Nyhetsstudio

Norwegian foreløpig uten flykjøper

Én måned etter at Norwegian-sjef Bjørn Kjos meldte at selskapet lette etter flymedeier, er det fortsatt ikke inngått noen avtale.

Samme dag som Norwegians siste kvartalsrapport for i år ble publisert, sa Bjørn Kjos, ifølge NTB, at han er i samtaler med en finansiell aktør i utlandet om å legge inntil 140 fly over i et helt nytt selskap og dele på eierskapet i et joint venture (fellesforetak). Det har fortsatt ikke kommet en avtale på bordet, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi er som tidligere nevnt i fremskredne diskusjoner om et fellesforetak for et betydelig antall fly og vil naturligvis informere børsen når vi har noe å melde, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til avisen.

Norwegian har ifølge DN hyret inn en ekstern rådgiver i flere kostnadsprosjekter, og i jakten på en strategisk partner for flyene. Avisen skriver at en avklaring ventes før året er over. Avisen har tidligere omtalt at en slik avtale kan gå egenkapital på inntil åtte milliarder kroner.

Foto: Henning Lillegård

Studioet fortsetter under annonsen

Oppretter undersøkelsessak

Politiet oppretter undersøkelsessak etter Viking Sky-ulykken. Det skriver VG.

Politiinspektør Yngve Skovly sier til avisa at det ikke foreligger mistanke om straffbare forhold, men at det må gjennomføres undersøkelser for å avklare årsaken.

I tillegg til denne saken, har også politidistriktet opprettet undersøkelsessak i tilknytning til motorhavariet som lasteskipet Hagland Captain fikk i Hustadvika samme ettermiddag, skriver NTB.

Undersøkelser av Viking Sky begynner i dag

Undersøkelser av Viking Sky begynner i dag

dagbladet.no

Politiet ber om tips etter at kvinne med barnevogn ble overfalt

Politiet i Sør-Øst ber publikum om tips etter at en kvinne i 30-årene søndag kveld ble overfalt av en mann på Sem utenfor Tønsberg.

Kvinnen gikk og trillet på en barnevogn da hun ble truet av en mann med en skarp gjenstand, muligens et skrujern, skriver politiet i en pressemelding.

Overfallet skjedde mellom klokken 21.30 og 21.45 søndag. NTB skrev i natt at overfallet skal ha «hatt et seksuelt preg».

- Politiet er interessert i alle observasjoner rundt Langerød og gamle E-18 utenfor Sem. Observasjoner i og rundt tettstedet Semsbyen er også av interesse, heter det i pressemeldingen.

Politiet sa i natt at gjerningsmannen kunne være fra Afghanistan eller fra Midtøsten. Politiet presiserer nå at de etterforsker bredt.

- Alle observasjoner i det aktuelle området er av interesse, heter det i pressemeldingen.

Kvinnen har opplyst at gjerningsmannen hadde på seg en refleksvest. Kvinnen er tatt hånd om av helsepersonell etter hendelsen.

- Hun har skreket og ropt, og naboer har hørt det. Det kan ha bidratt til at overfallet opphørte, sa operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidistrikt til NTB i natt.

Tips politiet på telefon 02800.

Pågrepet av bevæpnet politi

En mann i 30-årene har blitt pågrepet av bevæpnet politi etter at han hadde fremsatt truser mot helsepersonell og politi.

Hendelsen fant sted på Fosen i Trøndelag.

Pågripelsen skjedde uten dramatikk, ifølge Trøndelag politidistrikt.

Grovt skadeverk på skole

Det har blitt utøvd grovt skadeverk på en skole på Næroset i Ringsaker løpet av helgen, ifølge Innlandet politidistrikt.

- Det er store mengder vann utover gulvet i enkelte klasserom, forteller operasjonsleder Stig Folstad Hansen.

Hvordan dette har blitt gjort og hvordan noen har kommet seg inn på skolen er fortsatt usikkert.

- Det er mennesker som har gjort dette, sier Hansen, og forteller at det er utelukket at vannlekkasjen kan ha noen annen forklaring.

Operasjonslederen forteller at skolen har vanlig skoledag.

Tips politiet på telefon 02800.

Øykommune uten vanntilførsel

Øykommunen Røst, som ligger helt ytterst i Lofoten, har mistet ferskvannstilførselen.

- Vi har en situasjon som vi holder på å håndtere nå. Hele kommunen er fri for vann for øyeblikket, bekrefter teknisk sjef ved kommunen, Tom Ragnar Pedersen, overfor Dagbladet.

Han kan foreløpig ikke fortelle mer om årsaken til situasjonen.

- Fri for vann? Vi jobber med saken og håper det er i orden straks, skrev kommunen på sin Facebook-side klokka 07.30.

Det bor rundt 550 personer i kommunen.

Dødsulykke på militærøvelse

Klokka 0.55 natt til mandag skjedde det en alvorlig ulykke under øvelsen Northern Wind i Østre-Norrbotten.

- Et pansret kjøretøy av typen CV 90 var involvert og en person er bekreftet død. Ingen andre personer er skadet, skriver Hæren i en pressemelding.

Kun svensk personell er involvert i ulykken.

- Krisestøtte er etablert og det involverte personellet tas hånd om på stedet.

Norske styrker deltar også i øvelsen. Hæren deltar med store deler av Brigade Nord, sammen med elementer fra 339-skvadronen i Luftforsvaret, ifølge NTB.

Israel: - Flere skadd i rakettangrep

Sju personer, inkludert to barn og en baby, ble såret i et rakettangrep nord for Tel Aviv, sentralt i Israel, opplyser lokale medier.

Raketten traff et bolighus i Mishmeret, nord for byen Kfar Saba, opplyser politiet. Huset ble ødelagt i brannen som oppsto, men ingen personer ble fanget i det brennende huset.

Kfar Saba ligger nord for Tel Aviv. Nedslaget kom kort tid etter at flyalarmen ble aktivert nord for Tel Aviv tidlig mandag morgen, skriver Haaretz. Mange søkte tilflukt i bomberom. Det skal også ha blitt hørt eksplosjoner i området.

Ifølge det israelske forsvaret ble raketten avfyrt fra Gaza. Så langt har ingen påtatt seg ansvaret for raketten, men det er frykt for at den kan utløse en ny runde med vold kort tid før valget i Israel.

Benjamin Netanyahu, Israels statsminister, skal møte president Donald Trump i Washington mandag, men så avlyser han resten av besøket i USA og reiser hjem. Han kaller angrepet et kriminelt angrep og lover å slå hardt tilbake.

(NTB)

Raketten traff et bolighus i Mishmeret. Foto: AP / Ariel Schalit / NTB Scanpix

Boeing inviterer til møte om 737 MAX

Boeing har invitert over 200 piloter, tekniske sjefer og representanter for myndigheten til et møte onsdag. Selskapet jobber for å få 737 MAX på vingene igjen.

Møtet er et tegn på at rettingen av programvareproblemet på flytypen snart er ferdig, skriver Reuters , men minner om at myndigheten fortsatt må godkjenne oppdateringen.

I helgen var piloter fra tre amerikanske flyselskaper med på å teste den oppdaterte programvaren, melder CNN. Endringene skal redusere faren for at et datastyrt stabiliseringssystem plutselig sender flyet bratt nedover. Systemet, som kalles MCAS, antas å ha vært en vesentlig faktor da et fly fra Lion Air styrtet i Indonesia i fjor. Det samme systemet mistenkes for å ha ført til flystyrten i Etiopia nylig. Alle om bord mistet livet i de to ulykkene: 189 i Indonesia og 157 i Etiopia.

Onsdagens samling i delstaten Washington er en del av en plan for å nå ut til alle nåværende og fremtidige operatører som bruker 737 MAX, samt de relevante landenes luftfartsmyndigheter, for å diskutere oppdateringer i programvaren og opplæringen, skriver Boeing i en uttalelse.

737 MAX er Boeings mest populære modell, med bestillinger for over 500 milliarder dollar, regnet etter flyets listepris.

(NTB)

Baby døde etter mislykket omskjæring i Italia

En fem måneder gammel gutt døde etter en mislykket omskjæring hjemme i Italia. Foreldrene etterforskes for uaktsomt drap, ifølge lokale medier.

Det var guttens foreldre, som opprinnelig er fra Ghana, som utførte omskjæringen hjemme i Sandiano nær byen Reggio Emilia. Gutten begynte å blø kraftig, og hjertet stoppet. Han ble erklært død på sykehuset i Bologna.

I desember ble en 66 år gammel mann pågrepet etter at en to år gammel gutt døde i forbindelse med omskjæring i en by nordøst for Roma. Guttens tvillingbror ble alvorlig skadd. Helseminister Giulia Grillo gikk den gangen it og advarte foreldre mot å utføre ulovlige omskjæringer.

– Barnas helse er viktigere enn noe annet, skrev hun på Facebook.

Moskeen i Roma ba også foreldre ta med barna til sykehus dersom de ønsket å omskjære dem.

(NTB)

Flyangrep mot Gazastripen

Et israelsk fly angrep Hamas-posisjoner på Gazastripen søndag kveld. I tillegg døde en ung palestiner som ble såret i sammenstøt med israelske soldater.

Tidligere i helgen var en rekke sprengladninger sendt mot det israelske grensegjerdet. En av disse utløste lørdager sirener i flyalarmsystemet sør i Israel.

– Som svar på at flere sprengladninger ble kastet og detonert i opptøyer i Gaza nær grensegjerdet søndag kveld, har et fly fra det israelske luftforsvaret rettet et angrep mot to av observasjonspostene til Hamas sør på Gazastripen, heter det i en uttalelse fra det israelske forsvaret.

Senere søndag sa hæren at en stridsvogn skjøt mot en Hamas-stilling nord i enklaven etter at «ballonger med eksplosiver ble sendt fra Gaza» og flere sprengladninger ble kastet ved grensen. En palestiner ble såret i angrepet.

Helsemyndighetene i Gaza opplyser at en annen palestiner, en 24 år gammel mann, er død av skader han fikk i et sammenstøt med den israelske hæren. Myndighetene kom ikke med nærmere opplysninger om når dette sammenstøtet fant sted

Lørdag gjennomførte Israel to luftangrep mot grupper i Gaza som ble beskyldt for å ha sendt ballonger med eksplosiver inn over Israel. Fredag ble to palestinere drept da soldater skjøt mot demonstranter.

(NTB)

Amanda Walnum, Jesper Nordahl Finsveen

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.