Nyhetsstudio

Brage Lie Jor

Norwegian innfører også munnbindpåbud:

Også Norwegian innfører påbud om munnbind på sine flyvninger fra 18. mai. Det opplyser selskapet til NTB.

De reisende bes ha munnbindet på under hele flyreisen.

Tidligere i dag meldte SAS om at de kom til å kreve munnbind på sine reisende.

De nye retningslinjene kommer etter at nyhetsbyrået Reuters meldte at EU-kommisjonen vil anbefale at det blir påbudt med munnbind på fly, men at midtsetene på flyene ikke trenger å stå tomme. Flere flyselskap, som Ryanair og Finnair, har allerede varslet at de vil følge opp tiltakene.

(NTB/Dagbladet)

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Sarpsborg: Tre personer i trafikkulykke:

Riksvei 22 er stengt begge retninget etter en ulykke mellom to biler ved Hafslund i Sarpsborg. Tre personer er involvert opplyser politiet.

- En person behandles av helsepersonell i bil på grunn av store smerter. Det er ytterligere to personer som behandles i ambulanse på stedet.


MC-ulykke på E6:

Politiet i Øst har torsdag ettermiddag fått meldin om en singelulykke med mc på E6 nordgående mellom Follotunnelen og avkjøring Vestby syd. Nødetatene er på vei

Åpner for lønnstilskudd til bedrifter:

Regjeringen vil gi lønnstilskudd til private bedrifter som tar tilbake permitterte, melder Dagens Næringsliv.

- Regjeringen vil begynne å rulle ut lønnstilskudd for bedrifter. Lønnstilskuddet vil utbetales til bedrifter som tar tilbake egne permitterte som var helt eller delvis permittert registrert hos Nav per 28. mai, skriver avisa.

Modellen for lønnsstøtte legges fram fredag.

Ordningen er beregnet å koste staten omtrent fire milliarder kroner, ifølge DN.

Ring 3 åpnet igjen - ikke mistenkelig :

SISTE: Politiet melder på Twitter at bombegruppa har underøkt gjenstanden, og at den ikke var mistenkelig. Ring 3 åpner for trafikk igjen.

Torsdag ettermiddag melder Oslo politidistrikt at bombegruppa er på vi til Ring 3 ved Bryn etter funn av mistenkelig gjenstand. Gjenstanden skal være satt på midtrabatten.

Ring 3 blir sperret av i begge kjøreretninger, opplyser politiet.

- Først ble vi varslet om at en mann satt på midtrabatten. Da politiet ankom stedet og zoomet inn, så oppdaget de en gjenstand på midtrabatten, sier operasjonsleder Per Ivar Iversen til Dagbladet.

- Nå tyder ting på at mannen ikke har hatt noe med gjenstanden å gjøre.

Operasjonslederen sier at det er uklart hvilken gjenstand det dreier seg om, men at den skal være sylinderformet. Bombegruppa er snart framme på stedet.

- Vi har ingen opplysninger om hvordan gjenstanden ble fraktet til stedet, og det er også uklart hvor lenge den har stått der.

To alvorlig skadd etter ulykke i Oslo:

Torsdag ettermiddag melder Oslo politidistrikt at to personer skal være alvorlig skadd etter en trafikkulykke i Oslo.

Det var like over klokka 15.30 torsdag at politiet ble varslet om at personer skal ha blitt påkjørt av en MC-fører.

- Det har vært et sammenstøt mellom syklister og en MC-fører. Tre personer skal være skadd, og to av dem skal være alvorlig skadd. Det er uklart hvorvidt MC-føreren er en av de skadde, forteller operasjonsleder Per Ivar Iversen til Dagbladet.

Luftambulanse er også på vei.

- Nå fokuseres det på livreddende førstehjelp.

Ulykkestedet beskrives å være langt oppe i Sørkedalsveien, mellom Stubberud og Nordre Solberg gård. Det varsles om trafikale utfordringer på stedet en stund framover.

Minneapolis-ordfører ber om militærhjelp:

Minneapolis har vært preget av store protester etter George Floyds dødfall mandag.
Han fikk en politibetjents kne over nakken, og tross i at han gjentatte ganger uttrykte at han ikke fikk puste, slapp ikke politimannen grepet.

Nå ber Minneapolis-ordfører Jacob Frey Nasjonalgarden om å gripe inn etter at protestene, som han har støttet, nå har utviklet seg i voldelig retning.

Det melder NBC News.

Onsdag satte blant annet demonstranter satt fyr på et større område, og en rekke bedrifter og hjem har fått omfattende ødeleggelser som følge av brannene.

- Jeg kan ikke risikere sikkerheten til uskyldige folk, sier blant annet Frey, som oppfordrer til ro og fredelige demonstrasjoner.

De fire involverte politimennene har i etterkant fått sparken, samtidig som FBI etterforsker saken.

Likevel reagerer mange på at politibetjenten som holdt grepet på Floyd, tross i at han gjentatte ganger ga uttrykk for at han ikke fikk puste, ikke er blitt arrestert.

Også i storbyer som Los Angeles var det onsdag store demonstrasjoner og plakater som lød "Jeg får ikke puste" og "Black Lives Matter" onsdag.

Onsdag var det nok en gang store protester i Minneapolis. Foto: AFP
USA raser. Dette er offeret

USA raser. Dette er offeret

dagbladet

Cummings slipper straff:

Boris Johnsons topprådgiver Dominic Cummings, som er anklaget for å ha brutt coronareglene i Storbritannia, slipper straff.

Det melder blant annet Reuters.

Ifølge nyhetsbyrået har politiet kommet fram til at Cummings brøt reglene, men at forseelsen var såpass liten at de ikke velger å gjøre noe mer med saken.

Bakgrunnen for saken er at Cummings ble observert i Durham, som ligger utenfor hans egen hjemmeregion, samtidig som han var i karantene med antatt coronasmitte.

Avsløringene har skapt sterke reaksjoner i Storbritannia, og Cummings har blant annet blitt hånet av egne naboer.

Likevel har han uttalt at han ikke angrer, ettersom han mener han hadde en gyldig grunn til å reise. Han har likevel sagt at han har forståelse for reaksjonene og at det «kan ha vært en feil» at han ikke orienterte statsministeren.

Utskjelt Johnson-rådgiver: - Angrer ikke

Utskjelt Johnson-rådgiver: - Angrer ikke

dagbladet

46 nye coronadødsfall i Sverige:

Klokka 14 kommer svenske helsemyndigheter med siste nytt om coronasituasjonen i Sverige.

Der kommer det fram at det totalt er 4266 døde med viruset i Sverige. Det er en økning på 46 personer det siste døgnet.

Totalt har 35 088 personer fått påvist coronaviruset i Sverige, mens 2002 av disse personene er, eller har vært innlagt ved sykehusenes instensivavdelinger.

Følg direktesendingen på Dagbladet TV.

Foto: NTB Scanpix

Advarer mot sterk sol:

Torsdag ettermiddag advarer Meteorologisk institutt befolkningen om at det ventes høy UV-indeks i pinsen. Dette vil forekomme først i Sør-Norge fra fredag, og i Nord-Norge fra lørdag.

Dette betyr at det er viktig å beskytte seg med solkrem, og å ta pauser fra sola, advarer Meteorologisk institutt.

Foto: Frank Karlsen / Dagbladet

Tilbakekaller Q-melk:

Q-meieriene tilbakekaller et parti med 1,75 liters-kartonger med lettmelk. Årsaken er at det er en kvalitetsfeil på melka som gjør at den kan gå ut på dato før tida.

Kunder bes om å kaste produktet.

I pressemeldinga skriver merieriet at det kun gjelder melk som er datomerka 09.06.20, meierinummer 1503 og tidsintervall: 11:17 til 14:38.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.