Nyhetsstudio

Angelica Hagen

Politiet stanset russefest:

Politiet på Romerike måtte natt til mandag rykke ut til flere festligheter. Like før klokka 01 fikk politiet melding om en russefest på Strømmen.

- Det ble meldt om høy musikk. Da vi kom til stedet, var det flere som forsvant. Det endte med at festen ble avsluttet uten mer oppfølging fra oss, opplyser operasjonsleder Kari Monsen i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Politiet rykket også ut til en fest på Løvenstad, og for å dempe musikk i Lillestrøm og på Jessheim.

Studioet fortsetter under annonsen

Full fyr i bolighus - fare for spredning:

Det er meldt om full fyr i et bolighus i Hundorp i Sør-Fron kommune i Gudbrandsdalen.

- Det er sterk vind og stor fare for spredning til nærliggende bygg - to andre bolighus og en låve uten dyr, opplyser operasjonsleder Bård Einar Hoft i Innlandet politidistrikt til Dagbladet ved 22.30-tida.

Melding om brannen kom klokka 22. Tre bolighus ligger samlet på et tun. To av husene er bebodd.

- Alle sju personer med tilknytning til gården er uskadd og gjort rede for. Det bekrefter brannetaten på stedet, sier politiets operasjonsleder.

Brannetatene i Sel, Sør-Fron og Nord-Fron kommuner er alarmert, og slokkingsarbeidene er i gang.

Skøyte tar inn vann:

En stor aksjon er under oppseiling nord for Holmestrand etter melding om at ei skøyte tar inn vann, melder Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge.

Ifølge HRS er et redningshelikopter fra Rygge, kystvaktskipet «Nornen» og redningsskøyta «Ryfylke» sendt til området.

Nødmeldingen kom via Kystradio Sør.

En lettbåt fra «Nornen» var framme ved havaristen nord i Sandebukta klokka 22.

- Det er en 40 fots båt som har tatt inn vann. Det var en mann om bord. Han hadde kommet seg over i en lettbåt og er tatt om bord i «Nornen», opplyser redningsleder Stein Vatne i HRS til Dagbladet.

Et helikopter er i 22.30-tida i lufta over den havarerte båten.

Folkeavstemning: Vil ikke til Trøndelag:

Et flertall av innbyggerne i Smøla kommune ønsker fortsatt å være en del av Møre og Romsdal. Mandag stemte de over om de burde bli en del av Trøndelag.

Et overveldende flertall i den rådgivende folkeavstemningen ønsker å bli værende i Møre og Romsdal fylke, melder Tidens Krav mandag kveld.

Valgresultatene viser at 70,23 prosent stemte for Møre og Romsdal, mens bare 27,24 prosent vil til Trøndelag, ifølge avisa. 2,54 prosent stemte blankt.

Dette var første gang Smøla kommune avholdt en rådgivende folkeavstemning.

(NTB)

VIL VÆRE DER DE ER: Fra Veiholmen på Smøla. Foto: Zoonar / Shutterstock / NTB

Afghanistan trekker seg fra FNs hovedforsamling:

Når FNs høynivåuke avsluttes mandag, skjer det uten at ambassadørene fra Afghanistan eller Myanmar har vært på talerstolen.

Ghulam Isaczai, som representerte den avsatte presidenten Ashraf Ghanis regjering, skulle ha holdt en tale i FNs hovedforsamling mandag der det var ventet at han ville trosse det nye Taliban-regimet som har tatt makten.

Men ambassadørens navn ble fjernet fra talerlisten tidligere mandag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Landet trekker sin deltakelse fra FNs hovedforsamling, bekrefter FN-talskvinne Monica Grayley overfor AFP.

Taliban har fastslått at Isaczai ikke lenger representerer Afghanistan.

Forrige uke skrev Taliban et brev til FN og krevde å få tale på FNs hovedforsamling. Den islamistiske opprørsbevegelsen som tok kontrollen i Afghanistan i august, mener de har alt som trengs for å anerkjennes som regjering.

Grayley har sagt at de skal møtes i november og at det kommer en avgjørelse etter hvert.

(NTB).

Biden har fått tredje dose:

USAs president Joe Biden har fått tredje dose coronavaksine. Det melder flere amerikanske medier, deriblant CNN og NBC.

Det skjer få dager etter at helsemyndighetene i landet anbefalte vaksinepåfyll for dem som er fylt 65.

Biden fikk de to første vaksinedosene i desember og januar.


Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB

Dagens nyheter:

FHI advarer reisende i Frankrike.

Ber reisende være oppmerksomme på mulig smittefare ved nærkontakt til vann.

Norske forskere med banebrytende funn.

For første gang har forskere klart å påvise en sammenheng mellom eksponering for passiv røyking i barndommen og brystkreft. - Vi var overrasket over å finne en så sterk sammenheng, sier norsk professor.

Få straffes for å utløse skred.

Gjerdrum-ordfører Anders Østensen ble vekket tidlig på morgenen en vårdag i 2012. Det hadde gått et kvikkleireskred på gården hans. Raset var menneskeskapt. Men ingen ble straffet eller bøtelagt etterpå.

Åros-siktede erkjenner å ha stukket med kniv.

Mannen som er siktet for å ha drept en annen mann på Åros i Asker fredag ettermiddag erkjenner å ha stukket den avdøde med kniv. Han hevder imidlertid at dette skjedde i selvforsvar.

Biden får tredje dose:

USAs president Joe Biden får tredje dose coronavaksine mandag, få dager etter at helsemyndighetene i landet anbefalte vaksinepåfyll for dem som er fylt 65.

Det hvite hus sier Biden skal komme med en uttalelse og få en dose av Pfizer/Biontechs vaksine klokka 13 mandag ettermiddag.

Biden fikk de to første vaksinedosene i desember og januar, sammen med førstedamen Jill Biden. Det er ikke kjent om også hun skal vaksineres på nytt mandag.

– Det er vanskelig å erkjenne at jeg er over 65, men jeg skal få den tredje dosen, sa Biden (78) fredag, da smittevernetaten CDC kom med sin anbefaling.

(NTB)

Store skader - Oslofjordtunnelen berørt i flere uker:

Store skader etter at et vogntog kjørte inn i tunnelveggen i Oslofjordtunnelen mandag formiddag, gjør at det kan bli flere uker med begrensninger i trafikken under Oslofjorden.

- Tre veggplater er ødelagt, og det kan ta flere uker fra bestilling av nye plater til de er på plass, sier tunnelforvalter Anine Kalmo Larsen til Akershus Amtstidende.

Uansett er fartsgrensen senket til 50 km/timen forbi ulykkesstedet. Før mandagens ulykke har det vært nattestengt mellom klokka 22 og 05.30 på grunn av vedlikeholdsarbeider.

Det er foreløpig ikke klart hvor lenge og når på døgnet biler må bruke ferja Horten-Moss eller kjøre den "vanlige" veien via Oslo.

Agder: Mer enn 3100 var uten strøm :

Mandag ettermiddag har flere husstander i Froland i Agder vært uten strøm. Det opplyser Agder Energi til Dagbladet.

På det meste var rett over 3100 kunder rammet, opplyser selskapet.

De opplyser videre at feilen skyldes en kortslutning som oppsto som følge av at en gravemaskin traff en høyspentkabel.

Da Dagbladet snakker med Agder Energi Nett klokka 17.11, er antall berørte kunder 318.

Seinere steg tallet til over 3100. Årsaken var at trafostasjonen i Froland var ute av ukjent årsak, opplyser Agder Energi til Dagbladet.

Klokka 18.10 er antall berørte kunder 577, ifølge selskapet.

- Det har oppstått en feil i strømnettet som har medført at strømmen er blitt borte i deres område, vi arbeider med å finne ut av hvor feilen har oppstått. Dette kan medføre at strømmen vil komme tilbake for så å falle ut igjen, dette kan skje opptil flere ganger. Inntil vi har lokalisert feilsted og årsak til til hendelsen er det vanskelig å si når strømmen vil være permanent tilbake igjen, skriver Agder Energi Nett på sine nettsider.

Mandag kveld 19.30 har antall berørte kunder sunket på 103, ifølge selskapets nettsider.

Agderposten omtalte saken først.

Svensk skandale: Grill kan være dill:

Ica i Sverige tilbakekaller produktet Ica Grillchips, fordi posen feilaktig kan inneholde dillchips, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Vi ser veldig alvorlig på dette, skriver Ica - og understreker at de nå tar grep for å unngå at noe liknende skjer i framtida.

I motsetning til Ica Grillchips inneholder Ica Dillchips melk. Feilmerkingen kan dermed få helsemessige konsekvenser for enkelte.

- Det utgjør en fare for kunder allergiske mot melk, skriver selskapet.

Tilbakekallingen gjelder Ica Grillchips 275 gram med best-før-dato 18.2.22, og folk som har kjøpt produktet, vil få refundert utgiftene.

Det skal ikke være mulig å kjøpe poser fra det aktuelle partiet lenger, ettersom strekkoden vil bli gjenkjent i kassa.

Foto: Ica

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.