Nyhetsstudio

Marthe Ihle

Henlegger sak mot Fred. Olsen:

På nyåret skrev NRK at en tre år gammel gutt ble kjørt til sykehus etter en ulykke. Skipsrederen Fred. Olsen ble siktet i saken.

Nå er den imidlertid henlagt, skriver statskanalen.

Saken er henlagt på bevisets stilling, da man ikke kunne slå fast at han utviste straffbar uaktsomhet ved kjøringen, opplyser politiadvokat Ingelin Hauge.

Gutten ble ikke skadd i hendelsen.

Foto: NTB Scanpix
Skipsreder Fred. Olsen siktet etter påkjørsel

Skipsreder Fred. Olsen siktet etter påkjørsel

borsen
Studioet fortsetter under annonsen

Kastet stein etter politiet:

Oslo-politiet er på Trosterud i Oslo med mange politienheter etter at en politipatrulje ble kastet stein etter.

- En politipatrulje på stedet stanset en bil uten gyldig førerkort. Mens politiet pratet med føreren, ble det kastet småstein og kvister mot politiet. Etterhvert ble det også kastet større steiner. Det er ingen personskader, men politiet ble nesten truffet, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand til Dagbladet.

Politiet beskriver gjerningspersonene som "hissige ungdommer" som trolig ikke har noe med bilføreren å gjøre.

- Vi har anholdt flere personer som var i området hvor steinene ble kastet fra, skriver politiet på Twitter.

Alvorlig MC-ulykke i Skien:

Politiet har rykket ut til en MC-ulykke i Gjærumveien i Skien. Føreren var alene og skal være funnet av forbipasserende.

- Det er på det rene at det dreier seg om en alvorlig ulykke. Luftambulansen på vei. Det er en motorsykkel med en person på, som har kjørt ut av vegbanen, skriver politiet på Twitter.

Donald Trump holder pressekonferanse:

Nå holder Donald Trump pressekonferanse angående gjenåpning av landets industri.

Temaet for pressekonferansen er USAs forhold til Kina. Trump anklager blant annet Kina for industriell spionasje.

- Kinesiske myndigheter har gjennomgående brutt sine løfter til oss, sier Trump.

Presidenten anklager også kinesiske myndigheter for å ha dekket til utbruddet av coronaviruset.

- Vi bryter i dag vårt forhold med Verdens helseorganisasjon og retter de ressursene andre steder, sier han.

Trump har gjentatte ganger kritisert verdens helseorganisasjon (WHO), og har anklaget dem for å la seg påvirke i Kina i uforholdsmessig grad.

Presidenten forlot pressekonferansen uten å imot spørsmål fra de frammøtte journalistene.

Trump bryter med WHO

Trump bryter med WHO

dagbladet

Politimann pågrepet i Minnesota :

Politimannen som knelte på nakken til George Floyd under en pågripelse, er pågripet. Det melder myndigheter i Minnesota, ifølge blant annet NRK og NTB.

Politibetjenten Derek Chauvin skal være siktet for uaktsomt drap, ifølge Reuters.

Public Safety Commissioner John Harrington i Minnesota opplyste om pågripelsen fredag, ifølge AP News.

Pågripelsen skjer etter flere dager med protester i Minneapolis.

The New York Times skriver at politimannen ble pågrepet av Minnesota Bureau pf Criminal Apprehension fredag. Da Harrington snakket med pressen, hadde han ingen opplysninger om siktelsen, eller status for de øvrige tre politimennene som var involvert i hendelsen.

Derek Chauvin siktet for drap i Minnesota

Derek Chauvin siktet for drap i Minnesota

dagbladet

Minnesotas guvernør lover reaksjoner mot politifolk:

Minnesotas guvernør Tim Walz ber om ro i gatene og lover snarlige reaksjoner mot politifolkene som var involvert da afroamerikanske George Floyd døde.

- Jeg forstår at mange har mistet tilliten. Jeg har ikke tenkt å stå her og si, som en hvit mann, hvordan dere skal opptre. Men jeg ber om deres hjelp til å gjenopprette ro og orden, sa Walz på en pressekonferanse fredag.

Han understreket at det er nødvendig at orden blir gjenopprettet for at det skal være mulig å søke rettferdighet i de tilfellene som har forårsaket uroen.

Walz lovte også å ta et oppgjør med den rasemessige ulikheten som ligger til grunn for uroen, men varslet også at delstatens nasjonalgarde blir satt inn for å gjenopprette orden etter tre netter med opptøyer og plyndring i Minneapolis, skriver Reuters.

Uroen og protestene ble utløst av hendelsen mandag da Floyd, en 46 år gammel afroamerikansk mann, døde etter at en hvit politimann hadde holdt ham nede med et kne mot nakken i flere minutter.

Walz ba også om unnskyldning for at et TV-team fra CNN ble arrestert og påført håndjern mens de filmet protestene i nærheten av en politistasjon som torsdag ble satt i brann. Teamet ble senere løslatt.

(NTB).

Foto: Glen Stubbe / AP / NTB scanpix

Slagsmål i Kristiansand:

Politiet i Agder melder om slagsmål mellom flere personer i Kristiansand sentrum. En person har blitt slått ned, ifølge politiets twittermelding.

- Vi har fått flere meldinger fra ulike steder i Kristiansand om bråk mellom ungdommer. Det begynte inne på en butikk, hvor det ble kasta egg, men voldshendelsen skjedde utenfor butikken, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Vidar Arnesen, til Dagbladet.

Politiet har kontroll på vedkommende som ble slått, som blir tatt hånd om av helsepersonell på stedet.

Like før klokka 21 fredag kveld, skriver politiet på Twitter at de har vært i kontakt med tre gutter som nå har status som mistenkt. Alle er under 18 år.

Årsaken til hendelsen, og relasjonen mellom de involverte, er foreløpig ikke kjent.

324 nye coronadødsfall i Storbritannia:

Britiske myndigheter melder om 324 nye coronarelatert dødsfall det siste døgnet. Det bringer det offisielle totaltallet opp i 38 161.

Det offisielle tallet omfatter imidlertid bare personer som døde på sykehus og sykehjem etter å ha testet positivt. Det reelle tallet antas å være langt høyere.

Storbritannia er nå det eneste vesteuropeiske landet som fortsatt melder om flere hundre dødsfall per døgn.

(NTB).

Den norske nødrespiratoren er klar:

Nødrespiratoren Laerdal Servi Ventilator er nå blitt ferdig testet og kvalitetssikret. Helse sør-øst har allerede bestilt 1.000 enheter.

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) skriver i en pressemelding at de fredag har lagt fram en rapport om utviklingen.

– Vi mener den tekniske og funksjonelle kvaliteten ved den endelige løsningen er blitt god, sier forskningsdirektør Hanne Bjørk ved FFI. Konklusjonen støttes av anestesilegene som har bidratt til utvikling og uttesting av nødrespiratoren.

I slutten av mars kunngjorde statsminister Erna Solberg (H) at regjeringen ville garantere finansiering av prosjektet og bestille 1.000 enheter. Flere fagmiljøer har ytret skepsis til at de kunne brukes på norske intensivavdelinger. Legeforeningen kalte dem uegnet til behandling av koronapasienter.

Nødrespiratoren mangler nå kun såkalt CE-godkjenning, og det ventes at den settes i produksjon om kort tid.

(NTB)

Lange pinsekøer flere steder:

Det rapporteres om lange køer på veiene ut fra Oslo i starten på pinsehelgen.

– Det er kø på alle hovedfartsårene ut av Oslo. Det varierer hvor mye kø det er, men man må beregne ekstra tid hvis man skal ut på veien nå, sier trafikkoperatør Mette Brunes på Vegtrafikksentralen Øst.

Hun sier at det ikke har vært noen uhell som har bidratt til ytterligere kø under pinseutfarten.

– Det ser ut til at folk tar det med ro, sier Brunes.

Også pinsetrafikken på E18 mellom Drammen og Kragerø preges av tett trafikk og stedvis saktegående kø, tvitrer Vegtrafikksentralen Sør.

De ber bilistene være oppmerksomme og kjøre forsiktig.

Også ut fra Bergen på E16 og E39 er det lange køer fredag, skriver Bergens Tidende.

– Det er fremdeles mange biler ute, men det kan se ut til at trafikken går noe lettere nordover fra Bergen, sier trafikkoperatør Kjetil Løvås ved Vegtrafikksentralen Vest til avisen.

(NTB)

STRAKS: Siste fra Storbritannia :

Britiske myndigheter holder pressekonferanse om coronasituasjonen 18:00.

Dagbladet følger pressekonferansen.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.