Nyhetsstudio

Amanda Walnum

To menn savnet etter vannscootertur:

To menn i 30-årene er savnet etter en vannscootertur på Hvaler. De ble sist sett ved 19-tiden fredag kveld.

Natt til lørdag ble det igangsatt en større leteaksjon etter de to mennene.

– Meldingen om at de var savnet kom ved 21.30-tiden, men de to ble sist sett ved 19-tiden fredag kveld, forteller vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Han forteller at de to mennene skulle til en hytte i området fredag kveld, men de dukket aldri opp som avtalt.

– Vi har drevet mobilsporing, og leteområdet er foreløpig snevret inn til området mellom Kråkerøy og Vesterøy, sier Walle.

Natt til lørdag er politibåten og en redningsskøyte satt inn i letingen. Redningshelikopteret fra Rygge er også rekvirert og det skal settes inn så snart det blir ledig. Politihelikopteret kan ikke settes inn på grunn av været.

– Det er for dårlige værforhold for politihelikopteret i natt. Det har blåst en del i kveld, mye nedbør og høye bølger, men det har roet seg litt nå, forteller operasjonsleder Karianne Knutsen i Øst politidistrikt til NTB.

Hun sier de har søkt på mobilene til de to mennene, men uten resultat.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Låve med 300 geiter i brann:

Låve med 300 geiter iEn låve står i brann i Ål i Hallingdal. Ifølge politiet skal det være 300 geiter inne i bygningen, skriver NTB.

Politiet er i gang med å varsle og evakuere naboer.

- Alle personer på stedet er gjort rede for. Ingen skadd, skriver politiet.

Saken oppdateres.

Ny smitterekord i USA:

Etter en uke med smitterekord på smitterekord, kan nyhetsbyrået AFP melde om nok en mørk milepæl for USA. 57 683 tilfeller i løpet av 24 timer, skriver nyhetsbyrået.

Til sammen er 2 835 684 amerikanere nå smittet av covid-19-viruset, og 131 485 har dødd på grunn av sykdommen. Det siste døgnet ble det meldt om 687 nye dødsfall, viser oversikten til Worldometers.

Søker etter mistenkt etter slåsskamp:

Klokka 02.19 melder politiet i Oslo at de er på plass i Storgata i sentrum i forbindelse med en voldsepisode.

- Vi søker etter en gjerningsmann med gul hettegenser og tatovering på halsen, skriver politiet.

Fornærmede har trolig brukket nesa i en slåsskamp og betegnes ikke som alvorlig skadet.

Innførte kysseforbud etter coronakontroll:

Flere utesteder i hovedstaden er kritiske til kommunens coronakontrollører. De reagerer på hvordan kontrollørene går fram når de håndhever smittevernreglene.

På utestedet Grünerhaven satt flere gjester­ tettere enn én meter ved en kontroll på 17. mai. Noen mennesker­ klemte hverandre og noen kysset.

Dermed ble stedet innrapportert for «uforsvarlig drift» og «graverende» brudd på enmetersregelen, skriver Aftenposten.

Utestedet har nå hengt opp skilt til gjestene hvor det står at det ikke er lov å klemme eller kysse. Kommunen har i ettertid frikjent stedet for regelbrudd.

Også flere andre steder har opplevd «kontrollørsjokk» – og fått medhold i sine klager.

(NTB)

Skjøt mot et tre på fest:

Klokka 01.41 fikk politiet i Sør-Øst melding om at det var avfyrt skudd å en fest i Ål.

- Han har vært på fest, så har han skutt med hagle mot et tre, ifølge melder. Så reiste han fra stedet, han skjønte kanskje at politiet ville komme, sier operasjonsleder Erik Gunnerød til Dagbladet.

Politiet stoppet en bil som reiste fra stedet og fikk kontroll på fører. Det ble da funnet en hagle i bilen.

- Mannen er i tillegg mistenkt for å ha kjørt i påvirket tilstand, sier Gunnerød.

Det var et 20-talls personer på festen. Ingen har blitt skadet som følge av hendelsen og det hadde ikke oppstått noen truende situasjon, forteller operasjonslederen.

- En patrulje reiste til festen. Det står bra til med alle der.

Over 11 millioner coronasmittede i verden:

Mer enn 11 millioner mennesker har fått påvist smitte av coronaviruset siden utbruddet startet i desember.

Oversikten til Worldometers viser at 11 177 321 mennesker nå er bekreftet smittet av koronaviruset.

Antall døde har steget til 528 344.

Den siste uken har det daglig blitt registrert over 160 000 nye smittetilfeller, ifølge Verdens helseorganisasjon.

(NTB)

USA: Skyting på kjøpesenter:

Minst fire personer er sendt til sykehus med ukjent skadeomfang etter en skyteepisode på en kjøpesenter i Alabama i USA fredag, opplyser politiet.

Det ble meldt om flere skudd ved Riverchase Galleria i byen Hoover, opplyser politiet. Ingen er så langt pågrepet.

- Vi vet ikke per nå hva som er årsaken til skytingen eller hvor mange som var involvert, sier Gregg Rector i politiet i byen.

Han legger til at tilstanden til de skadde er ukjent.

(NTB)

Get-kundene får TV 2 tilbake:

TV 2 melder i en pressemelding at kanalene er tilbake hos Get-kundene etter at de har fått til en midlertidig løsning.

Get-kundene mistet TV 2-kanalene 1. juni.

- TV 2 er glade og lettet over å ha fått den midlertidige avtalen på plass, og at seerne er ute av skvisen. Vi vet at mange har savnet TV 2. En midlertidig løsning har vært vårt hovedfokus gjennom hele juni. Men det gjenstår fortsatt veldig krevende forhandlinger, sier sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes i TV 2.

De beklager samtidig hvordan situasjonen har vært den siste måneden.

- På vegne av våre kunder er vi glade for at TV 2s kanaler nå er tilbake. Vi vil samtidig beklage situasjonen som har vært den siste måneden overfor våre kunder. Vi har funnet en god midlertidig løsning for begge parter, og vi ser frem til å jobbe sammen for å bli enige om en ny langsiktig avtale så raskt som mulig, sier Stein-Erik Vellan, administrerende direktør for Telia Norge.

TV 2 og Telia skal fortsette å forhandle videre om en ny langsiktig avtale.

I pressemeldingen heter det at partene er innstilt på konstruktive forhandlinger videre, selv om avstanden mellom partene så langt har vært stor.

Svarte skjermer for TV 2

Svarte skjermer for TV 2

dagbladet

Kafé ranet i Oslo:

Politiet opplyser at de ansatte på Sætre Gård i sentrum av Asker fredag kveld ble truet til å gi fra seg penger fra kassa.

Gjerningspersonene forlot stedet, men ved hjelp av bilder fra videovervåkning og andre etterforskningsskritt ble vedkommende pågrepet på sin bopel.

- Han er nå pågrepet og blir kjørt til arresten, skriver politiet.

Smitterådene for kollektivtransport oppdateres:

Unngå ansikt til ansikt og prioriter sitteplasser, oppfordrer Helsedirektoratet i den nye nasjonale veilederen for smittevern på kollektivtransport.

I den nye veilederen Helsedirektoratet la fram torsdag, er det laget graderte smitteverntiltak, lik trafikklysmodellen som er innført i andre smitteveiledere, skriver Bergens Tidende.

På gult nivå, der myndighetene har bestemt at smittesituasjonen er i dag, skal det legges til rette for at passasjerer sitter og står spredt.

Det anbefales en meters avstand mellom passasjerer, men i veilederen heter det at «de andre beskrevne tiltakene vil også bidra til å redusere smitterisikoen, og derfor kan anbefalt avstand mellom passasjerer på offentlig kommunikasjon justeres noe i forhold til den generelle anbefalingen».

I den nye nasjonale veilederen er det blant annet lagt inn en presisering av at kontakt ansikt til ansikt bør unngås. Det rådes også til at sitteplasser bør prioriteres fremfor ståplasser. Det skal også legges til rette for mindre trengsel på holdeplasser og venteområder.

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.