Nyhetsstudio

Mathias Hagen

Fylkesveien er oversvømt:

Det er store mengder med vann på fylkesvei 55 over Sognefjellet. Det var brøytesjefen, Tåsten Nordal, som fikk se de oppsiktsvekkende tilstandene.

NRK skriver at mellom 400 og 500 meter av veien er dekket med vann. Nordal anslår at det er en meter dypt på det meste.

Nordal forteller at vann fra elva som går ved siden fylkesveien er grunnen til de store vannmengdene. Det har dessuten vært en natt med regn og snøsmelting.

Foto: Råmund Mundhjeld
Studioet fortsetter under annonsen

Varmen kommer tilbake:

Fredag ettermiddag opplyser Meteorologisk institutt at det ser ut til å bli finvær til uka. Først vil det bli kjølig i hele landet mandag, men så vil temperaturene stige.

På Østlandet ser man ut til å kunne oppleve temperaturer på over 20 grader. Det samme gjelder for Vestlandet og Trøndelag. I Nord-Norge kan det bli over 20 grader enkelte steder, mens andre steder vil få noe lavere temperaturer.

Arbeidsledigheten synker i USA:

Fredag ettermiddag opplyser amerikanske myndigheter at arbeidsledigheten faller til 13,3 prosent i mai. Det var ventet at den ville stige, men arbeidsledigheten har altså falt med 1,4 prosentpoeng den siste måneden.

LEGO ut mot rykter:

Torsdag kveld gikk LEGO ut og avviste rykter om at de vil stanse salget av LEGO-sett som kan knyttes til politi og brannvesen. Ryktene skulle ha det til at de ville stanse salget av disse varene som følge av dødsfallet til George Floyd.

- Vi har sett usanne meldinger om at vi fjerner noen av våre LEGO-sett. Dette stemmer ikke, og meldingene om dette er usanne. Vår intensjon var å midlertidig stanse digital annonsering som følge av hendelsene i USA. Vi håper at dette oppklarer alt, skrev selskapet på Twitter.

Før oppklaringen reagerte president Donald Trumps valgkampssjef, Brad Pascale, på den angivelige salgsstansen.

- Dette er galskap, skrev han på Twitter.

Foto: Alessandro Rampazzo / AFP / NTB Scanpix

Maddie-mistenkt sjekkes mot annen forsvinning:

Den tyske 43-åringen som er mistenkt for å ha bortført og drept Madeleine McCann, undersøkes nå i forbindelse med en liknende sak i Tyskland, melder Magdeburger Volksstimme.

Inga Gehricke (5) fra Stendal i den østlige delstaten Sachsen-Anhalt forsvant under et grillselskap med familien 1. mai 2015, og er aldri blitt funnet. Tyske medier har tidvis kalt henne «tyske Maddie».

Påtalemakten i Stendal uttaler nå at politiet vil lete etter «nye spor i forbindelse med en drapsmistenkt i Braunschweig».

Den mistenkte 43-åringen hadde sist bostedsadresse i Braunschweig i nabodelstaten Niedersachsen. Han sitter for tida i fengsel i Kiel, hvor han soner en dom for narkoforbrytelser.

Advokaten til Ingas mor forteller at den mistenkte i 2015 oppholdt seg på ei øde tomt han eier i Neuwegersleben, halvannen times kjøring fra Stendal. Dagen før femåringen forsvant, var han dessuten innblandet i en ulykke på en Autobahn-rasteplass som ligger i omtrent samme radius fra Ingas hjemsted.

Tyskeren har et langt rulleblad, som omfatter så vel vold og ran som seksuelle overgrep mot barn. Han ble også nylig dømt for å ha voldtatt en amerikansk 72-årig kvinne i Portugal to år før McCanns forsvinning.

43-åringen skal ifølge britiske medier ha kommet i politiets søkelys etter at han på pub fortalte en kamerat om at han sto bak McCann-bortføringen.

SAVNET: Inga Gehricke var fem år da hun forsvant i 2015. Foto: Politiet / DPA / NTB Scanpix
Hevder han tilsto bortføring

Hevder han tilsto bortføring

dagbladet

77 nye dødsfall i Sverige:

Fredag ettermiddag opplyser svenske helsemyndigheter at det er blitt registrert 77 nye coronarelaterte dødsfall siste døgn. Dermed er det registrert totalt 4619 dødsfall i Sverige.

Pressekonferansen kan du se direkte på Dagbladet TV.

Kollisjon mellom tre biler på E18:

Oslo politidistrikt melder at tre biler har kollidert på E18 ved Vækerø, vest i Oslo.

- De står i kollektivfeltet. Det er ikke meldt om skader, og nødetatene er på vei til stedet, melder de.

Kjent britisk ekstremist pågrepet:

Fredag formiddag melder Wales Online at høyreekstremisten Tommy Robinson nok en gang er blitt pågrepet. Robinson skal ha blitt pågrepet torsdag kveld, mistenkt for overfall.

Politiet opplyser i en uttalelse at de rykket ut til melding om en voldshendelse torsdag kveld, og at fire personer ble pågrepet i Cumbria i Enlgand. De pågrepne kom utenbys fra.

Robinson er kjent for å ha grunnlagt English Defence League.

Sentral vei på Oslo vest stenges:

Sørkedalsveien, den sentrale veien vest i Oslo som går forbi USAs ambassade, er besluttet stengt for all ferdsel i flere timer i dag. Dette på grunn av den varslede demonstrasjonen i kjølvannet av George Floyds dødsfall.

Oslo politidistrikt opplyser at all trafikk, og syklende og gående i begge retninger, fra krysset med Holmenkollveien og opp til krysset med Gamle Hovsetervei - en strekning på 2 kilometer - stanses fra klokka 13 og utover kvelden.

- Veien blir åpnet igjen når det er hensiktsmessig, skriver politiet i en pressemelding.

Sørkedalsveien er hovedfartsåren mellom Majorstua, Røa og Bogstad, og det ligger an til problemer med trafikkavviklingen fredag i rushen. Stengingen faller sammen med redusert kapasitet på T-banens linje 2 (Østerås), og politiet venter derfor «utfordringer» i forbindelse med dette.

- Vi får se om det blir trafikkproblemer. Vi har tatt høyde for det, og har folk i begge ender som leder trafikken rundt Sørkedalsveien, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet.

Google Maps viser i 13.40-tida at det er kødannelse på begge sider av sperringene, forplantet til sideveier som Vækerøveien og Holmenkollveien.

Stokkli meddeler for øvrig at det i samme tidsrom er rolig og harmonisk utenfor ambassaden foran demonstrasjonen, som begynner i 16-tida.

- Én person har så langt dukket opp, sier han.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

22 coronainnlagt:

22 pasienter er innlagt med covid-19 i Norge. Dette er sju færre enn i går, og går fram av Helsedirektoratets oversikt.

Tre personer får invasiv respiratorbehandling.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Etterlyser eier av større sum:

Fredag formiddag ble Sørøst politidistrikt opplyst om at det er blitt gjort funn av en konvolutt med penger på Kiwi på Hvittingfoss i Kongsberg.

Politiet har tatt hånd om konvolutten, og etterlyser eieren av pengene.

- Det er snakk om en større pengesum. Vi har ikke talt pengene, men i konvolutten var det en større bunke med kontanter, sier operasjonsleder Ole Kamben til Dagbladet.

Funnet ble gjort tidligere, men Kiwi varslet politiet fredag formiddag. Ansatte har opplyst at overvåkingsbilder viser at det var en mannlig kunde som mistet konvolutten.

- Vi kommer ikke til å telle pengene. Dette blant annet for å forhindre å sette egne fingeravtrykk på dem. Vi vet ikke hvor de stammer fra, men vi mistenker ikke at de kan knyttes til noe kriminelt.

- Vi håper at den som har mistet pengene, melder seg. Vi er ganske sikker på at det vil skje.

Dersom du vet hvem som eier pengene, ber politiet om at du ringer 02800.

Foto: Google Streetview
«Betydelig sum»- her fant Ole Didrik (13) den mystiske pengebunken

«Betydelig sum»- her fant Ole Didrik (13) den mystiske pengebunken

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.