Nyhetsstudio

Mathias Hagen

To menn funnet døde:

To menn funnet døde i sjøen etter leteaksjon på Hvaler, opplyser politiet.

- Vi vet at de har vært ute med vannscooter før de ble meldt savnet. Hva som konkret har skjedd etter det, vet vi ikke ennå, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Ronny Samuelsen, til Dagbladet.

- Nå skal saken etterforskes videre, og avklare om vi klarer å finne årsaken til at disse personene omkom.

Saken oppdateres.

Studioet fortsetter under annonsen

LEGO ut mot rykter:

Torsdag kveld gikk LEGO ut og avviste rykter om at de vil stanse salget av LEGO-sett som kan knyttes til politi og brannvesen. Ryktene skulle ha det til at de ville stanse salget av disse varene som følge av dødsfallet til George Floyd.

- Vi har sett usanne meldinger om at vi fjerner noen av våre LEGO-sett. Dette stemmer ikke, og meldingene om dette er usanne. Vår intensjon var å midlertidig stanse digital annonsering som følge av hendelsene i USA. Vi håper at dette oppklarer alt, skrev selskapet på Twitter.

Før oppklaringen reagerte president Donald Trumps valgkampssjef, Brad Pascale, på den angivelige salgsstansen.

- Dette er galskap, skrev han på Twitter.

Foto: Alessandro Rampazzo / AFP / NTB Scanpix

Maddie-mistenkt sjekkes mot annen forsvinning:

Den tyske 43-åringen som er mistenkt for å ha bortført og drept Madeleine McCann, undersøkes nå i forbindelse med en liknende sak i Tyskland, melder Sky News.

Inga Gehricke (5) fra Stendal i delstaten Sachsen-Anhalt øst i Tyskland forsvant under et grillselskap med familien i 2015, og er aldri blitt funnet. Tyske medier har tidvis kalt henne «tyske Maddie».

Påtalemakten i Stendal uttaler nå at politiet vil lete etter «nye spor i forbindelse med en mistenkt i Braunschweig».

Den mistenkte 43-åringen hadde sist bostedadresse i Braunschweig i nabodelstaten Niedersachsen.

Foto: Politiet / DPA / NTB Scanpix

77 nye dødsfall i Sverige:

Fredag ettermiddag opplyser svenske helsemyndigheter at det er blitt registrert 77 nye coronarelaterte dødsfall siste døgn. Dermed er det registrert totalt 4619 dødsfall i Sverige.

Pressekonferansen kan du se direkte på Dagbladet TV.

Kollisjon mellom tre biler på E18:

Oslo politidistrikt melder at tre biler har kollidert på E18 ved Vækerø, vest i Oslo.

- De står i kollektivfeltet. Det er ikke meldt om skader, og nødetatene er på vei til stedet, melder de.

Kjent britisk ekstremist pågrepet:

Fredag formiddag melder Wales Online at høyreekstremisten Tommy Robinson nok en gang er blitt pågrepet. Robinson skal ha blitt pågrepet torsdag kveld, mistenkt for overfall.

Politiet opplyser i en uttalelse at de rykket ut til melding om en voldshendelse torsdag kveld, og at fire personer ble pågrepet i Cumbria i Enlgand. De pågrepne kom utenbys fra.

Robinson er kjent for å ha grunnlagt English Defence League.

Sentral vei på Oslo vest stenges:

Sørkedalsveien, den sentrale veien vest i Oslo som går forbi USAs ambassade, er besluttet stengt for all ferdsel i flere timer i dag. Dette på grunn av den varslede demonstrasjonen i kjølvannet av George Floyds dødsfall.

Oslo politidistrikt opplyser at all trafikk, og syklende og gående i begge retninger, fra krysset med Holmenkollveien og opp til krysset med Gamle Hovsetervei - en strekning på 2 kilometer - stanses fra klokka 13 og utover kvelden.

- Veien blir åpnet igjen når det er hensiktsmessig, skriver politiet i en pressemelding.

Sørkedalsveien er hovedfartsåren mellom Majorstua, Røa og Bogstad, og det ligger an til problemer med trafikkavviklingen fredag i rushen. Stengingen faller sammen med redusert kapasitet på T-banens linje 2 (Østerås), og politiet venter derfor «utfordringer» i forbindelse med dette.

- Vi får se om det blir trafikkproblemer. Vi har tatt høyde for det, og har folk i begge ender som leder trafikken rundt Sørkedalsveien, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet.

Google Maps viser i 13.40-tida at det er kødannelse på begge sider av sperringene, forplantet til sideveier som Vækerøveien og Holmenkollveien.

Stokkli meddeler for øvrig at det i samme tidsrom er rolig og harmonisk utenfor ambassaden foran demonstrasjonen, som begynner i 16-tida.

- Én person har så langt dukket opp, sier han.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

22 coronainnlagt:

22 pasienter er innlagt med covid-19 i Norge. Dette er sju færre enn i går, og går fram av Helsedirektoratets oversikt.

Tre personer får invasiv respiratorbehandling.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Etterlyser eier av større sum:

Fredag formiddag ble Sørøst politidistrikt opplyst om at det er blitt gjort funn av en konvolutt med penger på Kiwi på Hvittingfoss i Kongsberg.

Politiet har tatt hånd om konvolutten, og etterlyser eieren av pengene.

- Det er snakk om en større pengesum. Vi har ikke talt pengene, men i konvolutten var det en større bunke med kontanter, sier operasjonsleder Ole Kamben til Dagbladet.

Funnet ble gjort tidligere, men Kiwi varslet politiet fredag formiddag. Ansatte har opplyst at overvåkingsbilder viser at det var en mannlig kunde som mistet konvolutten.

- Vi kommer ikke til å telle pengene. Dette blant annet for å forhindre å sette egne fingeravtrykk på dem. Vi vet ikke hvor de stammer fra, men vi mistenker ikke at de kan knyttes til noe kriminelt.

- Vi håper at den som har mistet pengene, melder seg. Vi er ganske sikker på at det vil skje.

Dersom du vet hvem som eier pengene, ber politiet om at du ringer 02800.

Foto: Google Streetview
«Betydelig sum»- her fant Ole Didrik (13) den mystiske pengebunken

«Betydelig sum»- her fant Ole Didrik (13) den mystiske pengebunken

dagbladet

Arbeidsulykke i Egersund:

En kvinnelig arbeider på Prima Seafoods anlegg i Egersund får legehjelp etter en arbeidsulykke, melder Sør-Vest politidistrikt.

- Vi er på stedet og støtter helsepersonell. Skaden er begrenset til én hånd, opplyser operasjonsleder Toralv Skårland til Dagbladet.

Det er uklart hvor alvorlig skaden er. Skårland forteller at ulykken etterforskes.

Tre personer i ulykke i Vestland:

Fredag formiddag melder Vest politidistrikt at totalt tre personer har vært involvert i en trafikkulykke mellom to biler på Ågotnes i Vestland.

Først meldte politiet at en person kunne være fastklemt, men dette ble avvist da de ankom stedet. Ifølge politiet dreier det seg om mindre skader.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.