillhet i salen de siste minuttene før Trump går på scenen. Allerede tre minutter på overtid begynner noen å bli utålmodige. Nær ti minutter på overtid, begynner praten å gå mellom de frammøtte. Men så kommer også Trump.

Trump forteller at han skal holde tale, så reise videre om kort tid.

Etter å ha utålmodig ventet på den amerikanske presidenten, som er forsinket, sliter salen med å holde tilbake latteren da det blir klart at de skal få høre klassisk sveitsisk musikk.

kommer Trump.

- Da jeg snakket her for to år siden, snakket jeg om at vi hadde lansert et amerikansk comeback. Det gleder meg å fortelle at vi er midt i et økonomisk boom. Vi har gjenvunnet farten. Amerika vokser og vinner igjen som aldri før, sier Trump.

Den amerikanske presidenten holder seg så langt stort sett til manus, som i likhet ved mange av Trumps taler til det internasjonale samfunnet handler om hva han mener å ha gjort for USA og det amerikanske folk.

Der den sveitsiske forbundskansleren som var på scenen før ham snakket om globale kriser som truer oss alle, leverer Trump en tale man også kunne ventet å høre under et av presidentens valgkamparrangementer.

Trump annonserer at USA slutter seg til The Trillion Tree Campaign. Han mener man skal se med optimisme på framtida, ikke frykt.

I det som er et dårlig skjult stikk til Greta Thunberg, klimaforskere og andre klimaaktivister, sier Trump:

- We must reject the perennial prophets of doom. This is not a time for pessimism. This is a time for optimism.

- Amerika kommer alltid til å være sterkt og fritt. I USA forstår vi hva pessimistene nekter å se - at en voksende økonomi med fokus på framtida gir nok håp til å overkomme hvilken som helst utfordring, sier Trump.

Foto: JIM WATSON / AFP

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.