Nyhetsstudio

Brage Lie Jor

Bombealarm hos SVT:

Det har kommet en mistenkelig pakke til TV-kanalen SVTs lokaler i Malmø. Det skriver kanalen selv.

Bombegruppa er på vei til stedet. Den delen av bygget som huser nyhetsavdelinga evakueres nå.

– Vi har forlatt bygget i påvente av at pakken skal undersøkes, sier Göran Eklund, redaksjonssjef for SVT Nyheter Skåne til egen kanal.

Ifølge kanalen var det en innpakket gjenstand og et brev som ble sendt i posten. Personen som åpnet pakka valgte å slå alarm umiddelbart.

Studioet fortsetter under annonsen

To menn varetektsfengslet for drapsforsøk:

To menn på 23 og 28 år som er siktet for drapsforsøk i Laksevåg, er varetektsfengslet i fire uker. En mann i midten av 20-årene ble funnet med store kuttskader.

Knivstikkingen skjedde i bydelen Laksevåg i Bergen. De siktede er ilagt brev- og besøksforbud og fullstendig isolasjon de to første ukene.

Mannen ble funnet natt til lørdag. De to mennene ble pågrepet søndag. Tirsdag ble de fremstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett.

– Fornærmede ble funnet med store kuttskader. Politi og ambulanse gikk i gang med øyeblikkelig førstehjelp på stedet. Han sto i fare for å dø hvis han ikke hadde fått øyeblikkelig førstehjelp, sier politiadvokat Are Nygård Bergh til Bergens Tidende.

Ambulanse og politiet kom til stedet 3.40 natt til lørdag, og mannen ble kjørt til Haukeland universitetssjukehus.

Den siktede 23-åringen vil ikke la seg avhøre og motsetter seg varetektsfengsling, sa advokat Fredrik Verlig til BT før fengslingsmøtet. Også 28-åringen nekter straffskyld og motsetter seg fengsling, opplyser forsvareren Laila Kjærevik.

(©NTB)

Maxwell møter i retten:

Ghislaine Maxwell møter i kveld i et rettsmøte i USA. Hun skal delta over videolink.

Jeffrey Epsteins mangeårige partner ble pågrepet og siktet for å ha hjulpet den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein med å begå overgrep mot mindreårige kvinner.

Hun har bedt om å bli løslatt mot en kausjon på 5 millioner dollar.

- Husk å ha på ansiktsmaske:

Donald Trumps kone, Melania, går tirsdag ettermiddag ut på Twitter og oppfordrer til å bruke munnbind.

- Selv i sommermånedene, vær så snill og husk å bruk ansiktmasker og hold avstand til hverandre, skriver hun på Twitter.

- Forsiktigheten vi utøver nå, kan bety at at vi kan leve i et sunnere og tryggere land til høsten, skriver hun videre.

Melania Trump.

Mener mor kan smitte foster:

En rekke franske forskere skriver i en artikkel i Nature at de har bevist at det er mulig for mødre å smitte sine ufødte barn med coronaviruset.

Forskerne har lenge jobbet med å finne ut hvorvidt dette var mulig, ettersom coronaviruset primært smitter ved dråpesmitte, men de har nå konkludert med at det er mulig.

Forskerne har blant annet undersøkt en kvinne, og kommet fram til at viruset i kroppen hennes hadde blitt overført til det ufødte barnet hennes i løpet av de siste ukene av graviditeten.

Ifølge Nature-artikkelen ble det funnet coronavirus i både morkaken og babyen da den ble født.

CDC-topper til angrep på Trump:

Fire tidligere sjefer i det amerikanske smittevernbyrået CDC tar et kraftig oppgjør med USAs president Donald Trump, og det de mener er undergraving av byråets ekspertise.

I en kronikk i Washington Post skriver Tom Frieden, Jeffrey Koplan, David Satcher og Richard Besser at de opplever det som at Trump-regjeringen undergraver CDC, blant annet ved at utdanningsministeren skal ha omtalt smittevernreglene som et hinder for å åpne skolene igjen.

- De eneste gyldige grunnene til å endre retningslinjene er ny informasjon og ny forskning. Ikke politikk, skriver de fire i kronikken.

De trekker videre fram at USA nå har rundt 25 prosent av alle dødsfall og smittetilfeller knyttet til coronaviruset i verden, til tross for at de bare står for 4,4 prosent av verdens befolkning.

- Dessverre er vi ikke engang i nærheten av å ha kontroll på viruset. Faktisk er det snarere motsatt, skriver de fire.

Trump. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix

Colombias største byer stenger ned igjen:

Den siste uka har det blitt registrert rekordmange tilfeller av coronasmitte i Colombia. Det skriver CNN.

Nå vil landets hovedstad Bogota gjeninnføre lockdown i to uker. Colombias nest største by, Medellin, vil innføre lokale nedstengninger.

Colombia passerte 150 000 smittetilfeller søndag, og er dermed det femte mest pregede landet i Sør-Amerika.

Mandag kveld ble det rapportert om 3832 nye smittetilfeller i landet, noe som økte det totale smittetallet til 154 277. Til sammen 5455 dødsfall har blitt registrert i Colombia etter at pandemien brøt ut.

Colombia innfører «corona-stempel»

Colombia innfører «corona-stempel»

dagbladet

Christian ble drept i Askim:

Politiet opplyser i en pressemelding at personen som ble funnet død i Askim søndag var Christian Halvorsen.

Den foreløpige obduksjonsrapporten slår også fast at han ble drept, skriver politiet i en pressemelding.

- Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke gi ytterligere kommentarer om saken på nåværende tidspunkt, skriver politiet i pressemeldinga.

Politiet sier at de ønsker å komme i kontakt med vitner som kan ha sett noe søndag kveld.

Christian drept i Askim

Christian drept i Askim

dagbladet

Søk etter mindreårig barn i Geirangerelva:

Politiet i Møre og Romsdal melder på Twitter om at et mindreårig barn har falt i elva like ved Union Hotell i Geiranger. Mannskap fra redningsetatene og frivillige jobber nå med lokalisering.

- Situasjonen er at en gutt på ca to år er savnet etter å ha falt i elva ved Hotell Union i Geiranger. Vi bistår nå med dykkere i vannet, tre luftambulanser og flere redningsbåter, sier Edvard Middelthon i HRS Sør-Norge til Dagbladet.

Politet og HRS Sør-Norge skal ha blitt varslet om saken klokken 15:45. Det er den lokale redningssentralen i Møre og Romsdal som koordinerer søket.

Søket vil foregå fra Vinje bro og nedover.

Dagbladet oppdaterer saken.

Har du bilder? Tips oss på 2400@db.no

Foto: Mari Gjørva

Tyskland åpner for Sverige:

Ifølge svenske medier har tyske myndigheter bestemt å avskaffe kravet om 14 dagers karantene for svensker. Det samme gjelder tyskere som returnerer hjem etter besøk i Sverige.

Det tyske utenriksdepartementet begrunner beslutningen med nedgangen i nye smittetilfeller i Sverige, skriver Expressen.

Åpner opp - men advarer

Åpner opp - men advarer

dagbladet

Politimann slutter:

De siste dagene har en video av et politiavhør i Kristiansand fått stor oppmerksomhet.

Videoen, som er publisert av TV 2, viser en politimann som bruker makt for å forsøke å frata Qadar Osman Abdi en papirlapp i et avhør.

I en pressemelding tirsdag skriver Agder politidistrikt at den aktuelle politimannen ikke lenger vil være i politiets tjeneste, siden han går av med pensjon 18. juli.

Avgangen har ikke noe med avhøret å gjøre, opplyser hans forsvarer.

- Jeg kan bekrefte at min klients avgang for å tre inn i pensjonistenes rekker, har vært planlagt i god tid før denne saken ble offentliggjort. Det har ingen sammenheng med saken. På intet tidspunkt har han blitt anmodet om å pensjonere seg av arbeidsgiver, skriver forsvarer Carl Henning Leknesund i en sms til Dagbladet.

Saken etterforskes av Spesialenheten for politisaker.

Abdi har hevdet at han ikke fikk puste under hendelsen.

- Når det gjelder selve maktutøvelsen, så vises denne klart på videoen, som er lekket til mediene før undertegnede selv hadde sett den. Det er etter vårt syn tale om en kortvarig fysisk inngripen der man hører fornærmede snakke gjennom hele hendelsen. At fornærmede ikke fikk puste under hendelsen, er en påstand som bestrides av min klient, sier betjentens forsvarer Carl Henning Leknesund til TV 2.

Politimester Kirsten Lindeberg skriver i pressemeldinga at de har fått mange henvendelser om saken, men at de ikke har kapasitet til å svare alle.

- Det er bra at vi har engasjerte borgere, som sier ifra til oss når de ser noe som de reagerer på. Dere kan være trygge på at saken nå etterforskes av Spesialenheten og at politiet i Agder vil ta Spesialenhetens vurderinger og konklusjoner på alvor, skriver Lindeberg.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.