Nyhetsstudio

Frode Andresen

AP: Våpenhvileavtale mellom USA og Taliban:

Fredag ettermiddag skriver nyhetsbyrået AP at en amerikansk tjenestemann opplyser at USA og Taliban har blitt enige om en våpenhvileavtale, som trer i kraft veldig snart.

Dette kan lede til tilbaketrekking av amerikanske soldater i Afghanistan, ifølge AP.

Videre sier kilden at avtalen skal vare i sju dager, og skal etterfølges av utvidede fredssamtaler innen ti dager.

Studioet fortsetter under annonsen

Brann i Holmestrand:

Det brenner i en blokkleilighet i Holmestrand, skriver politiet på Twitter klokka 17.39.

Alle skal ha kommet seg ut av blokka.

- Røykdykkere inne i leiligheten og slokkeinnsats pågår, melder brannmester Jardar Aftret på Twitter klokka 17.51.

17.57 skriver politiet at brannen er slukket.

- Vi har slokket brannen, det er ikke spredning utover leiligheten der brannen startet, men sjekker nå tilstøtende leiligheter for røyk. Så langt vi kjenner til er ingen skadet, skriver vakthavende brannsjef Hans-Otto Schjerven på Twitter.

Slåsskamp med kniv på Oslo S:

Politiet i Oslo melder om et slagsmål på Oslo S.

- En person skal ha kniv. Politiet har nå kontroll på partene, melder politiet på Twitter.

En person skal være lettere skadd.

Hoppet ut av drosje i fart:

Politiet i Oslo melder at en person har falt ut av en bil i fart i Professor Dahls gate.

- Nødetatene er på stedet. Personen som har falt ut av bil er bevisst og tilsnakkende. Uklart hva som har skjedd, melder politiet.

I en oppdatering klokka 12.28 skriver politiet at personen har forsøkt å unngå å betale for en drosjetur og hoppet ut i lav hastighet. Vedkommende blir nå sjekket av helsepersonell.

Bill Gates gir 100 millioner dollar:

Bill og Melinda Gates' stiftelse har gitt 100 millioner dollar (ca. 940 millioner kroner) til kampen mot covid-19-viruset, melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

Kinas president Xi Jinping har personlig takket Gates for donasjonen.

Tog kjørte seg fast - Bergensbanen stengt:

Bergensbanen er stengt etter at et tog har kjørt seg fast i snøen mellom Mjølfjell og Myrdal. Det vil trolig ta flere timer før banen kan åpnes igjen.

- Bergensbanen er nå stengt for togtrafikk mellom Myrdal og Finse. Vi venter på freser fra Bane Nor som kan fjerne snø før sporet kan åpne igjen. Det er mye snø og mye vind, og vi må sikre at sporet er trygt å kjøre på, sier pressevakt Nina Schage i Vy like før klokken 10 lørdag til Bergens Tidende.

Et tog står på Voss og venter å komme seg videre. Bane Nor sier at freseren befinner seg på Geilo, og at det sannsynligvis vil ta et par timer å få ryddet sporene.

Et tog står på Voss i påvente av at sporet skal ryddes. Foto: Matthew Turner

Taxi-sjåfør skadd etter trevelt:

Politiet i Oslo melder om en ulykke i Ullevålsveien. Et tre har falt over en taxi og ført til store skader på bilen.

- Fører lettere skadd, blir ivaretatt av ambulanse på stedet. Veien delvis sperret, opplyser politiet.

Hendelsen kan medføre problemer også for kollektivtransporten på stedet.

Ikke påvist coronasmitte:

Helsedirektoratet bekrefter at resultatene av prøvene til de tre nordmennene som ankom Norge fra Kina i går ikke viser spor av coronasmitte. Det melder NRK.

- Av hensyn til personvern, gir vi, på generelt grunnlag, ikke helseopplysninger som kan knyttes til enkeltpersoner. Hvis det blir påvist smitte av covid-19 i Norge, vil Helsemyndighetene informere om det, skriver beredskapsdirektør i Helsedirektoratet, Steinar Olsen, i en e-post til Dagbladet.

Mann savnet ved Haukeli:

SISTE: Politiet melder klokka 10.54 at den savnede mannen er funnet. Han er nedkjølt, og blir kjørt til en møtende ambulanse på Haukeli.

Opprinnelig melding:

Sør-Øst politidistrikt melder at en mann er savnet i Haukeli-området etter at en bil kjørte seg fast på riksvei 9. Det pågår søk i området, men værforholdene er utfordrende.

Leteaksjonen skal ha startet etter at en personbil kjørte seg fast omkring klokka 06 lørdag morgen.

- Bilfører er beruset og tatt hånd av politiet. En mannlig passasjer ble observert gående mot Haukeli, men er ikke sett siden, skriver politiet.

Riksvei 9 er stengt på stedet.

Operasjonsleder André Kråkenes sier til Dagbladet at politiet ble kontaktet av en brøytebilsjåfør som hadde blitt forbikjørt da han var på vei i retning Haukeli. Personbilen hadde like etter kjørt ut i brøytekanten og blitt stående.

- Brøytebilsjåføren oppfattet de to i bilen som mulig beruset. Han observerte også at passasjeren gikk fra bilen i retning Haukeli, sier Kråkenes.

Det skal være nærmere to mil å gå til Haukeli fra stedet hvor ulykken skjedde. Passasjeren er foreløpig sporløst forsvunnet, og ifølge politiet trolig ikke kledd for å ferdes i fjellet.

- Det er omkring 0 grader på stedet, men kraftig vind og dårlig vær. Det er så dårlig at det er uforsvarlig å sende ut hjelpemannskaper. Vi samler foreløpig ressursene på Haukeli og legger en plan for søk, sier Kråkenes til Dagbladet.

Masseslagsmål på Drammen stasjon:

Bakgrunnen framstår som uklar etter et masseslagsmål på Drammen stasjon i natt. Én mann fikk mindre skader, mens tre menn ble anholdt.

Meldingen kom inn til politiet i 01-tida. Hendelsen skjedde i forbindelse med en bestemt togavgang.

- Det ble meldt om slagsmål inne på togstasjonen. Da vi ankom, fortalte konduktøren at åtte-ti personer hadde løpt i hver sin retning, opplyser operasjonsleder André Kråkenes ved Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Meldinger gikk ut på at kniv var brukt, uten at politiet fant spor av dette. Tre menn ble etter kort tid påtruffet utenfor stasjonen.

- Det er funnet én mann med smerter i ribbeina. Han har status som fornærmet, forteller Kråkenes.

Det er nå opprettet sak på forholdet, og politiet går blant annet igjennom video fra overvåkingskameraer for å komme til bunns i hva som egentlig skjedde.

- De involverte er i alderen 19 til 26 år, opplyser operasjonslederen.

Hus overtent på Stord:

Det brenner i en enebolig på Sagbåg på Stord. Huset er overtent, melder politiet i Sør-Vest på Twitter.

«Det arbeides med å slukke brannen og få kontroll på beboere», skriver politiet.

Det er ikke kontroll på brannen, og nabohus blir derfor evakuert. Politiet jobber med å få kontroll over alle personene som har vært på adressen der det brenner.

- Det har vært en fest i en av leilighetene, og det er ganske mye folk. Vi jobber med å få oversikt, sier operasjonsleder Nikolai Austrheim.

Han har så langt ikke fått inn melding om noen personskader.

Noen minutter seinere skriver politiet på Twitter at flere festdeltakere er sendt hjem til sine bopeler.

«Øvrige personer blir evakuert til Stord legevakt», skriver politiet.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.