Nyhetsstudio

To pågrepet etter drap på tidligere gjengleder

I midten av november omkom den tidligere gjenglederen Nedim Yasar etter en skyteepisode i København. Episoden skjedde kort tid etter en lanseringsfest for Yasars bok, hvor han forteller om sitt liv i gjengmiljøet og om veien ut.

Torsdag skriver politiet i København i en pressemelding at to menn i midten av 20-åra har blitt pågrepet i forbindelse med drapet.

I forbindelse med pågripelsene har politiet ransakt flere adresser i København.

Politiet kan foreløpig ikke dele mer informasjon om de to mennene eller om de kjente Yasar.

Yasar forlot gjengen Los Guerreros i 2012 og har siden det vært en del av politiets program for tidligere gjengmedlemmer. Han ble deretter programleder i radio, samtidig som han har bodd på hemmelige adresser i frykt for å bli oppsøkt av personer med tilknytning til det kriminelle miljøet.

Nedim Yasar skrev bok om livet i gjengmiljøet og veien ut. Foto: Bax Lindhardt / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT

Studioet fortsetter under annonsen

Raset i Tamokdalen: siste skiløper ikke funnet


Letemannskapet klarte heller ikke søndag å finne den siste savnede skiløperen i Tamokdalen i Troms. Søket ble avsluttet uten funn.

Tre finske og én svensk skiturist ble tatt av skredet ved Blåbærtinden 2. januar. Den første ble funnet og gravd ut onsdag denne uka, mens ytterligere to ble funnet torsdag.

22 personer ble fløyet inn i området for søndagens søk, opplyser Røde Kors Hjelpekorps.

- Jobben er krevende, det er minus 20–25 grader, men våre frivillige mannskaper er godt mentalt forberedt, har lang fartstid og har vært i skredinnsats tidligere, opplyser Røde Kors.

(NTB).

Store trafikale problemer i Operatunellen

Oslo-politiet melder søndag klokka 15.21 på Twitter at det har oppstått trafikkulykker i Festningstunellen og Operatunellen østgående retning, som medfører store trafikale problemer.

- I Operatunnelen har to personbiler kollidert, mens i Festningstunellen har fire personbiler vært involvert i en trafikkulykke, sier operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Ingen skal være skadd i ulykkene.

Politiet opplyser ved 15.40-tiden at all trafikk skal være stanset i forbindelse med berging.

Arbeidstilsynet: Mange skader seg på glatt føre

Arbeidstilsynet har den siste tiden fått svært mange meldinger om arbeidstakere som har falt og slått seg på grunn av manglende strøing og dårlig fottøy.

Tilsynet har fått meldinger om fall på flatmark, fall på vei til biler, fall i trapper, fall på byggeplasser og fall på vei til søppelkasser.

– Arbeidstilsynet oppfordrer derfor alle til å sørge for at alle områder blir strødd regelmessig. Arbeidstakere bør også utstyres med brodder der det er hensiktsmessig, skriver tilsynet i en melding søndag.

(NTB)

Tamokdalen: Søk avsluttet uten funn

Troms politidistrikt opplyser klokka 15.33 søndag at de avslutter dagens søk etter den fjerde og siste skiløperen som ble tatt av raset i Tamokdalen, uten funn.

Ifølge NRK var 22 personer fløyet inn til området for å delta i søket søndag. De skulle utføre et nytt type søk med radar.

Tre finske og en svensk skiløper ble tatt av skredet 2. januar. Den første ble funnet og gravd ut onsdag denne uka, mens ytterligere to ble funnet torsdag.

Økning i antall meldte mobbesaker i Norge

I fjor høst ble hele 653 mobbesaker meldt inn til fylkesmennene i Norge. I et flertall av sakene ble det slått fast skolene ikke gjorde for å stoppe mobbingen.

- Vi ser at tallene på saker som meldes inn til Fylkesmannen, fortsatt er høyt, og jeg er bekymret for barna det gjelder. Altfor mange barn har en klump i magen når de går til skolen og opplever at de voksne ikke gir dem den tryggheten de skal ha i skolehverdagen, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Fra skoleåret 2017–2018 kunne elever og foreldre melde fra til Fylkesmannen dersom skolen ikke gjør nok for å følge opp mobbing. I samme periode i 2017 ble det meldt inn 565 saker.

I om lag fire av fem mobbesaker som Fylkesmennene har ferdigbehandlet, er konklusjonen at skolen har brutt aktivitetsplikten, altså ikke gjort nok for å stoppe mobbing.

- Jeg forventer at skolene følger opp den viktige jobben som må gjøres for å skape et godt skolemiljø for alle elever, sier Sanner – som betegner det som uakseptabelt at plikten har blitt brutt så mange ganger.

Totalt for 2018 ble 1.504 mobbesaker meldt inn til Fylkesmennene.

(NTB)

Israel hevder å ha skutt ned missil avfyrt fra Syria

Israel har skutt ned en syrisk missil, ifølge den israelske hæren. Tidligere søndag ble israelske missiler skutt ned over Damaskus, ifølge syriske medier.

Missilet ble avfyrt mot Golanhøydene, men ble skutt ned, hevdes det i en uttalelse fra den israelske hæren.

Syrisk luftvern har skutt ned israelske missiler sør for Damaskus, ifølge statlige syriske medier. Israel har skutt ned en syrisk missil, ifølge en militæret.

Missilene ble «forhindret» fra å nå målene sine, hevder statlige medier. En kilde i det syriske forsvaret sier at Israel avfyrte minst fem missiler. Den israelske hæren har ikke kommentert disse anklagene.

Leder for observatørgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), Rami Abdulrahman, sier missilene ble avfyrt mot Kisweh, sør for Damaskus.

Her har både den libanesiske Hizbollah-militsen og iranske styrker våpendepoter. Det er ikke klart om noen av disse ble truffet i angrepet, ifølge Abdulrahman.

Innbyggere i Damaskus har fortalt at de hørte fem eksplosjoner søndag.

(NTB)

Minst åtte FN-soldater drept i angrep i Mali

Åtte personer fra FNs fredsbevarende styrker i Mali er drept i et angrep, opplyser en kilde til nyhetsbyrået AFP.

Bevæpnede personer gikk til angrep mot en FN-leir nord i landet, opplyser en kilde nær FNs fredsbevarende styrke i landet, MINUSMA.

Minst åtte FN-soldater skal være drept, ifølge kilden.

Angrepet skjedde ved Aguelhok-basen, om lag 200 kilometer nord for Kidal.

(NTB)

Svensk UD bekrefter at Sør-Korea deltar i samtaler

Svensk UD bekrefter søndag at også Sør-Korea deltar i samtaler i Sverige. Både USA og Nord-Korea har diplomater til stede.

Lee Do-hoon, Sør-Koreas utsending i sikkerhetsspørsmål på den koreanske halvøya, er i Sverige og deltar i samtalene, opplyser pressekontakt Buster Mirow Emitslöf i det svenske utenriksdepartementet.

Flere medier har tidligere skrevet at Sør-Korea deltar, men dette har ikke blitt offisielt bekreftet før nå.

Fra Nord-Korea deltar toppdiplomaten Choe Son-Hui, og fra USA deltar spesialutsending for Nord-Korea, Stephen Biegun.

Sveriges utenriksminister Margot Wallström deltar, og Aftonbladet skrev lørdag at også tidligere visegeneralsekretær i FN, Jan Eliasson, var blant dem som deltar i samtalene.

Stedet for møtet er ikke bekreftet, men lørdag sperret politiet av et konferansesenter ved innsjøen Mälaren, nordvest for Stockholm.

(NTB)

To personer pågrepet etter eksplosjon i Nord-Irland

To personer er pågrepet etter at det lørdag morgen eksploderte en bilbombe utenfor et rettslokale i Londonderry i Nord-Irland, opplyser politiet.

Ifølge politiet kan angrepet ha blitt utført av New IRA, en utbrytergruppe fra Den irske republikanske hær (IRA), som fram til 2005 utførte flere angrep. Det skriver BBC.

En bil fra en pizzarestaurant ble kapret av to maskerte menn lørdag.

Bilen ble parkert utenfor et rettslokale i Bishop Street i byen Londonderry. Politiet mottok så en advarsel om at bilen inneholdt en bombe, og de var i gang med å evakuere området da bilen eksploderte.

Ingen ble skadd i hendelsen, men ifølge observatøren i nabolaget i den nordirske byen var det et lykketreff.

Politiet fikk tips om at det skulle skje en eksplosjonm og hadde evakuert om lag 150 mennesker fra et hotell og et treningssted for barn tett ved, skriver avisa Belfast Telegraph.

(NTB/Dagbladet)

BILBOMBE: Bomben gikk av i en bil utenfor et rettslokale i Londonderry i Nord-Irland lørdag. Politiet ble varslet på forhånd, og hadde startet evakuering av området det bomben gikk av. Foto: Steve McAuley, Press Association/AP/NTB Scanpix.

DT: - Knivstukket kvinne ute av koma

Den 25 år gamle kvinnen fra Lier som ble knivstukket i en Kiwi-butikk i Oslo på torsdag, er nå ute av koma.

Det bekrefter hennes bror til Drammens Tidende søndag.

- Det går fint med henne. Hun snakker og er ute av respirator, men er sliten.

25-åringen har forklart at hun husker hendelsen og at hun ikke forsto hva som skjedde i butikken.

- Hun var veldig redd. Det kunne gått mye verre, men hun fikk hjelp umiddelbart, sier broren til avisa.

Line Brustad, Øystein Andersen og Tharald Halvorsen

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.