Nyhetsstudio

Ralf Lofstad

Masseslagmål på bensinstasjon i Oslo:

Oslo-politiet melder om et masseslagsmål på XY-stasjonen ved Ulvøya og Mosseveien. «En stor gruppe ungdommer» er ifølge opplysningene involvert.

- Stikkvåpen er sett av vitner, men vi har ingen skadde per nå. Vi er i et massivt etter de involverte, og har kontroll på et økende antall personer, skriver de på Twitter.

TIPS OSS: 2400@db.no

- Vi er i gang med et massivt søk både til lands og til vanns. Vi har kontroll på flere, men det er meldt om et høyt antall ungdommer, sier operasjonsleder Guro Sandnes til Dagbladet klokka 21.05.

Hun sier de har fått melding om at det er observert knivlignende gjenstander, beskrevet som en stor kniv eller machete.

Operasjonslederen sier videre at det kan dreie seg om et arrangert slagsmål.

- Det skal noe til at så mange ungdommer møter hverandre der. Det er uro i noen av ungdomsmiljøene våre i Oslo, det vet vi. Men vi kan ikke si om dette er planlagt, eller noe som eskalerer på stedet, sier Sandnes.

Politiet er bevæpnet, og folk bes holde seg unna området.

Foto: Fredrik Hove/Hove Media
Studioet fortsetter under annonsen

Væpnet politiaksjon i Drammen:

Væpnede politistyrker rykket ut til Bandidos-huset i Drammen søndag kveld.

Det er Drammens Tidende som natt til mandag melder om aksjonen, der det skal ha vært minst seks politipatruljer med hjelm, skjold og bevæpning.

- Grunnen til at vi har gjennomført en væpnet politiaksjon er etter at det har skjedd en voldshendelse søndag kveld. Vi har vært og sikret bevis, og prøvd å finne gjerningsmannen, sier innsatsleder Geir Bodahl til avisa.

Ifølge politiet er det en mann i 40-årene som skal blitt slått i hodet med en gjenstand. Det er ikke snakk om alvorlige skader, ifølge politiet.

- Vi har ikke kontroll på gjerningsmannen som vi er ute etter, og det var i den forbindelse at vi hadde en aksjon mot Bandidos-huset. Vi håper gjerningsmannen melder seg. Han vet at vi er ute etter ham, sier operasjonsleder Tore Grindem i Sør-Øst politidistrikt.

Gjerningsmannen er også en mann i 40-årene. Politiet har en teori om bakgrunnen for saken, men ønsker ikke å gå ut med den ennå.

(NTB)

USA med innreiseforbud for reisende fra Brasil:

USA innfører innreiseforbud for reisende som kommer fra Brasil, melder NTB.

Forbudet omfatter alle ikke-amerikanske statsborgere.

WHO erklærte like før helgen at Sør-Amerika er det nye episenteret for coronapandemien, hvor Brasil er det landet som er hardest rammet.

Brasils president Jair Bolsonaro har høstet mye kritikk for å dysse ned alvorlighetsgraden av coronaviruset som nå herjer i landet.

Brasil har for øyeblikket 352 523 bekreftede smittetilfeller og 22 288 coronarelaterte dødsfall.

- Arrogant og støtende:

Søndag ettermiddag forsvarte den britiske statsministeren, Boris Johnson, sin utskjelte rådgiver, Dominic Cummings.

I mars skal Cummings ha blitt observert i Dunham, som ligger omtrent 40 mil fra hans hjem, samtidig som han var i coronakarantene. Bruddet på karantenereglene har blitt begrunnet med et ønske om at et familiemedlem skulle passe på sønnen.

Johnson uttalte søndag at Cummings fulgte «instinktene sine» og at han trodde han på alle måter «har opptrådt ansvarlig, lovlig og med integritet».

Det er ikke alle enige i. Like etter at Johnson forsvarte Cummings, gikk det ut følgende melding fra den offisielle Twitter-kontoen til UK Civil Service, altså den britiske statforvaltningen.

«Arrogant og støtende. Kan dere forestille dere å måtte jobbe med disse folkene, som vrir på sannheten?» lød den krasse meldingen.

Den ble riktignok slettet etter rundt ti minutter, men da hadde den allerede blitt spredd for alle vinder.

«En uatorisert tweet ble publisert på en av myndighetenes kanaler i kveld. Posten har blitt fjernet og vi etterforsker saken», skriver Cabinet Office, departementet som har som oppgave å støtte statsministeren og kabinettet, på Twitter.

Men der tweeten nok falt i dårlig jord i regjeringen, er det ganske mange som hyller Twitter-meldingen ellers, blant dem Harry Potter-forfatter, J. K. Rowling.

«Når dere finner ut hvem det var, la oss få vite det. Jeg ønsker å gi dem en årslønn», skriver Rowling på Twitter.

Foreløpig er det ikke kjent om Twitter-kontoen ble hacket, eller om det var en misfornøyd ansatt i statsforvaltningens kommunikasjonsavdeling som følte det var på tide å lufte ut litt.

Person alvorlig skadd etter traktorvelt:

En person er fraktet til Sykehuset Innlandet i Lillehammer med alvorlige skader etter en traktorvelt, melder politiet på Twitter søndag kveld.

Ulykken skal ha skjedd på et jorde i Biristrand i Gjøvik rundt 19:30.

Kvinne slått med vannkoker:

Politiet i Oslo måtte søndag kveld rykke ut til Colletts Gate i forbindelse med melding om bråk.

«En person skal være slått i hodet med vannkoker», skriver politiet på Twitter.

Politiet har kontroll på den antatte gjerningspersonen. Fornærmede blir tatt hånd om av ambulansen.

«Hun har en skade i hodet», skriver politiet.

Operasjonsleder Guro Sandnes forteller til Dagbladet at det foreløpig er litt uvisst hva som har skjedd.

- Det var flere personer i en aktuell leilighet. Vi er i oppgangen nå og sjekker dette, sier Sandnes.

Hun sier at politiet har kontroll på en person som er mistenkt for å ha skadet kvinnen.

- Men han har vi ikke fått snakket skikkelig med ennå, for han var litt hissig. Vi får nok mer forståelse av hva som har skjedd etterhvert, sier Sandnes.

Relasjonen mellom de involverte er foreløpig uavklart.

Boris Johnson om rådgiverskandalen:

Søndag kveld holdt Storbritannias statsminister pressekonferanse om den pressede situasjonen som har oppstått som følge av at hans rådgiver, Dominic Cummings, skal ha brutt karantenereglene.

I mars skal Cummings ha blitt observert i Dunham, som ligger utenfor hans egen hjemmeregion, samtidig som han var i karantene med påvist coronasmitte. Bruddet på karantenereglene har blitt begrunnet med et ønske om at familiemedlemmer skulle hjelpe til med å passe på sønnen.

Det har fått britene til å koke: en YouGov-meningsmålling lørdag, viser at 52 prosent av befolkningen ønsker å se Cummings gå av. Kun 28 prosent har motsatt mening.

Johnson starter pressekonferansen med å fortelle at han har hatt flere samtaler med Dominic Cummings, før han presiserer at han gir rådgiveren full støtte.

– Han fulgte instinktene til enhver far og forelder. Jeg klandrer ham ikke for dette, sier Boris Johnson og legger til at retningslinjene under corona-krisa åpner for individuelle vurderinger i situasjoner hvor det er spesielle behov for barneomsorg. I følge statsministeren er dette en slik situasjon, hvor to foreldre med coronasmitte ønsket å ivareta barnet sitt.

– Jeg mener at han på alle måter har opptrådt ansvarlig, lovlig og med integritet, med et overordnet ønske om å stoppe spredningen av viruset og redde liv, fastslår han.

Statsministeren beskriver også noen av beskyldningene mot Cummings som falske.

– Mye av det jeg har sett om denne situasjonen, samsvarer ikke med virkeligheten.

Videre informerte Johnson om situasjonen i Storbritannia, som er hardt rammet av coronapandemien. De nyeste tallene fra Worldometers viser 259 559 registrerte smittetilfeller og nesten 37 000 dødsfall.

Siden mars har britene levd under strenge coronatiltak for å begrense ytterligere smittespredning.

Statsministeren har frarådet alle innbyggere å gå ut av huset med mindre det er strengt nødvendig. Skoler, biblioteker, lekeplasser, treningssentre og puber har blitt stengt. I tillegg, har alle briter som har hatt muligheten til å jobbe hjemmefra, blitt pålagt å gjøre det. Samtidig har det vært forbudt for mer enn to personer å oppholde seg på offentlig sted, med unntak av dem som bor i samme husstand.

Nå opplyser Johnson imidlertid at samfunnet gradvis vil gjenåpnes.

Foto: Simon Dawson / Reuters / NTB Scanpix

Østerrikes president tatt på fersken:

Østerrikes president Alexander Van der Bellen legger seg flat etter å ha brutt landets coronaregler.

Det var under en rutinesjekk i helgen at politiet fant presidenten og kona sittende på en restaurant i sentrum av Wien etter stengetid.

– Jeg er virkelig oppriktig lei meg. Det var en tabbe, innrømmer presidenten overfor avisa Kronen Zeitung.

Hendelsen skal ha skjedd like etter midnatt.

Østerrike har innført svært strenge coronaregler. Blant annet må barer og utesteder stenge klokken 23. Eierne som bryter disse reglene risikerer kraftige bøter.

Trafikkulykke på E6:

Politiet i Nordland melder søndag ettermiddag om en trafikkulykke på E6 over Gratangsfjellet. Det skal være snakk om en kollisjon mellom to biler. Fire personer er involvert.

- Det er en møteulykke med fire personer, i to biler. To av de involverte er lettere skadd, to er alvorlig skadd, sier operasjonsleder Tommy Bech i Nordland politidistrikt.

Ambulanse og luftambulanse er fremme på stedet, får Dagbladet opplyst.

Veien stenges inntil videre.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.