Nyhetsstudio

Marthe S. Lien

Fire ungdommer omkom i bilulykke:

I Sverige er fire ungdommer bekreftet omkommet etter en alvorlig bilulykke, skriver svenske medier.

Det var rundt klokka 03 natt til søndag at en bil med seks personer kjørte utfor veien i Sundsvall i Västernorrlands län, nord i Sverige, skriver Aftonbladet.

Politiet gikk tidlig ut med at det var snakk om en alvorlig ulykke, og samtlige passasjerer ble fraktet til sykehus med alvorlige skader.

Svensk politi har kalt inn til pressekonferanse søndag ettermiddag.

FIRE OMKOM: Fire personer omkom da bilen de satt i kjørte av veien og havnet i et skogsområde ved Sudsvall nord i Sverige natt til søndag. Foto: Mats Andersson / TT / NTB scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

Lange køer etter ulykke i Bergen:

Vest politidistrikt melder tirsdag morgen om en trafikkulykke på Steinestøvegen nord i Bergen.

- Stans i trafikk som fører til lange køer i begge retninger, skriver politiet.

Det skal være snakk om en kollisjon mellom to personbiler, som har fått mindre materielle skader. Det er ikke meldt om personskader.

Like før klokka 8 melder politiet at bilene flyttes inn på en bussholdeplass, og at trafikken er åpnet opp forbi ulykkesstedet.

Lange køer etter ulykke i Oslo:

Det er lange køer i hovedstaden, etter en ulykke i Sinsenkrysset tirsdag morgen.

Politiet meldte om ulykken, som skjedde i østgående retning, klokka 6:31. Nesten en time seinere var avkjøringsfeltet mot krysset fortsatt ikke åpnet.

- Det gjenstår fortsatt noe opprydning før det kan åpnes igjen, sier trafikkoperatør Christofa Key-Nilsen i Vegtrafikksentralen til Dagbladet klokka 7:40.

Hun forteller at køen i østgående retning starter mellom Ullevål og Tåsen. Det er også kø i vestgående retning.

- Vi håper at det vil løsne ganske raskt når veien åpnes, men man må nok regne med en del forsinkelser. Hvor mye er vanskelig å svare på, sier Key-Nilsen.

Bilfører til sykehus etter trafikkulykke i Oslo:

En bilfører sendes til sykehus med det som kan være alvorlige skader etter en trafikkulykke ved Sinsenkrysset tirsdag morgen.

Ulykken skjedde i avkjøringsfeltet i østgående retning ved Sinsenkrysset.

Politiet skriver på Twitter at det kun var bilføreren som satt i kjøretøyet, og at vedkommende fraktes til sykehus med det som kan være alvorlige skader.

Alle nødetatene er på stedet, og avkjøringsfeltet til Sinsenkrysset er sperret.

I en oppdatering på Twitter skriver politiet at den involverte bilen nå er fjernet fra stedet.

Det er skader på midtdeleren som må utbedres før avkjøringsfeltet kan åpnes, opplyser de.

Sjåføren er kjørt til sykehus med moderate til alvorlige skader.

(Dagbladet/NTB)

Opposisjonsleder i Canada erkjenner nederlag:

Tirsdag morgen melder nyhetsbyrået Reuters at oppisjonslederen i Canada, Erin O'Toole, erkjenner nederlag i valget.

Dette skjer etter at prognosene natt til tirsdag viste at Canadas sittende statsminister, Justin Trudeau, lå an til å få flest mandater i nasjonalforsamlingen.

Det har vært svært tett på meningsmålingene mellom De liberale og opposisjonspartiet De konservatie, som ledes av O'Toole.

Siden 2015 har Trudeau ledet en stabil mindretallsregjering. Også denne gangen tyder prognosene på at det vil bli mindretallsregjering for den sittende statsministeren.

(Dagbladet/NTB)

Brann slokket i Oslo:

Tirsdag morgen opplyser Oslo politidistrikt at en brann som de rykket ut til på Lilleaker i bydel Ullern, har blitt slokket.

Opprinnelig mottok politiet melding om en brann på en balkong i 4. etasje i et bygg på Lilleaker. Politiet opplyste at de hadde evakuert beboere i den aktuelle leiligheten, samt tilstøtende leiligheter.

Det har ikke blitt meldt om personskader.

Bjørn trolig drept av geit:

Kanadiske myndigheter mener at en grizzlybjørn har blitt drept av ei geit. Dette etter nylige funn fra en obduksjon, som tyder på at bjørnen har blitt spiddet i armhulene og nakken, ifølge The Guardian.

- Når grizzlybjørner angriper, har de en tendens til å rette oppmerksomheten mot hodet, nakken og skuldrene til offeret. Et slik angrep kommer vanligvis bakfra, sier økolog David Laskin ved Parks Canada.

Parks Canada har blant annet et særlig ansvar for å verne natur- og kulturminner for kanadiske myndigheter, samt å formidle kunnskap om kanadisk natur.

- Vanligvis vil ei fjellgeit bruke de skarpe hornene sine for å beskytte seg.

Binnens levninger ble funnet av en turgåer 4. september, og veide bare 70 kilo. Binnen hadde trolig ikke noen bjørnunger.

- Bjørnangrep på fjellgeiter er relativt vanlig. Men dette er det første tilfellet som jeg og kollegaene mine har sett, sier Laskin.

FJELLGEIT: Ei fjellgeit har trolig drept en grizzlybjørn i Canada, ifølge kanadiske myndigheter. Foto: Becky Bohrer / AP

Politiet mistenker påsatt brann i Drammen:

Det brant natt til tirsdag utenfor en bolig for psykisk utviklingshemmede på Gulskogen i Drammen. Ingen kom til skade i brannen.

Politiet og nødetatene fikk melding om branntilløpet i Fritjof Nansens gate klokken 2.07.

– Meldingen gikk ut på at det kom røyk inn i bofellesskapet. Vi rykket ut og på utsiden fant vi et lite bål. Røyken har gått inn, men det er ikke skader på boligen, forteller operasjonsleder Eskil Hagen Olsen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Han opplyser at ingen er pågrepet og de har heller ingen mistenkte i saken. En beboer ble evakuert, men fikk raskt flytte tilbake.

– Boligen fikk ikke større skader. Saken blir nå etterforsket, sier operasjonslederen.

(NTB)

184 nye smittede i Oslo:

Det er registrert 184 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 222 færre enn samme dag forrige uke.

De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 336 smittede per dag i Oslo. Den klart største gruppen smittede er under 20 år gamle.

Smittetoppen i Oslo var 30. august i år med 680 tilfeller på ett døgn.

Smittetallene er fortsatt høyest i Grorud bydel. Her er det et smittetrykk på 1 018 smittede per 100 000 innbyggere de siste to ukene.

Deretter følger Søndre Nordstrand og Stovner bydel med henholdsvis 871 og 834. Tallene er lavest i bydelene St. Hanshaugen, Grünerløkka og Frogner.

Til sammen er 50 685 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

(NTB)

Trudeau mot valgseier i Canada:

De siste valglokalene har stengt i Canada, og kringkasteren CBCs prognose viser at Justin Trudeau kan ta fatt på sin tredje periode som statsminister.

Det har vært svært tett mellom De liberale og opposisjonspartiet De konservative, ledet av Erin O'Toole, på meningsmålingene før valget.

Resultatet var en stund for jevnt til å utpeke en vinner, men CBCs prognose basert på foreløpige resultat viser at Trudeau får flest mandater i nasjonalforsamlingen.

Det er ikke klart om statsministerens parti klarer å kapre de 170 setene som trengs for å få flertall, og prognosen antyder foreløpig en fortsatt mindretallsregjering etter at litt over halvparten av stemmene er talt opp.

Trudeau har siden hans første seier i 2015 ledet en stabil mindretallsregjering, men han er ikke så populær som han en gang var.

Valget ble utløst da Trudeau ba om nyvalg i august. Trudeau regner med at canadiere vil belønne ham for å ha ledet landet gjennom koronapandemien, skriver nyhetsbyrået AP. Canada er blant de landene i verden som har vaksinert flest innbyggere, og 49-åringens regjering brukte mye penger på å redde økonomien under portforbudene.

Klima var en av de viktigste sakene i forkant av mandagens valg i Canada, men partiet De grønne gjør et dårlig valg.

(NTB)

Foto: NTB

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.