Nyhetsstudio

Tharald Halvorsen

Vipps hadde tekniske problemer:

«Vi har for tiden noen problemer som gjør at Vipps desverre er helt utilgjengelig. Vi er lei oss for at det skaper problemer i vippsingen og jobber med å løse det så fort som mulig», skrev betalingstjenesten i et Facebook-innlegg torsdag ettermiddag.

Problemene oppsto i 17.20-tiden, bekreftet kommunikasjonssjef i Vipps, Hanne Kjærnes, til Dagbladet.

- Det har vært litt opp og ned i ettermiddag. Det kan hende at noen får til å bruke betalingstjenesten, mens for andre er den helt utilgjengelig. Vi vet ikke hva som forårsaker problemene, men vi jobber nå hardt for å avdekke årsaken til dem, sa hun.

Klokka 18.00 kunne hun opplyse at problemene var løst, og at tjenesten fungerer som normalt igjen.

Studioet fortsetter under annonsen

Mexico med dyster coronarekord:

Mexico melder om at 1092 har dødd det siste døgnet etter å ha vært smittet av coronavirus. Det er det så langt høyeste daglige dødstallet i landet.

Det samlede tallet på smittede passerer samtidig 100 000. Til sammen er nå 101 238 smittet og 11 729 døde, men helsemyndighetene i landet sier tallet kan være høyere.

Landet er i ferd med å bli sentrum for pandemien, skriver Reuters.

Tallet på døde var mer enn dobbelt så høyt som forrige dystre rekord, og tallet på nye smittede nådde også et nytt toppnivå med 3912.

Noen av de registrerte smittetilfellene og dødsfallene skal være etterheng og er noe av forklaringen på det høye daglige tallet, ifølge helsedepartementet.

(NTB)

Obama taler om opptøyene etter drapet på George Floyd:

Tidligere president Barack Obama holder tale om det voldsomme opprøret etter drapet på George Floyd. Det var planlagt at Obama skulle tale rundt 23:00 onsdag.

George Floyd ble drept av politiet i Minneapolis. Politimannen Derek Chauvin er tiltalt for forsettlig drap i saken, og flere andre politimenn er siktet for medvirkning.

- Selv om vi alle har opplevd smerte og usikkerhet, så har noen opplevd det verre enn andre, sier Obama.

- Michelle og jeg er med dere, og vi ber med dere, sier han.

Obama beskriver systematisk rasisme i USA som en landeplage, og viser til historien til svarte slaver i USA.

Les mer her:

- Vi ber med dere

- Vi ber med dere

dagbladet

Demonstrasjon ved slottet i Stockholm :

SISTE: Demonstranter har nå samlet seg ved slottet i Stockholm, melder Expressen. Flere busser med politifolk skal ha ankommet slottet for å få demonstrantene til å trekke seg tilbake mot Norrbro.

Etter at politiet brøt opp demonstrasjonene tidligere i kveld har tusenvis av personer fordelt seg rundt om i den svenske hovedstaden, skriver avisa. Flere hendelser skal ha intruffet og en person skal være pågrepet av politiet.

Politiet skal også ha tatt i bruk pepperspray mot demonstranter på T-centralen.

Onsdag kveld samlet opp mot 1000 mennesker seg på Sergels torg i Stockholm i en støttedemonstrasjon til Black Lives Matters-bevegelsen i kjølvannet av George Floyds død.

Nå har politiet besluttet å bryte opp demonstrasjonen på bakgrunn av coronarestriksjonene, melder Expressen.

Det skal også ha oppstått bråk da en politibetjent besluttet å knele foran demonstrantene, i det avisa omtaler som en Black Lives Matter-ånd. Mens noen ble sinte og begynte å slå mot politibilen, svarte andre med å klemme politibetjenten og begynne å gråte.

Da flere politibiler kom kjørende, skal situasjonen ha blitt kaotisk. Flere betjenter var iført hjelmer, pepperspray og batonger, noe som førte til at personer angrep politibilene.

Ifølge Expressen viser bilder at den kvinnelige betjenten på nytt forsøkte å få kontroll på situasjonen.

Ap sikrer flertall for regjeringens iskant:

Arbeiderpartiet går god for regjeringens forslag til ny grense for oljeaktivitet i nord.

Det er klart etter et møte i Arbeiderpartiets stortingsgruppe onsdag.

Regjeringen foreslo tidligere i år å flytte den såkalte iskanten til der det i snitt er is 15 prosent av dagene i april. I områdene nord for dette skal det ikke igangsettes ny petroleumsvirksomhet.

Den nye grensa får nå støtte fra Ap.

Men partiet legger til at også området sør for den nye iskanten, helt til der det i snitt er is kun 0,5 prosent av dagene i april, må tas særlige miljøhensyn.

(NTB)

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre i stortingssalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Tysker i søkelyset i Madeleine McCann-saken.:

Scotland Yard etterlyser informasjon om en 43 år gammel tysker, melder Sky News.

Mannen etterforskes av Scotland Yard i sammenheng med forsvinningen av Madeleine McCann i Portugal i 2007.

Tyskeren skal ha bodd i området McCann forsvant, men flyttet ut av boligen året før den angivelige kidnappingen fant sted. Politiet mistenker likevel at mannen skal ha oppholdt seg i området da den unge jenta forsvant.

Mannen skal være fengselet i Tyskland, hvor han soner for flere andre forhold.

Ytterligere tre politimenn siktet for drapet på George Floyd:

Tre polititjenestemenn i Minnesota er siktet for medvirkning til drapet på George Floyd. Det melder amerikanske medier.

Ifølge Minnesota-avisa Star Tribune er det snakk om de tidligere politibetjentene Tou Thao, J. Alexander Kueng og Thomas Lane. Avisa henviser til politikilder som kjenner saken.

Meldingen er ennå ikke bekreftet fra offisielt hold.

Påtaleansvarlig Keith Ellison har også skjerpet siktelsen av den allerede drapssiktede betjenten Derek Chauvin. Det opplyser Minnesota-senator Amy Klobuchar.

Tidligere i kveld meldte lederen for påtalemyndigheten i Minnesota, Keith Ellison, at han skal komme med en kunngjøring om ytterligere siktelser etter George Floyds dødsfall.

Det meldte CNN.

Det hvite hus svarer på kritikken:

Pressesjef i Det hvite hus, Kayleigh McEnany, svarte under en pressekonferanse på kritikken som president Donald Trump fikk tidligere denne uka.

Under en pressekonferanse natt til tirsdag norsk tid kalte president Donald Trump seg en «president av lov og orden» og truet med at han mobiliserer alle tilgjengelige sivile og militære føderale ressurser for å slå ned de voldelige demonstrasjonene.

Da Trump skulle videre til en fotoseanse hevdet både Reuters og The New York Times at politiet avfyrte tåregass og gummikuler mot folkemengden som hadde samlet seg utenfor Det hvite hus.

Siden har en rekke demokrater langet ut mot presidenten. Både for hans løfte om å bruke militæret mot demonstrantene, og for å støtte bruken av tåregass og gummikuler mot demonstranter.

Under pressekonferansen onsdag sier pressesjef McEnany at ingen tåregass eller gummikuler ble tatt i bruk under demonstrasjonene.

- Det ble ikke tatt i bruk. Politibetjentene har en rett til å forsvare seg, men ingen tåregass eller gummikuler ble tatt i bruk, sier hun, og legger til at informasjonen i avisene om tåregass og gummikuler har vært løgn.

- De brukte minst mulig makt for å forsikre seg om at ingen politibetjenter ville bli skadet, legger hun til.

President Trump svarte selv på kritikken i går kveld.

- Washington D.C. var det tryggeste stedet i hele verden i går kveld (mandag kveld. red.anm), skrev han.

Snapchat stopper Trump-promotering:

Snapchat har besluttet å følge Twitters eksemepel og vil fra nå av ikke lenger promotere Trumps Snapchat-konto.

Til New York Times sier selskapets talskvinne, Rachel Racusen, at beslutningen kommer som følge av truslene Trump kom med mot demonstrantene utenfor Det hvite hus.

- Vi kommer ikke til å forsterke stemmer som oppildner til rasevold og urettferdighet gjennom å gi dem gratis promotering på Discover, sier Racusen.

ILLUSTRASJONSFOTO: AFP

CNN: Besluttet nye siktelser etter George Floyds dødsfall:

Lederen for påtalemyndigheten i Minnesota, Keith Ellison, skal komme med en kunngjøring om ytterligere siktelser etter George Floyds dødsfall, melder CNN.

Det er så langt ikke kjent hva de nye siktelsene er.

Så langt er politimannen som presset kneet mot George Floyds nakke i flere minutter under en pågripelse, siktet for uaktsomt drap. Han har også mistet jobben.

De andre politifolkene som var involvert under pågripelsen, er så langt ikke blitt siktet. Ytterligere pågripelser har vært etterspurt av både Floyds familie og av de hundretusenvis av demonstrantene som har demonstrert over hele USA den siste uka.

(NTB)

- Hva driver dere med?

- Hva driver dere med?

dagbladet

Historisk på rikingliste:

50 år gamle Lisa Su har vært administrerende direktør for chipfabrikanten Advanced Micro Devices (AMD) siden 2014, men knappe seks år seinere skriver hun historie.

Hun er nemlig den høyest lønnede administrerende direktøren i akskjeindeksen S&P 500, melder AP. Det er en akjseindeks over 500 av de største amerikanske selskapene.

Ifølge nyhetsbyrået tjente Lisa Su 58,5 millioner dollar i 2019, noe som tilsvarer omkring 400 millioner kroner. Siden hun startet jobben i 2014 har bedriften, som blant annet selger prosessorer og grafikkort til pc'er, mer enn doblet sin aksjeverdi.

Lisa Su er administrerende direktør for den amerikanske chipfabrikanten AMD. Foto: Reuters

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.