Nyhetsstudio

Marthe Ihle

Ferdskriveren funnet:

Ferdskriveren, som innhenter data om fartøyet og turen, er funnet etter flystyrten i Pakistan fredag. Det bekrefter PIA-talsmann Abdullah Khan, ifølge CNN.

Den ene av de to såkalte "svarte boksene" er et viktig funn, og vil langt på vei hjelpe til med å finne ut hva som skjedde da flyet styrtet i et boligområde i Karachi fredag.

To passasjerer er bekreftet i live etter styrten. 97 personer er bekreftet omkommet.

Fra før er det hentet ut lydopptak fra de siste minuttene før flyet gikk i bakken.

Meldinger om overlevende

Meldinger om overlevende

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Mann funnet død av letemannskaper i Halden:

Mannskaper fant lørdag morgen en mann i 50-årene død i et ulendt terreng på Idd i Halden etter en leteaksjon som hadde pågått hele natten.

Leteaksjonen etter den savnede mannen startet fredag kveld i et området ved Iddefjordveien sør for Halden sentrum. Den savnede var kledd i olabukse og grønn kamuflasjejakke.

Ved 4-tiden natt til lørdag oppfordret politiet folk som ville delta i søket etter mannen, om møte ved Bakke senter klokka 9 lørdag morgen, men kort etter ble mannen funnet.

– Den savnede mannen ble i natt ca. klokken 4.20 funnet omkommet i ulendt terreng øst for Bakke Gård på Idd. Det var mannskaper fra Norsk Folkehjelp som fant ham. Pårørende er varslet. Så langt fremstår dette som en ulykke, skriver Øst politidistrikt om leteaksjonen.

(NTB)

Opptur for Rødt og Frp:

Fremskrittspartiet bykser 3 prosentpoeng fram, og Rødt øker med 1,2 prosentpoeng, på VGs partibarometer for juni.

Partimålingen i VG viser solid oppgang for partiene på ytterfløyene i norsk politikk. Etter flere dårlige målinger i vinter og vår går det solid opp for Frp som får en oppslutning på 12,4 prosentpoeng i Respons Analyses måling som er gjennomført fra 2. til 4. juni.

Rødt går opp til 4,7 prosents oppslutning og SV går 0,6 prosentpoeng fram til 6,8 prosent.

– Det er hyggelig når det går bedre på meningsmålinger, men det er fortsatt lenge igjen til valget, sier partileder Siv Jensen til avisen.

Arbeiderpartiet faller mest på målingen, med 3,5 prosentpoeng, og ender med en oppslutning på 23,5 prosent. Dermed beholder Høyre plassen som det største partiet i Norge, selv om fallet siden mai på 2,3 prosentpoeng gir partiet en oppslutning på 24,2 prosent.

For de øvrige partiene er det bare mindre utslag. Senterpartiet faller 0,2 prosentpoeng siden mai og endre med 14,5 prosents oppslutning, MDG går 0,3 prosentpoeng opp til 5,3 prosent, Venstre får 3,1 prosents oppslutning med en svak oppgang på 0,1 prosentpoeng siden maimålingen, og Kristelig Folkeparti går like nye fram og ender på 3,7 prosents oppslutning.

(NTB)

Endelig Demokratenes kandidat:

Joe Biden har lenge vært den antatte presidentkandidaten til Demokratene. Nå melder nyhetsbyrået AP at han har sikret seg stemmene til nok delegater på partiets landsmøte i august.

Hans fremste motkandidat, Bernie Sanders, trakk seg i realiteten fra racet før pandemien stengte ned hele USA. Nå viser beregninger fra AP at Biden har sikret seg støtte fra minst 1993 landsmøtedelegater. Det er to mer enn den magiske grensa på 1991 delegater som er nødvendig for å kapre nominasjonen i første stemmerunde.

Nyhetsstudio - Biden sikret seieren i alle tirsdagens primærvalg

Nyhetsstudio - Biden sikret seieren i alle tirsdagens primærvalg

dagbladet

Portforbudet opphevet i Minneapolis:

Innbyggere i Minneapolis og nabobyen St. Paul lever ikke lenger med portforbud og delstatspoliti og reservister i nasjonalgarden kan snart vende hjem.

Både Minneapolis og St. Paul opplevde voldelige protester og plyndring etter at George Floyd bel drept da han ble pågrepet av politiet i Minneapolis 25. mai.

Den siste uken har demonstrasjonene for det meste gått rolig for seg. Fredag møtte om lag tusen demonstranter opp i St. Paul og hundrevis deltok i en markering nær U.S. Bank Stadium i Minneapolis.

Guvernør Tim Walz roser de fredfull demonstrasjonene og sier det bidrar til raskere endring i politiet i Minneapolis.

Fredag innførte byrådet forbud mot kvelertak og påbyr politiet å rapportere og gripe inn mot kolleger som uberettiget bruker makt.

Politimannen som presset kneet mot Floyds nakke i flere minutter, er siktet for drap, og tre andre er siktet for medvirkning.

(NTB)

Ordfører bryter sammen

Ordfører bryter sammen

dagbladet

Fem døde da småfly styrtet i USA:

Alle fem om bord er bekreftet døde etter at et småfly styrtet i Georgia i USA fredag.

En familie på fire var på vei fra Williston i Florida til Newcastle i Indiana for å delta i en begravelse da ulykken skjedde.

Sheriffen i Putnam County opplyser til lokale medier at ingen overlevde styrten som skjedde 161 kilometer sørøst for Atlanta.

De døde er en 67 år gammel mann, en mann på 41 år og hans kone på 43 år, samt deres barn på 6 og 4 år.

Flyet skal ha tatt fyr før der styrtet i et skogsområde, og deler av det landet i en åker i nærheten.

(NTB)

Fjernet innlegg fra hatgrupper:

Facebook har grepet inn mot nærmere 200 kontoer knyttet til hvite nasjonalister som skal ha planlagt å møte opp på demonstrasjoner, i noen tilfeller med våpen.

Kontoene på Facebook og Instagram var knyttet til Proud Boys og American Guard, to hatgrupper som allerede er stengt ute fra de sosiale mediene.

Kontoene var allerede planlagt fjernet da det ble oppdaget innlegg som oppfordret til å utnytte de pågående demonstrasjonene etter drapet på George Floyd i Minneapolis.

– Vi så at disse gruppene planla å samle tilhengere og medlemmer for å møte opp på demonstrasjonene og i noen tilfeller med våpen, sier Brian Fishman i Facebook.

Selskapet gir ikke nærmere detaljer om hva de to gruppene planla, men sier omtrent 190 kontoer ble fjernet.

Både Proud Boys og American Guard har blitt utestengt fra Facebook på grunn av hatefulle ytringer, og Facebook sier selskapet vil fortsette å fjerne sider, grupper og kontoer som prøver å omgå forbudet.

Tidligere i uken ble «en håndfull» andre kontoer knyttet til hvite nasjonalister som hadde utgitt seg for å tilhøre den venstreradikale Antifa-bevegelsen på Twitter, fjernet.

(NTB)

180 i 70-sonen. Risikerer fengsel:

En ung mann risikerer i verste fall fengselsstraff etter at han fredag kveld ble målt til å kjøre 180 kilometer i timen i en 70-sone på Borgestad utenfor Skien.

Mannen tidlig i 20-årene ble stanset i en laserkontroll klokka 23.31 fredag kveld. Han var alene bilen da den ble målt til å bryte fartsgrensen på stedet ved å kjøre hele 110 kilometer i timen for fort.

– Det er en slette, men med noen utkjøringer, så fartsgrensen er satt til 70 på stedet, sier operasjonsleder Arild Alfheim i Sørøst politidistrikt til NTB.

Han opplyser at den unge sjåføren fikk sertifikatet beslaglagt på stedet og at han er anmeldt.

– En slik hastighet over den tillatte kan medføre at sjåføren får fengselsstraff, sier Alfheim.

(NTB)

Beboere evakuert etter mistanke om ras:

21 beboerne i et område i Os i Bjørnafjorden kommune sør for Bergen har fredag evakuert seg selv etter at en beboer meldte om at det var gått et ras bak huset.

Ifølge politiet meldte beboeren i Svegane i Os fra om at det var hørt lyd fra steiner som raste bak huset. Politiet på stedet kunne ikke se noen tegn til ras, men 21 beboere i veien er evakuert fra boligene sine.

– Alle evakuerte er fremdeles på stedet. Bjørnafjorden kommune er varslet. Vil få sendt geolog til adressen, skriver politiet om hendelsen noen minutter før midnatt.

Klokka 1.26 natt til lørdag meldte politiet om at det fremdeles ikke var sett noe ras i området, men hørt lyder i området bak bebyggelsen. Alle de 21 evakuerte hadde reist fra området.

– Vært behjelpelig med innkvartering til en familie på fire. De øvrige har ordnet seg selv. Ingen veier er stengt. Området undersøkes videre i morgen formiddag, melder politiets operasjonssentral.

(NTB)

Knelte sammen med demonstranter:

Canadas statsminister Justin Trudeau deltok i en markering utenfor nasjonalforsamlingen i Ottawa fredag. Der knelte han sammen med demonstrantene.

Støttemarkeringen ble holdt minne om afroamerikaneren George Floyd som ble drept av politiet i Minneapolis i USA.

Statsministeren holdt ingen tale, men gikk ned på kne sammen med demonstrantene og holder en t-skjorte med påskriften «Black Lives Matter», skeiver ABC News.

Den siste uken har det vært både fredelige demonstrasjoner og opptøyer mange steder i USA og andre land i kjølvannet av drapet på Floyd.

(NTB)

Live-published photos and videos via Shootitlive

Stilt til veggs om Trump

Stilt til veggs om Trump

dagbladet

Minneapolis forbyr politiet å ta kvelertak:

Byrådet i Minneapolis i USA forbyr politiet å ta kvelertak og påbyr politiet å rapportere og gripe inn mot kolleger som uberettiget bruker makt.

Afroamerikaneren George Floyd døde under en brutal pågripelse i Minneapolis i delstaten Minnesota 25. mai. Politimannen som presset kneet mot nakken hans i flere minutter, er siktet for drap, og tre andre er siktet for medvirkning.

Forbudet er resultat av en avtale mellom byen og delstatens menneskerettighetsdepartement, som startet en etterforskning av Floyds dødsfall.

Avtalen innebærer også at politisjefen i Minneapolis må godkjenne enhver bruk tåregass, gummikuler, batonger og andre midler som brukes for å kontrollere folkemengder.

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.