Nyhetsstudio

Amanda Walnum

To pågrepet etter drap på tidligere gjengleder:

I midten av november omkom den tidligere gjenglederen Nedim Yasar etter en skyteepisode i København. Episoden skjedde kort tid etter en lanseringsfest for Yasars bok, hvor han forteller om sitt liv i gjengmiljøet og om veien ut.

Torsdag skriver politiet i København i en pressemelding at to menn i midten av 20-åra har blitt pågrepet i forbindelse med drapet.

I forbindelse med pågripelsene har politiet ransakt flere adresser i København.

Politiet kan foreløpig ikke dele mer informasjon om de to mennene eller om de kjente Yasar.

Yasar forlot gjengen Los Guerreros i 2012 og har siden det vært en del av politiets program for tidligere gjengmedlemmer. Han ble deretter programleder i radio, samtidig som han har bodd på hemmelige adresser i frykt for å bli oppsøkt av personer med tilknytning til det kriminelle miljøet.

Nedim Yasar skrev bok om livet i gjengmiljøet og veien ut. Foto: Bax Lindhardt / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT
Studioet fortsetter under annonsen

Fant skadet person i leilighet:

Seint torsdag meldte Oslo politidistrikt at det var blitt gjort funn av en skadd person i en leilighet på Majorstuen.

Operasjonsleder Tor Jøkling sier at det er en eldre person som er funnet i leiligheten.

Politiet ble klar over situasjonen da en melder kontaktet dem.

- Melder observerte i oppgangen det vedkommende trodde var blod. Personen så en åpen dør inn til en leilighet, og så der en person som framsto som skadet. Melder trakk seg tilbake og ringte oss, og vi sendte en patrulje fra politiet og ambulansen, sier Jøkling til Dagbladet.

Personen er kjørt til legevakt for behandling.

Like over midnatt opplyser politiet at det kan se ut som at skadene på personen kan skyldes en sykdom og uhell. Politiet mistenker derfor ingenting kriminelt.

- Minister vil gå av:

Flere amerikanske medier melder sent torsdag kveld at Rick Perry, USAs energiminister, har sagt til president Donald Trump at han planlegger å gå av.

For én uke siden ble Perry stevnet av demokratene i Representantenes hus som en del av riksrettsetterforskningen av Donald Trumps handlinger overfor Ukraina.

New York Times skriver at Perrys fratredelse har vært ventet i flere uker, til og med før hans involvering i forsøket på å presse Ukrainas president, Volodymyr Zelensku, ble kjent.

18. september lekket det ut detaljer om at Trump forsøkte å presse Ukraina til å granske et selskap som hadde jobbet med Hunter Biden, sønnen til tidligere visepresident Joseph Biden.

Perry har blitt bedt om å oversende dokumenter knyttet til et ukrainsk statseid energiselskap, samt hans involvering i samtalen.

Energiminister Rick Perry og president Donald Trump. Foto: REUTERS/Carlos Barria

SDF-alliansen godtar avtalen:

SDF-alliansen, der den syriskkurdiske YPG-militsen inngår, godtar avtalen mellom USA og Tyrkia om å trekke seg ut fra det nordøstlige Syria.

- Vi står klar til å etterfølge våpenhvilen, sier SDF-leder Mazlum Abdi til kurdisk fjernsyn torsdag kveld.

Han uttalte seg etter at USA kunngjorde at Washington og Ankara er enige om at tyrkiske styrker innstiller sine angrep nordøst i Syria i fem dager, for å gi kurdisk milits tid til å trekke seg unna grenseområdet der Tyrkia vil etablere en buffersone.

(NTB)

Uenighet om våpenhvile

Uenighet om våpenhvile

dagbladet

Får plass i FNs menneskerettsråd:

Venezuela ble, til spredt applaus, tildelt sete i FNs menneskerettighetsråd torsdag da FNs hovedforsamling stemte over hvilke nye land som skal inn i det Genève-baserte menneskerettighetsrådet for den neste treårsperioden.

De 193 medlemslandene i FNs hovedforsamling valgte torsdag 14 av de 47 plassene i FNs menneskerettighetsråd som sto på valg. To av plassene skulle gå til latinamerikanske land. Brasil var det andre landet som ble stemt inn for Latin-Amerika.

Både menneskerettighetsorganisasjoner og en rekke land har stilt seg kritisk til at Venezuela skulle få sitte i FNs menneskerettighetsråd. De har vist til at Venezuela selv har vist manglende respekt for menneskerettighetene.

(NTB)

Bil og trikk i ulykke:

Oslopolitiet melder om en trafikkulykke mellom bil og trikk på Carl Berner torsdag ettermiddag.

- Vi er fremme på stedet og det skal ikke være personskade, skriver politiet.

Politiet meldte først at bilen muligens satt fast i trikken.

- Redningsbilen til Obre skal forsøke å dra løs bilen, skriver politiet.

Klokka 17.30 melder politiet at veien er ryddet.

- Vi oppretter sak på brudd på vikeplikt.

Foto: Håkon Brandsnes

- Berg har søkt om benådning:

Ilja Novikov, Frode Bergs russiske stjerneadvokat, bekrefter overfor det russiske nyhetsbyrået Tass at Berg har søkt om benådning.

Overfor Dagbladet bekrefter Bergs russiske advokat at en benådningssøknad er sendt.

Den tidligere norske grenseinspektøren Frode Berg ble 5. desember 2017 pågrepet av den russiske sikkerhetstjenesten FSB under et besøk i Moskva. Han ble 16. april i år funnet skyldig i spionasje og dømt til 14 års fengsel i byretten i Moskva.

Onsdag ble det kjent at en utveksling med en spiondømt russer i Litauen kan være på trappene.

Hevder «spionbytte» er klart

Hevder «spionbytte» er klart

dagbladet

Kjedekollisjon på E6:

Politiet i Trøndelag melder om en kjedekollisjon i sørgående felt på E6 i Melhus. Tre biler er involvert.

- Ikke meldt om personskade, skriver politiet.

Bilene skal være ute av veien og er dermed ikke til hinder for trafikken.

Harlem innstilles som ny sivilombudsmann:

Stortingets presidentskap innstiller Hanne Harlem til vervet som ny sivilombudsmann, ifølge Medier24.

Søknadsfristen for å etterfølge Aage Thor Falkanger som sivilombudsmann gikk ut i slutten av september. Harlem, som var justisminister i Jens Stoltenbergs første regjering, var ifølge Rett24 den eneste reelle søkeren til å overta vervet, skriver NTB.

Stortinget skal stemme over om Harlem får vervet 22. oktober.

Onsdag satte Dagbladets lederavdeling spørsmålstegn ved hvorvidt Harlem har tilstrekkelig integritet til denne stillingen:

«Stortinget skal nå oppnevne ny sivilombudsmann og det finnes bare en kvalifisert søker: Hanne Harlem som i dag er kommuneadvokat i Oslo. I denne rollen har Harlem - på vegne av Oslo kommune - aktivt motarbeidet sivilombudsmannens henstillinger. Som justisminister motarbeidet hun ombudets arbeid med å undersøke om hemmelighold i en sak var legitim.»

Avslutningsfast slo lederavdelingen fast følgende:

«Vi trenger en sivilombudsmann som er faglig sterk, uredd og som ikke har for sterke bånd til politiske institusjoner og offentlig forvaltning.»

Politikere undergraver folkets ombudsmann

Politikere undergraver folkets ombudsmann

dagbladet

Trafikale problemer etter ulykke i Oslo:

To biler var i ettermiddag involvert i en trafikkulykke på Østre Aker vei utgående ved avkjøringen til Stovner.

To personer ble skadd. En kjøres til sykehus med mulig nakkeskade. Den andre har skrubbsår og reiser til legevakta selv.

- Venstre felt er stengt, trafikken går sakte forbi i høyre felt, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til Dagbladet

Også Vegtrafikksentralen melder om redusert fremkommelighet på veien.

- Egmont skal kutte med 10 millioner:

Det erfarer Nettavisen torsdag ettermiddag. Kuttet skal ha blitt kjent på et allmøte. Egmont gir blant annet ut Hjemmet, Norsk Ukeblad, Vi Menn, Det Nye og Kamille. Ifølge Nettavisen skal kuttene gjøres ved hjelp av førtidspensjon for ansatte som fyller 62 år

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.