Nyhetsstudio

Angelica Hagen

Skjøt fyrverkeri mot biler:

Politiet melder at to gutter i 15-årsalderen skal ha sendt fyrverkeri ned mot biler fra en bro-overgang ved Lørenskog bussterminal.

Politiet søker etter de to guttene i området.

Mandag kveld kom det flere meldinger om fyrverkeri - flere enn politiet klarte å håndtere. Det ble sendt fyrverkeri inne i en stall i Oslo, og mot busser og kjøretøy. I Agder kastet ungdommer fyrverkeri mot et spisested.

Tente på fyrverkeri inne i stall

Tente på fyrverkeri inne i stall

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Fant giftampull i Horten:

Brannvesenet skriver på Twitter at de er på vei til Karljohansvern i Horten etter at det har blitt funnet en giftampull fra krigen.

FHI ber kommuner vurdere tiltak:

FHI er urolig for den pågående smitteøkningen i Oslo-området. Overlege Preben Aavitsland i FHI mener kommunene fortløpende må vurdere kontaktreduserende tiltak.

De nasjonale smittetallene er høyere enn de har vært siden 13. januar. I hovedstaden er smittetallet det høyeste på over tre måneder.

– Vi er urolig for dette. Kommunene må nå gjennomføre enda bedre testing og smittesporing med karantene og fortløpende vurdere kontaktreduserende tiltak, sier Aavitsland til NTB.

Les mer:

FHI mener kommuner må vurdere tiltak

FHI mener kommuner må vurdere tiltak

dagbladet

Redningsaksjon på Mjøsa:

Det har blitt hørt rop om hjelp på Mjøsa, skriver politiet på Twitter.

- Første nødetat er ute på isen, øvrige er på vei. Luftambulanse og dykkere er også på veg til stedet, skriver politiet.

Rundt ti minutter senere er en person hentet opp fra vannet, skriver politiet.

- Overflatereddere fra brannvesenet har vært i vannet og hentet opp 1 person. Ukjent status på denne, skriver politiet.

Politiets operasjonsleder Haagen Løvseth sier til Dagbladet at de ikke har noen indikasjoner på at det er flere i vannet, men at de sjekker for å være sikre. Klokka 11.15 avsluttes søket. Det er ikke funnet flere i vannet.

Guldvog: Vil vurdere munnbind på skoler og dobling av meteren:

- Vi vurderer nå om det skal bli påbudt med munnbind på skoler og om meteren må dobles, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til P4-nyhetene.

Det siste døgnet er det registrert 551 coronasmittede i Norge. Det er 210 flere enn dagen før og 225 flere enn samme dag i forrige uke.

Så mange nye smittede er det ikke registrert på ett enkelt døgn, siden 13. januar.

- Vi må vurdere om det i enkelte situasjoner er klokt å bruke munnbind på skoler. Vi ønsker å holde skolene åpne og da må vi gjøre det på tryggest mulig måte. Vi har enda ikke konkludert, men vurderer skjerpede smitteverntiltak på skolen, forteller helsedirektøren.

- Da er det snakk om munnbind i klasserommene?

- For de eldste elevene så kan dette være aktuelt.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier til Dagbladet dette er en av mulighetene helsedirektoratet, sammen med FHI, nå ser på sammen med kommunene som har en økende smittetrend.

- Vi jobber sammen med FHI med å optimalisere praktisk smittevern innendørs og økt testing gjennom økt bruk av hurtigtester. Både avstandsregler, munnbind og kontakthyppighet mellom mennesker har betydning for smittespredning i samfunnet. Derfor ser vi på alle disse tingene nå sammen med kommunene som har økende smittetrend, sier Nakstad til Dagbladet.

Foto: NTB scanpix

17 smittetilfeller i Moss:

I Moss er det registrert 17 nye smittetilfeller det siste døgnet. Det er det høyeste døgntallet siden 13. januar.

Snittet har vært på litt over sju nye tilfeller daglig de siste to ukene, skriver Moss Avis.

De to ukene i forkant var snittet på rundt fire daglig. 70 prosent av alle tilfellene i Moss i forrige uke var den såkalte britiske varianten.

– Dette viser at den britiske virusvarianten nå er dominerende, og det er en forventet utvikling, sier kommuneoverlege Kristian Krogshus til avisen.

(©NTB)

Stenger hytter etter smitte:

To turistforenings-hytter er nå stengt etter at det ble påvist koronasmitte hos gjester i løpet av torsdagen.

Gjevilvasshytta, som eies av Trondhjems Turistforening (TT) og ligger i Oppdal kommune, stenges ned. Dette skjer etter at en gjest fikk påvist smitte av en mutert virusvariant torsdag kveld, skriver Opdalingen.

– Vi stenger hytta fra og med i formiddag og setter alle de ansatte i karantene. Alle gjester har reist hjem til sine hjemkommuner, sier daglig leder Frode Støre Bregrem i TT til avisa.

DNT-hytta Fondsbu i Jotunheimen, der det torsdag ble oppdaget koronasmitte, er også stengt ned i 10 dager, det skriver Den Norske Turistforening (DNT).

Avgjørelsen ble tatt av kommuneoverlege Marit Tuv i Vang kommune etter at en gjest og en fra personalet ved hytta fikk på vist koronasmitte. Et turfølge på 12 personer ble torsdag fraktet ned fra hytta og til Vang sentrum.

Fredag ble det avgjort at de gjenværende 40 personene på hytta skal transporteres ut av fjellet, skriver Avisa Valdres.

(NTB)

DNT-hytta Fondsbu i Jotunheimen. Foto: Jasemin Folvik / DNT / NTB

Coronadødsfall i Bergen:

Det har vært et coronarelatert dødsfall på Haraldsplass diakonale sykehus i Bergen. Det skriver BT.

– Det er en pasient i aldersgruppen 18 til 64, så vi regner det som en voksen. Det var den pasienten som lå på intensiven hos oss. Det skjedde i går ettermiddag, opplyser kommunikasjonssjef Ingrid Lovise Ferøyvik til BT fredag morgen.

Smittehopp i Bærum:

Det er registrert 36 nye smittetilfeller i Bærum det siste døgnet. Det er det høyeste antall nye smittede denne uken.

Så langt denne uken er det registrert 111 nye coronasmittede i Bærum.

36 nye tilfeller er det høyeste antall nysmittede i Bærum denne uken. Onsdag var det 29 smittetilfeller i kommunen, mens det dagene før ble registrert 16 (onsdag), 23 (tirsdag) og 7 (mandag).

Totalt har 2074 personer fått påvist covid-19 i Bærum under pandemien.

(NTB)

Siktet for drapsforsøk og grov vold etter E6-ulykke:

Mannen som er siktet for å ha kollidert med en annen bil i høy hastighet på E6 på Grålum torsdag formiddag blir begjært varetektsfengslet.

Politiet har utvidet siktelsen til drapsforsøk, melder Sarpsborg Arbeiderblad.

Mannens advokat Harald Otterstad bekrefter siktelsen overfor avisa.

- Min klient er siktet for ett drapsforsøk og ett tilfelle av grov kroppsskade, sier han.

Kritisk skadd etter arbeidsulykke i lift:

En person er kritisk skadd etter en arbeidsulykke på Sjursøya i Oslo, skriver politiet på Twitter.

- Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med arbeid i en lift. Det jobbes nå med å få den skadde ned fra liften, skriver politiet.

Den skadde er nå i liften rundt seks meter oppe i lufta. Ulykken skal ha skjedd utendørs. Sjursøya er konteinerhavna i Oslo.

- Vi fikk melding 08.56 om at en person skulle være kritisk eller hardt skadd i forbindelse med arbeid i en lift på stedet, sier politiets operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet.

- Den skadde har vært fastklemt, men er frigjort nå. Det jobbes med å få vedkommende ned, sier Stokkli.

Han forteller at spesialmannskaper fra både brannvesen og helsevesen nå jobber med personen.

Det skal dreie seg om en klemskade, men hvordan det har skjedd er for tidlig å si, sier politiet.

- Vi har sperret av området for å sikre at det ikke skjer flere ulykker, og vi tar hånd om vitner og andre på stedet, sier Stokkli.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.