Annonse

Nyhetsstudio

To savnet på bre på Svalbard

To personer er savnet på Fridtjof-breen sør for Barentsburg på Svalbard, bekrefter kommunikasjonsrådgiver hos Sysselmannen til Dagbladet.

- Det er to personer som er savnet, men omstendighetene er uklare. Vi er ute men mannskap, helikopter og lavinehund, sier Terje Carlsen.

Meldingen kom rett før klokken 15, forteller han.

Ifølge Carlsen er det et populært sted å kjøre snøscooter, men det er usikkert om personene har gått på ski eller kjørt snøscooter.

Annonse

Forbundsdagen har valgt Scholz som statsminister

Det tyske parlamentet Forbundsdagen har stemt for Olaf Scholz som ny statsminister.

Scholz, som er tidligere visestatsminister og finansminister under Angela Merkel, trengte minst 369 stemmer for å sikre seg jobben som statsminister.

Hans sosialdemokratiske parti SPD og de to koalisjonspartnerne, Fridemokratene og De grønne, har til sammen 416 seter i den nye sammensetningen i nasjonalforsamlingen.

(NTB)

Lover milliarder til husholdningene

Statsminister Jonas Gahr Støre sier i spørretimen at det vil bli en løsning på strømkrisen i løpet av denne uka.

Han lover at det skal legges fram en milliardpakke som vil komme alle husholdninger til gode.

- En bred løsning er ikke i det blå, den kommer om kort tid. Den er ment å treffe husholdningene. Vi skal ha en bred løsning i form av at staten, som har ekstraordinære inntekter i denne strømkrisen, gir tilbake til husholdningene som har ekstraordinære utfordringer. Men den ordningen må være solid, sa blant annet Støre i Stortinget onsdag.

Støre antyder videre at en lettelse på strømprisene kan komme direkte på strømregningen.

Ifølge Støre ser regjeringen også på en ekstra støtte til studenter, samt at de sammen med strømselskapene ser på mulighetene for betalingsutsettelse.

Annonse
Frigir navn etter brann i Svelvik
Foto: Politiet

Frigir navn etter brann i Svelvik

I samråd med de pårørende frigir politiet navn og bilder av de omkomne etter brannen på Berger i Svelvik.

Det var Helge Høvik (43 år), Camilla Førde (42 år), Isabell Førde Høvik (12 år) og Trym Førde Høvik (10 år) som mistet livet i den tragiske brannen natt til mandag 6.desember.

Det opplyser politiet i en pressemelding.

Det var klokka 02.21 natt til mandag at brannvesenet fikk melding om brann på en adresse på Berger utenfor Drammen. Da nødetatene ankom adressen, var boligen overtent.

- Denne tragiske brannen har krevd fire menneskeliv, og våre tanker går til de pårørende, venner og kollegaer, uttalte politistasjonssjef ved Drammen politistasjon Øyvind Aas tirsdag.

Nakstad: Ikke mangel på hurtigtester

Det er ikke mangel på hurtigtester i Norge, men det kan bli problemer med leveranser utover vinteren dersom hele verden skal teste mer, sier Espen Nakstad.

- Ute i kommunene ligger det 3,5 millioner hurtigtester på lager, og vi sender ut 1,4 millioner tester denne uken og det samme neste uke. I tillegg gjør vi anskaffelser av flere millioner hurtigtester fortløpende, sier Nakstad til VG.

I tillegg er det kjøpt over en halv million hurtigtester på apotek de siste ukene.

Norges beredskapslager for hurtigtester var tomt torsdag i forrige uke, skrev Aftenposten tirsdag denne uka.

Annonse
2800 søksmål mot Astroworld
Foto: Amy Harris/Invision/NTB

2800 søksmål mot Astroworld

Advokat Brent Coon har levert inn totalt 1547 søksmål etter Astroworld-tragedien. Han ber om totalt 10 milliarder dollar i erstatning. Totalt har antall søksmål steget til nesten 2800. Det skriver musikkmagasinet NME.