Nyhetsstudio

Lars Dønvold-Myhre

Norge kutter oljeproduksjon :

Norge kutter oljeproduksjonen med 250 000 fat daglig i juni og med 134 000 fat daglig i andre halvår, melder NTB.

- I tillegg vil produksjonsstart på flere felt forsinkes til 2021. Den totale norske produksjonen i desember 2020 vil samlet være 300 000 fat per dag lavere enn det selskapene har planlagt for. Reguleringen vil opphøre ved utgangen av året, sier olje- og energiminister Tina Bru (H) i en pressemelding.

I pressemeldingen fra Olje- og energidepartementet, står det at coronaviruspandemien og omfattende smitteverntiltak i store deler av verden har store konsekvenser for den økonomiske aktiviteten og dermed også etterspørselen etter olje.

-Vi står nå overfor en ekstraordinær situasjon i oljemarkedet. Både produsenter og brukere av olje er tjent med et stabilt marked.

Studioet fortsetter under annonsen

Telemark: 8. klassing smittet - 61 i karantene:

I alt 61 personer er satt i corona-karantene i Nome kommune etter at en elev i 8. klasse på Lunde videregående skole har fått påvist covid-19-smitte, skriver.

Ansatte ved skolen, alle 36 elever på 8. trinn pluss mange tilknyttet Gutter-13-laget i Nome Fotball må i karantene.

Kommunen opplyser at det er uklart hvor smitten kommer fra.

8. klassingene skal foreløpig ha digital undervisning torsdag og fredag. 9. og 10. klassene på skolen har allerede digital hjemmeundervisning på grunn av lærere i smittekarantene.

7108 smittetilfeller:

Onsdag har Stobritannia bekreftet 7108 nye smittetilfeller. Det skriver Sky News.

Selv om antallet nå er det høyeste bekreftede antallet smittetilfeller, kan det ha vært høyere smitte i starten av pandemien, men det blir bekreftet flere tilfeller nå, på grunn av mer testing.

Det er nesten ny rekord, da det er 35 lavere enn gårsdagen, da det ble satt ny rekord.

Onsdag ble det bekreftet 71 nye coronadødsfall i landet.

Det stod i en tidligere versjon av denne saken at det var satt ny rekord i dag. Det er ikke riktig da antallet er 35 lavere enn tirsdag.

London brigde. Foto: Shutterstock / NTB

Klatreulykke i Hemsedal:

Politiet skriver på Twitter at de rykker ut til en klatreulykke i Hemsedal.

En person skal ha falt i bakken i forbindelse med rappellering. Det er uklart hvor hardt skadd personen er.

Den skadde skal være ansatt på et klatresenter. Arbeidstilsynet er varslet og den skadde mannen er kjørt til sykehus.

Store køer i Oslo etter bilbrann:

Det brenner i et vogntog på E6 på Ryen i Oslo. Operasjonsleder Vidar Pedersen i oslopolitiet sier til Dagbladet at det ikke skal være noen skadde personer, men det skaper trafikkproblemer.

- Det oppstår naturligvis store problemer i trafikkavviklingen, skriver oslopolitiet på Twitter.

Vegtrafikksentralen skriver på Twitter at trafikkproblemene sprer seg. De anbefaler å bruke E18 og Ring 3 som alternativ.

Rundt 18.45 skriver Vegtrafikksentralen at veien er ryddet, og at trafikken flyter greit.

66 i karantene på Ahus:

66 personer er nå satt i karantene på grunn av et coronautbrudd på sykehuset Ahus. Det skriver VG.

Rundt 40 ansatte skal ha havnet i karantene etter kontakt med en smittet pasient. Et fåtall pasienter er satt i karantene etter kontakt med den smittede pasienten.

De resterende er i karantene som følge av andre årsaker.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Etterlyser vitner etter knivstikking:

Politiet i Tromsø ønsker å komme i kontakt med vitner som kan ha opplysninger etter at en mann ble knivstukket cirka klokka 05.00 på Tromsøbrua tirsdag morgen.

- Etter gjennomgang av en del kameraovervåking, ser vi særlig to personer som vi utfra tid og sted tror kan ha opplysninger i saken. Disse har vi ikke snakket med så langt, sier leder for etterforskningsseksjonen Lene Fabek ved Tromsø politistasjon.

Politiet ber disse personene, eller de som kan ha opplysninger om hvem disse er, om å ta kontakt med politiet.

Fornærmede er en vekter, som skal ha vært kledd i uniform. Tilstanden hans var tirsdag stabil, opplyste universitetssykehuset Nord-Norge til NRK. Mannen ble operert samme morgen.

Tips til politiet på telefon 96948415 eller 02800,
eller på https://tips.politiet.no/web/, velg Tromsø som sted.

- Tegnells dystre dom:

Den svenske avisa Aftonbladet skriver at mange lurer på når pandemien er over og livet kan gå tilbake til normalen.

- Det blir definitivt ikke i år, sier statsepidemiolog Anders Tegnell til Dagens Nyheter, og Aftonbladet omtaler det som hans "dystre dom".

Tegnell mener det ikke handler om når pandemien er over, men når Verdens helseorganisasjon (WHO) vurderer at den internasjonale nødsituasjonen er over.

Videre sier han at det er umulig å vite når det blir aktuelt, men at det blir tidligst om ett år. Han mener at antallet nyte tilfeller må reduseres skikkelig og at presset må lettes på helsevesen rundt om i vern.

- Om det blir en rolig sommer neste år og man kommer inn i høsten uten noen større utbrudd så kanskje WHO kjenner seg sikre på at de kan slippe opp.

Til sammen er 5893 personer nå registrert døde med coronasmitte i landet. Antall registrerte smittetilfeller ligger på 92 863.

Foto: LUNDAHL / TT NEWS AGENCY / AFP

Tre nye coronadødsfall i Sverige:

Ytterligere tre coronadødsfall ble registrert i Sverige onsdag. Til sammen er 5893 personer nå registrert døde med coronasmitte i landet.

Det viser oppdaterte tall fra Folkhälsomyndigheten i Sverige.

Antall registrerte smittetilfeller i Sverige ligger på 92 863.

I Danmark er det registrert 534 nye smittetilfeller, ifølge Statens Serum Institut. Antall covid-19-pasienter som er innlagt på sykehus i Danmark, har falt med fem til 102.

(NTB)

28 coronasmittede innlagt på sykehus:

28 coronasmittede pasienter er onsdag innlagt på norske sykehus. Det er fire flere enn dagen før.

Én pasient får nå respiratorbehandling. Det er like mange som fikk respiratorbehandling tirsdag, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Flest coronasmittede pasienter er innlagt i Helse sør-øst, som har 19 slike pasienter. I Helse vest er ni coronapasienter innlagt, mens Helse Midt-Norge har én coronapasient.

Det var ved midnatt registrert 13 914 coronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 127 meldte tilfeller siste døgn.

(NTB)

New York: Slår smittealarm:

New York var tidligere i år coronapandemiens episenter i USA, men fikk etter hvert smittespredningen under kontroll. Nå vekker smittetallene bekymring på nytt. New York City rapporterte tirsdag sin høyeste andel positive prøver på ett døgn siden juni, skriver ABC News.

I ukevis har prosenten ligget på mellom 1-2 prosent, ifølge New York Times. Tallet på 3,25 prosent kommer av økende smittetilfeller i ni nabolag i Brooklyn og Queens. Per tirsdag stod disse bydelene for 25,6 prosent av nye tilfeller i hele byen de siste to ukene, til tross for at de bare representerer 7,4 prosent av byens befolkning.

- Vi er dypt bekymret over den alarmerende økningen av covid-19 i nabolagene i Brooklyn og Queens, sa Dave Chockshi, helsekommisjonær i byen, tirsdag.

Dette kommer på et avgjørende tidspunkt for byen, som i går sendte hundretusenvis av barneskoleelever tilbake til skolebenken og som i dag åpner for servering på restauranter innendørs.

Tjenestemenn i byen slo alarm om økningen forrige uke. 19. september stod seks nabolag for 20 prosent av tilfellene over hele byen.

I går advarte også ordfører Bill de Blasio om at folk nekter å gå med munnbind på offentlige steder vil bli bøtelagt. Guvernør Andrew Cuomo har tidligere sagt at en frekvens på over tre prosent vil føre til at "alarmklokkene går av".

Foto: Shutterstock / NTB

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.