Nyhetsstudio

Sindre Granly Meldalen

Minnes Ari i Moss:

Kl. 12 i dag ble det lagt ut en kondolanseprotokoll for Ari Behn i rådhuset i Moss kommune.

- Det var kø utenfor kl. 12. Det er åpenbart at dødsfallet har preget lokalsamfunnet, sier Dagbladets reporter Angelica Hagen i Moss.

Behn vokste opp i Østfold-byen.

- Det vil bli arrangert et fakkeltog til minne for ham søndag, sier ordfører Hanne Tollerud.

- Han var en som de aller fleste av oss var veldig stolte av. Han kommer til å bli savnet. Samtidig er man nå opptatt av å slå ring om familien og ta hensyn til dem, sier ordføreren.

I går sa hun til Dagbladet at Behn for alvor ble Moss-ambassadør da han giftet seg inn i kongefamilien.

- Jeg merket meg tidlig at Ari var veldig inkluderende. Han var utrolig god til å se folk, oppmuntre og til å dele opplevelser med de rundt, sa ordføreren i går.

Studioet fortsetter under annonsen

Person knivstukket flere ganger i ryggen:

En person er knivstukket flere ganger i ryggen i Bøstad i Vestvågøy kommune i Lofoten natt til mandag.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 02.18.

- Vi rykket ut og var først på stedet. Der fant vi pasienten, som vi tok med oss og imøtekjørte ambulanse. De overtok den skadde og fraktet hen videre til akuttmottaket, sier operasjonsleder Kjetil Kaalas til Dagbladet.

Deretter kjørte politiet tilbake til stedet, sier han.

- Der pågrep vi tre personer som er mistenkt for involvering, hvorav en siktet.

Kaalas vil ikke si noe om en eventuell relasjon mellom de involverte, alder eller kjønn per nå.

- Vi gjennomfører undersøkelser og tar avhør på stedet. Viderformidling av helsetilstand overlates til helsevesenet, sier han.

Personen som er siktet er siktet i form av at det er tatt ut tvangsmiddel mot ham.

Brann i russetelt i Kirkenes:

Det brant i et russetelt i Kirkenes natt til 17. mai, melder Finnmark politidistrikt på Twitter. Ifølge politiet brant det i teltet ved alpinbakken på Sandnes.

- Stort bål inne i teltet. Det går jo selvfølgelig ikke bra. Måtte jo ta fyr i teltet som nå er brent opp, skriver de.

Nødetatene har vært på stedet og slokket brannen, opplyser politiet.

Ung mann omkom i bilulykke:

En mann i 20-årene omkom i en kollisjon mellom en personbil og en tankbil ved riksvei 44 i Hå på Jæren søndag ettermiddag.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.55 søndag ettermiddag. Ulykken skjedde ved Vigreskogen ved krysset mellom Håveien og riksvei 44 Nordsjøveien på Vigre.

Alle nødetatene rykket til ulykkesstedet, og natt til mandag opplyser politiet at føreren av personbilen, en mann i 20-årene, trolig omkom momentant i sammenstøtet.

- Identitet er ikke endelig avklart, men politiet har en klar formening om hvem vedkommende er. De pårørende er varslet, melder Sørvest politidistrikt.

Ulykkesgruppen, kriminalteknikere og politiet er nå ferdig ned undersøkelser på stedet.

Veitrafikksentralen Vest har varslet at veien vil bli langvarig stengt, og anbefaler omkjøring via fylkesveier i området.

Politiet opplyser klokken 1.52 natt til mandag at veien forbi ulykkesstedet fortsatt vil være stengt i rundt to-tre timer i forbindelse med berging av tankbil og personbilen.

(NTB)

Kraftige luftangrep på Gazastripen:

Konflikten mellom Israel og de militante gruppene i Gaza fortsetter å tilspisse seg.

Natt til mandag gjennomførte Israels militær (IDF) en rekke kraftige luftangrep mot flere «terrormål» på Gazastripen. Ifølge Al Jazeera gjennomførte IDF minst 55 luftangrep på ti minutter.

Ifølge nyhetsbyrået AP rammet luftangrepene et større område og varte lenger enn angrepene søndag, som tok livet av 42 palestinere – de dødeligste angrepene til nå. Flere bygninger ble jevnet med jorden.

IDF skal natt til mandag ha truffet flere militær- og sikkerhetsbaser i palestinsk territorium.

Hamas har også skutt raketter mot sivile områder i Israel, skriver AFP.

Ifølge Al Jazeera har minst 192 palestinere, hvorav 58 barn og 34 kvinner, mistet livet siden konflikten blusset opp mandag. Israel har på sin side rapportert 10 døde, hvorav to barn - det ene en fem år gammel gutt.

FN forsøker aktivt å mekle fram en våpenhvile mellom partene.

- Den pågående militære eskaleringen har ført til store lidelser og ødeleggelser. Den har krevd mange sivile liv, blant annet mange barn, sa FNs generalsekretær António Guterres tidligere denne uka.

- Kampene kan potensielt føre til en ukontrollerbar sikkerhets- og humanitær krise og føre til ytterligere ekstremisme, ikke bare på det okkuperte palestinske området og i Israel, men i regionen som helhet, sa han.

Nyhetsbyrå krever uavhengig gransking etter bombeangrep:

Sjefen for nyhetsbyrået AP krever at en uavhengig etterforskning etter det israelske angrepet som lørdag la byråets Gaza-kontor i grus.

Høyhuset Jala Tower huset også andre internasjonale medier, blant dem nyhetskanalen Al Jazeera. Israel hevder Hamas holdt til der.

Sjefredaktør Sally Buzbee sier at israelske myndigheter så langt ikke har lagt fram bevis som støtter angrepet.

Organisasjonen Reportere uten grenser har på sin side bedt Den internasjonale straffedomstolen om å undersøke om angrepet mot bygningen og medieorganisasjonene er en mulig krigsforbrytelse.

Luftangrepet skjedde en time etter at advarselen fra det israelske forsvaret kom. Ansatte i AP og andre som var i bygningen, skal ha rømt ut i panikk etter at de fikk beskjeden. Hele høyhuset, som hadde tolv etasjer, kollapset i en støvsky etter angrepet.

(NTB)

Stanset fest med rundt 400 personer:

Politiet i Innlandet stanset natt til 17. mai en fest med anslagsvis 400 personer på en bensinstasjon ved Mjøsstranda i Gjøvik sentrum.

- Større ansamling av russ og ungdom. (...) Ordensforstyrrelser, noen slagsmål, samt smittevernmessige utfordringer. Festen løst opp, og mange sendt vekk fra stedet, skriver de på Twitter i 01.00-tida.

Det er ikke det eneste stedet det meldes om festing i forkant av den store dagen.

Politiet i Møre og Romsdal stanset tidligere i natt en fest med opptil 100 personer på stranda Geileberget i Ålesund, grunnet mye støy.

- Politiet er på stedet og avslutter festen, skrev de på Twitter.

Også i Søgne i Kristiansand er det meldt om ansamling av russ, opplyser Agder politidistrikt:

- Melding om en fest med ungdommer ved Krogstadhytta på Langenes. Festen var oppløst når politiet ankom, men det ligger igjen en del søppel.

- Melding om ansamling av russ i Helleviga. Politiet har vært på stedet og hatt dialog med russen. Ikke meldt om noen problemer her.

Politiet oppfordrer de som har vært ved Krogstadhytta til å rydde opp etter seg i morgen.

Søndag kveld samlet over 200 russ seg i Vigelandsparken i Oslo.

- Politiet er på plass for å forebygge brudd på smittevernbestemmelsene og opprette ro og orden, skrev politiet på Twitter, og la til like etter at russen var i ferd med å forlate parken.

Usikker på hvilke regler som gjelder på 17. mai? Se oversikten her:

Dette er ikke lov på 17. mai

Dette er ikke lov på 17. mai

dinside.dagbladet

247 nye coronasmittede registrert siste døgn:

Det siste døgnet er det registrert 247 coronasmittede i Norge. Det er 62 mindre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 408 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 424, så trenden er nå synkende.

Det er vanligvis færre som blir registrert som smittet som blir tatt i helgene og på helligdager.

Ved midnatt natt til mandag var det utført 5,3 millioner coronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 119 299 personer testet positivt.

Til nå har 1 556 905 personer har fått første dose av coronavaksinen, og 574 194 personer har fått andre dose.

Søndag var 107 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var to færre enn dagen før.

Til sammen er 774 coronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.

(NTB)

Løftet bil med gravemaskin i krangel:

En mann skal ha tatt en gravemaskin og gått til angrep på en bil i Tønsberg søndag kveld. Det melder Sør-Øst politidistrikt.

En mann som satt i bilen, ble lettere skadd.

- Mannen brukte kloa på gravemaskinen og løftet fornærmedes bil opp i lufta mens fornærmede satt inni, skriver politiet på Twitter.

Bakgrunnen skal være en konflikt i forbindelse med et konkursoppgjør, ifølge politiet.

Saken etterforskes.

Barn fant bag med stort pengebeløp i Tromsø:

En større pengesum ble funnet i en pose utenfor en butikk i Elverhøy i Tromsø søndag kveld. Det kan dreie seg om mellom 40.000 og 50.000 kroner i kontanter.

Det var en gruppe med barn i åtteårsalderen som fant bagen og løp hjem til foreldrene sine for å fortelle om funnet, skriver Nordlys.

Pengene, en bunke med 500- og 1.000-lapper., lå i en zip-lock-pose i bagen.

Operasjonsleder Beate Helberg i Troms politidistrikt sier til avisen at de ikke har mange opplysninger å gi om saken, men at politiet har gjort undersøkelser på stedet og fortsetter etterforskningen videre.

(NTB)

MC-fører har kjørt inn i betongblokk:

En 16-år gammel gutt har mistet kontrollen på en MC, og kjørt inn i en betongblokk i høy hastighet.

Det melder Øst politidistrikt, søndag kveld.

- Bremsene skal ha låst seg, så han kjørte i ca 80 km/t rett i blokka. Hele MC-en ble knekt i to. Sånn sett kunne det gått verre, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen, til Dagbladet.

Han opplyser at gutten er tatt med til traumemottaket på A-hus, og at han har et knust kne.

MC-en skal ha vært uregistrert, og politiet oppretter sak på forholdet.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.