Nyhetsstudio

Flere drept i terrorangrep i Iran

Flere mennesker ble drept da en bilbombe eksploderte torsdag utenfor et politihovedkvarter i byen Chabahar i Iran, melder statlige medier i landet.

Flere kvinner og barn og andre tilfeldige forbipasserende skal ha blitt alvorlig såret. Ulike kilder oppgir dødstall som varierer mellom to og fire.

Flere angripere forsøkte å ta seg inn i politibygningen, ifølge myndighetene. Da de ble stanset, utløste de bilbomben.

Hvem som sto bak angrepet, er ikke bekreftet. Nyhetsbyrået Tasnim legger skylden på den sunnimuslimske væpnede gruppen Ansar al-Furqan.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Dømt for dobbeltdrap på 9-åringer

Russell Bishop som var tiltalt for å ha voldtatt og drept de to niåringene Karen Hadaway og Nicola Fellows i Brighton i 1986, fikk tirsdag sin dom. Han dømmes til en minstestraff på 36 års fengsel, melder Sky News.

Etter at 52-åringen i 1987 ble frikjent i samme sak, så det lenge ut til at drapsgåten ville forbli uløst. Men i retten kom det denne gang fram nye detaljer om hvordan DNA-bevis 32 år seinere avslørte mannen bak de grufulle barnedrapene kjent som «the babes in the woods»-drapene.

Over 30 år har gått - så fant de bevisene som felte barnemorderen

Over 30 år har gått - så fant de bevisene som felte barnemorderen

dagbladet.no

Personer kvalme etter vond lukt på T-banestasjon i Oslo

Nødetatene er på Stortinget T-banestasjon i forbindelse med at flere personer har følt kvalme og ubehag i forbindelse med vond lukt. Brannvesenet jobber med målinger og lokalisering av kilden, opplyser politiet i Oslo på Twitter.

Politiet opplyser til Dagbladet at de fikk melding om hendelsen klokka 15.30, og at det da skulle lukte på hele stasjonsområdet.

Det ble rykket ut med alle nødetater, da det ikke var avklart hva lukta stammet fra.

Brannvesenet ble på stasjonen møtt av flere personer som følte kvalme og ubehag. Ifølge politiet er det for tidlig å si om dette er årsaken, men per nå er det ingenting som tyder på at det er farlig.

Foreløpig blir det ikke foretatt evakuering. T-banen går som normalt.

Like etter klokka 16 konkluderer politiet med at lukta sannsynligvis er kloakklukt, men at de ikke har klart å finne kilden.

Lastebilsjåfør dømt for uaktsomt drap - MC-fører omkom

En 23 år gammel lastebilsjåfør er dømt til 120 dagers fengsel for å ha forårsaket en dødsulykke i Trondheim i mars år.

Sør-Trøndelag tingrett besluttet at mannen får en deldom. 90 dager av straffen utsettes med en prøvetid på to år, skriver Adresseavisen.

I tillegg fradømmes 23-åringen retten til å kjøre bil i to år og åtte måneder. Han dømmes også til å betale oppreisningserstatning på til sammen 375.000 kroner.

Dødsulykken skjedde på Sluppen 9. mars i år. Mannen som døde kjørte motorsykkel på vei til et jobbmøte da han kolliderte med lastebilen og omkom. Domfelte erkjente ikke straffskyld for uaktsomt drap da saken startet 19. november.

(NTB)

Telebrudd i Finnmark: To feil samtidig

To brudd samtidig i nettet var årsaken til feilsituasjonen i Finnmark i november.

Telenor vil gjennomgå rutinene for å forhindre en lignende situasjon.

Selskapet erkjenner ansvaret for å unngå slike hendelser, men mener samtidig at Telenor har gode rutiner for å sikre kvalitet og redusere risiko under arbeid på infrastrukturen.

– Telenor vil på nytt gjennomgå regler og rutiner for arbeid i nettet for ytterligere forsøke å begrense muligheter for feiltolkning, sier fungerende leder Bjørn Ivar Moen i Telenor Norge.

(NTB)

Tolv drept i selvmordsangrep utenfor Kabul

Tolv personer er drept i et selvmordsangrep mot en militærkolonne vest for Afghanistans hovedstad Kabul, melder NTB. Taliban har tatt på seg ansvaret.

Time kårer Jamal Khashoggi og andre journalister til årets person

Avdøde Jamal Khashoggi og andre drepte og fengslede journalister er av magasinet Time kåret til «Person of the Year» for 2018.

Magasinet vier tittelen til en håndfull journalister som ble angrepet for sitt arbeid. Time kaller de utvalgte for «The Guardians and the War on Truth» - altså «vokterne og krigen om sannheten».

Den saudiarabiske journalisten og regimekritikeren ble sist sett da han gikk inn på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul 2. oktober. Han skulle hente papirer han trengte i forbindelse med et planlagt giftermål. Der ble han drept og partert.

Reuters-journalistene Wa Lone og Kyaw Soe Oo er blant de som blir tildelt tittelen. I september ble journalistene dømt til sju års fengsel for besittelse av statshemmeligheter. Da de ble pågrepet i fjor, gransket journalistene forfølgelsen av rohingyaene.

Rettssaken ble sett som et forsøk på kneble pressen, og den strenge straffen utløste protester i mange land.

Magasinet hedrer også fem journalister som ble drept på jobb i Maryland i USA i juli. Det ble tidlig antydet at gjerningsmannen hadde noe uoppgjort med avisa Capitol Gazette. I 2012 saksøkte han avisa for ærekrenkelser. Søksmålet ble avfeid av en dommer.

Maria Ressa, som startet nettavisa Rappler i 2012, har dokumentert den voldelige krigen mot narkotika i Filippinene og drap beordret av landets president.

Dette var Khashoggis siste ord

Dette var Khashoggis siste ord

dagbladet.no

Mann døde etter påkjørsel i Oslo

En mann er erklært død på stedet etter en trafikkulykke i et parkeringshus i Homansbyen i Oslo.

- Vi fikk melding 13.23 om at en mann satt fast under en bil, sier operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Operasjonslederen forteller at mannen satt fast under bilen etter å ha blitt påkjørt.

Politiet tar avhør av føreren, sikrer spor og foretar nødvendige undersøkelser.

De pårørende er foreløpig ikke varslet.

Dagbladet følger saken.

Mann døde etter påkjørsel i parkeringshus i Oslo

Mann døde etter påkjørsel i parkeringshus i Oslo

dagbladet.no

Russer dømt i Frode Berg-saken

En tidligere russisk politimann, som var tiltalt for å ha overlevert hemmelige dokumenter til spionsiktetede Frode Berg er dømt til fengsel i 13 år av en domstol i Moskva, melder NRK som siterer nyhetsbyrået AFP.

Ifølge dommen skal Berg ha mottatt dokumenter om den russiske marinen.

Berg ble pågrepet av det russiske sikkerhetspolitiet i Moskva 5. desember i fjor. Han er anklaget for å ha mottatt hemmelige dokumenter om den russiske flåten og siktet for spionasje.

30. november ble han varetektsfengslet i ytterligere to måneder. Rettsaken er ventet å komme opp for domstolen i januar eller februar 2019.

Ny Frode Berg-fengsling

Ny Frode Berg-fengsling

dagbladet.no

Mann pågrepet før Brexit-møte

Like før krisemøtet i Brexit startet ble en person pågrepet av politi utenfor parlamentet, ifølge BBC.

Politiet skal ha lagt mannen i bakken og gitt han støt med elektronisk våpen.

– Inntrengeren er nå kjørt vekk i en politibil. Han kom seg noen meter inn på Parlamentets område, men ble lagt i bakken granske raskt. Det er ikke klart hva han forsøkte å gjløre eller hva som skjedde, skriver Laura Kuenssberg, BBCs politiske redaktør på Twitter.

Det skal ikke være snakk om terror.

Foto: Reuters / NTB Scanpix

Krisemøte etter brexit-retrett

Etter høy temperatur og voldsom debatt mandag, er det nå klart at det vil bli holdt en avstemning om brexit-avtalen Theresa Mays regjering har forhandlet fram i Parlamentet innen 21. januar.

Det bekrefter statsministerens kontor tirsdag, etter at avstemningen som var planlagt ble utsatt på ubestemt tid. Årsaken var at det så ut til å gå mot et klart nederlag for den hardt pressede britiske statsministeren.

Det skjer imidlertid ikke uten kontrovers. For etter at Theresa May hadde presset på for at avsteminingen i Underhuset mandag skulle gå som planlagt, slo hun i går full retrett da det gikk opp for henne at avtalen sto i fare for å bli vraket.

Derfor er det nå kalt inn til krisemøte i det britiske parlamentet, hvor man skal diskutere regjeringens håndtering av hendelsene det siste døgnet. Debatten kan du følge direkte her.

Foto: Shutterstock

Ny frist: 21. januar

Ny frist: 21. januar

dagbladet.no
Mina Ridder-Nielsen Janssen og Audun Hageskal

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.