Annonse

Nyhetsstudio

Melding om trafikkulykke mellom syklist og bil

Det skal ha oppstått en trafikkulykke mellom en syklist og en bil i Randabergveien i Stavanger mandag morgen, melder Sør-Vest politidistrikt på Twitter. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent, men syklisten skal være ved bevissthet.

Hendelsen skal ha skjedd i nærheten av Gabbas, og nødetatene er på vei.

- Syklisten, en dame i slutten av 20-åra, ble påkjørt i sykkelfeltet idet bilisten skulle svinge av veien. Syklisten ble kjørt til legevakten for sjekk. Bilføreren, en mann i midten av 30-åra, fikk førerkortet beslaglagt, og sak opprettes, skriver politiet i en oppdatering.

Annonse
Regjeringen.no er nede

Regjeringen.no er nede

PST: - Matapour har sympatisert med IS
Foto: Politiet

PST: - Matapour har sympatisert med IS

- Vi har vært gjennom en periode med Islamsk stat (IS), Syria-aktivitet og fremmedkrigere. Han har sympatisert med IS og støttet den ideologien, ekstrem islamisme, i forbindelse med det.

Det sier PST-sjef Roger Berg om den terrorsiktede Zaniar Matapour til Nettavisen.

Det er fra før av kjent at Matapour dukket opp på PSTs radar i 2015, og har hatt flere bekymringssamtaler med sikkerhetspolitiet.

Medforsvarer Bernt Heiberg i Elden Advokatfirma, sier til Nettavisen at de ikke er kjent med at deres klient har sympatisert med IS.

- Dersom PST sitter på dokumentasjon om en slik tilknytning, regner jeg med at dette umiddelbart gjøres tilgjengelig for oss. Vi er heller ikke kjent med at han skal ha hatt kontakt med andre personer i noe islamistisk miljø. Siktede er varetektsfengslet, isolert og underlagt medieforbud – det betyr også at vi ikke kan gjøre ham kjent med hva media skriver og dermed heller ikke be om hans kommentar på slike oppslag, sier Heiberg.

Matapour er i tillegg til terrorsiktelsen siktet for å drept to personer og såret ytterlige 21 personer i Oslo sentrum natt til lørdag.

Bernt Heiberg, en av de fire som forsvarer Matapour, sier til Dagbladet at de ikke har hørt noe om dette fra PST.

- Nei, der er helt ukjent for oss og fremkommer ikke i saken. Dersom PST har dokumentasjon for slik støtte forventer jeg at det umiddelbart oversendes oss, sier Heiberg.

Matapours hovedforsvarer, John Christian Elden, kommenterer også uttalesen.

- Vi gleder oss til å se bevisene for den påstanden, og noterer oss samtidig at Oslo-politiet samtidig nedjusterer farepotensialet ved å si at alt tyder på at vår klient var alene om angrepet, skriver Elden i en tekstmelding til Dagbladet.

Les hele saken

Historien om Zaniar Matapour (42)

Annonse
Reagerer etter utvisning av diplomater
Foto: NTB

Reagerer etter utvisning av diplomater

Den russiske ambassaden sier i en uttalelse at Bulgarias beslutning om å utvise 70 russiske diplomater var en fiendlig handling.

Nå varsler den russiske ambassadøren Eleonora Mitrofanova at de forbeholder seg retten til å svare med et liknende tiltak.

- Dette er et fiendtlig skritt uten sidestykke. Den russiske føderasjons regjering forbeholder seg retten til en gjensidig reaksjon mot slike fiendlige handlinger, skriver ambassadøren på sin Telegram-konto ifølge Reuters.

Uttalelsen kommer bare en dag etter at Bulgaria sa de hadde utvist den diplomatiske staben på grunn av mistanke om spionasje.

 Funnet skyldig på alle punkter etter Paris-terror
Foto: Francois Guillot / AFP / NTB

Funnet skyldig på alle punkter etter Paris-terror

Salah Abdeslam er funnet skyldig på alle punkter for terroren i Paris i 2015. Han er blant annet kjent skyldig for drap og drapsforsøk med relasjon til en terrororganisasjon, samt en rekke andre lovbrudd. Han risikerer livsvarig fengsel uten mulighet for løslatelse.

Det melder Reuters.

Dommer Jean-Louis Peries avsa kjennelsen onsdag i en rettsbygning med høy sikkerhet, etter en ni måneder lang rettssak.

13. november 2015 ble flere steder i den franske hovedstaden angrepet i den franske hovedstaden. 130 personer ble drept i angrepene som totalt rammet seks ulike steder i Paris.

Blant annet ble Bataclan-teateret angrepet. Her alene ble 118 personer drept.

Abdeslam har selv sagt han ombestemte seg i siste øyeblikk, men franske påtalemyndigheter mener at bombebeltet hans ikke fungerte.

Totalt 19 av i alt 20 personer er kjent skyldig etter terrorangrepet.

(Dagbladet/NTB)

Annonse

Russland varsler tiltak mot Natos styrkeoppbygging

Russland truer med nye tiltak for å demme opp for Natos varslede styrkeoppbygging i Øst-Europa.

- Det som skjer nå, vil uvegerlig utløse tiltak for å kompensere fra vår side, viseutenriksminister Sergej Riabkov, ifølge Tass.

- Vi vil ikke overse dette, og vi har kapasiteten og ressursene til å reagere. Sikkerhet blir 100 prosent garantert, sier han.

Han viste til at Russland i fjor tilbød USA samtaler om gjensidige sikkerhetsgarantier for å hindre et scenario der ting eskalerer, sier han, ifølge Interfax.

Trass i at Russland i vinter gikk til et brutalt angrep på nabolandet Ukraina, holder Russland stadig vekk fram Nato og USA som den verste trusselen mot europeisk sikkerhet. Derfor understreker Russland hele tiden at de ønsker å sikre sin vestgrense.

USAs president Joe Biden kunngjorde onsdag i et møte med Natos generalsekretær Jens Stoltenberg at USA ønsker å styrke den militære tilstedeværelsen i Øst-Europa som følge av Russlands krig mot Ukraina.

(NTB)