Nyhetsstudio

Johannes Theodor Fjeld

Storbritannia: Nye karanteneregler :

Britiske myndigheter har besluttet at alle som ankommer Storbritannia fra utlandet, må i 14 dagers karantene.

Britene følger dermed etter mange andre land som har hatt slike karanteneregler lenge.

Det er varslet en kunngjøring senere fredag med detaljer om når tiltaket iverksettes.

Det har blitt stilt mange spørsmål ved britiske myndigheters tidligere beslutning om å la folk reise inn fra utlandet uten krav om karantene. Samtidig har døds- og smittetall økt dramatisk, og Storbritannia er i dag det hardest corona-rammede landet i Europa.

Ifølge BBC News er det forventet at tilreisende risikerer bøter på opptil tusen pund (over 12 000 kroner) dersom de bryter karanteregler ved ankomst til landet. Nyhetsstedet skriver videre at det forventes at reglene trer i kraft i juni.

(NTB/Dagbladet).

Studioet fortsetter under annonsen

Melding om mann med øks:

Øst politidistrikt rykket mandag formiddag ut til melding om en mann med øks på en adresse i Moss.

- Siden adressen er kjent for oss valgte vi å sjekke opp dette, skriver politiet på Twitter.

Da de kom fram ble det klart at det ikke hadde vært noen trusselsituasjon, men politiet bortviste likevel flere personer for å unngå problemer.

Sotra-siktet framstilles for fengsling:

Mannen i 20-åra som er siktet for å ha drept moren sin lørdag, framstilles for fengsling klokka 10 i dag.

Bergensavisen skriver at den siktede skal ha sagt til bekjente pinseaften at han hadde gjort noe dumt og trengte hjelp.

Ifølge avisa var det ytre skader på avdøde og vitneutsagn som gjorde at politiet umiddelbart slo drapsalarm.

Naboer skal ha fortalt at de ved 15.30-16-tida lørdag hørte musikk og en mannsstemme fra adressen.

– Den hørtes sint ut, fortalte en av dem.

Mannen ble avhørt søndag, og nekter straffskyld. Det opplyste hans forsvarer Jørgen Riple til Dagbladet søndag ettermiddag.

- Moren hans er død noe de fleste hadde opplevd som et sjokk. Når han i tillegg er siktet for drap er det et dobbeltsjokk. Han er selvsagt svært preget av situasjonen, sa Riple.

Politiet var på stedet søndag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
- Tragedien kom som et sjokk

- Tragedien kom som et sjokk

dagbladet

Derek Chauvin møter i retten:

Politimannen Derek Chauvin skal møte i retten for første gang i dag. Det skriver CNN.

Høringa i retten starter klokka 20 norsk tid.

Han er siktet for uaktsomt drap etter at George Floyd (46) døde etter en pågripelse. Dødsfallet har utløst en rekke enorme demonstrasjoner og voldelige sammenstøt over hele USA.

Derek Chauvin. Foto: Hennepin County Jail / Handout / NTB scanpix
Tankbil kjørte inn i folkemengden

Tankbil kjørte inn i folkemengden

dagbladet

Kvinne knivstakk kvinne på Hønefoss:

Under en krangel i en privatbolig på Hønefoss ble en kvinne i 20-årene knivstukket av en annen kvinne natt til mandag.

Den skadde kvinnen ringte selv til politiet klokka 5.13 natt til mandag. Hun hadde hatt besøk av en annen kvinne i midten av 30-årene, men i løpet av natta hadde et hyggelig besøk utartet til uenighet.

– Det hadde oppstått en uoverensstemmelse og den ene hadde stukket den andre i armen slik at hun har fått et forholdsvis alvorlig kutt. Deretter har den mistenkte kvinnen dratt fra stedet, forteller oppdragsleder Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt til NTB.

Han sier den skadde kvinnen ble kjørt til legevakta av politipatruljen som rykke til stedet. Hun ble natt til mandag avhørt.

Det skal ikke ha vært noen andre til stede knivstikkingen skjedde. Kvinnen i 30-årene, som dro fra stedet vil bli anmeldt for forholdet.

(NTB)

Skadd i russeslagsmål:

To russ er skadd i et slagsmål i Sandefjord, melder politiet i Sør-Øst på Twitter.

– En blir kjørt til akuttmottaket og en til legevakt. Uoversiktlig hendelsesforløp, politiet jobber fortsatt på stedet, skriver politiet.

Klokka fem fikk politiet melding om at fire-fem russebusser var involvert i en slåsskamp.

Branner og tåregass utenfor Det hvite hus:

Politiet har skutt tåregass mot demonstranter som har samlet seg utenfor Det hvite hus i Washington. Det meldes også flere branner i området.

Det er sjette kveld på rad med landsdekkende protester etter at George Floyds døde etter å ha blitt pågrepet i Minneapolis forrige mandag.

En time før portforbudet trådte i kraft i Washington D.C. klokken 23.00 lokal tid, brukte politiet tåregass til å spre de mer enn tusen demonstrantene.

Tidligere på dagen gikk demonstrasjonene utenfor den amerikanske presidentens bolig fredelig for seg, men sent søndag kveld økte spenningen og demonstranter satte fyr flere steder.

(NTB)

Mann til sykehus etter boligbrann:

En mann i 60-årene er fløyet til sykehus etter at det oppsto brann i en enebolig i Hønefoss natt til mandag.

Sørøst politidistrikt varslet om brannen klokka 4.52 natt til mandag. De var selv blitt varslet om brannen i eneboligen klokka 4.08. Det skal være tre boenheter i boligen med totalt fire beboere.

Politiet fikk raskt oversikt over tre av beboerne, men den fjerde ble senere funnet bevisstløs.

– Det er en mann i midten av 60-årene som er fløyet til Ullevål sykehus. Tilstanden er for øyeblikket uavklart, skriver politiet

(NTB)

Pågrep New York-ordførerens datter:

Datteren til New York-ordfører Bill de Blasio, Chiara de Blasio (25), ble lørdag kveld arrestert under demonstrasjonene i New York, melder New York Post.

Ifølge avisa skal hun ha pågrepet for å blokkere trafikk og nektet å flytte da hun og andre samlet seg i krysset ved 12. gate og Broadway på nedre Manhattan.

Hun skal ha oppgitt ordførerboligen, Gracie Mansion, som adresse da hun ble pågrepet.

- Vi forstår og respekterer alle fredelige demonstrasjoner, men nå er det på tide å gå hjem, sa faren, Bill de Blasio, klokka 23.30 lørdag kveld etter nok en kveld med voldelige sammenstøt under demonstrasjonene i New York.

Om lag 350 personer skal ha blitt arrestert i New York natt til søndag.

Tankbil kjørte inn i folkemengden

Tankbil kjørte inn i folkemengden

dagbladet

17-åring ranet med kniv:

To menn er pågrepet etter at en 17 år gammel gutt ble ranet med kniv i Sandefjord sentrum natt til mandag.

Politiet ble varslet om at 17-åringen var blitt ranet klokka 1.39 natt til mandag, melder Sørøst politidistrikt. Gutten var blitt truet med kniv til å gi fra seg mobiltelefon, jakke, smykker og klokke, skriver politiet.

Snaut halvannen time senere, klokken 2.56 ble to menn i begynnelsen av 20-årene pågrepet. På dem fant politiet den fornærmedes eiendeler i tillegg til at begge også var i besittelse av kniv. Mennene hadde også mindre mengde med narkotika på seg da de ble stanset.

– Begge er framstilt for blodprøvetaking og besluttet innsatt i arrest, opplyser politiet.

(NTB)

Politisjef: - Brudd på menneskelighet:

Politisjef i Minneapolis, Medaria Arradondo, sier han sparket de fire politimennene som var involvert i dødsfallet til George Floyd fordi de viste et "brudd på menneskelighet".

- Etter min mening var det et brudd på menneskelighet. Det var et brudd på den eden som majoriteten av menn og kvinner som tar på seg uniformen, sverger til. Dette går mot det. Det er det motsatte av det vi tror på, sier Arradondo.

En av politimennnene, Derek Chauvin, som ble filmet mens han holdt kneet mot halsen til Floyd, er nå siktet for drap. De tre andre politimennene er foreløpig ikke siktet. Men politisjefen la ikke noe imello, og beskrev de tre som "medskyldige".

- Jeg vil si til Floyd-familien at jeg er absolutt fryktelig lei meg for deres tap. Dersom det var noe jeg kunne gjøre for å bringe Floyd tilbake, så ville jeg gjøre det. Jeg ville satt himmel og helvete i bevegelse for å gjøre det. Jeg er fryktelig lei meg, sier Arradondo til CNN.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.