Annonse

Nyhetsstudio

Biden beklager uttalelse

Joe Biden, som ligger an til å bli Demokratenes presidentkandidat i årets valg, beklager etter en uttalelse som ble tolket som nedlatende overfor svarte.

Uttalelsen falt i et lengre radiointervju i programmet Breakfast Club, som har mange svarte lyttere i USA. Verten Charlamagne Tha God presset Biden etter nyheten om at han vurderte Amy Klobuchar, som er hvit, som visepresidentkandidat.

- Svarte velgere reddet ditt politiske liv i nominasjonsvalgene og venter ting av deg, sa han. Biden svarte at flere svarte kvinner var blant dem som var under vurdering.

- Hvis du har problemer med å finne ut om du støtter meg eller Trump, er du ikke svart, føyde Biden til, en kommentar som fikk mange til å reagere.

- Jeg skulle ikke vært så sleivete, sa Biden senere fredag.

(NTB)

Annonse

Lange køer i Porsgrunn

Sør-Øst politidistrikt meldte om store trafikale problemer på E18 i Porsgrunn i Telemark mandag morgen. Årsaken var et trafikkuhell ved Skjelsvik i nordgående retning

- STORE køer på stedet, skrev politiet.

To kjøretøy, med én person i hver av bilene, var involvert i ulykken. Begge ble tilsett av helsepersonell.

Klokka 08.53 melder Sør-Øst politdistrikt at begge bilene er hentet av bilberger og E18 er gjenåpnet for trafikk.

Bil mot buss i Nome

En bil og en buss har kollidert i Nome i Telemark mandag morgen. Ifølge Sør-Øst politidistrikt har bilen havnet utenfor veien og ligger på taket.

I en oppdatering klokka 07.40 skriver politiet at det er et kjøretøy som har blitt påkjørt bakfra av et annet kjøretøy, og som deretter har truffet en buss. Bussen fikk mindre skader.

En person blir kjørt til sykehus, skriver politiet.

Trafikken sto en periode stille, men noe trafikk slippes nå forbi ulykkesstedet.

Annonse
AFP: Suu Kyi dømt til fire års fengsel
Foto: Franck Robichon / Reuters / NTB

AFP: Suu Kyi dømt til fire års fengsel

En domstol i Myanmar har dømt landets tidligere leder Aung San Suu Kyi til fire års fengsel, sier en talsperson for myndighetene til nyhetsbyrået AFP.

Den tidligere fredsprisvinneren har sittet fengslet siden militærkuppet 1. februar i år, og har vært tiltalt for en rekke forhold. Blant annet oppvigleri mot militæret.

Kjerkol: Vurderer strengere tiltak denne uka

De siste dagene har det vært flere utbrudd med mistenkt eller bekreftet omikron-smitte. Til VG sier helseminister Ingvild Kjerkol at tiltakene framover skal ses ut fra smittetrykk og antall sykehusinnleggelser, og utelukker ikke innstramminger i løpet av uka.

- Jeg utelukker ikke at det kan komme flere og strengere tiltak til uka. Vi følger det fortløpende og er i tett dialog med fagmyndighetene. Det skal vi kommunisere godt ut hvis det kommer, sier hun til avisa.

Søndag sa avdelingesdirektør Line Vold i FHI til Dagbladet at det så langt er bekreftet 19 tilfeller av omikron-varianten i Norge. Flere kommuner har imidlertid tatt kontakt med FHI vedrørende mistanke om omikron-smitte, og flere prøver er sendt til analyse.

FHI vil trolig oppdatere antallet tilfeller mandag.

Kjerkol: Vurderer strengere tiltak denne uka
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Annonse