Nyhetsstudio

Vegard Kristiansen Kvaale

Mann funnet død av letemannskaper i Halden:

Mannskaper fant lørdag morgen en mann i 50-årene død i et ulendt terreng på Idd i Halden etter en leteaksjon som hadde pågått hele natten.

Leteaksjonen etter den savnede mannen startet fredag kveld i et området ved Iddefjordveien sør for Halden sentrum. Den savnede var kledd i olabukse og grønn kamuflasjejakke.

Ved 4-tiden natt til lørdag oppfordret politiet folk som ville delta i søket etter mannen, om møte ved Bakke senter klokka 9 lørdag morgen, men kort etter ble mannen funnet.

– Den savnede mannen ble i natt ca. klokken 4.20 funnet omkommet i ulendt terreng øst for Bakke Gård på Idd. Det var mannskaper fra Norsk Folkehjelp som fant ham. Pårørende er varslet. Så langt fremstår dette som en ulykke, skriver Øst politidistrikt om leteaksjonen.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Her er landene du kan reise til:

På kartet under kan du navigere deg rundt i Europa og se hvilke land som er merket som grønne. Hit kan du reise uten å få karantene etter hjemkomst.

Mann fastklemt etter arbeidsulykke :

En mann skal være fastklemt i Grimstad, melder politiet på Twitter.

Ulykken skal være en arbeidsulykke, skriver politiet. Skadeomfanget er uvisst, og nødetatene er på vei.

MC-fører omkom i ulykke:

En 49 år gammel kvinne omkom fredag i en MC-ulykke i Hunndalen i Innlandet.

Det melder Innlandet politidistrikt på Twitter.

Ulykken skal ha funnet sted i forbindelse med kjøreopplæring, skriver politiet videre.

Kvinnen ble erklært død på stedet og politiet fikk melding om hendelsen klokka 10.10 i dag.

Politiet vil etterforske saken videre, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Per Solberg til Dagbladet.

Dagbladet oppdaterer saken.

Undersøker coronavirusets opprinnelse:

WHO-eksperter er på vei til Kina for å undersøke hvordan coronaviruset oppsto.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

WHO vil undersøke opprinnelsen sammen med kinesiske eksperter, skriver nyhetsbyrået.

NÅ: Nye reiseråd:

Fredag klokka 12 skal regjeringen informere om nye reiseråd.

Justisminister Monica Mæland minner om at viruset fortsatt er i vekst globalt.

Samtidig forteller hun at Norge åpner for at personer som er bosatt EØS-land og Schengen, med tilfredsstillende smittesituasjon, kan reise til Norge og nordmenn kan reise dit.

En time i forveien meldte TV 2 at regjeringen vil åpne for reiser til Frankrike, Spania og Hellas, samt noen regioner i Sverige. Også VG fikk opplyst at regjeringen åpner for karantenefrie reiser til de store ferielandene fra 15. juli.

Følg Dagbladet TVs direktesending nå!

Les mer her:

Nye reiseråd fra regjeringen

Nye reiseråd fra regjeringen

dagbladet

I sjokk over ordførers død:

President Moon Jae-in er i sjokk over at hans venn og Seoul-ordfører Park-Won-soon i går ble funnet død.

Det skriver Yonhap News Agency, som også skriver at de to skal ha blitt kjent under studietida på 1980-tallet, og at de har vært venner siden.

Won-soon ble meldt savnet torsdag, og det ble iverksatt en stor leteaksjon med droner og hunder i byen, skriver BBC. Ifølge Yonhap skal politiet etter hvert ha snevret inn søket til et kupert skogsområde nord i byen, der mobiltelefonen hans sist skal ha gitt fra seg signal.

Kontoret hans har tidligere bekreftet at han ikke kom på jobb torsdag, og at han kansellerte alle sine kommende avtaler samme dag, ifølge Yonhap.

Det var ordførerens datter som meldte ham savnet.

Foto: ung Yeon-je / AFP

Rekordlav Lånekasse-rente:

Den flytende renta i Lånekassen settes ned til 1,539 prosent fra 1. september, noe som er den laveste flytende studielånsrenta noensinne.

Dette er 0,62 prosent lavere enn dagens nivå. Siden mars har den flytende renta gått ned fra 2,599 prosent, opplyser Lånekassen.

Sist den flytende renta var på et tilnærmet nivå, var i 2016 da den i en periode lå på 1,756 prosent.

Renta i Lånekassen baseres på beregninger fra Finanstilsynet ut fra et gjennomsnitt av de fem beste tilbudene på boliglån i markedet og fastsettes seks ganger i året.

(NTB)

I september settes renten ned i Lånekassen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

- Disse landene åpner regjeringen for:

I dag skal regjeringen informere om nye reiseråd. Nå melder TV 2 at regjeringen vil åpne for reiser til Frankrike, Spania og Hellas, samt noen regioner i Sverige.

TV-kanalen viser til kilder. Også VG får opplyst at regjeringen åpner for karantenefrie reiser til de store ferielandene fra 15. juli.

Klokka 12 legger FHI fram et kart over hvilke land i Europa som tilfredsstiller de norske kriteriene for innreise, og UD vil i den forbindelse oppdatere sine reiseråd fra 15. juli. I tillegg til å oppdatere Europa-kartet, vil FHI oppdatere kartet over Norden.

Pressekonferansen kan du se direkte på Dagbladet TV klokka 12.

Disse restriksjonene kan du møte på ferie

Disse restriksjonene kan du møte på ferie

dagbladet

Sender ut farevarsel:

Fredag formiddag opplyser Meteorologisk institutt at de har sendt ut gult farevarsel for styrtregn Østafjells, som gjelder fredag ettermiddag og fredag kveld.

Det er sannsynlig at store deler av Østlandet rammes, men mest sannsynlig at befolkningen på Sørlandet må skalke lukene. I farevarselet står det at de også forventer torden.

- Det er store lokale variasjoner i intensitet og varighet, og været kan endres raskt, advarer de.

Videre opplyser de at været kan få følgende konsekvenser: «Fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer, jord- og flomskred der regnbygene treffer. Hagl, lyn og torden, og kraftige vindkast. Fare for stengte veier og/eller overvann ved bekke- og elveløp. Lokalt vanskelige kjøreforhold grunnet overvann og fare for vannplaning».

Ny smitterekord i Victoria:

Delstaten Victoria i Australia har registrert 288 nye coronatilfeller det siste døgnet. Dette er det største registrerte antallet fra en australsk jurisdiksjon siden pandemien begynte, skriver The Guardian
og The Herald Sun.

Det nærmeste er 212 tilfeller i New South Wales i mars.

Under en pressekonferanse fredag morgen norsk tid spør en journalist om viruset er mildere i dette utbruddet, fordi det ikke er en proporsjonal økning i antall personer innlagt på sykehus med covid-19, skriver The Guardian.

- Viruset er det samme. Det er like farlig som det var. Det muterer ikke til å bli mer eller mindre farlig, sier delstatens helsesjef, Brett Sutton.

Videre sier han at antallet pasienter på intensivavdeling har gått opp, og det samme har antallet innlagt på sykehus.

- Vi vil se en øking i innlagte på sykehus eller intensivavdeling og dødsfall i de kommende dagene, på grunn av økningen vi har sett nylig, advarer han.

I går advarte delstatsministeren i Victoria, Daniel Andrews, at den påbegynte lockdownen i storbyen Melbourne kan forlenges om ikke smittetallene går ned.

Advares: Lockdown kan forlenges

Advares: Lockdown kan forlenges

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.