Nyhetsstudio

Frode Andresen

Bilist krasjet med hus i Rogaland:

Fredag kveld melder Sørvest politidistrikt at en mann i 70-åra har kjørt en bil rett i et hus i Sauda i Rogaland. Mannen framstår uskadd, men det meldes om materielle skader på boligen.

Brannvesenet har dratt bilen ut fra husveggen, og skal taue den vekk. Politiet er fortsatt usikre på hva som forårsaket ulykken.

Studioet fortsetter under annonsen

Ambulanse krasjet under utrykning :

I Balsfjord i Troms kolliderte en ambulanse med en personbil søndag ettermiddag. Ambulansen var under utrykning.

- Pasienten som var i ambulansen er løftet over i en annen ambulanse. Jeg vet ikke hva slags oppdrag ambulansen var ute på, men det er nærliggende å tro at det er snakk om en akutt-tur inn til UNN, sa operasjonsleder Rune Nilsen i Troms politidistrikt til Dagbladet.

I en oppdatering rundt klokken 17.10 opplyser politiet at ingen kom til skade i sammenstøtet, og at det kun er snakk om mindre materielle skader.

- Diskriminering av kinesere i Sverige:

Expressen melder om en rekke tilfeller der kinesere skal være utsatt for diskriminering i Sverige, på grunn av frykten for coronaviruset.

Frykten arter seg blant annet gjennom at kinesiske barn kalles «virus» på skolen, medpassasjerer som flytter seg fra asiater på T-banen, og en en restaurant i Göteborg som utestenger kinesiske kunder. Innehaveren av en mongolsk restaurant opplyser at halvparten av kundene har forsvunnet.

John Hamben, talsperson for Kinesiska Riksförbundet, er tilbakeholden med å kalle reaksjonene for diskriminering.

- Det er vel snarere selvforsvarsmekanismen som slår inn, sier han til Expressen.

Buss veltet på Geilo - fem ble innesperret:

Sør-Øst politidistrikt meldte søndag om et trafikkuhell i Skurdalsvegen på Geilo. En buss veltet over på siden med fem passasjerer.

- Det skal ikke være noen skadde i bussen, men de kommer seg ikke ut av bussen. Nødetatene og tungbilberger er på vei, skriver politiet på Twitter.

Sigurd Fossgård i Hol brannvesen sier til Dagbladet at ulykken er under kontroll like etter klokka 14.

- De som var om bord er ute. Ingen av dem er skadd, sier Fossgård.

Bussen skal ikke være til hinder for trafikken i området.

- Coronaviruset er historiens verste helsekrise for Kina:

Kinas president Xi Jinping har kommet med nye uttalelser om situasjonen med coronaviruset. Han beskriver nå situasjonen som historiens verste helsekrise for Kina.

- Viruset har den raskeste og største spredningen, og det har vært det vanskeligste å forebygge og få kontroll på, sier Xi ifølge Al Jazeera som siterer den kinesiske rikskringkasteren CCTV.

De siste tallene viser at nesten 2500 personer har mistet livet som følge av viruset. Kinesiske myndigheter opplyste lørdag at det totale antallet smittede personer i Kina er nå nesten 77.000.

Skipsreder Wilhelm Wilhelmsen er død:

Skipsreder Wilhelm Wilhelmsen er død. Han ble 82 år gammel, opplyser Wilhelmsen-gruppen i en pressemelding.

Wilhelmsen gikk bort lørdag. Han etterlater seg kona Ninni, tre barn og åtte barnebarn.

Mann i 60-åra funnet død i fjæra i Tromsø:

Politiet i Troms melder om funn av en død person i Tromsø. Mannen skal være funnet rett nord for opplevelsessenteret Polaria.

- Vi er på stedet og gjør undersøkelser, skriver politiet på Twitter.

Operasjonsleder Per Arve Aas opplyser til Dagbladet at mannen ble funnet av en tilfeldig forbipasserende klokka 09.32. Avdøde er en mann i 60-åra. Det er ikke mistanke om noe kriminelt bak dødsfallet, men funnstedet og omstendighetene gjør at politiet etterforsker/undersøker saken.

Avdøde blir obdusert til uka, og pårørende blir varslet.

- Krimteknikere er på stedet, sammen med patrulje. Vi tar avhør av melder, forteller Aas, som ikke vil gå nærmere inn på hvem den avdøde kan være.

- Vi har en formening om hvem det er, men vil ikke gå ut med det nå, sier operasjonslederen.

Nordeas nett- og mobilbank hadde problemer:

SISTE: Nordeas pressevakt Simen Thorsen opplyser klokka 14.00 at problemene er løst. Nett- og mobilbanken fungerer som normalt igjen.

- Det var en teknisk feil, sier Thorsen til Dagbladet.

Opprinnelig melding:

Nordeas nett- og mobilbank har i morgentimene problemer.

- Det stemmer, det er ustabilitet i tjenestene. Mange får ikke logget seg inn, mens andre kommer inn, men får ikke fullstendig kontooversikt, sier Nordeas pressevakt Simen Thorsen til Dagbladet.

- Vi jobber med å rette feilen så fort som mulig, sier Thorsen, som opplyser at banken så langt ikke vet hva som er galt.

Det er liknende problemer også i Danmark og Sverige. Danmarks Radio melder at over halvannen million kunder er rammet, mens Aftonbladet meddeler at Nordea i Sverige ikke har noe estimat for når tjenesten er oppe og går som normalt igjen.

Knivstikking på Stovner senter:

Politiet i Oslo melder om en hendelse på Stovner senter søndag morgen. En person skal være knivstukket.

- Politi og ambulanse er på stedet. Totalt fire personer skal ha vært involvert og politiet har kontroll på alle fire, skriver politiet på Twitter.

Det er foreløpig uklart hva som har skjedd. Ingen skal ha alvorlige skader.

Sør-Korea: Høyeste beredskapsnivå:

President Moon Jae-in hever varslingsnivået i Sør-Korea til aller høyeste nivå på grunn av spredningen av det nye koronaviruset.

- Situasjonen med covid-19-viruset står nå overfor et alvorlig vendepunkt. De neste dagene vil bli avgjørende, sier presidenten.

Sør-Korea er landet som, bortsett fra Kina, er hardest rammet av covid-19-viruset.

Det er påvist 123 nye tilfeller av det nye koronaviruset i Sør-Korea. Dermed er totalt 556 personer smittet i landet.

Totalt har fire personer mistet livet i Sør-Korea.

(NTB)

Virusfrykt: Tre serie A-kamper utsatt:

Tre av søndagens serie A-oppgjør i fotball i Italia, vil ikke bli spilt som oppsatt. Bakgrunnen er frykt for spredning av koronaviruset.

Inter - Sampdoria, Verona - Cagliari og Atalanta - Sassuolo er alle innstilt. Felles for oppgjørene var at de skulle spilles i Nord-Italia.

Mye idrett i to av landets nordligste regioner, er innstilt i helgen fordi myndighetene vil ta grep for å stoppe spredningen av viruset.

To personer i Nord-Italia døde av viruset fredag og lørdag.

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.