Nyhetsstudio

Johannes Theodor Fjeld

OUS åpner for besøk 4. juni :

Det opplyser Oslo universitetssykehus på sin Twitter-side.

- Vi åpner opp for kontrollert besøk torsdag 4.juni. Det betyr at partnere som ønsker å besøke sitt nyfødte barn kan gjøre det. Når det er veldig lav forekomst av coronasmitte, vurderer sykehuset det som trygt å tillate besøkende, men i kontrollerte former, skriver sykehuset.

Studioet fortsetter under annonsen

Tog evakuert etter funn av mistenkelig koffert:

Et tog på Nyland togstasjon i Oslo er evakuert etter funn av en mistenkelig koffert, skriver VG.

- Vi har akkurat fått melding om det. Vi har en patrulje på vei, men vi vet ikke noe mer om omstendighetene, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Marianne Heidenstrøm, til avisa.

Ti nye coronatilfeller i Arendal:

Lørdag ettermiddag melder Arendal kommune om ti nye smittetilfeller. Til sammen er nå over 300 personer satt i karantene i kommunen.

- Noen av de ti kan knyttes tilbake til festen på Hove, mens de resterende er knyttet til en fest med voksne i Froland 19. september. På denne festen var det til stede en person som i ettertid viste seg å være smittet uten å vite det under festen. Denne personen er allerede registrert i tidligere smittetall, skriver kommunen på sine nettsider.

Kommunen skriver at de nå jobber med å kartlegge nærkontakter til de ti nye smittede.

- Det er et godt tegn at alle de ti personene er nærkontakter som kommunens smitteoppsporingsteam allerede kjente til. Det betyr at det er mindre risiko for at de har smittet andre. Dette viser at rask smitteoppsporing er viktig i jobben med å hindre videre spredning av viruset, legger kommunen til.

Totalt antall som er eller har vært smittet i Arendal, er 75 personer. Totalt antall som på nåværende tidspunkt er bekreftet smittet, er 34, opplyser kommunen.

Norsk Tipping har tekniske problemer:

- Vi opplever dessverre tekniske problemer med våre tjenester for øyeblikket. Dette gjelder også oversikt på mine spill. Det jobbes med å rett feilen, vi beklager de ulemper dette medfører! skriver Norsk Tipping på sine nettsider lørdag ettermiddag.

Erna til FN: - Sjokkert:

Norges statsminister Erna Solberg (H) talte i kveld til FNs generalforsamling.

Solberg deltok ikke fysisk under møtet, som avholdes i FN-bygningen i New York, men talte til generalforsamlingen via video.

I talen trakk hun blant annet fram hvordan kvinner og jenter rammes av den pågående coronapandemien, og manet også til mer internasjonalt samarbeid.

- Jeg er sjokkert og lei meg av den økende volden mot kvinner og barn, som et resultat av de pågående nedstengningene, sa Solberg i talen.

Se et utdrag av talen i klippet over.

Kvinner forbrent etter solarium-sabotasje:

Tre kvinner fikk andregrads forbrenning etter å ha benyttet et solarium i Fredrikstad. Solstudiokjeden mistenker sabotasje og vil politianmelde saken.

To kvinner hadde uavhengig av hverandre vært i samme solstudio, den ene torsdag og den andre fredag. Begge gikk til legevakten for å bli behandlet for forbrenning.

- Det er helt forferdelig. Det brenner, koker og svir i huden i ansiktet, på hendene og overarmen. Jeg har ligget med frosne wokposer i ansiktet for å kjøle ned huden, forteller den ene av kundene, en kvinne i begynnelsen av 50-årene, til Fredriksstad Blad.

Den som drev solstudioet hadde kontaktet henne og fortalt at to av filtrene på de fire ansiktssolene hadde blitt stjålet.

Den yngste av de to, en kvinne i 20-årene, tok også 20 minutter sol i det samme rommet fredag.

Daglig leder Thorbjørn Frantzen i solstudiokjeden opplyser at de har video og personalia på en bestemt person som var inne på det aktuelle rommet i halvannen time.

- Han benyttet solen i 20 minutter. Resten av tiden må han ha benyttet på å fjerne glassfilteret. Han har rett og slett koblet om sikkerhetssystemet, sier Frantzen, og legger til at de kommer til å politianmelde saken.

(NTB)

Illustrasjonsfoto: Greg Wood / AFP / NTB

NTB: Oslo vurderer nye innstramminger:

Oslo kommune skal vurdere å forby samlinger på flere enn fem personer, og stanse innslipp til utesteder klokka 22.00.

Det opplyser kilder til NTB.

Fra før forbyr Oslo private samlinger på flere enn ti personer, og norske myndigheter har stengt alle restauranter, puber og barer klokka 24.00.

Dagbladet oppdaterer saken.

NYE TILTAK: Oslo kommune skal vurdere ytterligere to kraftige innstramminger, ifølge NTB. Foto: NTB

Syklist fløyet til sykehus etter kollisjon:

En syklist er fløyet til Ålesund sykehus med luftambulanse etter å ha kollidert med en bil lørdag ettermiddag. Det melder Møre og Romsdal politidistrikt.

Skadeomfanget er ukjent.

Kollisjonen fant sted ved flyplassen på Gossen i Akura kommune.

Smitte på 44 fly i september:

Folkehelseinstituttet får varsler dersom det oppdages coronasmitte på offentlig kommunikasjon. Ifølge FHIs oppdaterte liste, er det påvist coronasmitte hos reisende på 44 fly innenlands og til og fra Norge så langt i september.

For busser er tallet fem, mens det er oppdaget smitte på ett tog og én buss.

24 smittefly: - Skummelt

24 smittefly: - Skummelt

dagbladet

Smitte på Drammen sykehus - 15 i karantene:

15 personer er satt i karantene, etter at en ansatt ved avdeling for nevrologi, revmatologi og rehabilitering på Drammen sykehus testet positivt for covid-19 fredag ettermiddag, skriver Drammens Tidende.

Smitteveien for den ansatte er kjent og ligger utenfor sykehuset.

Det ble jobbet med smitteoppsporing med bistand fra smittevern utover kvelden og natt til lørdag. Per nå er tre innlagte pasienter og syv ansatte satt i karantene, ifølge DT.

I tillegg er det fem pasienter som har reist hjem som alle er kontaktet og informert om at de må karantene.

Tusenvis demonstrerer mot lockdown:

Tusenvis av mennesker har samlet seg til protest mot en nye runde med corona-lockdown på Trafalgar Square i Storbritannias hovedstad London lørdag ettermiddag.

Bilder fra stedet viser at folk står stimlet sammen og holder opp skilt med påskrift som; «hvor er pandemien?» og «forkast de dumme reglene».

De siste dagene har det vært flere smitterekorder i Storbritannia, og etter den voldsomme økningen, valgte flere britiske byer å innføre nye restriksjoner fredag. I Leeds er det nå forbudt å møte medlemmer av andre husholdninger innendørs eller i private hager, ifølge AP.

Lignende restriksjoner innføres i Cardiff og Swansea i Wales. I Skottland oppfordres studenter til å holde seg unna utesteder og restauranter denne helgen, skriver NTB.

Andre steder er begrensninger blitt innført tidligere, og en firedel av den britiske befolkningen er nå underlagt skjerpede smitteverntiltak.

- Vi har, som Spania og andre land, nådd et farlig vendepunkt, og vi må agere nå, sa statsminister Boris Johnson i en tale til Parlamentet tidligere denne uka.

Foto: Frank Augstein / AP / NTB

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.