Nyhetsstudio

Sperring rundt Politihuset i Ski opphevet

SISTE: Bombegruppa har tatt med seg deler av pakken for videre undersøkelser. Sperringen og evakueringen er opphevet, melder politiet i Øst på Twitter.

Klokka 13.05 opplyser politiet at innholdet i pakka ennå ikke er avklart, og at bombegruppa derfor vil «uskadeliggjøre gjenstanden under kontrollerte forhold».

- Det betyr at de vil skyte mot eller sprenge gjenstanden. Det vil skje om kort tid, opplyser operasjonsleder Tom Sandberg til Dagbladet.

Klokka 14.05 har bombegruppa skutt mot pakka, men det er «elementer i pakka som gjør at de må undersøke den nærmere. Dette vil ta minimum 1 time», så evakueringene og sperringene opprettholdes inntil videre.

Opprinnelig melding:

Kundemottaket ved politihuset i Ski i Akershus er midlertidig evakuert, skriver politiet i Øst på Twitter.

- Det er oppdaget en uidentifisert gjenstand som må undersøkes nærmere, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Operasjonslederen sier at de nå jobber for å finne ut av hva det er for noe, og at det er publikumsmottaket som er stengt. Det utgjør omtrent halve bygget.

Ved 10.20-tida meldte Øst politidistrikt at gjenstanden må undersøkes, og at de derfor har evakuert deler av bygget.

I 11.00 tida meldte politiet om at situasjonen vedrørende den uidentifiserte gjenstanden på politihuset fortsatt er uavklart.

NTB skriver operasjonslederen ikke vil si noe om hva slags gjenstand det er, og hvordan den har kommet inn i huset, men den kan ha kommet via posten.

Tips oss på 2400 eller ring 2400 0000.

Saken oppdateres.

Studioet fortsetter under annonsen

Brann i Tromsø sentrum

Politiet i Troms melder at det har oppstått brann i Tromsø sentrum. Nødetatene er på stedet, og brannmannskapene skal ha kontroll.

Det er satt i gang evakuering av nærliggende bygg i forbindelse med brannen.

BT: Brøt kommunikasjonsregler før fregattulykken

Politiet er i full gang med å etterforske hvordan trafikksentralen ved Fedje kommuniserte med KNM «Helge Ingstad» og «Sola TS» før kollisjonen. Det skriver Bergens Tidende.

Ifølge avisa står det i Kystverkets kommunikasjonsbok at det skal brukes såkalte markørord for å redusere faren for misforståelser på VHF-sambandet. Dette ble ikke fulgt da KNM «Helge Ingstad» og tankskipet «Sola TS» kolliderte.

- Vi skal se på våre interne kommunikasjonsprosedyrer og se om det bør gjøres endringer. Generelt bruker man markører etter behov. Men hvordan disse ble brukt i dette tilfelle er noe vi må se på i etterkant, sier Arnt Runar Sævrøy, trafikkleder ved sjøtrafikksentralen på Fedje, til avisa.

Dømt for dobbeltdrap på 9-åringer

Russell Bishop som var tiltalt for å ha voldtatt og drept de to niåringene Karen Hadaway og Nicola Fellows i Brighton i 1986, fikk tirsdag sin dom. Han dømmes til en minstestraff på 36 års fengsel, melder Sky News.

Etter at 52-åringen i 1987 ble frikjent i samme sak, så det lenge ut til at drapsgåten ville forbli uløst. Men i retten kom det denne gang fram nye detaljer om hvordan DNA-bevis 32 år seinere avslørte mannen bak de grufulle barnedrapene kjent som «the babes in the woods»-drapene.

Over 30 år har gått - så fant de bevisene som felte barnemorderen

Over 30 år har gått - så fant de bevisene som felte barnemorderen

dagbladet.no

Personer kvalme etter vond lukt på T-banestasjon i Oslo

Nødetatene er på Stortinget T-banestasjon i forbindelse med at flere personer har følt kvalme og ubehag i forbindelse med vond lukt. Brannvesenet jobber med målinger og lokalisering av kilden, opplyser politiet i Oslo på Twitter.

Politiet opplyser til Dagbladet at de fikk melding om hendelsen klokka 15.30, og at det da skulle lukte på hele stasjonsområdet.

Det ble rykket ut med alle nødetater, da det ikke var avklart hva lukta stammet fra.

Brannvesenet ble på stasjonen møtt av flere personer som følte kvalme og ubehag. Ifølge politiet er det for tidlig å si om dette er årsaken, men per nå er det ingenting som tyder på at det er farlig.

Foreløpig blir det ikke foretatt evakuering. T-banen går som normalt.

Like etter klokka 16 konkluderer politiet med at lukta sannsynligvis er kloakklukt, men at de ikke har klart å finne kilden.

Lastebilsjåfør dømt for uaktsomt drap - MC-fører omkom

En 23 år gammel lastebilsjåfør er dømt til 120 dagers fengsel for å ha forårsaket en dødsulykke i Trondheim i mars år.

Sør-Trøndelag tingrett besluttet at mannen får en deldom. 90 dager av straffen utsettes med en prøvetid på to år, skriver Adresseavisen.

I tillegg fradømmes 23-åringen retten til å kjøre bil i to år og åtte måneder. Han dømmes også til å betale oppreisningserstatning på til sammen 375.000 kroner.

Dødsulykken skjedde på Sluppen 9. mars i år. Mannen som døde kjørte motorsykkel på vei til et jobbmøte da han kolliderte med lastebilen og omkom. Domfelte erkjente ikke straffskyld for uaktsomt drap da saken startet 19. november.

(NTB)

Telebrudd i Finnmark: To feil samtidig

To brudd samtidig i nettet var årsaken til feilsituasjonen i Finnmark i november.

Telenor vil gjennomgå rutinene for å forhindre en lignende situasjon.

Selskapet erkjenner ansvaret for å unngå slike hendelser, men mener samtidig at Telenor har gode rutiner for å sikre kvalitet og redusere risiko under arbeid på infrastrukturen.

– Telenor vil på nytt gjennomgå regler og rutiner for arbeid i nettet for ytterligere forsøke å begrense muligheter for feiltolkning, sier fungerende leder Bjørn Ivar Moen i Telenor Norge.

(NTB)

Tolv drept i selvmordsangrep utenfor Kabul

Tolv personer er drept i et selvmordsangrep mot en militærkolonne vest for Afghanistans hovedstad Kabul, melder NTB. Taliban har tatt på seg ansvaret.

Time kårer Jamal Khashoggi og andre journalister til årets person

Avdøde Jamal Khashoggi og andre drepte og fengslede journalister er av magasinet Time kåret til «Person of the Year» for 2018.

Magasinet vier tittelen til en håndfull journalister som ble angrepet for sitt arbeid. Time kaller de utvalgte for «The Guardians and the War on Truth» - altså «vokterne og krigen om sannheten».

Den saudiarabiske journalisten og regimekritikeren ble sist sett da han gikk inn på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober. Han skulle hente papirer han trengte i forbindelse med et planlagt giftermål. Der ble han drept og partert.

Reuters-journalistene Wa Lone og Kyaw Soe Oo er blant de som blir tildelt tittelen. I september ble journalistene dømt til sju års fengsel for besittelse av statshemmeligheter. Da de ble pågrepet i fjor, gransket journalistene forfølgelsen av rohingyaene.

Rettssaken ble sett som et forsøk på kneble pressen, og den strenge straffen utløste protester i mange land.

Magasinet hedrer også fem journalister som ble drept på jobb i Maryland i USA i juli. Det ble tidlig antydet at gjerningsmannen hadde noe uoppgjort med avisa Capitol Gazette. I 2012 saksøkte han avisa for ærekrenkelser. Søksmålet ble avfeid av en dommer.

Maria Ressa, som startet nettavisa Rappler i 2012, har dokumentert den voldelige krigen mot narkotika i Filippinene og drap beordret av landets president.

Dette var Khashoggis siste ord

Dette var Khashoggis siste ord

dagbladet.no

Mann døde etter påkjørsel i Oslo

En mann er erklært død på stedet etter en trafikkulykke i et parkeringshus i Homansbyen i Oslo.

- Vi fikk melding 13.23 om at en mann satt fast under en bil, sier operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Operasjonslederen forteller at mannen satt fast under bilen etter å ha blitt påkjørt.

Politiet tar avhør av føreren, sikrer spor og foretar nødvendige undersøkelser.

De pårørende er foreløpig ikke varslet.

Dagbladet følger saken.

Mann døde etter påkjørsel i parkeringshus i Oslo

Mann døde etter påkjørsel i parkeringshus i Oslo

dagbladet.no

Russer dømt i Frode Berg-saken

En tidligere russisk politimann, som var tiltalt for å ha overlevert hemmelige dokumenter til spionsiktetede Frode Berg er dømt til fengsel i 13 år av en domstol i Moskva, melder NRK som siterer nyhetsbyrået AFP.

Ifølge dommen skal Berg ha mottatt dokumenter om den russiske marinen.

Berg ble pågrepet av det russiske sikkerhetspolitiet i Moskva 5. desember i fjor. Han er anklaget for å ha mottatt hemmelige dokumenter om den russiske flåten og siktet for spionasje.

30. november ble han varetektsfengslet i ytterligere to måneder. Rettsaken er ventet å komme opp for domstolen i januar eller februar 2019.

Ny Frode Berg-fengsling

Ny Frode Berg-fengsling

dagbladet.no
Mina Ridder-Nielsen Janssen og Audun Hageskal

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.