Nyhetsstudio

Line Fransson

16-åring drept i Sverige:

En tenåring er død etter bråk i Uppsala kommune, og en person er pågrepet, melder Aftonbladet.

Det var i går kveld at politiet fikk melding om bråk i et nabolag i Uppsala kommune. Der fant de 16-åringen, som lå hardt skadd på bakken. Han ble kjørt til sykehus, men døde.

En annen tenåring i samme området ble pågrepet og mistenkt for drap.

- Vi har et bilde av motivet, sier Christoffer Envall ved Politiet til Aftonbladet.

Politiet har sperret av et større område og leter etter bevis. Ifølge opplysninger Aftonbladet sitter på, skal tenåringen som døde ha blitt påført en rekke stikkskader. Politiet vil foreløpig ikke kommentere om de har funnet et våpen.

Både kirken og fritidsklubb vil holde åpent i dag. Politiet har også kontakt med sosialtjenesten og kommunens kriseberedskap.

- Det er spesielt når unge er innblandet i så alvorlige hendelser, sier Envall.

Studioet fortsetter under annonsen

Mann tiltalt for mordbrann i Oslo:

En mann er i Oslo tingrett tiltalt for å ha startet brann på en terrasse. Brannen spredte seg til en leilighet hvor to personer lå og sov.

- En eller begge kunne med letthet ha omkommet om brannen ikke var blitt oppdaget og slukket i tide, heter det i tiltalen.

Mannen, som er i 40-åra, tente på en eller flere gjenstander på terrassen, ifølge påtalemyndigheten.

Hendelsen skjedde på nattetid på Alna i Oslo i desember 2017.

Mannen er også tiltalt for å ha tent på søppelkasser og plastkonteinere utenfor samme leilighetsbygg, samt for å ha tent på et skur ved en annen bolig i samme gate.

Det er satt av tre dager til saken som starter i Oslo tingrett mandag 20. januar.

(NTB)

Hadde hjemmelagde bomber på Karl Johan:

En mann i 40-årene møter mandag i Oslo tingrett, tiltalt for å ha hatt to hjemmelagde bomber i Karl Johans gate i Oslo. Han hadde på seg et falskt politiskilt.

De tidsutløste bombene bar han i en sekk og hadde også med seg en dolk og en lommekniv. Hendelsen skjedde i september 2019, framgår det av tiltalen.

Politiet fant dessuten enda en hjemmelagd bombe og eksplosiver som de mener tilhører mannen, på en adresse i Ski.

Mannen er også tiltalt blant annet for å ha oppbevart narkotika og for overtredelser av våpenloven for å ikke ha oppbevart ei hagle forsvarlig.

Han erkjenner ikke straffskyld for å ha hatt på seg bombene, opplyser den tiltaltes forsvare Jannike Kotai til Dagbladet.

- Han visste ikke at de lå i sekken, og mener noen andre har lagt dem der, sier Kotai.

Hun opplyser at klienten på den annen side erkjenner straffskyld for narkotikabesittelse.

Mannen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet i september.

Saken går i Oslo tingrett 20. til 22. januar.

(NTB/Dagbladet)

Innbruddstyv stupte ut av vinduet:

En innbruddstyv ble tatt på fersk gjerning inne i et bolighus i Porsgrunn. Mannen stupte ut av et lukket vindu så glassbitene fløy.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 6.09.

- Melder hadde sett en mann løpende ned trappa inne i huset sitt, og han stupte ut gjennom et lukket vindu så glassbitene fløy, opplyser Sørøst politidistrikt.

Politiet rykket ut og utførte søk etter gjerningsmannen, som beskrives som spinkel og med bart, men de har foreløpig ikke funnet ham, opplyser de i 8-tida.

Mannen fikk med seg en gitar, to PC-er, et videokamera og et fotoapparat.

(NTB)

Full overtenning i hus på Hadeland:

Det begynte å brenne i en enebolig i Roa i Lunner kommune på Hadeland natt til søndag. En person kom seg ut av den overtente boligen. Ingen ble skadd.

Nødetatene fikk melding om brannen klokka 4.15 søndag morgen.

- En beboer i huset var hjemme, men kom seg ut, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad i Innlandet politidistrikt til NTB.

En person i nabohuset ble evakuert på grunn av spredningsfare, men har nå fått flytte hjem igjen, opplyser politiet til Oppland Arbeiderblad i 7-tida. Brannmannskaper og politi jobbet da fremdeles på stedet.

Det er uklart om boligen er helt nedbrent, men det er snakk om store skader.

(NTB)

Mann ranet i Trondheim, sju innbrakt:

En mann i slutten av 40-åra ble lørdag kveld ranet øst for Trondheim sentrum. Politiet har innbrakt sju personer de knytter til ranet.

Ransmennene tok fra ham et mindre pengebeløp. Ranet skjedde i 19.30-tida på Buran på Lademoen.

Ikke langt fra åstedet kom politiet over seks personer som de mistenker for å ha stått bak. Noen av dem er under 18 år. De ble tatt med til politistasjonen.

Ved ettiden ble en sjuende person pågrepet. Vedkommende er under 18 år.

- Det var etterforskningen som førte til denne pågripelsen. Det forelå skjellig grunn til mistanke om at han også hadde vært involvert, sier politifaglig etterforskningsleder Sigmund Stenhaug ved Felles straffesaksinntak i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen søndag morgen.

Mannen som ble ranet, er ikke skadd, men overvåkingsbilder viser at han blir utsatt for vold, opplyser operasjonsleder Viola Elvrum i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen. Det ble ikke brukt våpen.

- Han ble tatt tak i, og det ble brukt makt. Det er ingen relasjon mellom offer og gjerningsmenn, sier Stenhaug.

Politiet etterforsker saken videre.

(NTB)

En pågrepet etter knivstikking i Oslo:

Natt til søndag opplyser Oslo politidistrikt at en person er pågrepet etter at en mann ble knivstukket i Brugata like før klokka 05.

Den fornærmede har skader i mageregionen. Han var ved bevissthet, men ble kjørt til sykehus.

Det var omkring klokka 06.30 at politiet opplyste at en gjerningsperson er pågrepet. Person erkjenner de faktiske forhold, og politiet har kontroll på kniven.

Person omkom i arbeidsulykke i Agder:

Like før midnatt lørdag ble Sørvest politidistrikt varslet om en arbeidsulykke i en kommune i Agder.

Politiet rykket ut til stedet med flere patruljer. Da politiet ankom stedet, var en person bekreftet omkommet. Politiet har foretatt taktiske og tekniske undersøkelser på stedet. Saken vil etterforskes videre søndag.

Pårørende til den omkomne er foreløpig ikke varslet.

Dagbladet har vært i kontakt med operasjonsleder Olaug Bjørnsen, som ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt.

Boligbrann i Viken:

Natt til søndag opplyser Innlandet politidistrikt at de har blitt varslet om at en bolig skal være overtent på Roa i Lunner kommune i Viken fylke.

Beboeren skal være ute av boligen, og naboer evakueres som følge av spredningsfare.

Politikvinne tiltalt for brudd på taushetsplikten:

En kvinnelig politibetjent må mandag møte i Oslo tingrett tiltalt for å ha brutt taushetsplikten og delt opplysninger fra straffesaker med en annen person.

Rettssaken var opprinnelig berammet i fjor høst, men ble utsatt. Tiltalen ble tatt ut av Spesialenheten i fjor sommer. Bruddene på taushetspliktene som beskrives i tiltalen fant sted fra begynnelsen av 2016 og fram til første halvdel av 2017.

Kvinnen er også tiltalt for grove brudd på tjenesteplikten. Hun gjorde søk på enkeltpersoner i politiets etterretningsregister Indicia og ga informasjonen videre til personen, ifølge tiltalen.

(NTB)

Trumps advokater kaller tiltalen farlig:

President Donald Trumps advokater er klare med sitt forsvar i riksrettssaken i Senatet. Advokatene kaller prosessen ukonstitusjonell og farlig.

Det var første gang advokatgruppen, som ble offentliggjort av Det hvite hus på fredag, presenterte sine argumenter. De bygger på argumentene Trump og andre Republikanere har brukt tidligere i riksrettsprosessen.

Et flertall i Representantenes hus vedtok i desember å stille president Donald Trump for riksrett.

I et innledende skriftlig svar på at presidenten ble tiltalt, sa Trumps advokater at vedtaket er et farlig angrep på det amerikanske folks rett til fritt å velge sin president, opplyser en kilde nær forsvarergruppen.

- Dette er et skamløst og ulovlig forsøk på å endre resultatet fra presidentvalget i 2016 og forstyrre valget i 2020, sier kilden.

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.