Nyhetsstudio

Vegard Kristiansen Kvaale

Utestengt for «hatefull oppførsel»:

Livestreaming-plattformen Twitcher, som er eid av Amazon, har suspendert kanalen til USAs president, Donald Trump, for reglene mot «hatefull oppførsel», melder Huffington Post.

Dermed er Twitch den foreløpig siste i rekken av sosiale medier, som reagerer mot Trump. Twitch, som særlig er populært blant gamere, opplyste mandag at to strømmevideoer nylig brøt med selskapets retningslinjer.

Den første videoen var en reprise fra Trumps arrangement i 2015 da han varslet at han ville stille som presidentkandidat første gang. I talen sin kaller sier Trump at meksikanske innvandrere til USA er kriminelle og voldtektsmenn. Det andre videoen var fra Trumps fiaskomøte i Tulsa i Oklahoma.

- Hatefull oppførsel er ikke tillatt på Twitch. I tråd med våre retningslinjer har president Trumps kanal blitt midlertidig suspendert fra Twitch for kommentarer han kom med i strømmevideoer, og det støtende innholder er blitt fjernet, opplyser en talsperson for Twitch til Huffington Post.

Det er uklart hvor lenge Trump vil være utestengt.

Talsperson for Trumps valgkamporganisasjon, Tim Murtaugh, oppfordrer nå folk til å bruke valgkampappen i stedet for Twitch.

Også en rekke andre sosiale medier har begynt å reagere mot Trumps oppførsel. Twitter har begynt å merke tvittermeldinger fra USAs president som de mener er misvisende eller bryter med selskapets retningslinjer. Mandag la også Reddit ned en svært populær kanal blant Trump-tilhengere som en del av sin kamp mot hatefulle ytringer.

Delte video med «hvit makt»-slagord

Delte video med «hvit makt»-slagord

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Savnet mann funnet omkommet:

Sør-Øst politidistrikt fikk torsdag formiddag melding om at en dement mann er savnet i Ustaoset i Hol kommune.

- Det letes med full styrke etter savnede. Frivillig mannskap, hunder, seaking, politihelikopter og politiet har etablert seg i søksområdet, skrev politiet på Twitter rundt klokka 12.

Det var vedkommendes kone som ringte politiet. Mannen hadde forlatt hytta i løpet av natta uten at hun hadde merket det.

Like etter klokka 16.39 torsdag ettermiddag bekrefter politiet at mannen er funnet omkommet.

E16 stengt etter trafikkulykke:

E16 er stengt i Ådal etter en ulykke. Det skriver politiet på Twitter.

Totalt er tre biler involvert og, men ingen skal være alvorlig skadd, ifølge politiet.

Paraglider-ulykke i Kongsberg:

Politiet har fått melding om en paragliderulykke i fjellet over Hvittingfoss i Kongsberg kommune. Det sier operasjonssjef Marianne Mørk i Sør-Øst Politidistrikt til Dagbladet.

Politiet fikk melding klokken 15:24 om at en kvinne har vært uheldig og havnet i et tre i paragliderulykken.

- Vi rykket ut med en gang, men ulykken har skjedd oppi skauen, i fjellet bak Hvittingfoss som er helt i enden av Kongsbergregionen, opplyser Mørk til Dagbladet.

Kvinnen er ved bevissthet, men skadeomfanget er ukjent. Politiet var enda ikke på stedet klokken 16:18.

Klokken 16:35 opplyste politet på Twitter at kvinnen henger i treet, og at det jobbes med å hjelpe henne ned.

Person omkom i boligbrann:

En person funnet omkommet etter boligbrann i Rendalen i Innlandet mandag, bekrefter politiet, ifølge NTB.

En person var savnet etter brannen. Det bor ti personer på adressen.

Seilbåt på grunn:

En seilbåt med to personer om bord har gått på grunn utenfor Kragerø.

Hovedredningssentralen har sendt ut et redningsskøyte for å bistå.

Båt eksploderte på Mjøsa:

En fritidsbåt har eksplodert på Mjøsa. Det skriver politiet og hovedredningssentralen på Twitter.

En person var om bord i båten, men vedkommende hoppet over bord og kom seg til land.

Ingen ble skadd. Brannvesenet jobber med å slukke brannen.

Leteaksjon etter turgåer:

Det er satt i gang en større leteaksjon etter en turgåer i 60-åra i næheten av Årdal i Sogn.

Mannen kan være savnet, ettersom familien hans ikke har fått kontakt med ham på flere dager.

- Politiet har per nå ikke ytterligere info. Norsk Folkehjelp, Røde Kors og Norske redningshunder er kalt ut, skriver politiet på Twitter.

Under en time seinere skriver politiet på Twitter at mannen er funnet i god behold av et helikopter. Han er i god behold og har ikke behov for hjelp, og går ned til bilen sin for egen maskin.

Hevder russerne stjeler vaksinedata:

Flere britiske medier hevder at stats-sponsede russiske hackere prøver å sabotere arbeidet med corona-vaksiner i Storbritannia, Canada og USA.

Det framgår av en uttalelse fra Downing street, ifølge blant annet The Guardian.

Det skal være gruppa APT29 som står bak hackingen, og britisk etteretning mener «ganske sikkert» er en del av russisk etteretning.

APT29 har holdt på i mange år, og går blant annet under kallenavnene «the Dukes» or «Cozy Bear».

Marianne Haugen (54) døde i Sarpsborg:

Det var Marianne Haugen (54) som døde som følge av knivstikkingen i Sarpsborg sent tirsdag kveld, opplyser Øst politidistrikt. Navnet frigis etter ønske fra pårørende.

Kvinnen i 50-årene satt i en bil på en parkeringsplass overfor busstasjonen i Sarpsborg da hun ble angrepet. Hun døde senere av skadene.

En 31 år gammel mann er siktet for drapet.

Mannen er også siktet for drapsforsøk, etter at han angrep ytterligere to kvinner med kniv. En av dem pådro seg alvorlige skader, mens den tredje fikk stikkskader i armen og betegnes som lettere skadd.

Askim-drapet: Døde av skuddskader:

Den foreløpige obduksjonsrapporten etter drapet på Christian Halvorsen (43) i Askim søndag, konkluderer med at han døde som følge av skuddskader, skriver politiet.

- Vi har gjennomført flere vitneavhør i saken, og jobber nå med å danne oss et bilde av hva som har skjedd. Vi er fortsatt interessert i opplysninger som kan belyse saken, og vil fortsette med avhør av vitner, sier politiinspektør Agnes Beate Hemiø.

Politiet ønsker kontakt med personer som har vært i nærområdet til Tømmeråsveien mot Sekkelsten like utenfor Askim sentrum, i tidsrommet søndag mellom kl 17 og 22.00 og andre som har informasjon som kan bidra til å belyse saken.

Politiet har mottatt flere tips i saken, men kan av hensyn til etterforskningen ikke kommentere opplysninger som har kommet fram i vitneavhør eller gjennom tips.

- Foreløpig har ingen status som siktet eller mistenkt i saken. Vi etterlyser fremdeles flere vitner i saken, sier Hemiø.

Det var seint søndag kveld at bevæpnet politi rykket ut til et bolighus i Askim. Der fant de Halvorsen, og han ble erklært død kort tid seinere.

Kripos har bidratt i etterforskningen og søkte blant annet rundt huset der Halvorsen ble funnet drept med metalldetektorer onsdag.

DØDE: Christian Halvorsen (43) ble funnet død på søndag. Foto: Privat
- Helt knust

- Helt knust

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.