Nyhetsstudio

Frode Andresen

Varsler kø i Oslo:

Mandag formiddag varsler Statens vegvesen at det vil bli kø i Oslo fra 8. juni. Dette fordi norgående løp på E6 i Vålerengatunnelen stenges til mars 2021.

Stengingen fører til halvert kapasitet i tunnelen.

Prosjektleder Stian Ellingsen vil ha så lite trafikk i tunnelen som mulig. Derfor ber han folk om å endre reisevanene sine.

- Hvis alle som kjører bil i dag fortsetter å bruke bil etter 8. juni får vi et stort køproblem. Trafikk som skal til og gjennom Oslo bør finne andre ruter enn Vålerengtunnelen. Å bruke den blir en omveg, ikke en snarveg, sier Ellingsen.

Studioet fortsetter under annonsen

Åpner for lønnstilskudd til bedrifter:

Regjeringen vil gi lønnstilskudd til bedrifter for at de skal ta tilbake permitterte, melder Dagens Næringsliv.

- Regjeringen vil begynne å rulle ut lønnstilskudd for bedrifter. Lønnstilskuddet vil utbetales til bedrifter som tar tilbake egne permitterte som var helt eller delvis permittert registrert hos Nav per 28. mai, skriver avisa.

Modellen for lønnsstøtte legges fram fredag.

Ordningen er beregnet å koste staten omtrent fire milliarder kroner, ifølge DN.

Ring 3 åpnet igjen - ikke mistenkelig :

SISTE: Politiet melder på Twitter at bombegruppa har underøkt gjenstanden, og at den ikke var mistenkelig. Ring 3 åpner for trafikk igjen.

Torsdag ettermiddag melder Oslo politidistrikt at bombegruppa er på vi til Ring 3 ved Bryn etter funn av mistenkelig gjenstand. Gjenstanden skal være satt på midtrabatten.

Ring 3 blir sperret av i begge kjøreretninger, opplyser politiet.

- Først ble vi varslet om at en mann satt på midtrabatten. Da politiet ankom stedet og zoomet inn, så oppdaget de en gjenstand på midtrabatten, sier operasjonsleder Per Ivar Iversen til Dagbladet.

- Nå tyder ting på at mannen ikke har hatt noe med gjenstanden å gjøre.

Operasjonslederen sier at det er uklart hvilken gjenstand det dreier seg om, men at den skal være sylinderformet. Bombegruppa er snart framme på stedet.

- Vi har ingen opplysninger om hvordan gjenstanden ble fraktet til stedet, og det er også uklart hvor lenge den har stått der.

To alvorlig skadd etter ulykke i Oslo:

Torsdag ettermiddag melder Oslo politidistrikt at to personer skal være alvorlig skadd etter en trafikkulykke i Oslo.

Det var like over klokka 15.30 torsdag at politiet ble varslet om at personer skal ha blitt påkjørt av en MC-fører.

- Det har vært et sammenstøt mellom syklister og en MC-fører. Tre personer skal være skadd, og to av dem skal være alvorlig skadd. Det er uklart hvorvidt MC-føreren er en av de skadde, forteller operasjonsleder Per Ivar Iversen til Dagbladet.

Luftambulanse er også på vei.

- Nå fokuseres det på livreddende førstehjelp.

Ulykkestedet beskrives å være langt oppe i Sørkedalsveien, mellom Stubberud og Nordre Solberg gård. Det varsles om trafikale utfordringer på stedet en stund framover.

Minneapolis-ordfører ber om militærhjelp:

Minneapolis har vært preget av store protester etter George Floyds dødfall mandag.
Han fikk en politibetjents kne over nakken, og tross i at han gjentatte ganger uttrykte at han ikke fikk puste, slapp ikke politimannen grepet.

Nå ber Minneapolis-ordfører Jacob Frey Nasjonalgarden om å gripe inn etter at protestene, som han har støttet, nå har utviklet seg i voldelig retning.

Det melder NBC News.

Onsdag satte blant annet demonstranter satt fyr på et større område, og en rekke bedrifter og hjem har fått omfattende ødeleggelser som følge av brannene.

- Jeg kan ikke risikere sikkerheten til uskyldige folk, sier blant annet Frey, som oppfordrer til ro og fredelige demonstrasjoner.

De fire involverte politimennene har i etterkant fått sparken, samtidig som FBI etterforsker saken.

Likevel reagerer mange på at politibetjenten som holdt grepet på Floyd, tross i at han gjentatte ganger ga uttrykk for at han ikke fikk puste, ikke er blitt arrestert.

Også i storbyer som Los Angeles var det onsdag store demonstrasjoner og plakater som lød "Jeg får ikke puste" og "Black Lives Matter" onsdag.

Onsdag var det nok en gang store protester i Minneapolis. Foto: AFP
USA raser. Dette er offeret

USA raser. Dette er offeret

dagbladet

Cummings slipper straff:

Boris Johnsons topprådgiver Dominic Cummings, som er anklaget for å ha brutt coronareglene i Storbritannia, slipper straff.

Det melder blant annet Reuters.

Ifølge nyhetsbyrået har politiet kommet fram til at Cummings brøt reglene, men at forseelsen var såpass liten at de ikke velger å gjøre noe mer med saken.

Bakgrunnen for saken er at Cummings ble observert i Durham, som ligger utenfor hans egen hjemmeregion, samtidig som han var i karantene med antatt coronasmitte.

Avsløringene har skapt sterke reaksjoner i Storbritannia, og Cummings har blant annet blitt hånet av egne naboer.

Likevel har han uttalt at han ikke angrer, ettersom han mener han hadde en gyldig grunn til å reise. Han har likevel sagt at han har forståelse for reaksjonene og at det «kan ha vært en feil» at han ikke orienterte statsministeren.

Utskjelt Johnson-rådgiver: - Angrer ikke

Utskjelt Johnson-rådgiver: - Angrer ikke

dagbladet

46 nye coronadødsfall i Sverige:

Klokka 14 kommer svenske helsemyndigheter med siste nytt om coronasituasjonen i Sverige.

Der kommer det fram at det totalt er 4266 døde med viruset i Sverige. Det er en økning på 46 personer det siste døgnet.

Totalt har 35 088 personer fått påvist coronaviruset i Sverige, mens 2002 av disse personene er, eller har vært innlagt ved sykehusenes instensivavdelinger.

Følg direktesendingen på Dagbladet TV.

Foto: NTB Scanpix

Advarer mot sterk sol:

Torsdag ettermiddag advarer Meteorologisk institutt befolkningen om at det ventes høy UV-indeks i pinsen. Dette vil forekomme først i Sør-Norge fra fredag, og i Nord-Norge fra lørdag.

Dette betyr at det er viktig å beskytte seg med solkrem, og å ta pauser fra sola, advarer Meteorologisk institutt.

Foto: Frank Karlsen / Dagbladet

Tilbakekaller Q-melk:

Q-meieriene tilbakekaller et parti med 1,75 liters-kartonger med lettmelk. Årsaken er at det er en kvalitetsfeil på melka som gjør at den kan gå ut på dato før tida.

Kunder bes om å kaste produktet.

I pressemeldinga skriver merieriet at det kun gjelder melk som er datomerka 09.06.20, meierinummer 1503 og tidsintervall: 11:17 til 14:38.

NVE avblåser storflom:

NVE avblåser faren for storflom i store deler av landet, melder Adresseavisen og TV 2.

– Det ser ikke ut å bli dramatiske situasjoner med store skadeflommer. Værprognosene for de neste sju til ti døgnene viser at det ikke blir regn i de utsatte områdene. Dermed vil smeltingen av de store snømengdene i fjellet gå gradvis, sier vakthavende hydrolog i NVE, Knut Ola Aamodt til TV 2.

En pågrepet etter skyting på Lørenskog:

- Vi har pågrepet en person i forbindelse med skyteepisoden 26. mai, sier Ove Furseth, som er seksjonsleder i felles etterforskningsseksjon (FEE) i Øst politidistrikt.

Han opplyser at mannen er i 20-årene.

Tirsdag kveld rykket politiet ut til meldinger om at skudd var avfyrt ved Åsen skolen på Skårer i Lørenskog.

- En person skal være skutt i beinet, men politiet vet ikke hvor vedkommende er, opplyste innsatsleder Knut Hammer til Dagbladet på tirsdag.

Noen timer etter etter hendelsen sporet politiet opp en mann i 20-årene som var skutt i leggen.
Mannen fikk oppfølging av helsevesenet, men var ikke livstruende skadd.

Av hensyn til etterforskingen ønsker ikke politiet å gå ut med mer informasjon om mannen som er pågrepet.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.