Nyhetsstudio

Frode Andresen

Mann på elsparkesykkel tatt i 69 km/t:

Onsdag kveld melder Sørvest politidistrikt at en mann på elsparkesykkel er blitt målt til 69 km/t i Sandnes.

Politet ble gjort oppmerksom på to menn som kjørte hver sin elsparkesykkel i Sandnes tidligere på kvelden. Etter at en av dem ble målt til 69 km/t, forsøke mennene å unndra seg kontroll.

Den ene mannen ble innhentet av politiet, og framsto som ruspåvirket. Sparkesykkelen er blitt beslaglagt, og politiet oppretter ska på fohroldet.

Studioet fortsetter under annonsen

Politiet frigir identitet:

Tirhas Tekle Kiflay er kvinnen som ble funnet død i Trolla i Trondheim på tirsdag.

Det skriver politiet i en pressemelding.

Ektemannen hennes er siktet for drap. Han nekter straffskyld, og skal framstilles for varetektsfengsling seinere i dag.

– Han nekter fortsatt straffskyld og han ga ikke noe svar på hva som har skjedd. Han sitter med like mange spørsmål som politiet, sier mannens forsvarer, advokat Kolbjørn Lium, til Adresseavisen.

Foto: Privat / Politiet

Mann siktet for å ha skutt mann:

En mann i 40-årene er siktet for å ah skutt en annen mann i beinet i Svarstad utenfor Larvik. Det skriver politiet på Twitter.

Personen som ble skutt er ikke livstruende skadd, og er på sykehus.

Frikjent for dødsfall, dømt til erstatning:

En 47 år gammel mann fra Egersund er dømt til å betale 2,5 millioner kroner i erstatning for et dødsfall han allerede er frifunnet for å være skyldig i.

Etter full runde i rettsvesenet ble en 47 år gammel mann fra Egersund til slutt frikjent for å ha forårsaket dødsfallet til en mann som døde under et nachspiel nyttårsaften 2016. Nå må han likevel betale erstatning til den døde mannens etterlatte, skriver Stavanger Aftenblad.

Etter at Høyesterett opphevet den første dommen på seks år og fem måneders fengsel for grov kroppsskade med døden til følge, frifant Gulating lagmannsrett ham etter tiltalen i fjor vår. I stedet ble han kjent skyldig i kroppskrenkelse uten dødsfølge. Han ble også frifunnet for å betale sivile krav på nærmere fem millioner kroner.

Høyesterett konkluderte imidlertid med at det var saksbehandlingsfeil knyttet til dommen om de sivile kravene og derfor måtte denne delen av saken prøves nok en gang i lagmannsretten.

Der er nå konklusjonen at 47-åringen må betale 2,5 millioner kroner i erstatning for dødsfallet han ble frifunnet for å ha begått. Samme domstol som i fjor frifant 47-åringen for dødsfølgen og konkluderte med at han bare hadde slått den avdøde én gang, kom under erstatningssaken til at han slo minst to ganger og at det var årsakssammenheng mellom volden og at fornærmede døde.

– Dette er en sak som illustrerer at det systemet vi har i Norge, hvor en mann som blir frifunnet for straffskyld likevel kan dømmes erstatningsmessig, er svært problematisk. Hvordan skal folk flest kunne forstå at det er mulig å bli frifunnet og dømt for samme forhold, spør en skuffet forsvarsadvokat Inger Marie Sunde.

Nå vil hun og klienten vurdere om også denne rettsavgjørelsen skal ankes inn for Høyesterett.

(NTB)

Tre pågrepet etter våpentrusler:

Tre menn i 30-årene er pågrepet av politiet i Oslo etter at de skal ha truet flere personer med et våpen på Grünerløkka natt til torsdag.

Politiet fikk ved 2.15-tiden melding fra flere om at en guttegjeng gikk rundt på Grünerløkka i Oslo med et replikavåpen. Flere skal ha blitt truet og oppfattet situasjonen som skummel og alvorlig.

– En patrulje dro opp til stedet, men da var gjengen borte. Litt senere traff de på tre menn som kunne stemme med beskrivelsene som var gitt, et stykke unna, like ved legevakta, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Han forteller at politipatruljen fant et naturtro replikavåpen et stykke unna der de tre ble pågrepet og at dette våpenet trolig ble kastet vekk da politiet nærmet seg.

– Det er umulig for folk å se om det dreier seg om et ekte våpen eller ikke, så det å peke rundt på folk i byen med noe slikt er alvorlig, sier Pedersen.

De tre mennene er alle i midten av 30-årene og godt kjent av politiet. Saken vil bli videre etterforsket.

(NTB)

Til legevakt etter brann:

En mann i 50-årene måtte natt til torsdag tas til legevakt for sjekk etter å ha pustet inn røyk under en boligbrann i Alta i Finnmark.

Politiet meldte først om brannen på Kaiskuru i Alta klokka 23.58 onsdag kveld. Det var i et boligkompleks med seks leiligheter det hadde brutt ut brann i en av boligene.

– Brannen ble meldt slukket klokka 0.30. Betydelig skade på baderom. Mann i midten av 50-årene som bodde i leiligheten ble tatt med til legevakta etter å ha pustet inn røyk, skriver politiet i Finnmark om hendelsen.

Brannen vil bli etterforsket.

(NTB)

Kennedy-oldebarn (8) funnet død:

Politiet i Maryland i USA kunngjorde onsdag at de har funnet liket av 8 år gamle Gideon McKean, oldebarnet til tidligere president John F. Kennedys bror, Robert F. Kennedy. Det skriver CBS News.

Kunngjøringen kommer to dager etter at politiet fant liket til Gideons mor, Maeve Kennedy Townsend McKean, og nesten ei uke etter at paret forsvant etter å ha padlet en kano i Chesapeake Bay.

Foto: AP/NTB Scanpix

To funnet i sjøen etter leteaksjon :

To personer er funnet i sjøen etter at en fiskebåt sendte ut nødmelding ved Rystraumen utenfor Tromsø onsdag kveld.

Hovedredningssentralen Nord-Norge iverksatte en redningsaksjon etter at det ble sendt ut et mayday-signal fra fiskebåten.

Klokken 19.35 ble det funnet to personer i redningsdrakt i sjøen, skriver Nordlys.

De to er tatt opp fra sjøen, men tilstanden er uavklart.

- De tas med til sykehus i Tromsø. Jeg vet ikke noe mer om den medisinske tilstanden, annet enn av de var kalde, sier redningsleder Øyvind Aadde til Dagbladet.

Det skal bare ha vært to personer om bord i båten.

(NTB)

Uværet har truffet Nordland:

Ferger og hurtigbåter er innstilt og flere tusen er uten strøm etter at det varslede uværet har truffet Nordland for fullt.

- Det er djevelsk mye vind som er problemet, i tillegg til sludd og snø som ikke akkurat gjør det bedre, sier operasjonsleder Remi Johansen i Nordland politidistrikt til NRK.

Lofoten er blant stedene som er hardt rammet, noe som medfører at en rekke fergesamband er innstilt og flere bruer stengt.

På Rishøyhamn bru i Vesterålen blåste en trailer full av fisk over ende. Føreren kom uskadd fra hendelsen.

En konteiner har blåst på havet på Sortland. I tillegg er det meldt om mye takplater, isolasjon og andre løse gjenstander som har blåst av gårde.

Meteorologisk institutt opplyste onsdag ettermiddag at «Vindkastene i Lofoten og Vesterålen har vært på godt over 30 meter per sekund! Vinden er på sitt verste nå, før det roer seg utover kvelden».

(NTB)

Snøscooterulykke på Voss:

Klokka 17.15 fikk Vest politidistrikt melding om en snøscooterulykke ved Øyaset på Voss.

Tre personer er involvert i ulykken. To av disse er skadet og er på vei til Voss sjukehus i ambulanse, melder politiet.

Helikopter står klart på Voss, dersom det blir behov for videre transport til traumemottaket på Haukeland universitetssykehus. Alle involverte er ved bevissthet, opplyser politiet

Skogbrann på Notodden:

Sør-Øst politidistrikt melder om en gress/krattbrann i nærheten av Svelgfosjuvet på Notodden.

Politiet og brannvesenet er på stedet, og melder om et stort område som brenner og mye røyk.

Området som står i flammer anslås å være rundt 200 kvadratmeter.

Brannvesenet har kontroll, slik at det ikke blir videre spredning. Brannårsaken er ukjent, melder politiet.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.