Nyhetsstudio

Anette Beckhaug

Kvinne døde etter badeulykke i Salangselva:

Søndag kveld ble det gjort søk etter en kvinne i 20-åra i Salangselva. Vedkommende ble fraktet med luftambulanse til Universitetssykehuset i Tromsø (UNN).

Kommunikasjonsrådgiver ved UNN, Solveig Jacobsen, sier til Dagbladet mandag morgen av kvinnen omkom som følge av hendelsen.

Pårørende er varslet.

Kvinnen og en annen person skal ha befunnet seg på en type flytedyr som veltet i elva. Den andre personen, også en kvinne i 20-åra, kom seg til land og ba om hjelp. Ifølge operasjonsleder Eirik Kileng, skal denne kvinnen være uskadd.

Studioet fortsetter under annonsen

Twitter-kontoene til Obama, Biden og Musk rammet i omfattende angrep:

Kontoene til blant annet tidligere president Barack Obama, Joe Biden og Elon Musk ble hacket i det som tilsynelatende var en bitcoin-svindel.

Falske meldinger ble lagt ut på kontoene til Barack Obama, Joe Biden, Mike Bloomberg og flere andre teknologimilliardærer, som Tesla-sjef Elon Musk, Microsoft-gründer Bill Gates og Amazon-sjef Jeff Bezos.

I den falske meldingen sto det at personene bak de rammende kontoene ville donere 2.000 dollar for hver 1.000 dollar som ble sendt til en bitcoin-adresse.

Innen få timer hadde nærmere 300 personer falt for svindelforsøket og over 100.000 dollar ble sendt til den falske adressen, skriver The New York Times.

Også selskapene Apple og Uber og artisten Kanye West ble rammet av svindelforsøket.

Twitter bekrefter at selskapet jobber med å løse det som omtales som en «sikkerhetshendelse». De rammede kontoene ble stengt og vil bli gjenopprettet først når Twitter er sikker på at det er trygt

I en oppdatering natt til torsdag skriver selskapet at det mistenker et koordinert angrep.

– Vi har avdekket det vi mener er et koordinert og sosialt manipulerende angrep av personer som målrettet og vellykket utpekte noen av våre ansatte med tilgang til interne systemer og verktøy, skriver selskapet i en melding.

(NTB)

Foto: AP Photo/Carolyn Kaster/NTB Scanpix

Sju døde da tyrkisk militærfly styrtet:

Et militært rekognoseringsfly har styrtet i provinsen Van øst i Tyrkia. Alle sju om bord har omkommet, melder det statlig nyhetsbyrået Anadolu.

Flyet tok av for et oppdrag i 18.30-tiden onsdag kveld. Fire timer senere ble kontakten med flyet brutt, og flyet skal ha styrtet i siden på det 2.220 meter høye fjellet Artos.

Provinsguvernøren Mehmet Emin Bilmez sender sine kondolanser til de dødes familier og sier en statlig etterforskning av ulykken skal gjennomføres.

I 2018 døde to piloter da et militært treningsfly styrtet under en øvelse i den vestlige provinsen Izmir.

Den avsidesliggende og kuperte Van-provinsen ligger på grensen til Iran og ble i februar rammet av to snøskred som til sammen kostet 41 mennesker livet.

(NTB)

Hentet opp av sjøen - kritisk skadd:

En person ble hentet opp av sjøen ved Munch brygge i Bjørvika i natt etter at politiet fikk melding klokka 00:50 om en person som ikke var sett på cirkca 20 minutter.

Ved totiden opplyser politiet til NTB at personen er sendt til Ullevål sykehus etter at det først ble utført livreddende førstehjelp på stedet.

Klokka 06:09 i dag opplyser operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Christian Engeseth, til Dagbladet at vedkommende fortsatt er under behandling ved Ullevål Sykehus.

- Det er for tidlig å si noe annet. Personen ble sendt til sykehuset med kritiske skader i natt, og vi har ikke hørt noe annet ennå, sier Engeseth.

Kontrollerer strender med droner:

Turister i det populære området Costa del Sol i Spania kan bli bøtelagt dersom de forsøker å holde av plasser på Spanias nyåpnede strender. Det skriver The Telegraph.

Det er begrenset med kapasitet på strendene nå som smittevernreglene må opprettholdes, og kystmyndighetene har derfor innført kontroll ved hjelp av droner og kamera for å sørge for at strendene ikke blir overfylte.

Myndighetene i området Peñíscola nord for Valencia, begynte i forrige uke å dele ut bøter på opp til 750 euro til turister som etterlater seg hengekøyer, parasoller og annet utstyr på strendene som blokkerer for andre besøkende.

Politiet i byen Torrox har bøtelagt over 100 turister.

15 strender i Málaga provinsen måtte stenge ned midlertidig for å lette på folkemassene på søndag.

Det er meldt om økt forespørsel om strandplass etter at flere landegrenser nylig åpnet opp i Europa. Også England har sett seg nødt til å stenge flere strender som følge av høye besøkstall.

Foto: Jesus Merida / sopa Images / shutterstock / NTB scanpix
Nå åpner Spania

Nå åpner Spania

dagbladet

Twitter-profiler kan være hacket:

Det ser ut til at både Elon Musk og Bill Gates sine Twitter-kontoer har blitt hacket. Det melder flere medier, blant annet CNBC.

Twitter-kontoene har lagt ut en oppfordring om å sende Bitcoins til en adresse, så står det at både Musk og Gates kommer til å betale tilbake dobbelt så mye som du sender.

Det ser også ut til at en rekke andre kontoer er rammet, som både biltjenesten Uber og teknologigianten Apple.

Barack Obama og Jeff Bezos har også blitt rammet av hackerangrepet.

Twitter sier at de ser på problemet. Tesla har ikke svart på CNBCs henvendelse.

Skjermdump fra Elon Musks Twitter.

Frykter ny lockdown i Blackburn:

114 nye smittetilfeller på to uker gjør at innbyggere og bedrifter i Blackburn frykter at byen kan havne i lockdown igjen.

Det skriver The Guardian.

Blant de som er bekymret, er 27 år gamle Ebrahim Chand, som jobber i familiens vaskeri.

- Tallene stiger, så som lokalsamfunn må vi komme oss foran dette. Det er bra at kommunestyret nå tar tak, sier han.

- Våre venner i regjeringen, som Boris (Johnson, statsminister), virker det som om bare har en vag idé om hva de driver på med, og mens de diskuterer hva de skal gjøre, så stiger smittetallene hos oss, sier han til avisa.

Tirsdag innførte kommunestyret nye smittevernregler. De anbefaler blant annet alle å ha på seg maske på offentlige steder, og bare to medlemmer av en husstand får besøke andre husstander.

Foto: Paul Ellis / AFP / NTB scanpix

Over 100 personer pågrepet etter Putin-demonstrasjon:

Politiet i Moskva pågrep onsdag over 100 personer som deltok i en politisk protestaksjon mot endringer i grunnloven.

Reformen som de protesterer mot, muliggjør at president Vladimir Putin kan bli ved makten fram til 2036.

Opplysningene om pågripelsene kommer fra OVD-Info, en gruppe som overvåker arrestasjoner ved ulike markeringer. OVD-Info sier at 103 mennesker ble pågrepet onsdag kveld.

Mange ble ført inn i politiets biler, blant dem flere journalister, melder AFPs korrespondenter.

(NTB)

Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB scanpix

Ansatte i dansk UD får ikke laste ned smittesporingsapp:

Det danske utenriksdepartementets egne ansatte får ikke bruke smittesporingsappen, selv om den erklært sikker å bruke.

Helsedepartementet lanserte appen i juni for å oppspore smittekjeder med koronavirus.

Nå skriver den danske avisen Information at grunnen til forbudet er frykt for datasikkerhet, da appen krever at man har bluetooth-funksjonen aktivert på sin telefon.

Helseminister Magnus Heunicke har gjentatte ganger forsikret det danske folk om at personlige opplysninger ikke lekker ut via appen, men dette gjelder øyensynlig ikke hvis man har bluetooth påslått, skriver avisen.

Erik Brøgger Rasmussen, direktør for organisasjon og borgerservice i dansk UD, bekrefter forbudet.

– Bluetooth er en åpen kanal og er derfor forholdsvis lett å hacke for dem som vil følge med på hva som skjer. Derfor tillater vi generelt ikke bruk av bluetooth på våre telefoner, sier han.

(NTB)

Foto: Stian Lysberg Solum / NPK / NTB scanpix
Disse opplysningene gir du fra deg

Disse opplysningene gir du fra deg

dagbladet

Bolsonaro tester positivt igjen:

Brasils president Jair Bolsonaro tester igjen positivt for coronaviruset. Det skriver brasilianske CNN.

Presidenten testet først positivt for viruset den 7. juli. Han har siden det vært isolert i hjemmet sitt i Brasilia.

Bolsonaro skal i følge CNN ha testet seg på nytt tirsdag morgen lokal tid og fått resultatet tirsdag kveld. Bolsonaro skal være i god form, og har i følge CNN ikke hatt feber siden den 6. juli.

Brasil har registrert 1 926 824 smittetilfeller og 74 133 dødsfall som følge av coronaviruset.

Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix
President Bolsonaro coronasmittet

President Bolsonaro coronasmittet

dagbladet

Rapper skutt:

Den amerikanske rapperen Megan Thee Stallion har blitt skutt. Det skriver hun selv på Instagram.

Rapperen, som blant annet er kjent for låta Savage, som har blitt kjent via TikTok, skriver at hun ble kjørt til sykehuset søndag morgen.

- Jeg fikk skuddsår, som et resultat av en kriminell handling begått mot meg, med det målet å skade meg fysisk, skriver hun.

- Jeg er takknemmlig for å være i live og for at det er forventet at jeg blir helt bra igjen, skriver hun videre.

Megan Thee Stallion. Foto: Daniel Boczarski / Getty Images / NTB scanpix
Kjent rapper skutt

Kjent rapper skutt

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.