Nyhetsstudio

Tips til Kripos om nettovergrep doblet seg på ett år

Torsdag offentliggjorde velferdsforskningsinstituttet NOVA ved OsloMet en ny rapport om internettovergrep mot barn i Norge 2015-2017.

Forskningen viser stor vekst i antall tips som rapporteres til Kripos. Tipsene har doblet seg fra 5300 i 2017 til rundt 12 000 i 2018.

Ulovlige bilder og film utgjør to tredjedeler av tipsene, mens straffbar chatting mellom barn-voksen og mellom voksne utgjør resten av tipsene.

I rapporten kommer det også fram at politiet i Norge erfarer økning i antall nettovergreps­saker, og at innholdet i sakene blir grovere.

Studioet fortsetter under annonsen

Ba bilister flytte seg - ble angrepet av to personer

Oslo politidistrikt melder at to ansatte ved Ikea på Furuset ryddet handlevogner på parkeringsplassen, og ba en bilist flytte seg.

To personer kom da ut av to biler og gikk løs på de ansatte.

Skadeomfanget er foreløpig ukjent. Politiet er på stedet.

- Det er ikke meldt om legetilsyn på stedet, så det har gått bra med den ansatte, sier operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet.

Han opplyser om at begge bilene har kjørt fra stedet.

- Vi tar avhør av vitner på stedet og ser på videoopptak. Det er en alvorlig sak, sier Grøttum.

Dagbladet følger saken.

Enighet om nytt toppmøte

President Trump sier det er enighet om hvor det neste toppmøtet mellom USA og Nord-Korea skal finne sted. Møtet skal etter planen finne sted i februar.

- Vi er enige om å møtes, trolig i slutten av februar. Vi har valgt ut hvilket land vi skal møtes i, men skal kunngjøre dette senere, sa president Donald Trump lørdag.

Han møtte Nord-Koreas tidligere etterretningssjef Kim Yong-chol fredag. De tilbrakte hele 90 minutter sammen i Det hvite hus.

Kim ble den første nordkoreanske utsendingen på nesten 20 år som har tilbrakt natten i Washington. Han bor på et fasjonabelt hotell bare en kjøretur unna Det hvite hus.

Trump og den nordkoreanske lederen Kim Jong-un møttes for første gang i Singapore i juni i fjor, til et historisk toppmøte. Målet med samtalene mellom landene er å komme nærmere en avtale om atomnedrustning på den koreanske halvøya.

Vietnam har sagt seg villig til å være vert for toppmøtet mellom Kim og Trump, og kilder sier de praktiske forberedelsene alt er i gang. Både hovedstaden Hanoi og havnebyen Da Nang er nevnt som mulige møtesteder. Thailand skal være et annet mulig vertsland.

(NTB)

Foto: AFP

Redningsaksjon i Storanosi - snøen skaper utfordringer

Vest politidistrikt melder at de sender et redningshelikopter inn i Storanosi i Voss etter en person som har pådratt seg bruddskader i fjellet.

- Det er ulendt terreng og mye snø i området, så Røde Kors-mannskapene kommer seg ikke fram til den skadde. Det er også vanskelig å komme fram med snøscooter, sier operasjonsleder Stein Rune Halleraker til Dagbadet.

Personen har brukket foten, skriver Bergens Tidende.

Fem andre personer er i samme reisefølge.

Personer drev på isflak i Drammenselva

Politiet Sør-Øst melder at de to personenene som drev på et isflak i Drammenselva i Buskerud har berget seg selv i land.

Begge er uskadd.

Personene på isflaket er voksne. De varslet brannvesenet, som igjen varslet politiet, opplyser operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Kjell Reidar Johansen, til Dagbladet.

- Det er sendt et helikopter som skal få dem i sikkerhet. Så vidt jeg har forstått er det et stort isflak. Men hvor det kommer fra, vet jeg ikke, sier Johansen.

Begge har kontakt med nødetater, som er på vei til stedet.

Nytt snøskred - ingen skal være tatt

Vest politidistrikt meldte lørdag ettermiddag at det gikk et snøskred i Myrkdalen i Voss. Det er ingen mistanke om at noen er tatt av raset, som var 150-200 meter bredt og 200-300 meter langt.

Skredfarevurderignen i området er på nivå tre - altså betydelig.

Samme varsel gjelder lørdag for Vest-Finnmark, Lofoten og Vesterålen, Salten, Svartisen, Trollheimen, Romsdal, Sunnmøre, Indre Fjordane, Jotunheimen og Indre Sogn. Mens skredfaren minker enkelte steder søndag og mandag, øker den i Nord-Troms, Lyngen og Tromsø, ifølge Varsom.no.

Oslo: Små barn kom bort fra foreldrene

Klokka 17 meldte Oslo politidistrikt på Twitter at de har tatt seg av to små barn som har kommet bort fra foreldrene i Karl Johans gate.

Operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt opplyser overfor Dagbladet nærmere 17.30 at situasjonen er i ferd med å løses. Litt seinere kom også beskjeden om en lykkelig gjenforening. Barna skal ha det bra.

Frykter over 100 omkomne

117 migranter fryktes å ha druknet i Middelhavet etter at gummibåten deres sank utenfor kysten av Libya.

Tre personer ble reddet, og de fortalte at til sammen 120 mennesker hadde vært om bord i båten, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) til det italienske nyhetsbyrået Adnkronos lørdag.

- De fortalte at de hadde startet ferden fra Libya torsdag kveld. Etter om lag elleve timer til havs begynte luften å gå ut av båten, og den sank. Folk falt i vannet og druknet, sier IOM-talsmann Flavio DiGiacomo.

To barn skal ha vært om bord, den ene av dem kun 2 måneder gammel.

(NTB)

Resultatløst søk i Tamokdalen

Letingen etter den siste antatt omkomne skiløperen i Tamokdalen i Troms ble lørdag ettermiddag avsluttet uten funn. Arbeidet fortsetter søndag.

Det opplyser Troms politidistrikt ved 16-tiden lørdag.

Tre finske og en svensk skiløper ble tatt av skredet 2. januar. Den første ble funnet og gravd ut onsdag denne uka, mens ytterligere to ble funnet torsdag.

Politiet opplyser ved 19-tiden lørdag at de som er funnet er to menn og en kvinne, men ingen er foreløpig identifisert.

Den fjerde skiløperen er fortsatt ikke funnet.

(NTB/Dagbladet)

Niklas, André, Mikael og Disa ligger begravet i snøskredet på Blåbærfjell

Niklas, André, Mikael og Disa ligger begravet i snøskredet på Blåbærfjell

dagbladet.no

Protester for tiende helg på rad

Gule vester-demontrasjonene i Frankrike fortsetter. Lørdag trakk 5000 mennesker ut i gatene for det som er den tiende strake helgen med protester, skriver Reuters.

Protestene har skapt både opptøyer og ødeleggelser, men lørdagens demonstrasjon skal ha gått relativt rolig for seg.

Foruten at 5000 trakk til gatene i Paris, skal lignende protester ha foregått gjennom hele Frankrike.

Budskapet lørdag skal ha vært at de gule vestene ønsker at Frankrikes president Emanuelle Macron skal gå av. Protesten startet i utgangspunktet for å få senket priser på drivstoff.

20 personer ble pågrepet, ifølge politiet.

Foto: Jean-Christophe Verhaegen/AFP

Avslutter søk uten funn

Troms politidistrikt opplyser klokka 15.56 lørdag at de avslutter dagens søk etter den fjerde og siste skiløperen som ble tatt av raset i Tamokdalen, uten funn.

Tre finske og en svensk skiløper ble tatt av skredet 2. januar. Den første ble funnet og gravd ut onsdag denne uka, mens ytterligere to ble funnet torsdag.

Marthe Ihle og Mina Janssen

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.