Nyhetsstudio

Vegard Kristiansen Kvaale

Dømt for gjentatte overgrep:

En mann i 60-årene er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til to år og fire måneders fengsel for overgrep. Retten mener han hadde et «belønningssystem» for offeret.

De tre overgrepene fant sted over flere år fra tidlig på 2000-tallet, og startet da jenta var elleve år, skriver Adresseavisen.

Under sin forklaring fortalte fornærmede at tiltalte hadde gitt henne 500 kroner dagen etter det første overgrepet. Senere skal hun ha fått en hundevalp, en mobiltelefon med kamera og en PC av mannen, ifølge dommen.

– Gavene tiltalte ga til fornærmede mener retten skal betraktes som belønningssystemer. Fellestrekket her er at gavene ble gitt etter de enkelte overgrepene. Dette er særdeles graverende, heter det i dommen.

Mannen bestrider at gavene var en form for belønning og for å ha gitt jenta kontanter.

Tiltalte skal ha kommet i kontakt med jenta gjennom hennes far. Retten mener det er skjerpende at tiltalte misbrukte tillitsforholdet han hadde opparbeidet seg til jenta gjennom vennskapet med faren.

I straffeutmålingen har det også blitt veid skjerpende at mannen flere ganger tidligere er dømt for sedelighetskriminalitet. Formildende er det at det har tatt lang tid før saken er blitt behandlet.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Nye reiseråd i morgen:

De nye reiserådene fra regjeringen presenteres fredag klokka 12. Da skal næringsminister Iselin Nybø og justisminister Monica Mæland fortelle hvilke land man kan reise til uten å gå i karantene når man kommer hjem.

Fredag kan du se pressekonferansen direkte på Dagbladet TV.

Trafikkulykke på E6 i Oslo:

Rett over klokka 10 melder politiet i Oslo om en trafikkulykke på E6 inngående ved Helsfyr.

Ifølge Vegtrafikksentralen Øst skal det dreie seg om en kjedekollisjon i midtre felt.

- Tre felt er nå sperret. Trafikken blir dirigert på stedet. To biler trenger berging, bilberger er på vei. En person klager over smerter i nakken. Blir tilsett av ambulansepersonell, skriver politiet i en oppdatering.

Boligblokker i Melbourne åpnes opp:

Ni kommunale boligblokker i Melbourne i Australia ble avsperret av politiet forrige uke, etter at coronasmitte spredte seg i byen.

Nå melder The Guardian at åtte av boligblokkene nå letter på tiltakene. De går nå over til stadium tre, som resten av Melbourne sentrum, skriver
The Guardian.

Den siste blokka anses som et annerledes tilfelle. Her skal det være nok smittetilfeller og kjente nærkontakter til at blokka burde bli nedstengt i ni ytterligere dager, skriver avisa.

Ifølge The Sydney Morning Herald har mer en 50 beboere testet positivt.

Tirsdag kom nyheten om at byen stenges ned igjen etter oppblussingen av smitte. Flere enn fem millioner ble beordret til å holde seg hjemme fra og med midnatt natt til onsdag. Dagen i forveien stengte delstaten New South Wales grensa til delstaten Victoria etter smitteøkningen.

Les mer her:

Advares: Lockdown kan forlenges

Advares: Lockdown kan forlenges

dagbladet

Melbourne: - Kan forlenge lockdownen:

Delstatsminister i Victoria i Australia, Daniel Andrews, sier under en pressekonferanse i dag at den påbegynte lockdownen på seks uker kan bli forlenget i Melbourne dersom ikke smittetallene går ned, melder Sky News.

I delstaten er det rapportert om 165 nye smittetilfeller det siste døgnet. dette er fjerde dagen på rad man ser et tresifret tall på antall nye smittede. Totalt 3098 har fått påvist smitt i Victoria.

Beordret lockdown

Beordret lockdown

dagbladet

E6 midlertidig stengt i Finnmark:

Klokka 08.37 melder politiet i Finnmark om brann i en henger på E6 ved Valjohka.

- Situasjonen er uavklart, nødetater på tur til stedet. Ber trafikanter i området vise varsomhet, skriver politiet.

Få minutter senere melder politiet at E6 er midlertidig stengt i begge retninger.

- E6 har åpnet et kjørefelt. Brannen i hengeren er slukket, ingen personskade, skriver politiet i en oppdatering.

Smitterekord i Tokyo:

Ifølge Fuji News Network har 224 nye coronatilfeller blitt rapportert i Tokyo, det høyeste antallet i løpet av ett døgn for storbyen.

Dette er første gang siden 17. april at tallet bikker over 200, skriver
Japan Times. Det er også andre gang byen registrerer mer enn 200 tilfeller på en dag siden det første tilfellet ble registrert i januar. 17. april ble det meldt om 206 tilfeller.

De daglige smittetallene for byen har økt i løpet av den siste uka, men myndighetene har uttalt at dette er på grunn av mer testing.

Ifølge Japan Times har byen seks coronapasienter i kritisk tilstand. Samtidig har ikke byen registrert et dødsfall som følge av viruset de siste to ukene.

TOKYO: Folk har på seg munnbind i rushtiden på en togstasjon i Tokyo. Bildet er tatt 3. juli. Foto: Reuters /Kim Kyung-Hoon

Nå er dette forbudt:

Japanske myndigheter kommer nå med en innstendig bønn til sine fornøyelsesparkbesøkende, skriver The Guardian. De som tar berg-og-dalbaner i landet, bes nemlig pent om å holde munn - for å hindre spredning av coronaviruset.

Besøkende ved Fuji-Q Highland-fornøyelsesparken som åpnet igjen 1. juni, mener imidlertid at det er helt umulig å ikke skrike ut i de luftige attraksjonene - da spesielt den tokilometerlange Fujiyama-berg-og-dalbanen, som når en toppfart på 130 km/t og blant annet har et dropp på 70 meter. Navngitt etter Moun Fuji, var berg-og-dalbanen både den raskeste og den høyeste i verden da den ble åpnet i 1996.

Som et svar har fornøyelsesparken selv kommet med en instruksjonsvideo, som viser hvordan de besøkende skal oppføre seg på berg-og-dalbane-turen.

De fleste fornøyelsesparker i Japan har nå åpnet igjen, men det er påbudt med munnbind i de fleste av dem. Torsdag hadde Tokyo sin største daglige økning i antall smittetilfeller, med 224 tilfeller. Tokyos smittetilfeller har økt med omtrent 100 nye tilfeller de siste dagene, skriver Fuji News Network.

IKKE LOV: Tar du berg-og-dalbane i Japan nå, må du, helt enkelt sagt, holde kjeft. Foto: NTB Scanpix

Australia opphever utleveringsavtale med Hongkong:

Australia opphever utleveringsavtalen med Hongkong som følge av bekymring for den nye sikkerhetsloven.

Som begrunnelse sa statsminister Scott Morrison torsdag at den nye loven innebærer en grunnleggende endring av omstendighetene rundt utleveringsavtalen.

Samtidig oppdaterte Australia sine reiseråd for Hongkong og advarte australske borgere mot risikoen for å bli arrestert i Hongkong i henhold til den «vagt definerte» sikkerhetsloven.

Australia forlenger også oppholdstillatelsen til Hongkong-borgere i landet med mellom to og fem år og åpner for å tilby dem permanent oppholdstillatelse.

Rundt 10 000 personer fra Hongkong befinner seg i Australia med studentvisum eller arbeidsvisum.

Storbritannia har allerede tilbudt oppholdstillatelse til 3 millioner hongkongkinesere som har rett til britisk oversjøisk pass, og Canada har suspendert sin utleveringsavtale med Hongkong.

(NTB)

Kina har åpnet et nytt kontor sine sikkerhetsagenter i Hongkong etter at den omstridte nye sikkerhetsloven ble innført. Foto: AP / NTB scanpix

Mann omkommet etter å ha blitt funnet i Gaula:

En mannlig fisker er bekreftet omkommet etter at han i går kveld ble hentet opp av elva Gaula på Lundamo i Trøndelag.

Det bekrefter operasjonsleder Viola Elvrum ved Trøndelag politidistrikt overfor Dagbladet.

Pårørende er varslet, opplyser operasjonslederen.

Politiet fikk melding om hendelsen onsdag kveld, klokka 20.30.

Det ble iverksatt førstehjelp på stedet etter at mannen var blitt hentet opp fra elva, ifølge politiet.

- En person observerte en antatt person som fløyt nedover elva. Vi iverksatte søk i området, og kort tid seinere gjorde luftambulansen funn, sa operasjonsleder Bernt Tiller til Dagbladet i går kveld.

Satte fyr på «Melania»:

En statue av USAs førstedame Melania Trump er satt fyr på i hennes hjemland Slovenia, skriver Jyllands Posten i dag.

Det var den 4. juli, på USAs uavhengighetsdag at statuen ble satt fyr på av ukjente gjerningspoersoner.

Melania Trump har foreløpig ikke kommentert hendelsen, skriver The Guardian.

Treskulpturen ble hogd inn i et tre ved hjelp av en motorsag, og forestiller Melania Trump i en blå kjole mens hun vinker med venstre hånd. Den ble avduket i juli i fjor.

Det er den amerikanske kunstneren Brad Downey som står bak statuen. Til The Guardian sier han at han ønsker et svar på hvorfor statuen ble satt fyr på.

USAs førstedame Melania Trump (49) kommer fra den slovenske byen Sevnica, en drøy time utenfor hovedstaden Ljubljana.

De siste åra har byen laget en rekke «Melania»-produkter, som en egen Melania-kake og Melania-slippers i den lille byen med i underkant av 5000 innbyggere.

Photo: Borut Zivulovic/Scanpix
Mener Melania Trump-skulptur likner et fugleskremsel

Mener Melania Trump-skulptur likner et fugleskremsel

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi betaler inntil 10 000 kroner for nyhetstips.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi svarer alle tipsere og belønner månedens beste tipsere. De beste nyhetstipsene betales med 10 000,- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.