Annonse

Nyhetsstudio

Politiet advarer mot «såpeglatte» veier: - Fullt vinterføre
Foto: Statens vegvesen

Politiet advarer mot «såpeglatte» veier: - Fullt vinterføre

Snø på veiene skaper store problemer i trafikken i Trøndelag mandag morgen.

Like før klokka 08.00 var flere kjøretøy involvert i en påkjørsel bakfra ved Væretunnelen på E6. En drøy halvtime seinere hadde en bil kjørt av veien ved Tanemsbrua i Klæbu, noe som hindret øvrig trafikk på stedet.

- Det går i rykk og napp på E6, alt ettersom hvor mye hvitt som kommer ned og hvor raskt det forsvinner, sier operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Bjørn Handegard, til Dagbladet.

Adressa har vært i kontakt med en trafikant som kjørte på E6 fra Hommelvik mot Trondheim mandag morgen. Vedkommende beskrev trafikk-kaos, såpeglatte og snødekte veier.

- Forholdene varierer minutt for minutt. Akkurat nå er det grei flyt på E6, men plutselig stopper det opp igjen. Oppi høyden og distriktene er det fullt vinterføre mandag morgen, sier Handegard.

- Hva råder dere trafikanter til å gjøre?

- Til de av dere som har skiftet til sommerdekk: La bilen stå.

Også lenger nordover ventes det vanskelige kjøreforhold framover. Ifølge Meteorologisk institutt vil snøen legge seg på veiene i de mest intense bygene, både i lavlandet og i fjellet i Nordland, Troms og Finnmark. Her kan det på det meste komme opp mot 20 centimeter snø i løpet av ett døgn.

Annonse
Årets første tropenatt
Natt til fredag fikk Oslo årets første sommernatt. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Årets første tropenatt

Natt til fredag fikk Oslo årets første tropenatt. Laveste temperatur gjennom natta var på 20,1.

For at det skal kunne regnes som tropenatt, må det være over 20 grader fra klokken 20 om kvelden til klokken 8 neste morgen.

Det har vært tropenetter flere steder denne sommeren, blant annet i Bodø. Byen hadde sin første tropenatt på 50 år natt til onsdag.

Natt til fredag var det omsider Oslo sin tur, skriver NRK. Ved Meteorologisk institutts målestasjon var den laveste temperaturen 20,1 grader natt til fredag.

(NTB)

Sykehus i Stockholm slår corona-alarm
Danderyd Sykehus i Stockholm. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sykehus i Stockholm slår corona-alarm

Etter en kraftig økning i antallet som er innlagt med coronasmitte, slår helsemyndighetene i Stockholm alarm om smitteøkningen.

Region Stockholm sier at det kan bli et hardt press på sykehusene hvis utviklingen fortsetter, melder Aftonbladet.

– Økningen av antallet pasienter med covid-19 i våre sykehus er et tydelig steg i feil retning, sier sjeflege Patrik Söderberg.

Torsdag var det 164 personer som var innlagt med coronasmitte på regionens sykehus. Det er en økning på 42 personer sammenlignet med samme dag for en uke siden.

Söderberg advarer befolkningen mot å oppføre seg som om pandemien er over og sier at den nye omikronvarianten er enda mer smittsom. Uvaksinerte er overrepresentert blant de sykehusinnlagte. Det er ventet at smitten vil øke enda mer fram mot høsten.

(NTB)

Annonse

Ukraina: Flere eksplosjoner

Borgermesteren i byen Mykolaiv Oleksandr Sienkevych melder fredag morgen om flere eksplosjoner. Byen Mykolaiv ligger sør i Ukraina, ved Svartehavet, øst for Odesa.

En fabrikk i byen skal ha blitt rammet av en russisk missil, mens en annen missil ble skutt ned av ukrainsk rakettvern. Dette melder avisa Kyiv Independent på Telegram.

Det er foreløpig ikke meldt om døde.

Britene: Derfor dro russerne

Torsdag varslet de russiske styrkene at de trakk seg tilbake fra den omstridte øya Slangeøya i Svartehavet. De hevdet at de gjorde det som «et tegn på velvilje».

Det tror ikke britisk etterretning at stemmer.

- De ukrainske styrkene har gjennomført angrep med missiler og droner mot den russiske garnisonen de siste ukene. I tillegg brukte de anti-skip-missiler til å stoppe russiske marinefartøy som forsøkte å levere forsyninger til øya, skriver britisk etteretning i en oppdatering fredag morgen.

- Russland har høyst sannsynlig trukket seg tilbake fra Slangeøya fordi garnisonen blir stadig mer isolert og den økende sårbarheten for ukrainske angrep, heller enn som et tegn på velvilje, skriver britene.

Britene: Derfor dro russerne
Røyk fra Slangeøya 29. juni. Foto: Planet LABS / NTB
Annonse

Frontulykke skaper kø

Vest politidistrikt melder om en trafikkulykke mellom en bil og en motorsykkel i Sotra i Vestland. Kjøretøyene skal ha krasjet front mot front.

Det skriver politiet på Twitter.

Det er to personer involvert i ulykken. Motorsykkelføreren er skadd og derfor fløyet til Haukeland Universitetssykehus, ifølge Bergens Tidende.

- Vegen er stengt, og det er uavklart når den kan åpnes, skriver Vest politidistrikt.

Vegtrafikksentralen bekrefter på Twitter at vegen er helt stengt på ulykkesstedet.