Annonse

Nyhetsstudio

Nettavisen: Manshaus vurderte Grønland-angrep

Terror- og drapstiltalte Philip Manshaus skal ha vurdert å kjøre i hjel folk på Grønland i Oslo sentrum med bil, ifølge hans egne notater.

Ifølge Nettavisen , som skal ha fått tilgang til over 100 sider med notater, legger både Politiets sikkerhetstjeneste og Oslo-politiet til grunn at notatene er den tiltaltes egne. De skal ha blitt funnet på sengen hans.

I notatene vurderes fordelene med et angrep på Grønland til at det er mange yngre mennesker der, samtidig som nærhet til politiet, økt stress og mindre tid trekkes fram i motsatt retning.

Verken politiet, statsadvokaten eller Manshaus' forsvarer ønsker å kommentere saken.

(NTB)

Nettavisen: Manshaus vurderte Grønland-angrep
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
Annonse

Tre biler involvert i kjedekollisjon på E18 i Bærum

Torsdag ettermiddag opplyser Oslo politidistrikt at tre biler har vært involvert i en kjedekollisjon på E18 i Bærum. Ulykken fant sted omkring én kilometer før avkjørsel til Fornebu.

Videre opplyses det at nødetatene rykker ut til ulykkesstedet.

Fiskeridirektoratet: Vurderer å avlive Freya

Som en følge av at publikum trosser avstandsanbefalingene og er nærgående med hvalrossen Freya, vurderer nå Fiskeridirektoratet nye tiltak.

– Vi sonderer nå ytterligere tiltak, der avliving kan være et reelt alternativ, sier Nadia Jdaini, senior kommunikasjonsrådgiver i Fiskeridirektoratet i en pressemelding.

I mellomtiden gjentas avstandsanbefalingene og presiseringene om å ikke bade med hvalrossen:

– Vi vil igjen, på det sterkeste anbefale at publikum holder avstand der hvalrossen er observert og ikke bader med den. Det er for en egen sikkert, og med tanke dyrevelferden, sier Jdaini.

I pressemeldingen skriver de at Fiskeridirektoratet har dokumentert at personer bader med hvalrossen, og at folk oppsøker den ved vannkanten.

- Politiet er orientert om hendelsene, sier Jdaini i pressemeldingen.

Annonse

E6: Ett felt stengt mot Gardermoen

På E6 ved Tangerud, i retning mot Gardermoen, er ett felt stengt på grunn av bil med stopp.

- Kø, skriver Vegtrafikksentralen øst på Twitter.

Tenåring erkjenner straffskyld for brann i Sandnes

To tenåringer, en gutt og en jente, er siktet for storbrannen på Dale i Sandnes natt til søndag. Nå har en av dem erkjent straffskyld for hendelsen.

Det får Stavanger Aftenblad bekreftet av politiadvokat Anna Øksnevad som er påtaleansvarlig jurist i saken.

– Basert på avhør av de siktede og øvrig informasjon i saken vil siktelsen endres til grovt uaktsomt grovt skadeverk. Dette har den siktede gutten erkjent straffskyld for, sier politiadvokaten.

Tirsdag meldte guttens forsvarer Espen Egeli Breivik at hans klient erkjenner å ha ansvaret for brannen, men på det tidspunktet nektet han straffskyld. Den gangen lød siktelsen på «grovt skadeverk».

(NTB)

Annonse

E18: Stengt retning Sverige

E18 i retning Sverige, i indre Østfold, er stengt på grunn av brann i kjøretøy, skriver politiet på Twitter.

Nødetatene jobber på stedet.

- Omkjøring fra avkjøring Jaren om gamleveien, skriver de.