Nyhetsstudio

Øystein Andersen

Jordbær: Varsler 50 kroner pr. kurv:

Uheldig frost og såkalt isbrann i vinter for mange jordbærdyrkere vil trolig føre til reduserte avlinger og høyere priser på norske jordbær i sommer.

Bonde Roxana Docan i Prestfoss i Sigdal kommune i Buskerud viser fram en glissen jordbæråker til lokalavisa Bygdeposten.

- I fjor var prisen her 35 kroner. Denne sesongen må vi trolig ta 50 kroner pr. kurv. Vanligvis får vi mellom 3.500 og 4.000 kilo på de seks dekarene med jordbær. I år ser det ut til at avlingene blir halvert på gruunn av vinterskadene, sier hun til avisa.

Vanligvis har hun seks jordbærplukkere i innhøstingsseongen.I år blir det fire på grunn av karantenesituasjonen.

DYRERE: Prisene på norske jordbær vil gå opp i sommer, varsler dyrker med frostskader. Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe, NTB Scanpix.
Studioet fortsetter under annonsen

Ødegaard sitt Real Sociedad tapte:

Real Sociedad spilte i kveld mot Granada på hjemmebane.

Ødegaard (21) spilte forrige kamp, men var igjen plassert på benken i kveld. Drammenseren fikk ikke spilleminutter og måtte dermed se laget sitt tape 2-3 fra benken.

Resultatet gjør at Sociedad ligger to poeng under Valencia på sjette plass som gir Europa-cup spill neste sesong. Det er tre kamper igjen av sesongen

Foto: REUTERS/Susana Vera/NTB Scanpix

Skadd etter MC-ulykke:

Det har skjedd en trafikkulykke mellom to motorsykler i Tysvær kommune i Rogland, melder politiet i Sør-Vest på Twitter.

- Tre personer er involvert i uhellet. En av dem klager over ryggsmerter, men skadeomfanget er fortsatt ukjent, sier operasjonsleder Olaug Bjørnsen til Dagbladet.

Politiet har foreløpig ikke ytterligere opplysninger om de to andre involverte.

Politiet undersøker mistenkelig dødsfall i Mandal:

Politiet har rykket ut til et bolighus i Mandal sentrum etter funn av en død person. De betrakter dødsfallet som mistenkelig.

Personen er bekreftet død av en lege på stedet, skriver Lindesnes.

Vedkommende ble funnet i en bolig i Store Elvegate i Mandal sentrum.

- Det er en rutinemessig undersøkelse rundt et dødsfall med ukjent årsak. Vi er på stedet med to politipatruljer og en kriminaltekniker, sier operasjonsleder Eyvind Formo i Agder politidistrikt til avisen.

Politiet opplyser til NTB at identiteten til avdøde ikke er bekreftet, men at det ikke er noe som tyder på at det er noe spesielt rundt omstendighetene.

(NTB)

Ghislaine Maxwell nekter straffskyld:

Ghislaine Maxwell, tidligere partner og venn av avdøde Jeffrey Epstein, erklærer seg ikke skyldig og avviser anklagene om å ha bistått i seksuelle overgrep.

Det første rettsmøtet i saken avholdes fredag. Maxwell er anklaget for å ha lokket mindreårige jenter i hendene på milliardæren Jeffrey Epstein, som ble funnet død i fengselscellen sin i august i fjor. Han var anklaget for en rekke seksuelle overgrep.

Maxwell ber også om å bli løslatt mot kausjon, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

(NTB)

Foto: Foto: Patrick McMullan / Getty Image

Motorsykkelulykke i Skien:

Sør-Øst politidistrikt rykker fredag kveld ut etter melding om en trafikkulykke i Skien mellom en motorsykkel og personbil.

- MC som har sklidd og truffet møtende bil. Fører av MC er våken, men skadet, skriver politiet i en Twittermelding klokka 19:53.

Både motorsykkelen og føreren havnet under den møtende bilen. Fører har smerter i beina og fraktes til sykehus.

Motorsykkelulykke på Bømlo:

Sør-Vest politidistrikt rykker fredag kveld ut etter en melding om en trafikkulykke på Bømlo i Sunnhordland.

- Det var to personer på motorsykkelen da ulykka fant sted. Begge personene er bevisste, og det er ingen andre involvert, sier operasjonsleder Olaug Bjørsen til Dagbladet.

Politiet opplyser om at de involverte er kjørt til Stord sykehus med mulig bruddskader.

Rekordstort smittetall siste døgn:

Det har vært en rekordstor økning i antall nye tilfeller av coronasmitte globalt det siste døgnet, opplyser Verdens helseorganisasjon (WHO).

228.102 nye smittetilfeller er rapportert fra torsdag til fredag, ifølge Reuters.

Pandemien er inne i en intens fase, og WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus understreker at antall smittetilfeller globalt har doblet seg de siste seks ukene.

– Men det er mange eksempler fra verden rundt som viser at selv om utbruddet av coronaviruset er veldig intenst, så kan det fortsatt fås under kontroll, sier WHO-sjefen fredag.

Nærmere 12,5 millioner smittetilfeller er så langt registrert på verdensbasis, og flere enn 550.000 personer er døde med coronaviruset.

(NTB)

Foto: Matt York / AP / NTB Scanpix

Antall ulykker med elsparkesykler doblet siden i fjor:

Dobbelt så mange skadd seg på elsparkesykkel i vår sammenlignet med samme periode i fjor. De fleste ulykkene skjer på nattetid i helgene.

Det viser en rapport fra Oslo skadelegevakt, som ble lagt fram fredag.

I løpet av ett år har 815 personer oppsøkt legevakten etter å ha skadd seg på elsparkesykkel. Menn skader seg oftere enn kvinner – 63 prosent av de skadde var menn – og de er også noe eldre, med en gjennomsnittsalder på 30 år.

– Det er skadene i sammenheng med alkoholbruk på natten som bekymrer oss mest, sier overlege ved Oslo skadelegevakt, Henrik Siverts.

Rapporten tar for seg perioden 1. april 2019 til 1. april 2020.

(NTB)

Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix

Tre biler involvert i tunnelulykke:

Sør-Øst politidistrikt skriver på Twitter klokka 18:23 at de rykker ut etter melding om ulykke i en tunnel på E18 ved Lier utenfor Drammen.

- Det virker som om en bil har tatt igjen køen i tunnelen og ikke klart å stoppe. Det er tre biler involvert. To av dem har fått materielle skader. Det er ingen personer som er blitt skadet i ulykken, sier operasjonsleder Marianne Mørk til Dagbladet.

Krekar fikk ikke medhold i anken:

Mulla Krekar fikk ikke medhold i ankesaken, som dreier seg om dommen på 12 års fengsel for terrorplanlegging, melder TV 2.

Krekar ble dømt til 12 års fengsel for terrorplanlegging i Italia i 2019. Han anket dommen. Ankesaken skulle begynt fredag 3. juli i byen Bolzano i Nord-Italia, men ble utsatt til 10. juli.

Ved 18.15-tiden fredag var kjennelsen klar - Krekar fikk ikke medhold i anken.
Saken går nå trolig til italiensk høyesterett, skriver kanalen.

Dagbladet har vært i kontakt med Krekars norske forsvarsadvokat, Brynjar Meling. Han er orientert om avgjørelsen.

- Det bekrefter det norske justismordet. Han er nå dømt uten at noen har prøvd bevisene mot ham, sier han.

Meling har tidligere uttalt til NTB at han frykter saken vil versere i det italienske rettssystemet i mange år, og har sagt at dette «ikke er en tradisjonell ankesak».

Krekar fikk ikke medhold i ankesaken

Krekar fikk ikke medhold i ankesaken

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.