Nyhetsstudio

Marthe Ihle

Parlamentariker funnet død:

Et medlem av den ukrainske nasjonalforsamlingen er funnet død på sitt kontor med en skuddskade i hodet.

Det er politikeren Valeryj Davydenko som er funnet død, opplyser landets viseinnenriksminister Anton Gerasjtjenko, ifølge Reuters.

Politi og påtalemyndighet undersøker nå omstendighetene rundt dødsfallet.

Davydenko stilte som uavhengig kandidat under fjorårets valg, og fikk nok stemmer til å få en plass i nasjonalforsamlingen. I perioden 2013–2014 var han statssekretær i landbruksdepartementet.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Motorsyklist alvorlig skadd:

En motorsyklist er alvorlig skadd etter en kollisjon med en bil på Reshjemheia mellom Notodden og Bø i Telemark, melder Sør-Øst politidistrikt. Politiet er på stedet.

- Det er en motorsyklist som har kjørt i fronten på en bil. Det er alvorlig personskade på MC-fører, og et Sea King-helikopter lander på stedet om cirka en halvtime, forteller operasjonsleder Øystein Eikedalen til Dagbladet.

Kraftig brann i Oslo:

Det brenner kraftig i to rekkehus på Haugenstua i Oslo lørdag formiddag. Totalt er det fire hus i rekken. Ifølge Oslo politidistrikt er det ikke oversikt over beboere, og brannvesenet har ikke kontroll på brannen.

- Vi fikk melding om at det var tre personer inne i bygget. De er hentet ut og blir tilsett av helse. Jeg vet ingenting om skadeomfanget, sier operasjonsleder Sven Christian Lie til Dagbladet.

Operasjonsleder Trond Solberg forteller klokka 11.50 at minst en av personene har blitt fraktet til sykehus.

Oslo brann og redningsetat melder at de er på stedet med åtte brannbiler, og at slokningsarbeidet har begynt. Det er startet evakuering av beboerne i hele husrekken.

- Det kan også være spredingsfare mot neste rekkehus over veien, og vi jobber med å begrense spredningen dit. Det er i utgangspunktet en stor brann nå, så vi kommer til å holde på der en god stund, sier vaktkommandør i Oslo brann- og redningsetat, Hans Erik Tysdal til Dagbladet.

Foto: Lars Bjørkevold

En ny video viser 3 politimenn over George Floyd:

En ny video, tatt fra en annen vinkel, viser at tre av de fire politimennene som var involvert i hendelsen i Minneapolis lå over George Floyd, afroamerikaneren som døde i etterkant av hendelsen.

Den nye videoen sirkulerer nå på sosiale medier, og ser ut til å ha blitt tatt før den mest kjente videoen som viser politimannen Derek Chauvin med kneet på halsen til Floyd.

Chauvin er nå siktet for drap.

NBC News har brukt flere markører fra tidligere bekreftede opptak for å bekrefte videoen. Dette inkluderer blant annet politibilen som kan ses på videoen og en gul sykkel som står lent mot en vegg.

Én person bekreftet smittet:

Tidligere denne uka ble det stor ståhei etter at en video tatt av amerikanske Scott Pasmore begynte å sirkulere på nettet.

Videoen, som er tatt på «Memorial Day» ved Lake of the Ozarks i delstaten Missouri, viser store folkeansamlinger som tilsynelatende tar lett på smitteverntiltakene.

«Ingen corona-bekymringer ved Lake of the Ozarks», er Pasmores tekst.

Nå skriver CNN at man har fått beskjeden man fryktet, og at en av personene som var på stedet forrige søndag har testet positivt på covid-19. Vedkommende skal ha gjestet en rekke barer i området forrige helg, og det er sannsynlig at han allerede da var smittsom.

Nå er frykten at dette ene smittetilfellet skal bli starten på en større smittebølge, og de lokale myndighetene oppfordrer alle som var på festen til å være ekstra oppmerksomme på mulige symptomer.

Missouri er ikke blant delstatene i USA som er hardest rammet av coronaviruset, men har også fått sin andel av dødsfall.

Ifølge hjemmesida til helsetjenesten i delstaten er det nå registrert i overkant av 12 000 smittede og 730 døde i Missouri.

19-åring drept under demonstrasjonene:

En 19 år gammel mann er skutt og drept av ukjente under en demonstrasjon i Detroit i USA, opplyser politiet.

Ifølge Detroit-politiets talskvinne Nicole Kirkwood ble det avfyrt flere skudd fra en Dodge Durango, en stor firehjulstrekker, mot en gruppe demonstranter i 23.30-tiden fredag kveld.

En 19 år gammel mann ble truffet og senere erklært død på sykehuset.

Det er ikke kjent hvem som avfyrte skuddene, og politiet har ikke meldt om pågripelser.

Ifølge Kirkwood har politifolkene på stedet ikke løsnet skudd i forbindelse med demonstrasjonen.

Tidligere på kvelden ble en politimann sendt til sykehus med skader etter å ha blitt truffet av en stein under demonstrasjonen i Detroit.

(NTB)

Militærpolitiet i beredskap:

Nyhetsbyrået AP melder tidlig lørdag morgen norsk tid at det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon har bedt militærpolitiet være klare til å rykke inn i Minneapolis.

De siste dagene har byen vært herjet av omfattende demonstrasjoner etter at George Floyd døde. Floyd ble pågrepet av politiet like før han omkom, og en video av den hardhendte pågripelsen har satt sinnene i kok hos mange.

AP skriver at denne typen beredskap er sjelden vare, og at militærpolitiet skal kunne være på plass på fire timers varsel.

Bakgrunnen for dette skal ifølge nyhetsbyrået være en telefonsamtale mellom president Donald Trump og forsvarsminister Mark Esper. Trump skal ha ønsket seg militære alternativer for å få demonstrasjonene under kontroll.

Militærpolitiet har ikke blitt brukt på denne måten siden 1992 da de måtte gripe inn mot omfattende demonstrasjoner i forbindelse med rettssaken mot Rodney King.

Skiller seg fra drapssiktet politimann :

Kona til politimannen Derek Chauvin, som er siktet for å ha drept George Floyd i Minneapolis, Kellie Chauvin, har søkt om skilsmisse, opplyser advokatfirmaet hun bruker, Sekula Family Law Office, til CNN.

- I kveld snakket jeg med Kellie Chauvin og familien hennes. Hun er knust av dødsfallet til herr Floyd, og hennes ytterste sympati ligger hos hans familie, hans kjære og alle andre som sørger over denne tragedien. Hun har søkt om å oppløse ekteskapet til Derek Chauvin, heter det i uttalelsen.

En video viser hvordan Derek Chauvin presser et kne mot halsen til Floyd i flere minutter også etter at han har mistet bevisstheten. Han og tre andre politimenn som var til stede har allerede fått sparken. Fredag ble han også siktet for drap.

- Kellie Chauvin har ingen barn i sitt nåværende ekteskap, men hun ber respektfullt om at hennes barn, hennes eldre foreldre og hennes utvidete familie får sikkerhet og privatliv i denne vanskelige tida, heter det videre i uttalelsen.

Derek Chauvin siktet for drap i Minnesota

Derek Chauvin siktet for drap i Minnesota

dagbladet

Angrep hovedkontoret til CNN:

Det har i natt vært store voldelige protester i mange amerikanske byer etter at George Floyd (46) døde i politiets varetekt.

Politimannen som ble filmet mens han sitter med kneet mot halsen til Floyd, ble fredag siktet for drap. Utover kvelden lokal tid har det blusset opp protester mange steder i USA.

I Atlanta i Georgia ble hovedkvarteret til CNN angrepet. Flere vinduer ble ødelagt og utsiden av bygget ble tagget ned. Demontrantene var skjøt også fyrverkeri inn i bygget, mens politimenn forsøkte å barrikadere området. Utenfor kom det også til sammenstøt, og minst én politibil ble satt i brann.

Situasjonen fikk ordfører i Atlanta,Keisha Lance Bottoms, til å bli synlig sint på en pressekonferanse hvor hun ba demonstrantene gå hjem.

- Det som skjer i gatene i Atlanta er ikke Atlanta. Det er ikke en demonstrasjon. Det er ikke i Martin Luther King juniors ånd. Dette er kaos, sier Bottoms.

Demonstranter stengte Det hvite hus

Demonstranter stengte Det hvite hus

dagbladet

Til akuttmottak etter trafikkulykke:

En mann i 30-åra er natt til lørdag kjørt til akuttmottaket etter en utforkjøring i Tønsberg. Det er ukjent om han er skadd.

Ulykken skjedde på E18 i Undrumsdal ved avkjøringen mot Horten.

– Bilfører er en mann i 30-åra, han kjøres til akutten for oppfølging av helsevesenet. Ukjent om han er skadd, men det har vært store krefter i sving, og bilen er totalvrak, skriver Sørøst politidistrikt på Twitter.

Sjåføren var alene i bilen og mistenkes for promillekjøring.

Bilen sperrer deler av avkjøringsfeltet, opplyser politiet klokken 4.30.

(NTB)

To til sykehus etter båtulykke:

En mann er fløyet og en annen er kjørt til sykehus etter at en fritidsbåt traff en jernstake i Nedstrand i Rogaland natt til lørdag.

Hovedredningssentralen ble varslet om ulykken av brannvesenet klokken 3.24.

En av mennene ble løftet opp av båten og fløyet til Universitetssykehuset i Stavanger. Det skal være snakk om bruddskader i ett eller begge bein, ifølge Sørvest politidistrikt.

Den andre mannen ble kjørt til Haugesund sykehus med det politiet beskriver som diverse smerter i kroppen.

Begge mennene er i 20-årene og vil bli promilletestet.

Fritidsbåten har store materielle skader, melder politiet.

(NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.