Nyhetsstudio

Eirik Hexeberg

Kvinne forsøkte å kjøre ned familie :

En kvinne i 30-årene er pågrepet i Rakkestad i Indre Østfold etter at hun skal ha forsøkt å kjøre ned en familie, melder politiet på Twitter.

TIPS OSS: 2400@db.no

Hendelsen skal skal ha skjedd rundt 15:30 ved en forretning lørdag, melder politiet.

Bakgrunnen for hendelsen skal være en konflikt mellom kvinnen og familien. Kvinnen skal også ha kjørt inn i flere biler.

Det er ingen mistanke om rus, opplyser politiet.

Til Rakkestad avis sier politiet at det skjedde på parkeringsplassen utenfor Rema 1000 i Rakkestad.

- Det er videoovervåking på stedet, denne må vi ta en titt på, sier operasjonsleder Tom Sandberg i politiet til avisa.

Det skal også ha vært mange vitner til hendelsen.

Seinere lørdag kveld melder TV 2 at kvinnen er pågrepet og siktet for kroppskrenking. Hun skal være en kjenning av politiet fra før.

Studioet fortsetter under annonsen

Fiji erklærer seg virusfri:

Fiji erklærer seg fredag fri for coronavirus etter at øystatens siste kjente virussmittede pasient er friskmeldt.

Det var tilløp til panikk blant landets 930 000 innbyggere da det første smittetilfellet ble oppdaget i midten av mars, men strenge regler for isolasjon og innreise har holdt smitten i sjakk. På det meste var 18 personer smittet.

Statsminister Frank Bainimarama sier landet har blitt virusfritt gjennom «å få bønnene våre hørt, hard arbeid og troen på vitenskap».

- Selv med økt testing dag for dag, er det nå 45 dager siden vi registrerte vårt forrige smittetilfelle. Med ingen dødsfall, er rekonvalesensen på 100 prosent, tvitret statsministeren.

Øygruppene i Stillehavet ble i utgangspunktet ansett for å være svært sårbare for coronapandemien på grunn av et svekket helsevesen og en stor andel folk med diabetes og hjertesykdommer.

(NTB)

Tre pågrepet etter vold med golfkølle:

En mann ble utsatt for vold med en golfkølle i Fredrikstad torsdag kveld. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 23.22 torsdag kveld via ambulansetjenesten som var tilkalt til en adresse i Fredrikstad. Der var en mann i 30-åra blitt utsatt for vold og flere personer løp fra stedet og stakk av i en bil.

- En mann var blitt utsatt for vold og det er en golfkølle som er blitt brukt. Han var påført flere åpne kutt i hodet og mulig brudd i en arm og er kjørt til sykehus, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til NTB.

Det var Fredriksstad Blad som omtalte voldshendelsen først.

Politiet fikk sporet den aktuelle bilen til en adresse. Klokka 23.45 gikk politiet til aksjon på stedet og pågrep der en kvinne og en mann i 30-åra, og en mann i 40-åra. Alle er i arrest hos politiet og vil bli avhørt om forholdet fredag.

- Det er foreløpig ukjent for politiet hvilket forhold det er mellom de involverte partene og hva som er bakgrunnen for det som har skjedd, sier operasjonslederen.

(NTB)

Arbery-saken: Siktede skal stilles for retten:

Ahmaud Arbery (25) ble skutt og drept da han var ute og jogget i et nabolag ved Brunswick i staten Georgia søndag 23. februar. Tre hvite menn, blant dem en tidligere politimann, er siktet i saken. To av mennene er far og sønn; Travis og Greg McMichael.

Under en høring for å beslutte om det er nok bevis for å sette i gang en rettssak, avslørte en etterforsker at Travis og Greg McMichael og en tredje mann i et annet kjøretøy, brukte bilene for å jage Arbery.

Travis McMichael fikk etterhvert konfrontert Arbery, og har senere fortalt til politet at han skjøt Arbery i selvforsvar etter at Arbery nektet å sette seg ned på bakken.

Etter skyteepisoden, men før politiet kom på stedet, skal den tredje mannen ifølge etterforsker Richard Dial ha sagt at han hørte Travis McMichael bruke et rasistisk uttrykk om Arbery, skriver nyhetsbyrået AP.

Ifølge Washington Post har dommeren besluttet at de tre mennene skal stilles for retten.

To kvinner hentes med redningshelikopter ved Kjerag:

SISTE: Rett før 22.30 melder politiet at de to kvinnene er hentet opp og på vei til Sola lufthavn.

To kvinner i 20-åra har gått seg fast på fjellet ved Kjerag ved Lysefjorden i Rogaland.

De skal ha tatt seg inn på en hytte ved Låterviksvatnet, melder politiet på twitter.

- Det to unge kvinnene har gått seg fast på grunn av været, forteller operasjonsleder Brit Randulff til Dagbladet.

-De to skal ikke være skadde på noen måte, men kalde og våte. Det er heller ingen strøm eller varme på hytta.

Som følge av svært dårlig vær, er risikoen for stor for å sende redningsmannskaper til fots, og hovedredningssentralen besluttet derfor å bruke et redningshelikopter for å hente kvinnene ned.

- Det er allerede stiv kuling, og det det er meldt opp mot full storm og tre grader, sier Randulff.

Politiet har telefonkontakt med kvinnene, og reningshelikoptere ventes å ankomme stedet om kort tid.

HENTET AV REDNINGSHELIKOPTER: De to kvinnene hadde gått seg fast ved Låterviksvatnet som følge av dårlig vær. KART: Google

Trekker forskningsartikkel etter kritikk:

Det anerkjente forskningstidsskriftet The Lancet trekker en forskningsartikkel om effektene av malariamedisinen hydroksyklorokin på corona.

Det skjer etter at forskerne fikk kritikk for faktagrunnlaget i artikkelen, skriver The Lancet selv på sine nettsider.

- De klarte ikke å fullføre en uavhengig gjennomgang av det underliggende datagrunnlaget, skriver The Lancet.

Dermed kan de ikke lenger gå gode for innholdet i dataene.

Blant de som har kritisert artikkelen, er norske Steinar Madsen i legemiddelverket. Mer om det kan du lese her:

Trekker omstridt corona-artikkel

Trekker omstridt corona-artikkel

dagbladet

Minnestund for George Floyd:

Kl. 20 norsk tid, avholdes det en minnestund for George Floyd ved North Central Universitetet i Minneapolis.

Følg sendinga på Dagbladet TV.

Flere politikere og menneskerettighetsaktivister vil være tilstede, deriblant guvernør i Minnesota, Tim Walz og ordfører i Minneapolis, Jacob Frey, sammen med Marthin Luther King III.

Det samme er skuespillere som Kevin Hart og Regina Hall.

Storbritannia innfører munnbind-påbud:

Fra neste uke blir det påbudt med munnbind for alle som reiser med offentlig transport i Storbritannia, opplyser regjeringen.

- Fra 15. juni blir det påbudt å dekke til ansikt på offentlig transport, sier transportminister Grant Shapps torsdag.

Regjeringen har fra før rådet folk til å bruke munnbind i lukkede rom, som butikker og busser. Påbudet innføres som et ledd i gjenåpningen av samfunnet.

Det siste døgnet er det registrert 176 nye koronadødsfall i Storbritannia, og det offisielle dødstallet har passert 39.900.

En separat oversikt basert på offisiell statistikk over mistenkte koronarelaterte dødsfall, omfatter over 50.000 døde, ifølge Reuters.

(NTB)

BUNNBIND-PÅBUD: I Storbritannia blir det nå påbudt med munnbind på offentlig transport. Foto: NTB Scanpix

VG: To elever coronasmittet i Oslo:

To elever er smittet med corona på Haugen skole i Oslo. Det skriver VG.

De har fått det bekreftet av rektor ved skolen.

Ansatte og elever som har hatt nærkontakt med elevene, settes i karantene.

Gudrun (109), Norges eldste: - Jeg tenker ungt:

Gudrun Nyheim (109) fra Osen i Åmot i Hedmark ble Norges eldste innbygger da Petra Høgetveit (110) fra Brumunddal døde i mai. Hun var en av åtte søsken på et småbruk.

- Hvordan blir man 109 år?, spør avisa Østlendingen.

- Jeg lever mitt enkle liv og prøver å være i bevegelse. Jeg synes folk sitter for mye. Jeg føler meg ikke gammel. Jeg tenker ungt. Det er noen småskavanker, men det er annet å ikke å vente, svarer Norges eldste.

Da hun ble født, var forventet levealder 57 år for kvinner i Norge.

Politiet bryter opp demonstrasjon i Malmö:

SISTE: Demonstrantene har forflyttet seg til Malmö sentrum. Ifølge Aftonbladet skal det nå dreie seg om omkring 2000 personer.

Demonstranter har samlet seg på Ribersborg i Malmö, i en støttedemonstrasjon til Black Lives Matters-bevegelsen.

Ifølge Aftonbladet er det gitt tillatelse til at 50 personer kunne samles, men kort tid etter 17.30 skal det allerede har vært omkring 300 personer på området. Omkring 2900 personer skal ha meldt på facebookarrangementet at de planla å delta.

Nå har politiet valgt å bryte opp demonstrasjonen som følge av coronatiltakene. Dette etter at arrangøren ikke lyktes med å løse opp folkemengden.

Statsepidemiolog Anders Tegnell har vært imot at demonstrasjonen skal gjennomføres.

- Vi vet at denne typen store folkeansamlinger utgjør en risiko. De er ulovlige, har han uttalt ifølge Aftonbladet.

I går kveld brøt det ut voldsomme demonstrasjoner i Stockholm av samme årsak. Etter at politiet avbrøt demonstrasjonen som følge av et for stort oppmøte, spredte mer enn 1000 demonstranter seg rundt om i Stockholm sentrum. Politiet måtte bruke pepperspray og slo også demonstrantene med batonger ved T-centralen.

Da flere hundre møtte opp til støttedemonstrasjon for USAs Black lives matter-bevegelse på Ribersborgsstranden i Malmö torsdag, besluttet politiet å avbryte protesten av smittevernhensyn. Foto: TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix
Omringet - så gjør hun dette

Omringet - så gjør hun dette

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.