Nyhetsstudio

Vegard Kristiansen Kvaale

Mann med kniv truet til seg bil:

En mann i 30-årene med kniv måtte stanses av politiet etter at han ranet til seg en bil i Undrumsdal utenfor Tønsberg natt til tirsdag.

Politiet aksjonerte først etter at de fikk melding om en mann som knuste en rute i Holmestrand, men som deretter hadde forsvunnet fra området før noen politipatrulje rakk å ta seg fram.

Kort etter begynte det derimot å komme flere meldinger om en mann som gikk berserk i bygda Undrumsdal som ligger i Tønsberg kommune, ikke langt fra Horten.

– Politiet fikk kontakt med mannen og vi vet hvem han er. Han truet flere personer på stedet med kniv og tilranet seg et kjøretøy som han stakk av fra stedet med, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Politiet tok opp jakten på mannen og først litt utenfor Tønsberg greide de å stanse ham og bilen.

– Mannen blir framstilt på legevakt før han innsettes i arrest, skriver operasjonslederen om saken.

Ingen personer skal ha kommet fysisk til skade.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Hevder russerne saboterer vaksine:

Flere britiske medier hevder at stats-sponsede russiske hackere prøver å sabotere arbeidet med corona-vaksiner i Storbritannia, Canada og USA.

Det framgår av en uttalelse fra Downing street, ifølge blant annet The Guardian.

Marianne Haugen (54) døde i Sarpsborg:

Det var Marianne Haugen (54) som døde som følge av knivstikkingen i Sarpsborg sent tirsdag kveld, opplyser Øst politidistrikt. Navnet frigis etter ønske fra pårørende.

Kvinnen i 50-årene satt i en bil på en parkeringsplass overfor busstasjonen i Sarpsborg da hun ble angrepet. Hun døde senere av skadene.

En 31 år gammel mann er siktet for drapet.

Mannen er også siktet for drapsforsøk, etter at han angrep ytterligere to kvinner med kniv. En av dem pådro seg alvorlige skader, mens den tredje fikk stikkskader i armen og betegnes som lettere skadd.

Askim-drapet: Døde av skuddskader:

Den foreløpige obduksjonsrapporten etter drapet på Christian Halvorsen (43) i Askim søndag, konkluderer med at han døde som følge av skuddskader, skriver politiet.

- Vi har gjennomført flere vitneavhør i saken, og jobber nå med å danne oss et bilde av hva som har skjedd. Vi er fortsatt interessert i opplysninger som kan belyse saken, og vil fortsette med avhør av vitner, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø.

Politiet har mottatt flere tips i saken, men kan av hensyn til etterforskningen ikke kommentere opplysninger som har kommet fram i vitneavhør eller gjennom tips.

- Foreløpig har ingen status som siktet eller mistenkt i saken. Vi etterlyser fremdeles flere vitner i saken, sier Hemiø.

Det var seint søndag kveld at bevæpnet politi rykket ut til et bolighus i Askim. Der fant de Halvorsen, og han ble erklært død kort tid seinere.

Kripos har bidratt i etterforskningen og søkte blant annet rundt huset der Halvorsen ble funnet drept med metalldetektorer onsdag.

DØDE: Christian Halvorsen (43) ble funnet død på søndag. Foto: Privat
- Helt knust

- Helt knust

dagbladet

Snart én million smittede:

India nærmer seg én million coronasmittede og har rundet 25 000 coronarelaterte dødsfall. Nå innføres det strenge nedstengningstiltak flere steder i landet.

Delstaten Bihar, som er på størrelse med Portugal, stengte ned torsdag. Bihar er en av de fattigste delstatene i landet og har over 125 millioner innbyggere.

Flere har uttrykt bekymring over at det flere steder i India forekommer jevnlige brudd på avstandsrådene. Delstaten Goa så seg nødt til å hasteinnføre en tredagers nedstengning fra og med torsdag. Ifølge delstatsministeren var det for mange folk som gikk på fest og lignende sosialisering.

Landet har i løpet av de siste 24 timene registrert over 600 coronarelaterte dødsfall, og Røde Kors har varslet at koronaviruset sprer seg i «en urovekkende hastighet» gjennom Sør-Asia, hvor en firedel av verdens befolkning holder til.

– Mens verdens oppmerksomhet har vært rettet mot USA og Sør-Amerika, utspiller det seg nå raskt en menneskelig tragedie i Sør-Asia, heter det i en uttalelse fra Røde Kors.

(©NTB)

India er hardt rammet av koronapandemien. Her går en mann iført munnbind og ansiktsskjold nedover en gate i Hyderabad i India. Foto: Mahesh Kumar A. / AP / NTB scanpix

Sverige: 21 nye corona-dødsfall:

De svenske helsemyndighetene kommer nå, klokka 14.00, med en oppdatering om coronasituasjonen i landet.

Det er meldt om 21 dødsfall det siste døgnet, opplyses det på pressekonferansen. Med det har 5593 personer mistet livet av viruset i Sverige.

I alt er 76 877 personer smittet så langt. Økningen siste døgn er på 385 smittetilfeller. Både tallet på smittede og døde er lavere enn forrige døgn, og generaldirektør Johan Carlson sier utviklingen går riktig vei.

- Vi ser fallende tall i stort sett hele landet, og det er kun enkelte pasienter som blir lagt inn på intensiv avdeling, sier Carlson.

Danmark har registrert 32 nye smittetilfeller, og 17 personer er nå innlagt på sykehus. Landet har ikke registrert noen nye dødsfall det siste døgnet.

Omkom etter arbeidsuhell:

Mandag 13. juli omkom Ivakic Marino i forbindelse med et arbeidsuhell på Songesand i Sandnes kommune, da han kjørte en ATV, melder Sør-Vest politidistrikt. Marino var kroatisk statsborger og ble 36 år gammel. Han var ansatt i firmaet Dalekovod, oppgir politiet.

Navnet frigis i samråd med de pårørende.

Total parkeringskaos ved Gaustatoppen:

Politiet i Sør-Øst har fått meldinger om total parkeringskaos i området rundt Stavsro i forbindelse med at mange ønsker å gå til Gaustatoppen.

- Parkeringsplassen er full. Folk parkerer langs en fylkesvei her som er veldig svingete. Det gjør det problematisk for andre å komme seg ut.

- Vi har først forsøkt å rette en pekefinger, men meldingene fortsetter å komme så nå sender vi patruljer bort tid, sier operasjonsleder Trond Egil Groth til Dagbladet.


I en oppdatering skriver politiet at veien delvis er helt sperret flere steder.

- Mange hundre biler står parkert langs den svingete og uoversiktlige veien. Verst fra Stavsro i retning Rjukan. Trafikken står nå bom stille. Politiet tar grep! skriver politiet.

Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Tusenvis av turister på vei inn i Norge:

Med åpningen av Norge har det torsdag strømmet på med turister. Mange tusen har tatt sjøveien for å komme inn til Norge.

- Fra oss kommer det et sted mellom 5.000 og 10.000 turister til Norge i dag. Salget går godt, og vi har opplevd stor interesse siden myndighetene bestemte seg for å åpne opp for turister til Norge, forteller konserndirektør Helge Otto Mathisen i Color Line til NTB.

- Vi opplever en stigende interesse for våre reiser og forventer at den skal vedvare, forteller DFDSs kommunikasjonssjef Gert Jakobsen til NTB.

Color Line mener høy tillit til det norske systemet, samt god oppfølging av smittevernreglene, gjør Norge til et attraktivt og trygt reisemål for tyske og nederlandske turister.

- Det var stor stemning i Oslo i dag da turistene ble mottatt med veivende norske flagg. Tyske turister er i snitt ni dager i Norge, så dette er en viktig dag for norsk reiseliv. Åpninga bør kunne redde noe av sommeren, sier en glad Mathisen.

(NTB)

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Jeg sliter skikkelig:

I etterkant av dagens fengslingsmøte, forteller Eirik Jensen om hvordan tida har vært etter at han ble fengslet. På spørsmål fra Dagbladet om hvordan det er å sitte i varetekt, svarer Jensen følgende:

- Jeg sliter skikkelig. Jeg sover ikke, bare to timer i døgnet, og slik har det vært siden jeg kom inn. Sovetablettene virker ikke, og det er en tilværelse ingen kan forestille seg. Men jeg står ikke her og sutrer over det, sier Jensen.

Narko- og korrupsjonsdømte Eirik Jensen kom torsdag med nyheten om at han har anmeldt Spesialenheten i forbindelse med sin egen sak. Dette for grov uforstand i tjenesten.

- Jeg har oppsummert 15 anklagepunkter. Disse vil jeg ikke kommentere nå, de går til Riksadvokaten, sier Jensen, og utdyper:

- Jeg kan ikke sitte med andre folk på bordet som har vært med i etterforskingen mot meg. Jeg ønsker en gransking av de som har ført prosessen mot meg, for jeg har ingen mulighet til å påvise eller bevise det jeg sier med mindre andre folk hører på mine forklaringer og leser dokumentene. Vi har fått en dom som ingen forstår, slår Jensen fast.

Hans forsvarer, advokat John Christian Elden, har ikke lest Jensens anmeldelse selv. Han er imidlertid klar på at det fremdeles kan ende med en frifinnelse for hans klient.

- Jeg kommer til å skrive en anke som baserer seg på feil fra Spesialenhetens side. Jensen kan fortsatt frifinnes i Høyesterett, han sier han ikke er skyldig og er ikke rettskraftig dømt, påpeker Elden.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Beskyldes for å ha brutt munnbind-regler:

Det hvite hus sa onsdag kveld at president Donald Trump fulgte råd fra USAs senter for sykdom og forebygging når han reiste til Atlanta.

Byens borgemester beskyldte Trump for å ha brutt loven når han valgte å ikke bruke munnbind på Hartsfield internasjonale flyplass som ligger i Atlanta.

I en melding fra Det hvite hus til CNN skriver de at Trump tar sikkerhet på høyeste alvor.

- Presidenten tar helse på høyeste alvor og reiser på en tryggest mulig måte både for han selv og de som følger med, heter det i meldingen.

Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP/NTB Scanpix

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.