Nyhetsstudio

Vegard Kristiansen Kvaale

Mann til sykehus med stikkskader :

To personer er til behandling på sykehus med alvorlig, men ikke livstruende stikkskader etter slåsskamper i Fredrikstad sentrum natt til søndag. Fire personer er pågrepet og sitter i arresten. Alle de involverte er gutter rundt 20 år.

- Rundt midnatt fikk vi melding om amper stemning ved McDonalds i Fredrikstad sentrum. Da vi kom til stedet så patruljen en person forsvinne i bil. Situasjonen roer seg mens vi er der, forklarer operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Kort tid seinere finner politiet en person påført stikkskader på Stortorvet 150 meter unna.

- Da pågriper vi to jevnaldrende fordi det var spor som tydet på at de var delaktige. Vi får også informasjon om at personen som forsvant i bil fra det første stedet, var blitt kjørt til legevakt og deretter i sykebil videre til Kalnes sykehus, sier Marstad.

Klokka 4.45 melder politiet at de har pågrepet ytterligere to personer.

- Etter ytterligere etterforskning og avhør av vitner blir ytterligere to jevnaldrende personer pågrepet på to ulike steder i Fredrikstad, opplyser Marstad.

Politiet fortsetter etterforskningen. Ved 5-tida søndag morgen var ennå ikke de fire pågrepne avhørt. Èn av de skadde var heller ikke avhørt.

Politiet er i gang med vitneavhør, og det er gjort beslag i gjenstander.

Studioet fortsetter under annonsen

Meteorologene fraråder folk å dra på sjøen:

Kraftig vind opp mot 20 meter i sekundet preger Sørlandskysten søndag. – La båten ligge. Det er rett og slett for farlig på sjøen, oppfordrer statsmeteorolog.

Den kraftige vinden gjør at sjøen bygger seg opp med store bølger, skriver NRK.

– Det er rett og slett farlig å ferdes på sjøen i dag. Vi anbefaler alle å la båten ligge. Vinden er sterk og bølgene er flere meter høye, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe.

Derfor har Meteorologisk institutt sendt ut gult farevarsel, men opplyser at været vil forbedre seg utover dagen selv om vinden vil holde seg sterk.

Fjordline har kansellert alle sine avganger søndag, men Superspeed går som normalt.

Norge er kjent med varierte sommere, men statsmeteorologen forteller at dagens vær er uvanlig.

– Dette er sommeruvær. Det er kaldere og vinden er sterkere enn det som er normalt i juli. Hadde dette vært en høstdag, hadde det vært mer normalt, sier Alsvik Walløe.

(NTB)

Minst 12 skal være skutt på utested i USA:

Minst 12 personer skal være skutt på utested i byen Greenville i South Carolina i USA, opplyser talsperson Jimmy Bolt ved sheriffkontoret i Greenville til den lokale TV-kanalen WYFF, som er en del av NBC-nettverket i USA.

Ifølge nyhetsbyrået AP skal en politibetjent som kjørte forbi utestedet rett før klokka 02 lokal tid ha lagt merke til bråk fra utestedet. Han ba om forsterkninger på grunn av «pågående skyting fra innsida av klubben», opplyser Bolt til nyhetsbyrået.

Både politi og privatbiler skal ha fraktet skadde vekk fra åstedet. Tilstanden til ofrene oppgis å være «varierende».

En journalist for FOX Carolina er på stedet, og melder om stort oppbud av både politi og ambulanser utenfor utestedet.

Ifølge reporteren skal ingen foreløpig være pågrepet etter skyteepisoden.

På utestedet FOX-journalisten rapporterer at skyteepisoden skal ha funnet sted, ble det avholdt en 4. juli-feiring med livemusikk natt til søndag.

Iversetter søk etter funn av tom båt:

Hovedredningssentralen i Sør-Norge fikk melding om funn av en stjålet rib i Øksenvågen på Averøy i Møre og Romsdal like før 9:00 i dag tidlig.

Båten skal være stjålet i Dalabukta i Kristiansund imellom 01:00 og 05:30 i natt. Det melder HRS Sør-Norge på twitter. Det er uklart om noen personer er savnet.

- Vi driver nå med søk etter personer og har redningshelikopter på vei, sier Owe Frøland i HRS Sør-Norge til Dagbladet.

HRS ber om tips dersom noen har informasjon i saken. Ring 51646000 eller politiet 02800.

Klokken 11:23 meldte HRS på twitter at søket avsluttes.

Foto: HRS Sør-Norge, Twitter

Utbrudd i Melbourne: - Eksplosivt potensiale:

Coronaviruset raser i Melbourne i Australia. Lørdag måtte myndighetene isolere beboerne i ni kommunale boligblokker og de 3000 beboerne må holde seg inne i fem dager.

Helsedirektør Brett Sutton i delstaten Victoria advarer om at folk bor tett i området, og at coronaviruset derfor har «eksplosivt potensiale» til å spre seg.

Han advarte samtidig om at myndighetene foreløpig ikke har utbruddene i boligblokkene under kontroll, og at flere kom til å få påvist smitte.

Ifølge Sutton er beboerne i blokkene ofte på besøk til hverandre, og myndighetene undersøker om det er på denne måten viruset har spredt seg mellom de ni blokkene.

- Det er mange, mange sårbare mennesker som bor i disse boligblokkene. Noen av dem vil komme hjem seinere i dag, vel vitende om at de ikke vil kunne forlate hjemmene sine på fem dager, sier delstatsminister Daniel Andrews.

(NTB/Dagbladet)

3.000 ISOLERT: Beboerne i ni blokker i Melbourne er isolert etter coronasmitte. Foto: David Crosling / AAP Image / REUTERS / NTB scanpix

Minst 16 døde etter uvær:

Sørvest i Japan har kraftig regnvær ført til flom og jordskred. Minst 16 personer er omkommet og 13 andre er ikke gjort rede for, melder lokale medier søndag.

17 andre fryktes døde etter at flomvann traff et sykehjem i Kumamoto-distriktet, melder kringkasteren NHK. Om lag 50 mennesker ble reddet ut av sykehjemmet, som ligger i landsbyen Kuma, 95 mil sørvest for Tokyo, opplyser lokale myndigheter.

Lørdag traff kraftig regn områdene Kumamoto og Kagoshima. Det fikk myndighetene til å beordre evakueringen av rundt 200.000 innbyggere.

Myndighetene advarer om fortsatt kraftig regn, jordskred og flom søndag.

(NTB)

MANGE SAVNET: Kraftig regnvær fører til flom og jordskred vest i Japan. Minst 16 personer er erklært døde, men antall omkomne er trolig minst dobbelt så høyt. Foto: Kyodo News via AP / NTB scanpix

Mann stukket med gjenstand:

På Varden i Stavanger er en mann i 30-årene kjørt til Stavanger universistetssykehus med ukjent skadeomfang etter å ha blitt stukket i kroppen med en gjenstand, skriver Sør-Vest politidistrikt. Ifølge politiet ringte mannen selv til politiet og varslet om at han var skadd.

Politet fikk melding om voldshendelsen 07:40 søndag morgen. Hendelsen fant sted på den skadde mannens adresse.

En mann i 20-årene, som befant seg inne på adressen, er pågrepet. Politiet var bevæpnet under pågripelsen.

- Politiet har kontroll på gjenstanden. Skadeomfanget er ukjent, sier operasjonsleder Brit Randulff til Dagbladet.

Om det er en relasjon mellom offer og gjerningsmann, er foreløpig ikke kjent.

Kvinne døde etter påkjørsel under demonstrasjon:

24 år gamle Summer Taylor døde på sykehus natt til søndag norsk tid som følge av skadene etter å ha blitt påkjørt av en bil i Seattle.

Det var natt til lørdag at en hvit Jaguar kjørte i høy hastighet rett mot en gruppe demonstranter. Taylor og en annen kvinne, Diaz Love, ble truffet av bilen. Love beskrives som kritisk skadd.

Det melder nyhetsbyrået AP.

En video av hendelsen, viser en hvit bil komme i høy fart mot en gruppe fotgjengere. Bilen treffer to personer, og begge blir slengt opp i luften før de lander på asfalten.

Veien skal egentlig ha vært sperret for trafikk i dagesvis, som følge av de pågående demonstrasjonene.

De to kvinnene deltok i en demonstrasjon som ble direktesendt av Love på Facebook under tittelen «Black Femme March takes I-5». Rundt 15 sekunder før direktesendingen stopper brått, kan man høre noen rope «bil!».

Føreren av den hvite bilen, en 27 år gammel mann, stakk fra stedet, opplyser lokalt politi til AP. En av demonstrantene fulgte imidlertid etter og lyktes med å stoppe mannen før politiet kom til stedet og pågrep ham.

Flere døde og savnet i uvær i Japan:

Kraftig regnvær fører til flom og jordskred vest i Japan. Minst sju personer er døde og ni andre er ikke gjort rede for, melder lokale medier søndag.

Fjorten andre fryktes døde etter at flomvann traff et sykehjem i Kumamoto-distriktet, melder kringkasteren NHK.

Om lag 50 mennesker ble reddet fra hjemmene sine i landsbyen Kuma, omtrent 950 kilometer sørvest for Tokyo, melder Kyodo News søndag og siterer myndighetene i Kumamoto.

Lørdag traff kraftig regn områdene Kumamoto og Kagoshima. Det fikk myndighetene til å beordre evakueringen av flere tusen innbyggere.

Myndighetene advarer søndag fremdeles om kraftig regn, jordskred og flom.

(NTB)

Henter ned to fjellfaste personer:

Et helikopter fra Luftambulansen er i ferd med å hente ned to personer som har gått seg fast i fjellet Helligtinden i Nordland.

Ifølge Troms politidistrikt har de to, sammen med tre hunder, gått seg fast i området og bedt om hjelp til å komme seg ned.

Politiet meldte om hendelsen litt før klokken to natt til søndag.

(NTB)

Letter restriksjoner - leger ber om pause:

Mot slutten av juni kom nyheten om at det australske forsvaret sendte inn 1000 soldater til Melbourne for å tøyle smittespredningen i byen.

Nå melder CNN at situasjonen tilsynelatende ikke har blitt bedre. Etter en økning av coronatilfeller i Melbourne har det australske medisinske forbundet bedt om en pause i lettelser av coronatiltakene i landet.

- AMA ber i dag om en midlertidig pause i lettelsene av covid-19-restriksjonene i alle stater og territorier fram til det er klare tegn og bevis på at økningene av nye tilfeller i Melbournes «hotspots» er under kontroll, heter det i en pressemelding fra forbundet.

De nye utbruddene i Melbourne, inkludert gårsdagens nest høyeste økning av tilfeller i løpet av en dag i staten Victoria, beskrives som en sterk påminnelse om at kampen mot viruset er langt fra over.

- Vi vil alle få livene våre tilbake til normalen, men det må være en gradvis og forsiktig prosess, sier presidenten ved forbundet, dr. Tony Bartone.

MELBOURNE: Lørdag stengte myndighetene ni kommunale boligblokker. De 3000 beboerne må holde seg inne i fem dager. Foto: ProDesign studio / Shutterstock / NTB scanpix

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.