Nyhetsstudio

Ralf Lofstad

Advarer mot å gå på skøyter:

Øst politidistrikt advarer folk mot å gå ut på isen på Romerike. I dag jagde de to skøyteløpere av Langvannet i Lørenskog.

- Det har de siste dagene vært flere som har gått gjennom isen på Romerike, og isen er generelt ikke trygg, advarer de på Twitter.

Studioet fortsetter under annonsen

Brann i bil - sovende mann reddet ut:

En bil begynte søndag morgen å brenne i Soknedal i Trøndelag. Inni bilen lå det en beruset mann og sov. En person som oppdaget brannen, fikk reddet mannen ut.

Bilen sto parkert utenfor et bedehus i Soknedal. Det var en nabo som oppdaget brannen, skriver Adresseavisen.

– Han får den berusede mannen ut av bilen. Noen ganger skal man ha flaks. Her var rett person på rett sted til rett tid. Det var en handlingens mann, sier operasjonsleder Håvard Høyem i Trøndelag politidistrikt.

Bilbrannen ble raskt slokket av brannvesenet. Den berusede mannen, som hadde fått i seg en del røyk, ble sendt til helsesjekk, opplyser Høyem.

(NTB)

Vannlekkasje i Snarøyveien:

Oslo 110-sentral melder at det er en større vannlekkasje i Snarøyveien på Bekkestua. Det skal være et sprinkelanlegg som er utløst på grunn av et branntilløp, opplyser de.

Det skal være vann i flere etasjer i bygget.

Kims tante viste seg offentlig:

Nord-Koreas leder Kim Jong-uns tidligere innflytelsesrike tante Kim Kyong-hui har vist seg fram offentlig for første gang etter at ektemannen ble henrettet.

Statlige medier i det lukkede landet publiserte søndag bilder som viser 73-åringen sitte ved siden av landets leder Kim Jong-un og hans kone Ri Sol-ju på en nyttårskonsert i Pyongyang lørdag.

Det oppgis ingen andre detaljer enn at Kim Kyong-hui, som er den yngre søsteren etter Kim Jong-uns far Kim Jong II, var i salen.

Kim Kyong-hui er enke etter Kim Jong-uns en gang så mektige onkel Jang Song-thaek. Jang ble henrettet i desember 2013. Siden den gang hadde ikke Kim Kyong-hui vist seg fram offentlig, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Henrettelsen førte til spekulasjoner om at også hans kone var blitt offer for en politisk opprydningsoperasjon. Men i mai 2015 beskrev sørkoreansk etterretning en CNN-melding om at Kim Jong-uns tante var blitt forgiftet, som tøv.

To år senere orienterte sørkoreansk etterretning nasjonalforsamlingen i Seoul om at Kim Jong-uns tante var under behandling for diabetes nær Pyongyang.

(NTB)

Foto: AP

Coronaviruset: Siste nytt fra Hongkong:

Myndighetene i Hongkong holder søndag formiddag en pressekonferanse angående coronaviruset.

Følg pressekonferansen her.

Bekrefter: Fant menneskekropp:

Lørdag formiddag fikk politiet inn en melding om et funn av det som kunne være en menneskekropp utenfor Landskrona i Skåne i Sverige. Katharina Rusin, pressetalsperson for politiet, bekrefter søndag overfor Dagbladet at det var levninger etter et menneske som ble funnet.

- Kroppen er til rettsmedisinsk undersøkelse, der kroppen skal identifiseres. Men det ventes å ta tid, sier Rusin til Dagbladet søndag morgen.

Rusin sier at det er naturlig for dem å knytte funnet opp mot savnede personer i området.

Norske Eirin Mikkelsen (43) forsvant julaften i samme område, og har ikke vært sett siden. Politiet frykter at noe kan ha tilstøtt henne.

Advokat Jon Anders Hasle er bistandsadvokat for sønnene til savnede Eirin Mikkelsen. Han er kjent med at det er funnet en død person i vannet utenfor Landskrona.

Mistenkt likfunn i Skåne

Mistenkt likfunn i Skåne

dagbladet

Fjelloverganger stengt i nord:

E6 over Saltfjellet i Nordland ble søndag morgen stengt på grunn av uvær. En rekke andre fjelloverganger er stengt i nord som følge av uværet.

Nedbør og kraftig vind preger området, ifølge Meteorologisk institutt, som har sendt ut gult farevarsel for snø.

Mot søndag kveld ventes det opp mot 50 centimeter snø i deler av Helgeland og Saltfjellet.

Også europavei 12 ved Umbukta er stengt som følge av uværet. Det samme er fylkesvei 813 over Beiarfjellet.

Også i Troms og Finnmark er flere veier stengt på grunn av uvær, blant annet fylkesvei 98 over Itfjordfjellet, fylkesvei 890 over Kongsfjordfjellet, og fylkesvei 891 over Båtsfjordfjellet.

(NTB)

Dødstallet stiger - siste nytt fra Kina:

56 personer har til nå mistet livet på grunn av det nye lungeviruset, og det er oppdaget nær 700 nye tilfeller, opplyser kinesiske myndigheter.

Tallet på bekreftede dødstall fra virusutbruddet i Kina fortsetter å stige. Natt til søndag opplyser myndighetene i delstaten Hubei at 15 nye personer er døde. Det bringer dødstallet opp i 56 totalt.

Det er også påvist 688 nye smittede, og dermed er 1.975 personer i Kina bekreftet smittet av coronaviruset, som har fått navnet 2019-nCoV. Det er også oppdaget et tjuetalls smittetilfeller i elleve andre land, de aller fleste i Asia.

Disse landene er Japan, Malaysia, Nepal, Singapore, Sør-Korea, Taiwan, Thailand, Vietnam, USA, Australia og Frankrike. Disse og mange land har nå innført ekstra kontroll av reisende for å begrense utbredelse.

Helsemyndigheter i Kina holder en pressekonferanse nå klokka 08.00 norsk tid. Følg den her.

På en pressekonferanse søndag morgen norsk tid, opplyser myndighetene at viruset er oppdaget i 15 land. Det settes også av store beløp i Kina for å håndtere sykdommen.

Det opplyses at kinesiske myndigheter også har satt sammen en behandlingsplan for de rammede, en blanding av kunnskap fra kinesisk og vestlig medisin. Samtidig settes det inn et tusentall helsearbeidere.

Det er også lagt ned et forbud mot all handel av ville dyr til epidemien er tøylet. Det er nemlig ikke helt bekreftet hvordan sykdommen oppsto, men det er mistanke om at den oppsto på et marked i Wuhan - der det ble solgt ville dyr.

Pågrepet etter å ha skutt med hagle:

En mann i slutten av tenårene er pågrepet etter at han hadde vært truende med hagle og løsnet et skudd i Steinkjer. Politiet har beslaglagt flere våpen.

Politiet fikk melding om hendelsen på en privat adresse i Steinkjer klokken 3.40 natt til søndag.

– Det er uklart hva som har skjedd. Meldingen som kom inn til oss, var at han løsnet skudd, mot hva får etterforskningen vise. Skuddet gikk i bakken, sier operasjonsleder Håvard Høyem i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Ingen ble skadd i hendelsen. Mannen i slutten av tenårene ble pågrepet av bevæpnet politi.

Personene som var på adressen sammen med ham, oppfattet han som truende, og de ringte derfor politiet, opplyser Høyem.

Politiet har beslaglagt fem våpen i forbindelse med hendelsen.

Årsaken til hendelsen og hendelsesforløpet er ukjent.

(NTB)

Godstog har kjørt seg fast i snøfonn på Saltfjellet:

Et godstog på vei nordover har kjørt seg fast i en snøfonn på Saltfjellet natt til søndag. Nattoget nordover stoppes i Mo i Rana, melder Bane Nor.

De melder at forsinkelser og innstillinger vil komme som følge av hendelsen. Et hjelpelokomotiv sendes fra Mo i Rana.

Godstoget kjørte seg fast mellom Bolna og Lønsdal på Nordlandsbanen.

Bane Nor melder på sine nettsider at de ikke vet hvor lang tid det vil ta å fjerne godstoget.

(NTB)

Åpner for å fortsette etter neste valg:

Knut Arild Hareide (KrF) sier han ikke kommer til å søke gjenvalg til Stortinget, men åpner for å fortsette som statsråd etter valget i 2021.

Den ferske samferdselsministeren sier at det verken er aktuelt med noen omkamp om retningsvalget i KrF eller søke gjenvalg til Stortinget etter valget i 2021.

På spørsmål fra Aftenposten om det er naturlig at han også gir seg som statsråd neste år, svarer han:

– Jeg har ikke satt noen sluttdato. Det er et valg i 2021. Denne regjeringen har absolutt mulighet til å leve utover 2021, sier Hareide.

Hareide sier han ikke utelukker å kunne fortsette som statsråd dersom KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad vil ha han med videre.

– Nei, jeg vil ikke det. Jeg har ikke satt noen sluttdato, sier den tidligere KrF-lederen til avisen.

Etter partislaget, som endte med at tidligere nestleder Ropstad tok KrF inn i regjering i januar i fjor, har Hareide holdt seg i bakgrunnen. Han sier at han ikke legger opp til noen omkamp om retningsvalget ved å bli statsråd.

– Det er slik i politikken at du vinner noen slag og at du taper noen. Jeg tapte og har akseptert det. Men jeg er med på laget videre, sier Hareide til Aftenposten.

Samferdselsministeren sa til NTB lørdag at han står fast ved at han ikke skal søke gjenvalg til Stortinget.

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.