Nyhetsstudio

Personbil kolliderte med brøytebil

Det har vært en kollisjon mellom en brøytebil og en personbil i Lindås i Hordaland. Politiet fikk melding om ulykken klokka 17.54.

Operasjonssentralen melder på Twitter at brøytebilen stanset for et møtende vogntog, og at personbilen kjørte inn i bakenden på brøytebilen.

- Fører av personbilen er kjørt i ambulanse til Haukeland sykehus. Føreren av brøytebilen fremstår uskadd, opplyser politiet.

Operasjonsleder Morten Revno ved Vest politidistrikt sier til Dagbladet at det er veldig glatte veier i området.

Føreren av personbilen har blitt undersøkt av helse, og det er ingen mistanke om kjøring i påvirket tilstand.

Studioet fortsetter under annonsen

Terrorsiktet bodde en natt på hostell i Oslo

Ola Lunde, som forsvarer den terrorsiktede russiske mannen, som i dag ble varetektsfengsel i fire uker, forteller at den siktede kom til Norge på onsdag.

- Han sov en natt på hostell i Oslo, sier Lunde.

Det har tidligere blitt sagt at mannen kom til Norge på torsdag.

Valgt til Merkels etterførlger

Markus Söder er valgt til ny leder i CSU, statsminister Angela Merkels allierte i Bayern.

52 år gamle Söder ble enstemmig valgt til å etterfølge Horst Seehofer, 69-åringen som har ledet partiet det siste tiåret, og som var en av de mest uttalte kritikerne av Merkels åpne holdning til flommen av asylsøkere i 2015.

Söder har allerede etterfulgt Seehofer som delstatsminister i Bayern. Seehofer er fortsatt innenriksminister i Merkels regjering.

CSU, som bare fins i Bayern, er Merkels kristeligdemokratiske CDUs allierte i delstaten. De to har alltid samarbeidet på nasjonalt plan, selv om CSU regnes for å være noe mer konservativt enn CDU.

(NTB-AP).

DEN NYE STERKE: Markus Søder, delstatsminister i Bayern, ble lørdag valgt til ny partileder i CSU etter Angela Merkel. FOTO: AFP/NTB Scanpix.

Terrorsiktet fengsles i fire uker

Mannen som er siktet for brudd på straffelovens paragraf 131, som omfatter terrorhandlinger, er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker, melder NTB.

Hans advokat Ola Lunde sier varetektsfengsling er et helt nødvendig tiltak.

- Jeg er av den oppfatning at det å bli varetektsfengslet er et særdels inngripende tiltak, men dette er et av de få tilfellene der jeg faktisk mener at det er nødvendig av hensyn til allmennheten, sier Lunde.

Mannen er siktet for å ha knivstukket en kvinne inne på en Kiwi-forretning i Møllergata i Oslo torsdag denne uka.

Barn til sykehus etter påkjørsel bakfra


Politiet i Sør-Vest rykket ved 13.47-tiden ut etter melding om en trafikkulykke med personskade, der en personbil skal ha blitt påkjørt bakfra mens den stod stille, av en bil som kom i høy hastighet.

Det bekrefter operasjonsleder Toralv Skårland i Sør-Vest politidistrikt overfor Dagbladet.

- En far og to barn er sendt til sykehus med hode- og nakkesmerter. De skal ha sittet i en bil som stod stille på en parkeringsplass, og ble påkjørt bakfra av en bil som kom i høy hastighet med sommerdekk, sier han.

Det skal være store materielle skader på stedet. Sjåføren som kom bakfra vil få førerkortet beslaglagt. Politiet oppretter sak.

Terrorsiktet bar våpen da han ble pågrepet


Den terrorsiktede russiske mannen (20) som politiet mener står bak knivangrepet på en kvinne på Kiwi i Møllergata i går, var i besittelse av våpen da han ble pågrepet i Oslo på torsdag.

- Han var i besittelse av en kniv da politiet pågrep ham, sier aktor Anne Karoline Bakken Staff til Dagbladet.

- Vi på det som meget alvorlig at vi etterforsker en terrorhandling.
Vi har en stund sagt at det er mulg at et slikt angrep kan skje i Norge. Nå har det skjedd at en person er skadet, og vi mener det er begått med terrorhensikt, sier hun også.

Hun legger til at PST ikke har inntrykk av at den siktede var medlem av et nettverk.

Dagbladet følger saken.

Møre og Romsdal: Kvinne døde - fikk tak over seg


En kvinne i 50-åra døde etter at hun lørdag fikk et tak over seg på Gurskøy i Møre og Romsdal. Det bekrefter operasjonsleder Tor Andre Gram Franck i Møre og Romsdal politidistrikt overfor Dagbladet.

- En dame i 50-åra fikk deler av et fjøstak over seg. Hendelsen skjedde på deres egne gard, og pårørende varslet oss fort om hendelsen. Sånn som det framstår nå gjelder dette kun en ren ulykke, sier han.

Det var taket til deler av et fjøs som falt ned ved 11.30-tiden. Kort tid etter kunne politiet melde at kvinnen var blitt frigjort. Det ble iverksatt hjerte- og lungeredning, men klokka 14.20 ble hun erklært død på stedet.

Kriminaltekniske etterforskere undersøker åstedet videre for å få avklart hvorfor taket falt ned. Operasjonsleder Tore Andre Gram Franck i Møre og Romsdal politidistrikt opplyser at det var snø på taket.

Foto: Bjørnar Torvholm Sævik/Vestlandsnytt

Mann anmeldt for å kjøre ATV med akebrett bak

Oslo-politiet rykket ved 13.20-tiden ut etter melding om en person som kjørte en ATV med tre akebrett bundet fast bak, hvor flere unge barn satt på.

- Vi har kontroll på den aktuelle sjåføren og han vil bli anmeldt etter brudd på vegtrafikkloven paragraf 3, bekrefter operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til Dagbladet ved 13.30-tiden.

Politiet skal ha fått inn meldinger om episoden fra flere bekymrede vitner til stede. Da de ankom var ikke barna på akebrettene, men de stod ved siden av.

- Etter flere foretatte vitneavhør har vi all grunn til å tro at hendelsen fant sted. Dette var en meget dårlig vurdering av sjåføren, som var en mann i 30-åra, sier Skott og fortsetter:

- Mange av disse ATVene går ekstremt fort og det eventuelle skadeomfanget en slik hendelse kan ha om det går galt, er potensielt stort. Det er ulovlig.

Hendelsen fant sted i en park i Oslo. Barna som skal ha sittet på akebrettene bak kjøretøyet, skal antagelig ha vært i åtte-års alderen.


Ulv skutt i Trøndelag

En ulv ble skutt på Lundamo i Trøndelag lørdag formiddag. 120 jegere har deltatt i lisensjakta.

Det melder Trønderbladet.

Ulven ble skutt ved Skarven på Lundamo klokka 11.15. Jegere i området har gått sammen i et jaktlag. Fredag fant de sporene av ulven, som de fulgte fram til den ble skutt.

- Mest sannsynlig er dette ulven som har plaget oss her i Midtre Gauldal, og den har også vært i Holtålen og Selbu. Selv har jeg mistet sauer på grunn av bjørn, men har mistanke om at ulven har tatt noen av sauene mine, sier bonde Håvard Rognes til Trønderbladet.

(NTB/Trønderbladet).

Brexit onsdag 23.: regjeringen møter næringslivet


Utenriksminister Ine Eriksen Søreide og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har invitert næringslivet til et møte for å diskutere brexit-konsekvenser.

Møtet holdes onsdag 23. januar.

– Vi vet hvor viktig det er for næringslivet at handelen med Storbritannia blir minst mulig påvirket av brexit. Vi ønsker å møte næringslivet for å dele våre vurderinger, men også for å lytte til de utfordringene brexit kan gi for norsk næringsliv, og hvordan vi sammen kan møte disse, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

I 2018 eksporterte Norge varer til Storbritannia for 212 milliarder kroner og importerte varer for 38 milliarder kroner.

(NTB).

BREXIT-MØTE: næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og utenriksminister Ine Eriksen Søreide møter næringslivet om brexit onsdag - her fra et besøk i Kina i fjor. Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.

SV: 246 nye medlemmer


SV opplever stor medlemsvekst. Etter at Høyre, KrF, Frp og Venstre la fram den nye regjeringsplattformen torsdag, har SV fått 266 nye medlemmer.

- Mange ble så provosert over den nye regjeringen at de satt oppe om natten for å melde seg inn i SV, sier SV-leder Audun Lysbakken til NTB lørdag formiddag før han taler til partiets landsstyre.

Det første døgnet etter at Høyre, KrF, Frp og Venstre la fram den nye regjeringsplattformen torsdag kveld, hadde 150 personer meldt seg inn i SV. Lørdag formiddag var antall innmeldinger økt til 246.(NTB).

Jesper Nordahl Finsveen, Line Brustad og Tharald Halvorsen

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.