Nyhetsstudio

To til sykehus etter frontkollisjon

En person er hardt skadd, mens en annen er lettere skadd etter en frontkollisjon på riksvei 4 på Stryken i Lunner i Oppland.

De skadde er kjørt til Ahus med ambulanse. Politiet fikk melding om ulykken klokka 19.50 torsdag kveld.

– Det er antydet at den ene bilen kan ha fått sladd. Det er snakk om en møteulykke, sier operasjonsleder Marianne Brun i Innlandet politidistrikt til NTB.

Hun opplyser at det var glatt på stedet da ulykken skjedde. Veien ble helt stengt etter kollisjonen.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Norwegian-fly fikk motorproblemer og landet i Iran

Et Norwegian-fly på vei til Oslo fra Dubai, måtte foreta en kontrollert sikkerhetslanding i Iran etter at det oppsto problemer i den ene motoren.

- Vi arbeider på nåværende tidspunkt med å ivareta passasjerne og gjøre det minst mulig ubeleilig for dem, sier pressekontakt Andreas Jørnholm i Norwegian til Dagbladet.

Han beskriver landingen som udramatisk.

Ifølge NTB var det 186 passasjerer om bord i flyet, og det skal ikke ha vært noen røykutvikling eller andre synlige tegn på motorproblemer inne i flyet.

Jørnholm har ingen ytterligere informasjon på nåværende tidspunkt.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Innbruddsalarm i våpenlager på Notodden

Politiet i Sør-Øst melder på Twitter om at innbruddsalarmen i et våpenlager på Notodden har gått.

- Ting er uvisst akkurat nå. Vi vet ikke om det er noen på stedet. Det kan være et innbrudd og det kan være en falsk alarm, sier Anne Meyer, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Like etter melder operasjonssentralen at de er på stedet og at det ikke er tegn til innbrudd.

To skadd etter fall fra tak

Rundt klokka 09.15 fredag melder Oslo politidistrikt at to personer er skadet etter å ha falt ned fra et tak.

- Vi betegner det som en arbeidsulykke, det skjedde på en byggeplass, sier operasjonsleder Line Skott til Dagbladet.

En av de to blir betegnet som alvorlig skadd, og ifølge Skott blir vedkommende kjørt til sykehus. Han skal være våken og bevisst.

Politiet kjenner ikke til årsaken til ulykka enda.

Semitrailer henger utfor rekkverk på bru i Røyken

Politiet i Sør-Øst fikk 08.36 melding om et vogntog som henger utfor ei bru i Åros i Røyken i Buskerud.

- Hengeren står på brua og sperrer den. Føreren har kommet seg ut, og ingen er skadd, sier operasjonsleder Anne Meyer i Sørøst politidistrikt til Dagbladet.

Lastebilsjåføren er en mann i 60-årene fra Latvia.

Operasjonslederen sier at det er fare for at lastebilen kan falle over rekkverket, og at en tungberger er rekvirert.

Politiet sier det er for tidlig å si hvordan ulykken skjedde. De vet foreløpig ikke hva traileren er lastet med.

Drammens Tidende skriver at det ikke er første gangen trailere setter seg fast i denne veien. Ofte er årsaken utenlandske vogntog som kjører på GPS-en når de skal til Røyken næringspark. Det er skiltet innkjøring forbudt ved inngangen til brua.

Utforkjøringen skjedde der Follestadveien krysser Hurumveien, ifølge avisa.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sa nei til Stefan Löfven som statsminister

Den fungerende statsministeren i Sverige, Stefan Löfven (S), ble i dag stemt over som statsminister i Riksdagen.

Med 200 mot 116 stemmer har Sveriges riksdag sagt nei til å godkjenne Löfven som statsminister i Sverige. 28 personer avsto fra å stemme. Dermed rykker Sverige ett steg nærmere nyvalg.

Resultatet var ventet.

- Nå må vi vente på talmannen sin beskjed om den videre prosessen. Det vært en spesiell høst også for meg. Nå må andre ta ansvar og finne en løsning, sa Centerpartiet sin leder, Annie Lööf, til Expressen etter at resultatet var klart.

Talmannen Andreas Norlén sier ifølge Aftonbladet i en pressemelding at han fredag og i helgen kommer til å ha videre samtaler med alle partilederne.

- Jeg kommer å gjøre alt jeg kan for å forhindre et nyvalg, men om partiene velger at det er riktig løsning kommer jeg ikke til å stå i veien for dem, sier han.

Talspersoner fra Moderaterna, Kirstdemokraterna, Centern og Liberalerna, og Sverigedemokraterna, sa på forhånd at deres partier kommer til å stemme nei til den fungerende statsministeren.

Löfven selv var ikke til stede i Riksdagen fredag da han er i Brussel på EU-møte.

Dette er andre gangen Riksdagen stemmer over en statsministerkandidat.
14. november stemte Riksdagen nei til Moderaterna-leder Ulf Kristersson som statsminister.

Talmannen Andreas Norlén kan mislykkes fire ganger med å fremme en statsministerkandidat før det blir nyvalg i Sverige. Norlén har sagt at han helst ikke vil havne i den situasjonen, og at han har tro på at man skal kunne klare å finne en løsning.

Talmannen sa tidligere denne uken at han kommer til å kalle partilederne i Riksdagen til nye samtaler dersom også Löfven blir nedstemt. En eventuell tredje avstemning skjer enten neste uke eller på nyåret.

Sverige holdt valg 9. september. Det er altså gått over tre måneder med forhandlinger uten et klart resultat.

Foto: Sören Andersson/TT / NTB scanpix

Se til Norge, svensker!

Se til Norge, svensker!

dagbladet.no

Alvorlig skadd i knivstikking i Oslo

En mann i 30-årene er alvorlig skadd etter at han ble stukket ned på åpen gate i Heimdalsgata på Grønland i Oslo torsdag kveld.

En mann i 20-årene er pågrepet, siktet for ugjerningen.

Politiet fikk melding om hendelsen via AMK klokken 18.30 torsdag kveld. Mannen som ble knivstukket, ble sendt med ambulanse til Ullevål sykehus for behandling.

– Det siste vi har hørt fra sykehuset, er at mannens tilstand er alvorlig, men stabil, sier vaktleder Anne Tveit ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til NTB fredag morgen.


Politiet er usikre på foranledningen til voldsepisoden. Tidlig på kvelden sa politiet at handlingen framstår som uprovosert ettersom de ikke kjenner til noen relasjon mellom den siktede og den fornærmede. De ønsket ikke å si noe om den pågrepne mannen er kjent for politiet.

(NTB).

Sjuåring døde i varetekt i USA


En sju år gammel jente fra Guatemala døde av dehydrering og sjokk etter at hun ble pågrepet av grensekontrollen i USA.

Jenta og faren hennes ble pågrepet på grensen mellom Mexico og USA 6. desember, skriver Washington Post. De var en del av en gruppe på over 160 illegale innvandrere som ble pågrepet i Lordsburg i New Mexico.

Sjuåringen skal «ikke ha spist eller fått vann på flere dager», heter det i en uttalelse fra den amerikanske toll- og grensekontrollen (CBP) som avisen har fått tilsendt.

Jenta ble sendt til sykehuset i El Paso og døde mindre enn 24 timer etter at hun ankom.

(NTB).

Svensk politi: Flere prøver å bli skutt av politiet


Politiet i Skåne i Sverige er bekymret over at personer langt oftere forsøker å ta livet sitt ved å framprovosere skuddløsning fra politiet.

– Det her er et fenomen som ikke fantes da jeg jobbet i den operative tjenesten. I dag hører jeg det enda oftere: At personer aktivt vil bli skutt, og at personer forsøker å lure oss til å skyte, sier Mats Karlsson, politisjef i nordvestre Skåne til avisen Sydsvenskan.

Ifølge politisjefen forekommer slike hendelser hver tredje uke. Problemet har blitt så stort i Skåne at det krever store politiressurser. De etterlyser nå en granskning av fenomenet, som kalles «suicide by cop».

(NTB-TT)

NRK forsvarer omtale av selvmord

NRK forsvarer at de gikk tettere på enn før i en reportasje om selvmord i psykiatrien i høst. NRK sier de fikk mest positiv tilbakemelding på serien.

NRKs reportasjeserie har tatt opp selvmord som samfunnsproblem, men i Klassekampen har flere aktører kritisert serien for å være fiksert på lovbrudd og skyld og for ikke å utvise forsiktighet i omtalen.

Ifølge NRK er det kommet rundt 300 tilbakemeldinger på serien, noe som er mye. Det aller meste er positivt, og folk er glad for at temaet endelig kommer opp, ifølge NRK. Etikkredaktør Per Arne Kalbakk i NRK advarer i Klassekampen mot en holdning der psykisk helse er så vanskelig at det ikke skal omtales.

– Alle som har levd en stund, har opplevd noen som sliter med alvorlig psykisk sykdom. Å la være å snakke om det er ikke en god vei å gå, sier Kalbakk.

Mediene har selv regulert sin omtale av selvmord, i paragraf 4.9 i Vær varsom-plakaten, men Redaktørforeningen vil ha en oppmykning av paragrafen.

Kalbakk sier en PFU-frifinnelse av TV 2 i høst påvirket arbeidet med serien om selvmord. TV 2-programmet «Åsted Norge» var klaget inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) for å gjøre noe ingen hadde gjort før: De hadde vist fram et redskap benyttet i et selvmord i et fengsel. TV 2 ble frifunnet.

Kalbakk sier det var naturlig for NRK å ta med PFU-kjennelsen inn i sine vurderinger. NRK viste ikke fram, men omtalte selvmordsmetoder.

(NTB).

Fransk radio: Mistenkt Strasbourg-angriper drept

Ifølge fransk radio er mannen som er mistenkt for å stå bak angrepet mot julemarkedet i Strasbourg drept i en skuddveksling i Neudorf i Strasbourg.

Flere detaljer er så langt ikke kjent, men folk i området meldte torsdag kveld om at det ble hørt skudd, ifølge NTB.

Politiet har de siste to dagene jaktet intenst på 29 år gamle Chèrif Chekatt, som de mener sto bak angrepet.

- Han skal tas død eller levende, uttalte franske myndigheter torsdag formiddag.

Tre personer er bekreftet drept og en person er erklært hjernedød etter angrepet. I tillegg ble 13 personer skadd.

Skytingen startet like etter klokken 20 tirsdag. Etter at gjerningsmannen hadde avfyrt flere skudd, skal han selv ha blitt skutt av patruljerende soldater. Likevel skal han ha klart å hoppe inn i en taxi og forsvinne.

29 år gamle Chekatt har vært i politiets søkelys en rekke ganger tidligere, og står oppført på en liste med om lag 26 000 personer som kan være en trussel mot fransk nasjonal sikkerhet.

- Han skal tas «død eller levende»

- Han skal tas «død eller levende»

dagbladet.no
Mina Ridder-Nielsen Janssen og Amanda Walnum

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.