Nyhetsstudio

Ralf Lofstad

Vil innkalle prins Andrew til avhør:

Påtalemakten på Manhattan og FBI ønsker å avhøre prins Andrew om den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein, melder New York Times.

Ifølge storavisa har ikke den britiske prinsen besvart henvendelsen. Statsadvokat Geoffrey Berman sier til CNBC at Andrew «ikke har samarbeidet en tøddel» med etterforskerne, på tross av at han tidligere har uttalt at han stiller seg til disposisjon.

Andrew og Epstein hadde nær omgang med hverandre, og prinsen er kommet under mistanke for å ha deltatt i seksuelle overgrep gjennom sin forbindelse med milliardæren, som døde i varetektsfengsel i fjor sommer.

Foto: Chris Radburn / Reuters / NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Nye virusdødsfall i Kina:

Ifølge nyhetsbyrået AFP informerer kinesiske myndigheter om at antall personer døde av covid-19-viruset har passert 1800.

Mandag frarådet det norske utenriksdepartementet alle reiser til Hubei-provinsen, samt reiser som ikke er strengt nødvendige til det øvrige Kina.

Mistenkelig dødsfall i Skien:

Politiet fikk mandag kveld melding om et dødsfall i Skien i Telemark.

- På bakgrunn av observasjoner og tilstanden på den som ble funnet, er det nå klassifisert som et mistenkelig dødsfall, sier jourhavende jurist Tone Venedokken Temtemoen i politiet til Dagbladet.

Politiet og krimteknikere er nå på stedet og gjør undersøkelser. De har ingen ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt.

Gir 10 milliarder dollar til kamp mot klimaendringer :

Mangemilliardær Jeff Bezoz gir 10 milliarder dollar (litt over 92 milliarder kroner) til kampen mot klimaendringer. Det skriver Bezos selv på Instagram mandag kveld.

- Jeg vil jobbe sammen med andre, både for å forsterke kjente måter, og for å finne nye måter, å kjempe mot de katastrofale ødeleggelsene har på denne planeten som vi alle deler, skriver Bezos i innlegget.

Fondet skal gi penger til både organisasjoner, forskere og aktivister, skriver han.

Ran i Stavanger:

Sør-Vest politidistrikt melder at en mann mandag kveld truet til seg penger fra en butikk ved Badedammen i Stavanger. Mannen skal ha sagt at det var et ran, men det er uklart om han brukte noen gjenstand til å true med.

- Det er snakk om et ran, men per nå er det ingenting som tyder på at det har vært vist frem en gjenstand. Men hva vedkommende har hatt på seg eller ikke er ikke godt å si, sier operasjonsleder Irene Ragnhildstveit i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

Hun forteller at det er snakk om en matbutikk og at denne nå er stengt mens politiet gjør undersøkelser. Politiet har fått en beskrivelse av personen.

Togproblemer rundt Oslo:

På grunn av en signalfeil mellom Lysaker og Stabekk var det forsinkelser og innstillinger i togtrafikken mandag kveld. Klokken 22.15 melder Bane Nor at feilen er rettet, men det kan fortsatt være forsinkelser.

E134 over Haukelifjell stengt til onsdag:

Vegtrafikksentralen opplyser på Twitter at E134 over Haukelifjell, som er stengt på grunn av uvær, ikke vil bli åpnet før på onsdag.

Fraråder reiser til Kina:

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Hubei-provinsen, samt reiser som ikke er strengt nødvendige til det øvrige Kina, som følge av coronavirus-utbruddet.

Over 70.000 kinesere har til nå fått påvist smitte, og 1.770 er bekreftet døde. Det melder NTB.

Vogntog stoppet med omfattende skader:

Et vogntog ble mandag ettermiddag stoppet ved Ålgård i Gjesdal kommune etter at forbipasserende hadde meldt inn til politiet at det stakk deler ut av vogntoget.

- Det er ganske store skader på skroget. Virker som det henger og slenger ting fra taket, forteller operasjonsleder Irene Ragnhildstveit i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

Sjåføren av vogntoget har forklart at han hadde kjørt inn i en jernbanebro på Bryne, men likevel valgte å kjøre videre.

- Det var absolutt en stor fare å kjøre sånn. Det kunne ha falt av deler som kunne truffet andre. Det så ikke godt ut, sier Ragnhildstveit.

Politiet ser alvorlig på hendelsen og har anmeldt sjåføren for å kjørt vogntoget i uforsvarlig stand. Vogntoget fikk også bruksforbud og ble avskiltet.

Ifølge operasjonslederen er det snakk om et utenlandsk vogntog og det er uklart hvor langt sjåføren har kjørt med skadene.

Foto: Politiet

Siktet for drapsforsøk på pub:

En person er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter et forsøk på knivstikking inne på Dogans Pub på Flisa i Åsnes kommune.

Personen ble pågrepet natt til søndag og blir fremstilt for varetektsfengsling mandag, opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

Fornærmede i saken er fysisk uskadd med unntak av et overfladisk risp i hånden, ifølge politiet.

Politiet etterforsker saken og undersøker bakgrunnen for hendelsen. Siktede er kjent for politiet fra tidligere, men politiet kjenner ikke til at det skal være noen relasjon mellom siktede og den fornærmede.

NTB>/i>

Stort snøras på Bergensbanen - tog måtte snu:

Et tog fra Oslo til Bergen måtte mandag ettermiddag snu etter et stort snøras ved Myrdal i nærheten av Flåm, skriver Bergens Tidende.

Ifølge Bane Nor er jernbanen stengt mellom Finse og Reimegrend. Ny oppdatering vil komme først i morgen klokka 12.00.

I mellomtiden vil det bli satt opp alternativ transport på strekningen.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.