Nyhetsstudio

To pågrepet etter drap på tidligere gjengleder

I midten av november omkom den tidligere gjenglederen Nedim Yasar etter en skyteepisode i København. Episoden skjedde kort tid etter en lanseringsfest for Yasars bok, hvor han forteller om sitt liv i gjengmiljøet og om veien ut.

Torsdag skriver politiet i København i en pressemelding at to menn i midten av 20-åra har blitt pågrepet i forbindelse med drapet.

I forbindelse med pågripelsene har politiet ransakt flere adresser i København.

Politiet kan foreløpig ikke dele mer informasjon om de to mennene eller om de kjente Yasar.

Yasar forlot gjengen Los Guerreros i 2012 og har siden det vært en del av politiets program for tidligere gjengmedlemmer. Han ble deretter programleder i radio, samtidig som han har bodd på hemmelige adresser i frykt for å bli oppsøkt av personer med tilknytning til det kriminelle miljøet.

Nedim Yasar skrev bok om livet i gjengmiljøet og veien ut. Foto: Bax Lindhardt / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT

Studioet fortsetter under annonsen

Antatt gjerningsmann pågrepet

Politiet bekrefter at de har pågrepet Gökmen Tanis (37), som er mistenkt for å stå bak skytingen på en trikk i Utrecht mandag formiddag. Det er ikke kjent hvor han ble arrestert.

Det var helt i slutten av en pressekonferanse med ordfører, politi og påtalemyndigheten i Utrecht, at meldingen om pågripelsen kom.

Den beskjeden kom etter at politiet hadde innledet pressekonferansen med å si at de ikke hadde funnet gjerningsmannen, men at de hadde pågrepet en annen mistenkt.

Gjerningsmannen drepte tre, og såret ytterligere fem da han åpnet ild inne på trikken. Tre av de skadde har livstruende skader.

- Vitnebeskrivelser og spor har ledet oss til den mistenkte, som vi har offentliggjort navnet på.

Politiet har altså pågrepet en person i tillegg til den antatte gjerningsmannen, men det er fremdeles uklart på hvilken måte vedkommende er knyttet til saken.

Politiet antar at gjerningsmannen har hatt terroristisk motiv, men utelukker heller ikke andre årsaker.

PÅGREPET: Gökmen Tanis (37). Foto: Politiet / NTB scanpix

Ti kritisk skadd etter Christchurch-terroren

50 mennesker ble drept og nesten like mange ble skadd under terrorangrepet mot to moskeer i Christchurch på New Zeland fredag.

Natt til tirsdag ble det på en pressebrief ved Hagley Park, ikke langt fra Christchurch, opplyst at 30 personer fortsatt behandles på sykehus, melder VG. Ti av dem betegnes fortsatt som kritisk skadd.

Like etter terrorangrepet fredag ble australske Brenton Tarrant (28) siktet for angrepet.

Sperret av stort område

Enkelte av veiene inn til Utrecht var sperret av mandag kveld. Det var flere politibiler til stede, som blokkerte enkelte utfartsveier.

Da Dagbladet kjører forbi klokka 23.50, sperrer politibilene et stort område rundt 24. oktober-plassen.

Mandag formiddag mistet tre mennesker livet, og flere ble skadd, da en mann begynte å skyte inne på en trikk på holdeplassen 24. oktober-plass.

Den mistenkte hovedmannen Gökmen Tanis (37) ble pågrepet rundt klokka 18.30.

Flere personer Dagbladet snakket med omtalte det som har skjedd i byen som svært ubehagelig og sjokkerende. De fortalte at det hadde vært mye synlig politi, politibiler og helikopter i gatene i løpet av mandagen.

SPERRER: Politibiler sperrer veien inn til Utrecht. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet

Her ble han tatt

Her ble han tatt

dagbladet.no

Utrecht: Ny arrestasjon etter skytingen

Nederlandsk politi har arrestert en tredje person som er mistenkt for å ha tilknytning til skytingen på trikken i Utrecht mandag formiddag, melder tv-kanalen RTV seint mandag kveld.

Kanalen har ikke fått bekreftet om det er en mann eller kvinne, eller hvilken rolle personen har hatt.

Først ble en person pågrepet under en husransakelse tidlig på dagen. Ved 18-tiden ble den antatte hovedmannen pågrepet.

TREDJE ARRESTASJON: Ett av ofrene etter skytingen i Utrecht mandag ligger tildekket ved skinnegangen. Foto: AP/NTB Scanpix.

Etterlyser ofre for sexutpressing i Trøndelag


Tre menn ble i helgen pågrepet i Steinkjer, siktet for pengeutpressing av menn som skal ha avtalt møter med mindreårige. Politiet leter etter flere ofre.

Ifølge Trønder-Avisa har det kommet tre-fire anmeldelser i saken siden februar, men politiet tror mange flere kan ha blitt utsatt for trusler – og at det har pågått siden sensommeren 2018.

– Vi ønsker tips i saken, sier etterforskningsleder Leif Gundersen i Trøndelag politidistrikt.

Mennene, som er i starten av 20-årene, har forklart at de har fått inn «noen titusener» på dette, men politiet tror det kan være snakk om mer.

– Dette har skjedd ved at de har opprettet en profil på Gaysir hvor det står at vedkommende er i tjueårene. De har avtalt møter og sex med andre menn, og på vei til møtet har de skrevet at vedkommende er mindreårig. Når møtet likevel finner sted, presses mennene som møter dem for penger, sier etterforskningslederen.

Ifølge politiet har det ikke blitt utført seksuelle handlinger eller vold ved møtene.

(NTB).

Fotballtrener blant de drepte i Utrecht

Fotballklubben Desto bekrefter mandag kveld at ungdomstreneren Rinke Terpstra var en av de tre som ble drept under trikkeskytingen i Utrecht mandag formiddag.

«Det er med store forferdelse vi har mottatt den forferdelige nyheten om at vår ungdomstrener, Rinke Terpstra, døde i dagens skytehendelse i Utrecht», skriver klubben på sine hjemmesider.

Terpstra etterlater seg kone og tre barn.

Så langt er ikke identiteten på de to andre ofrene offisielt bekreftet. Myndighetene i Utrecht skrev tidligere mandag kveld at de på daværende tidspunkt ikke ønsket å si noe om identiteten til de drepte, av hensyn til de pårørende.

Meslingutbrudd i Oslo

Det er påvist et tilfelle av meslinger i Oslo, skriver Folkehelseinstituttet på sin nettside.

Personen som er blitt syk ble innlagt på sykehus i går.

«Personer som var på Legevakten i Storgata i Oslo tirsdag 12. mars mellom klokken 10 og 17 kan ha vært utsatt for smitte», skriver Folkehelseinstituttet.

Også personer som var på konsert med det finske metal-bandet Sonata Arctica på Parkteateret i Oslo onsdag 13. mars, kan ha blitt smitteutsatt.

«Personer som har vært tilstede på disse stedene på de aktuelle tidspunktene, som ikke selv er vaksinert eller har hatt meslinger, oppfordres til å kontakte lege dersom de utvikler symptomer på meslinger», skriver Folkehelseinstituttet.

De oppfordrer folk til å kontakte helsetjenesten per telefon.

− Det er høy vaksinasjonsdekning blant barn og unge i Norge, og de fleste voksne personer vil enten ha immunitet fra gjennomgått sykdom eller tatt vaksinen. Det kan oppstå noen flere tilfeller i forbindelse med dette tilfellet, men oppmerksomhet på symptomer hos personer som kan være utsatt for smitte kan bidra til å begrense videre spredning sier avdelingsdirektør Didrik Vestrheim ved Folkehelseinstituttet.

- Et spørsmål om tid før liv går tapt

- Et spørsmål om tid før liv går tapt

dagbladet.no

By på Oslos størrelse rasert av syklon

90 prosent av havnebyen Beira er ødelagt, mer enn én million mennesker er rammet etter at den kraftige syklonen Idai rammet Mosambik før helgen.
– Ødeleggelsene er enorme. Strømnett, veier og telekommunikasjon er fremdeles slått ut i store områder.Flere tusen er derfor avskåret fra å få nødhjelp. Frivillige fra Røde Kors har imidlertid begynt å distribuere presenninger, sovematter, myggnett, pledd, rent vann og annet nødhjelpsutstyr i de områdene vi kommer til, sier Bernt G. Apeland, generalsekretær i Røde Kors.
Beira, med over 500.000 innbyggere er den tredje største i Mosambik. 90 prosent av byen er nå fullstendig rasert av vinder i overkant av 190 km/t. I følge landets president kan dødstallene være så høye som 1.000 personer.

TOTALT ØDELAGT: Havnebyen Beira på Madagaskar er rasert av syklon, her et situasjonsbilde fra fredag. Foto: IFRC/AP/NTB Scanpix.

Oslo: Voldsom brann i bygård, folk evakueres

Det brenner i flere leiligheter en bygård i Kyrre Grepps gate 32 på Torshov i Oslo, en rekke beboere blir evakuert, melder politiet.

Brannvesenet har slått ned flammene i 2. og 3. etasjen, men branne ser ut til å ha spredt seg til loftet. Brannen start trolig i 2. etasje, men årsaken er forløpig ikke kjent, sier politiets operasjonsleder Gjermund Stokkli klokka 19.20, en drøy halvtime etter at den første meldingen kom.

«Det brenner kraftig på stedet», skriver politiet på Twitter.

Brannvesenet har ni brannbiler på vei til brannstedet.

«Vi har startet slokking utenfra, og sender røykdykkere inn».

- Den første meldingen kom klokka 18.43. Et kvarter seinere brenner det kraftig i 2. og 3. etasje. Den første oversikten viser at det er 18 beboere i byården, sier Oslo-politiets operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet ved 19-tiden.

Da hadde ikke brannetatens utrykningsmannskap og ni biler kontroll over flammene. Også beboere i nabolaget blir evakuert.

- Politiet har ikke fått melding om noen skadde, men det er kraftig røykutvikling, sier politiets operasjonsleder.

Politiet hadde klokka 19.20 ikke full oversikt om alle er berget ut. Anslagsvis 10 - 15 personer er berget ut og nabolag evakuert.

BRANN: Det brenner i en bygård på Torshov i Oslo. Foto: Sissel Fantoft

Brumunddal: To skadd i knivslagsmål

To person er skadd etter sammenstøt med kniv i en leilighet i Brumunddal i Hedmark mandag ettermiddag, melder Innlandet politidistrikt.

Begge er kjørt til sykehus. Skadene er uavklarte.

– Mannen som er stukket, er fortsatt på sykehus, opplyste operasjonsleder Pål Andersen i Innlandet politidistrikt til NTB mandag kveld.

Den antatte gjerningsmannen ble også kjørt til sykehus, men senere fraktet til sentralarresten på Hamar. Begge mennene fikk behandling på Sykehuset Innlandet på Hamar.

Politiet vet så langt ikke noe om bakgrunnen for knivstikkingen eller relasjonen mellom de involverte. Åstedet er sikret og skal undersøkes av krimteknikere.

Frode Andresen

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.