Annonse

Nyhetsstudio

Hydrogenprosjekt plasseres på Mongstad

Mongstad industripark er valgt som lokasjon for det som kan bli Norges første produksjonsanlegg for flytende hydrogen.

Det flytende hydrogenet er ment for det maritime markedet, og de første brukerne antas å bli to nye godsskip som utvikles av Wilhelmsen. Det er et samarbeid ledet av BKK, Air Liquide og Equinor som står bak prosjektet.

En investeringsbeslutning for produksjonsanlegget ventes mot slutten av 2020.

(NTB)

Annonse

Funnet skyldig på alle punkter etter Paris-terror

Salah Abdeslam er funnet skyldig på alle punkter for terroren i Paris i 2015.

Det melder Reuters.

Russland varsler tiltak mot Natos styrkeoppbygging

Russland truer med nye tiltak for å demme opp for Natos varslede styrkeoppbygging i Øst-Europa.

- Det som skjer nå, vil uvegerlig utløse tiltak for å kompensere fra vår side, viseutenriksminister Sergej Riabkov, ifølge Tass.

- Vi vil ikke overse dette, og vi har kapasiteten og ressursene til å reagere. Sikkerhet blir 100 prosent garantert, sier han.

Han viste til at Russland i fjor tilbød USA samtaler om gjensidige sikkerhetsgarantier for å hindre et scenario der ting eskalerer, sier han, ifølge Interfax.

Trass i at Russland i vinter gikk til et brutalt angrep på nabolandet Ukraina, holder Russland stadig vekk fram Nato og USA som den verste trusselen mot europeisk sikkerhet. Derfor understreker Russland hele tiden at de ønsker å sikre sin vestgrense.

USAs president Joe Biden kunngjorde onsdag i et møte med Natos generalsekretær Jens Stoltenberg at USA ønsker å styrke den militære tilstedeværelsen i Øst-Europa som følge av Russlands krig mot Ukraina.

(NTB)

Annonse

Lillestrøm: Brann i enebolig

Nødetatene rykker onsdag kveld ut til en brann i en enebolig i Lillestrøm kommune.

- Vi kom netopp fra. Hele andre etasje brenner og flammene står ut fra taket, sier operatør ved Øst 110-sentralen Ole Erik Gransbråten til Dagbladet.

Alle personene som befant seg i bygningen er gjort rede for.

- Eier står selv utenfor og sier at ingen er inne i huset. Det er heller ikke fare for spredning til andre bygninger.

Amnesty: Flere vil ha regnbuearmbånd etter skytingen i Oslo

I løpet av dagene etter skytingen i Oslo natt til lørdag har det kommet over 10.000 bestillinger av Amnestys regnbuearmbånd, opplyser organisasjonen.

- Vi ser at mennesker over hele landet ønsker å vise sin solidaritet ved å bære et regnbuearmbånd. Angrepet sist lørdag har gjort dette enda viktigere, sier generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty International i Norge.

Natt til lørdag åpnet en person ild mot to utesteder og et gatekjøkken i Oslo sentrum. To personer ble drept og over 20 ble skadd. Det ene utestedet, London Pub, er et populært samlingssted for homofile, og politiet etterforsker angrepet som et mulig islamistisk terrorangrep.

- Vi ser at mange som tar kontakt via våre kanaler sitter igjen med sterke følelser, og de ønsker å bidra til forandring, sier Egenæs.

(NTB)

Annonse

NRK til TV 2: Utsatt for dataangrep

NRK bekrefter overfor TV2 at de onsdag ble utsatt for dataangrep.

- Vi er utsatt for et DDoS-angrep som varte i omtrent fem minutter, sier leder for teknologi i Nrk, Thomas Walter van Deurs, til kanalen.

Angrepet ble merkbart da det var tekniske problemer på nrk.no, ved 18.40-tiden onsdag kveld.

Tidligere onsdag ble det meldt at også Schibsted, og derunder VG, var utsatt for et dataangrep.